مجازات در انتظار هکرهای تلفن همراه | وکیل سایبری
مجازات هکرهای تلفن همراه-یکی از پرکاربردترین وسیله های جامعه امروز تلفن همراه است. این وسیله با ایجاد ارتباط میان شهروندان باعث بهتر شدن کیفیت زندگی مردم شده است. اما در مقابل جرایم جدیدی نیز در این حوزه شکل گرفته است. یکی از این جرایم نفوذ و دسترسی غیرمجاز به داده ها و اطلاعات موجود در تلفن همراه است.
تلفن همراه
این موضوع از طریق ارسال فایلی به تلفن همراه قربانی از طریق سیستم بلوتوث امکان پذیر است. حبس و جزای نقدی مجازات هکرهای تلفن همراه می باشد. این جرم جدید در محیط های شلوغ نظیر مترو و نمایشگاه های عمومی شایع تر است. برای پیشگیری از این جرم شهروندان باید در این محیط ها از خاموش بودن سیستم بلوتوث تلفن همراه خود اطمینان داشته باشند. همچنین هویت شخث فرستنده را بدانند از طرفی درج پین کد و تغییر نام تلفن همراه از دیگر راه های پیشگیری از این نوع جرم محسوب می شود. بلوتوث یکی از سیستم های نسبتا نوین در تلفن های همراه است که به وسیله آن یک نفر می تواند داده ها و اطلاعات موجود در تلفن هرماه خود را به دستگاه همراه شخص دیگر ارسال کند.
هک کردن تلفن همراه
ورود تلفن های همراه به زندگی شهروندان رفاه بیشتری رابه همراه داشته است. اما در مقابل دردسرهایی هم برای آنها به وجود آورده است. یکی از مسایلی که در چند سال اخیر مشاهده شده هک کردن تلفن های همراه افراد میباشد. اصطلاح هک شدن تلفن همراه به معنای نفوذپذیر شدن آن وسیله نسبت به شخص هکر با هک کردن تلفن همراه می تواند به اطلاعات تلفن همراه مذکور به سهولت دسترسی داشته باشد.
در واقع شخص غریبه در تلفن همراه خود مطالب تلفن همراه قربانی را مشاهده می کند. البته این موضوع ابتدا نسبت به رایانه ها و از طریق فضای مجازی اینترنت انجام می شد. هک کردن تلفن همراه دیگران به طرق مختلفی صورت می پذیرد. اما شایعترین نوع نفوذ به این وسیله از طریق سیستم بلوتوث است. به این که مرتکب تلفن های همراهی را که در محیط پیرامون بلوتوثشان روشن است شناسایی می کند. سپس فایل خاصی را برای قربانی جرم می فرستد با قبول درخواست فرستاده شده توسط قربانی جرم و دریافت فایل ارسالی تلفن مذکور هک شده و در اختیار مرتکب قرار خواهدگرفت البته باید خاطرنشان ساخت که هک کردن و نفوذ به سیستم تلفن همراه اشخاص دیگر از طریق سیستم پیامکی و فضای اینترنتی نیز امکان پذیراست.
مجازات نفوذ به تلفن همراه
نفوذ به تلفن همراه و دسترسی به اطلاعات آنها چه به قصد اخاذی و چه به قصد کنجکاوی و تفریح یک جرم قابل مجازات است قانون جرایم رایانه ای در سال ۱۳۸۸ به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده است.
قانون جرایم رایانه ای در فصل یکم خود برای مجازات هکرهای تلفن همراه تحت عنوان «جرایم علیه محرمانگی داده ها و سیستم های رایانه ای و مخابراتی» ذیل مبحث یکی خود یعنی دسترسی غیرمجاز به این جرم اشاره کرده است. ماده ۱ قانون فوق در این خصوص مقرر کرده است: «هر کس به طور غیرمجاز به داده ها یا سیستم رایانه ای یا مخابراتی که به وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج تا بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد»
محیط های آسیب پذیر
جرم دسترسی غیرمجاز به داده ها و اطلاعات موجود در تلفن های همراه ویژگی خاصی دارد از جمله اینکه شیوع این جرم در اماکن عمومی به ویژه اماکن پرتردد بیشتر است براین اساس نرخ بالای وقوع این جرم در محیط های نظیر مترو و ایستگاه های اتوبوس دیده می شود. علاوه بر جمعیت بالای شهروندان وجود مسیرهای طولانی باعث می شود تا مسافران از تلفن های همراه خود در طول مسیر به عنوان سرگرمی استفاده کنند البته اخیرا تعبیه ایستگاه های تلفن همراه در مترو یا نمایشگاه ها برای ارسال نرم افزارها به شهروندان شایع شده است به این تربیب که ایستگاه های نرم افزارهای تلفن همراه به شهروندان توصیه می کنند که بلوتوث تلفن های همراه خود را برای ارسال خودکار نرم افزار موجود روشن کنند این جاست که افراد سوءاستفاده گر به این بهانه به ارسال ویروس یافایل مربوط به دسترسی غیرمجاز به تلفن قربانی دست می زنند.
پیشگیری از هک شدن
با شیوع استفاده از تلفن های همراه دارای سیستم بلوتوث میزان وقوع جرم دسترسی غیرمجاز به داده های این وسایل نیز بیشتر شده است بنابر این باید شهروندان از پیشگیری از وقوع چنین وقایعی آگاهی پیدا کنند همن طور که گفته شد یکی از محیط های خطرناک و آسیب زا در خصوص این جرم اماکن عمومی پرتردد نظزر مرتو اتوبوس و نمایشگاه های عمومی است بنابراین شهروندان باید تا حدامکان از روشن کردن سیستم بلوتوث تلفن همراه خود خودداری کنند برای پیشگیری بیشتر بهتر است شهروندان به محض ورود به این محل های جرم خیز تلفن همراه خود را برای اطمینان از خاموش بودن سیستم بلوتوث بررسی کنند از طرف دیگر دارندگان تلفن های همراه مجهز به سیستم بلوتوث باید دقت کنند که نام و هویت واقعی فرستنده فایل توسط شخص دیگر چیست به این ترتیب اکیدا باید از دریافت فایل از اشخاص ناشناس خودداری کنند .
سرهنگ محمد مهدی کاکوان رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات در گفت وگو با ایسنا به یکی دیگر از روش های پیشگیری از وقوع جرم دسترسی غیرمجاز به داده ها و اطلاعات تلفن همراه اشاره می کند وی در این خصوص اظهار داشت که بهتر است شهروندان(pincod) سیم کارت گوشی خود را فعال کرده و نام گوشی مدل و بلوتوث خود را به نامی غیر از مدل واقعی گوشی تغییر دهند چرا که بهتری طعمه برای هکرها خانم ها و استفاده کنندگان از موبایل بانک، جیرینگ و NFC هستند به این ترتیب مردم با تغییر نام گوشی بلوتوث و RAM دیگر طعمه هکرها نخواهند بود وی در این خصوص به کابران توصیه کرد که تنظیمات بلوتوث گوشی خود را به no show all یا hidden تغییر دهند وی با بیان این که هنگام ارسال یا دریافت بلوتوث از رمز یا پسورد استفاده کنید و ترجیحا اعداد ۱۱۱۱ یا ۱۲۳۴ به عنوان رمز انتخاب نشوند تاکید کرد فضای مجازی و دیجیتال هرگونه دستگاهی که امکان تبادل اطلاعات دارد مکان امنی برای نگهداری اطلاعات محرمانه و شخصی نیست.
خصوصیات وکیل جرائم رایانه ای
با توجه به اینکه جرایم رایانهای از جمله جرایم نوین محسوب میشوند که با استفاده از سیستمهای رایانهای یا تلفنهای همراه هوشمند رخ میدهند نیاز است که وکیلی را که برای دفاع از حقوق خود چه بهعنوان شاکی و یا بهعنوان متهم انتخاب میکنید مسلط به سامانههای رایانهای, برنامهنویسی ,کار با دیتابیس ,شناخت شبکه و سایر مواردی که میتواند در دفاع از شما تاثیر گذار است باشد.
سلام یک نفر از موبایل من با زی هک کرده ایا مجرم است
سلام.
بلی هک یا همان دسترسی غیر مجاز برابر قانون جرم محسوب می شود.
سلام خسته نباشید صبحتون بخیر من چند تا شماره و گوشی هک کردم جرم من چیست الان برام از قوه قضاییه شکایت نامه اومد
سلام دوست گرامی.. مجازات هک گوشی بستگی به میزان شدت و خسارات وارده، تعیین میشه به همین منظور باید پرونده و توضیحات و مدارک بطور کامل توسط وکیل جرایم رایانه ای بررسی بشه تا دفاعیات موثر و خوبی برای شما در محاکم قضایی صورت بگیره ، چه بسا با توضیحات وکیل در دادگاه نظرقاضی پرونده را به نفع شما پیش ببره و مجازات بسیار کمتری براتون تعیین بشه ..جهت مشاوره تخصصی در این زمینه با وکیل جرایم رایانه ای و اینترنتی به شماره 02128423214 تماس بفرمائید.
سلام
اگر کسی بتواند سایتی بجز سایت های دولتی
مقلا متعلق به یک فرد
و یا یک رایانه متعلق به یک فرد
و یا یک موبایل را با روشهای مختلف مثل کرک و هک و رات به اطلاعات دسترسی پیدا کند
مجرم است؟
و جرم او چیست