کاردانو چیست و تفاوت آن با آدا چه می باشد؟ - وکیل سایبری| وکیل آنلاین - وکالت - مشاوره
آموزش و پیشگیری

کاردانو چیست و تفاوت آن با آدا چه می باشد؟

تفاوت کاردانو با آدا چیست؟ اغلب فکر می‌کنند کاردانو و آدا یکسان هستند؛ اما تفاوت کمی میان آنها وجود دارد در این مقاله به این موضوع پرداخته ایم.

در گذشته مردم کشورمان برای حفظ دارایی خود و عقب نماندن از تورم اقدام به خرید دلار و طلا می نمودند. با این کار در جهش های تورمی اینگونه افراد حداقل ضرر نمی نمودند. در سال 98 و 99 ایرانیان به سمت بورس سرازیر شدند که رشد تصادعی شاخص کل را در پی داشت اما به یکباره سقوط شدیدی داشت که بسیاری از مردم از آن خارج شدند.

این مسائل موجب شد که سرمایه گذاران به فکر برنامه ای برای افزایش سرمایه باشند تا هم از موج های تورمی در امان باشند و هم سود خوبی نمایند و اینجا بود که پای ارزهای دیجیتال به روی عموم مردم باز شد. زیرا در سال های گذشته فقط قشر خاصی در ارزهای دیجیتال وارد شده بودند. اما ورود مردم عادی که هیچگونه آشنایی با مباحث این حوزه نداشتند موجب شد که کلاهبرداری ها و ضررهای سنگینی برایشان اتفاق بیافتد.

در این راستا تیم ما در وکیل سایبری سعی نموده است مفاهیم ارزهای دیجیتال و سایر مواردی که برای ورود به آن لازم است را برای شما تشریح نماید. در این مقاله ما به یکی از مفاهیم جدید این حوزه یعنی تفاوت کاردانو با آدا خواهیم پرداخت. شما در صورت نیاز می توانید با مشاورین حقوقی و فنی وکیل سایبری تماس بگیرید.

کاردانو چیست؟

کاردانو یک پلتفرم مبتنی بر بلاکچین است که مانند اتریوم امکان ایجاد و اجرای قراردادهای هوشمند را فراهم می‌کند؛ با این تفاوت که کاردانو خود را پیشگام در «نسل سوم بلاکچین» می‌نامد و امنیت آن با استفاده از معماری چند لایه تأمین شده است. به گفته تیم کاردانو، سرعت و کارمزد تراکنش‌های این شبکه بسیار بهتر از بلاکچین‌های قدیمی مانند اتریوم است.

در مقالات قبلی اشاره کردیم که بلاکچین و قرارداد هوشمند چیست. اما برای درک بهتر این دو مفهوم را به زبان ساده توضیح می دهیم:

بلاکچین: بلاکچین از دو کلمه Block و Chain تشکیل شده است که به‌صورت تحت‌اللفظی می‌توان زنجیره‌ای از بلوک‌ها معنی کرد؛ یک زنجیره بلوکی اطلاعات را به صورت گروهی، جمع‌آوری می‌کند که به آن بلوک‌ گفته می‌شود که مجموعه‌ای از اطلاعات را در خود جای داده است. این بلوک‌ها ظرفیت محدودی دارند و مقدار معینی اطلاعات را می‌توانند ذخیره کنند. هنگامی که ظرفیت یک بلوک تکمیل شد و آن بلوک پر شد، به بلوک پر شده قبلی اضافه می‌شود و به این شکل زنجیره‌ای از بلوک‌های حاوی اطلاعات را ایجاد می‌کند که به آن بلاکچین یا زنجیره بلوکی می‌گویند. اگر بخواهیم در حوزه رمز ارزها بگوییم می توان گفت بلاکچین پایگاه داده‌ای متشکل از فهرست سوابق تراکنش‌هایی است که همواره رشد می‌کند و بر تعداد آن افزوده می‌شود. به این سوابق بلوک می‌گویند که از طریق رمزنگاری به یکدیگر متصل می‌شوند. بلوک‌ها در زنجیره‌ای از نودهایی با شبکه‌ی همتا‌به‌همتا قرار می‌گیرند.

قرارداد هوشمند: اگر بصورت خلاصه بخواهیم توضیح دهیم باید بگوییم که قرارداد هوشمند یک کد برنامه نویسی است که روی بلاکچین پیاده‌سازی می‌شود تا در صورت اتفاق افتادن یک سری شرایط، دستورات خاصی را که برنامه نویس به آن‌ داده است، اجرا کند. قراردادهای هوشمند یک نوآوری بسیار انقلابی هستند که ما را از اعتماد کردن به دیگران بی نیاز می‌کنند.

کار بر روی کاردانو از سال ۲۰۱۵ آغاز شد. همانطور که اشاره شد، مانند اتریوم، با استفاده از کاردانو و امکان ایجاد قراردادهای هوشمند، می‌توان روی این بلاکچین برنامه‌های غیرمتمرکز ساخت؛ برنامه‌هایی که هیچ‌کس نمی‌تواند آنها را متوقف کند. تیم کاردانو هر دو نیاز کاربر و تنظیم‌کننده مقررات را در نظر گرفته است. آنها تلاش می‌کنند تا بین موارد قانونی و حریم خصوصی کاربران ‌تعادل برقرار کنند.

کاردانو یک بلاک‌چین منبع باز و عمومی برای ساخت و اجرای قراردادهای هوشمند و دیگر پروتکل‌های غیرمتمرکز است. پروژه توسط تیمی به رهبری چارلز هاسکینسون یکی از موسسین اتریوم ایجاد شد. کاردانو از همان ابتدا از دیگر پروژه‌های بلاکچین متفاوت بوده است. به جای انتشار یک مقاله، کاردانو مجموعه‌ای از اصول طراحی منحصر به فرد و بهترین اقدامات دانشی مهندسین را اتخاذ و جاده‌هایی برای کاوش‌های ادامه‌دار به منظور دستیابی به اهدافش ایجاد کرد.

آدا چیست؟

آدا (Ada) رمز ارز کاردانو می باشد. این رمزارز یکی از برترین و منسجم‌ترین ارزهای دیجیتال در جهان محسوب می‌شود. آدا از نام آدا لاولیس (Ada Lovelace) یکی از بزرگ‌ترین ریاضی‌دان‌های قرن نوزدهم و دختر جرج بایرون، برداشته شده است. رمزارزهای نسل سوم مانند آدا از پیشرفت‌های جدیدی همچون معماری لایه‌ای برای بهبود مقیاس‌پذیری، امنیت و پایداری برخوردار هستند. به‌این‌ترتیب، آن‌ها سودمندی بیشتری درمقایسه‌با پدران معنوی خود ایجاد، نقص‌ها را برطرف و ناکارآمدی‌ها را اصلاح می‌کنند.  همانطور که اشاره شد آدا از فرایند های بسیار پیسچیده ای استفاده می نماید و کاربردهای زیادی دارد بطوری که در فرآیند رأی‌گیری نیز به کار می‌رود.

آدا سیاست عرضه ثابتی دارد؛ به این معنی که تنها 45 میلیارد آدا خواهیم داشت. هنگامی که به این عدد برسیم، دیگر هیچ سکه ای ایجاد نخواهد شد. کاردانو در عرضه اولیه خود 25,9 میلیارد آدا فروخت و 19 میلیارد سکه باقی‌مانده برای پاداش دادن به ماینرهای بلاک اختصاص داده شد. از آنجایی که تعداد محدودی آدا باقی مانده است، لذا انتظار می‌رود تقاضای این سکه افزایش یابد و فشار تقاضا باعث افزایش قیمت آدا خواهد شد.

تفاوت کاردانو با آدا چیست؟

از توضیحات گفته شده مشخص گردید که تفاوت کاردانو با آدا چیست. خیلی از افراد فکر می‌کنند کاردانو و آدا یکسان هستند؛ اما تفاوت کمی میان آنها وجود دارد. چون کاردانو نام بلاکچینی است که به افراد، امکان ارسال و دریافت وجوه را می‌دهد ولی آدا نام ارز رمزنگاری شده است. این موضوع به نحوه کار «ریپل» شبیه است؛ جایی که «ریپل» نام بلاکچین است و «XRP» نام ارز رمزنگاری شده است.

کارکرد کارانو چگونه است؟

قبل از اینکه وارد مبحث کارکرد کارانو شویم باید برخی از مفاهیم کارکردی ارزهای دیجیتال و بلاکچین را توضیح دهیم:

استخراج (ماینینگ): روشی برای تأیید تراکنش‌ها در شبکه‌های غیرمتمرکز است که به آن اثبات کار نیز می‌گویند. در این روش افراد داوطلب می‌توانند قدرت پردازشی سخت‌افزار کامپیوتر خود را به شبکه یک ارز دیجیتال (مانند بیت کوین) اختصاص بدهند. به‌ بیانی‌ دیگر، استخراج یا ماینینگ ارز دیجیتال را می‌توان فرایند ساخت شبکه بلاکچین تعریف کرد که در طی آن داده‌ها بر اساس تراکنش‌های روی شبکه کاربران ذخیره می‌شود. افراد در صرافی‌ها، با انجام فرایندهای ماینینگ «رمزارز پاداش» دریافت می‌کنند. جالب است بدانید که هر کسی با داشتن یک کامپیوتر و دسترسی به اینترنت می‌تواند به یک ماینر تبدیل شود.

اثبات سهام: اثبات سهام روشی برای حفظ امنیت شبکه‌های بلاکچینی و جایگزینی برای استخراج یا اثبات کار که در بالا توضیح داده شد است. در یک شبکه مبتنی بر اثبات سهام افرادی که بخواهند در کار تأیید تراکنش‌ها شرکت کنند، (اعتبارسنج ها) باید ارز دیجیتال آن شبکه را بخرند و در کیف پول خود به شبکه اختصاص دهند. شبکه هم نسبت به میزان دارایی و مدت زمان قفل‌ماندن دارایی‌ها، با همان ارز دیجیتال به اعتبارسنج‌ها پاداش می‌دهد. درست متوجه شدید اثبات سهام به سخت‌افزار و مصرف برق نیاز ندارد.

بیشتر بخوانید : معرفی 5 ارز دیجیتال مشهور

حالا که این موارد را توضیح دادیم باید بگویم که بلاکچین کاردانو به شما این امکان را می‌دهد که درست مانند بلاکچین اتریوم قراردادهای هوشمند ایجاد کنید. بلاکچین این رمزارز نیز غیرمتمرکز است؛ یعنی توسط هیچ مرجعی کنترل نمی‌شود. در عوض، معاملات و قراردادهای هوشمند توسط انجمن تایید می‌شوند. آن‌ها این کار را با کمک قدرت محاسباتی خود انجام می‌دهند. اما تفاوت ماجرا اینست که برخلاف بیت کوین واتریوم که از روش استخراج برای حفظ امنیت شبکه و تأیید تراکنش‌ها استفاده می‌کنند، کاردانو از الگوریتم اثبات سهام بهره می‌برد.

برای توضیح بیشتر باید بگوییم که در بیت کوین برای کمک به تایید اعتبار یک معامله، ماینرها از قدرت محاسباتی خود برای حل یک معمای واقعا دشوار استفاده می‌کنند. این معما مانند یک معادله ریاضی بسیار دشوار است که هیچ انسانی نمی‌تواند آن را حل کند. هر کدام از استخراج کنندگان باید برای دریافت پاداشی که بیت کوین پرداخت می‌شود ابتدا معما را حل کنند. مشکل اینجاست که با افزایش هر چه بیشتر پیچیدگی محاسبات، ماینرها باید از برق بیشتری استفاده کنند. مصرف برق برای استخراج هر روز در حال افزایش می باشد که این روزها کشور ما هم با همین ازدیاد ماینرها و کمبود برق مواجه می باشد. این موضوع موجب شد که برنامه نویسان به فکر بهره گیری از روش اثبات سهام بیوفتند. بله در کاردانو از اثبات سهام استفاده می شود.

اعتبارسنج‌ها باید برخی از سکه‌های آدا خود را مسدود کنند که به آن استیک گفته می شود. هنگامی که یک اعتبارسنج به تایید یک معامله کمک می‌کند آنها ارز دیجیتال آدا اضافی را به عنوان پاداش دریافت می‌کنند. هرچه اعتبارسنج‌ها استیک بیشتری داشته باشند شانس بیشتری برای دریافت پاداش دارند. میزان آدا دریافتی آنها بر اساس میزان استیک آن‌ها است. این سیستم، نسبت به استخراج بسیار کارآمدتر و سازگار با محیط زیست است. چون به برق بسیار کمتری نیاز دارد و به دنبال این ماجرا هزینه معاملات نیز پایین می‌آید. نام روش اثبات سهام در کاردانو پروتکل اوروبروس می باشد.

آنچه اوروبروس را به‌عنوان پروتکل منحصربه‌فرد می‌کند، این واقعیت است که این پروتکل عناصر مختلف طراحی را ترکیب می‌کند. این پروتکل بجز سازگاری با محیط‌زیست دربرابر حملات بومی پروتکل‌های اثبات کار، مانند حمله ۵۱ درصدی و … مقاوم می باشد.

به‌طورکلی، اوروبروس پروتکل اثبات سهام مبتنی‌بر زنجیره است که برای تأیید بلوک‌ها به رهبران انتخاب‌شده تصادفی متکی است و مانند اکثر بلاک‌چین‌ها گره‌ای که بلوک بعدی را اضافه می‌کند، پاداش تلاش‌هایشان را دریافت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مشابه