جریمه نقدی و زندان مجازات اعضای شرکت‌های هرمی | وکیل سایبری
جرایم اینترنتی

جریمه نقدی و زندان مجازات اعضای شرکت‌های هرمی | وکیل سایبری

جریمه نقدی و زندان مجازات اعضای شرکت‌های هرمی

جریمه نقدی و زندان مجازات اعضای شرکت‌های هرمی – برخی شرکت‌ها با سوءاستفاده از مجوز بازاریابی شبکه‌ای برخلاف تعهدی که در تبلیغ و فروش اجناس یا خدمات خاص دارند، به عضوگیری و فعالیت‌های هرمی مشغول می‌شوند که با صراحت قانون‌گذار، این‌گونه فعالیت‌ها جرم محسوب می‌شوند.

به گزارش ایران هشدار – مسئول پایگاه خبری معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان البرز گفت: بر اساس قانون ممنوعیت فعالیت شرکت‌های هرمی، برای فعالان اصلی، مجازات حبس از ۵ تا ۲۰ سال و ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق در انظار عمومی و برای فعالان جزء، مجازات حبس از ۶ ماه تا ۳ سال و جزای نقدی معادل دو برابر اموال نامشروع به‌دست‌آمده از این راه تعیین ‌شده است.

آرش بارانی با بیان این‌که در حال حاضر هیچ تردیدی در مجرم بودن کسانی که دست به فعالیت‌های شرکت‌های هرمی می‌زنند وجود ندارد، اظهار داشت: به‌موجب قانونی که در سال ۱۳۸۴ تحت عنوان قانون الحاق یک بند و یک تبصره به ماده ۱ قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور مصوب ۱۳۶۹ و اصلاح تبصره ۱ ماده ۲ آن تدوین و تصویب شده، عضویت در شرکت‌های هرمی جرم تلقی شده و متعاقباً برای آن عمل کیفر در نظر گرفته شده است.

وی افزود: بر اساس بند ” ز ” این قانون، قبول نمایندگی، عضوگیری بنگاه، موسسه، شرکت یا گروه برای کسب درآمد ناشی از افزایش اعضا به‌نحوی‌که اعضای جدید جهت کسب منفعت، افراد دیگری را جذب کرده و توسعه زنجیره انسانی تداوم یابد جرم محسوب می‌شود.

این مسئول ادامه داد: بر اساس قانون ممنوعیت فعالیت شرکت‌های هرمی، فعالان اصلی این طرح‌ها که قصد ضربه زدن به نظام را داشته باشند، مفسد فی‌الارض تلقی شده و مجازات اعدام در انتظار آن‌ها است و برای فعالان اصلی فاقد قصد، مجازات حبس از ۵ تا ۲۰ سال و ۲۰ تا ۷۴ ضربه شلاق در انظار عمومی و برای فعالان جزء، مجازات حبس از ۶ ماه تا ۳ سال و جزای نقدی معادل دو برابر اموال نامشروع به‌دست‌آمده از این راه تعیین‌شده است.

وی بیان داشت: برخی شرکت‌ها با سوءاستفاده از مجوز بازاریابی شبکه‌ای برخلاف تعهدی که در تبلیغ و فروش اجناس یا خدمات خاص دارند، به عضوگیری و فعالیت‌های هرمی مشغول می‌شوند که با صراحت قانون‌گذار، این‌گونه فعالیت‌ها جرم محسوب می‌شوند.

بارانی یادآور شد: تعداد زیادی از جوانان جویای کار به امید کسب درآمد در دام چنین سوداگرانی افتاده و درنهایت دچار مصائب قانونی و اجتماعی خواهند شد.

منبع:فارس

 

وکیل جرایم سایبری | وکیل جرایم اینترنتی | وکیل سایبری | وکیل جرایم رایانه ای

 

 

نوشته های مشابه