وکیل جرم جعل هویت کیست؟ | گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری

وکیل جرم جعل هویت

وکیل جرم جعل هویت کسی است که به قوانین و ماده‌های قانونی مربوط به جرم جعل هویت و عنوان تسلط کافی دارد و می‌تواند پرونده‌های مربوط به این حوزه را با راحتی به نتیجه مطلوب برساند.

وکیل جرم جعل هویت به عنوان یک وکیل سایبری آگاه بخوبی میداند جعل هویت یک جرم است که قانونگذار برای آن مجازات در نظر گرفته است. در قانون مجازات اسلامی نیز این مجازات ذکر شده است. در صورتی که کسی اقدام به جعل هویت یا عنوان کند مجرم محسوب شده و براساس قانون مجازات اسلامی محاکمه خواهد شد.

در برخی از مواقع افراد عنوان و هویت شما را جعل می‌کنند و به جای شما در مکانی حاضر می‌شوند در این صورت شما می‌توانید از یک وکیل جرم جعل هویت کمک بگیرید و از جعل کننده شکایت کنید.

در این مطلب از وکیل سایبری می‌خواهیم درباره جرم جعل هویت و وکیل جرم جعل هویت صحبت کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

وکیل جرم جعل هویت کیست؟

جهت ملاقات حضوری با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.

مشاوره با وکیل متخصص

قبل از هر اقدامی از وکیل متخصص مشاوره دریافت نمایید.

شکایت جعل عنوان و نقش وکیل جرم جعل هویت

 بعضی افراد سودجو در جامعه اقدام به جعل عنوان می‌کنند تا از این طریق سود و منفعتی کسب کنند همانطور که گفتیم مطابق قانون مدنی افرادی که هویت یا عنوان را جعل می‌کنند مجرم محسوب می‌شوند و باید براساس قانون مجازات اسلامی محاکمه شوند.

اگر شما متوجه شدید که فردی از هویت و عنوان شما سوءاستفاده کرده و آن را جعل نموده می‌تواند مطابق قانون اقدام به شکایت جعل عنوان کنید که در این صورت باید مراحل شکایت جعل عنوان را طی کنید و مدارک و مستنداتی را نیز برای اثبات وقوع جرم جعل هویت به دادگاه ارائه دهید. در این موارد بهتر است از همان ابتدا نزد وکیل جرایم رایانه ای یا وکیل جرم جعل هویت بروید و از وی مشورت بخواهید.

مراحل شکایت و تلاش وکیل جرم جعل هویت

همانطور که گفتیم اگر عنوان یا هویت شما جعل شد می‌توانید اقدام به شکایت کنید تا جاعل مطابق قانون مجازات شود در این بخش از مقاله می‌خواهیم مراحل شکایت جعل عنوان را برای شما بیان کنیم. این کار توسط وکیل جرم جعل هویت قابل پیگیری است.

  1. در مرحله اول شما باید شکایت نامه‌ای علیه شخص جاعل تنظیم کنید که توصیه می‌کنیم در این زمینه از یک وکیل جرم جعل هویت کمک بگیرید تا در شکایت نامه تمام اصول و ضوابط قانونی رعایت شود.
  2. سپس باید شکایت نامه را به همراه مدارک ادله و مستندات در دفاتر خدمات قضایی ثبت کنید تا به دادگاه ارسال شود.
  3. پس از ثبت شکایت پرونده شما برای رسیدگی به دادسرا ارسال می‌شود، سپس بازپرس تحقیقات خود را شروع می‌کند در صورتی که متوجه شود جرم جعل هویت وقوع پیدا کرده است برای جاعل حکم مجرمیت صادر خواهد کرد.
  4. در صورت صدور قرار منع تعقیب شاکی ده روز مهلت دارد که شکایت نماید.

جعل هویت در اینترنت

 امروزه اکثریت مردم در فضای مجازی فعال هستند و ساعت طولانی از وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذراندند، روزانه با پیج‌های فیک زیادی مواجهه می‌شوید که مشخصات جعلی دارند و از طریق آن به فعالیت در فضای مجازی می‌پردازند.

هنگامی که این صفحات جعلی با مشخصات عمومی یا مبهم باشند مشکل حقوقی خاصی ندارند اما ساخت صفحات جعلی هنگامی مشکل ساز است که بنام شخص حقیقی و حقوقی ساخته شود و یک صفحه جعلی را به عنوان یک شخصیت واقعی جا بزنید.

به طور کلی جعل هویت در اینترنت یعنی شخص به صورت متقلبانه با تغییر اطلاعات به جعل هویت بپردازد که مطابق قانون مدنی جرم محسوب می‌شود و مجازاتی نیز برای جاعل تعیین شده است.

در صورتی که هویت یا عنوان شما را در اینترنت یا فضای مجازی جعل کردند شما می‌توانید به کمک وکیل جرم جعل هویت اقدام به شکایت کنید.

مجازات جعل هویت در تلگرام و اینستاگرام

همانطور که در قسمت قبل گفتیم اگر کسی صفحه یا اکانتی را به نام شخص حقیقی یا حقوقی بسازد و شخص مطلع نباشد جعل هویت محسوب می‌شود و مطابق قانون مجازات اسلامی جاعل محاکمه خواهد شد، در این بخش از مقاله وکیل جرم جعل هویت میخواهد مجازات جعل هویت در تلگرام و اینستاگرام را براساس ماده 744، 745 قانون مجازات اسلامی برای شما بیان کند.

ماده 744 قانون مجازات اسلامی: هر کس به‌ و‌سیله سامانه‌‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به‌ نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از چهل و پنج روز و دوازده ساعت تا یک سال یا جزای نقدی از پانزده میلیون ریال تا صد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

تبصره – چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.

ماده ۷۴۵ قانون مجازات اسلامی هرکس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا صد و پنجاه میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت

مطابق با ماده ۱۳ جرایم رایانه ای: هرکس به طور غیرمجاز از سیستم‌‌های رایانه‌ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده‌ها یا مختل کردن سیستم وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن‌ به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست تا یکصد میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

براساس ماده بیان شده جرم کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت هنگامی اتفاق می‌افتد که فرد با تغییر غیر مجاز در اطلاعات داده‌ها برای کسب سود و منافع خود اقدام نمایند، معمولا هدف از جعل هویت در اینترنت و فضای مجازی کسب منافع مالی است که براساس ماده ۱۳ جرایم رایانه‌ای کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت جرم محسوب می‌شود و جاعل مجازات خواهد شد.

وظایف وکیل جرم جعل هویت

 در این بخش از مقاله می‌خواهیم شما را با وظایف وکیل جرم جعل هویت آشنا کنیم:

  • عقد قراردارد وکالت با موکل خود براساس قانون.
  • یک نسخه از عقد قرارداد را در اختیار موکل خود قرار دهد.
  • تنظیم و ثبت شکایت نامه، تنظیم لایحه دفاعیه، تجدید نظرخواهی به نیابت از موکل خود.
  • انجام تمامی اموری که موکلدر خصوص آن‌ها، اقدام به اعطای وکالت نموده و اجتناب از اقداماتی که در حدود اختیارات وی در وکالت نامه نیست.
  • ارائه گزارش در خصوص جریان و روند پرونده به صورت مرتب به موکل.

بهترین وکیل جرم جعل هویت رایانه‌ای و اینترنتی

بهترین وکیل جرم جعل هویت رایانه‌ای و اینترنتی وکیلی است که به قوانین و مقررات جرایم رایانه‌ای و اینترنتی مسلط باشد و بتواند پیچیده‌ترین پرونده‌های این حوزه را نیز به نتیجه مطلوب برساند.

وکیل جرم جعل هویت رایانه‌ای می‌تواند در خصوص جرم جعل هویت به موکل خود مشاوره دهند و کمک کنند تا فرایند شکایت جرم جعل هویت رایانه‌ای و اینترنتی را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام دهد و مانع پایمال شدن حق و حقوق شما شود.

مجازات جعل عنوان وکیل

گاهی شنیده میشود برخی افراد عنوان وکیل را جعل میکنند. آنان ادعای وکالت می‌کنند و خود را به عنوان وکیل معرفی می‌کنند. در صورتی که افراد برای اینکه بتوانند در محاکم دادگستری وکالت کند باید دارای پروانه وکالت دادگستری باشند. این پروانه از کانون وکلای دادگستری و یا مرکز مشاوران و وکلای قوه قضاییه صادر می‌شود. چنانچه فرد بدون پروانه وکالت اقدام به وکالت نماید مطابق با ماده ۵۵ قانون وکالت مجازات خواهد شد‌.

ماده ۵۵‌ قانون وکالت عبارتند از: وکلای معلق و اشخاص ممنوع‌الوکاله و به طور کلی هر شخصی که دارای پروانه وکالت نباشد از هرگونه تظاهر و مداخله در عمل وکالت ممنوع است اعم از اینکه عناوین تدلیس از قبیل مشاور حقوق و غیره اختیار کند یا اینکه به وسیله شرکت و سایر عقود یا عضویت در موسسات خود را اصیل دعوی قلمداد نماید متخلف از یک الی شش ماه به حبس تادیبی محکوم خواهد شد.

مجازات جعل عنوان نظامی

در صورتی که فردی عنوان نظامی و لباس نظامیان را به صورت جعل استفاده کند مجرم محسوب می‌شود و مطابق با قانون مجازات اسلامی محاکمه خواهد شد در ادامه مجازات جعل عنوان نظامی را بیان خواهیم کرد: ‌

هر کس بدون مجوز و به صورت علنی لباس‌های رسمی مأموران نظامی یا انتظامی جمهوری اسلامی ایران یا نشانها، مدالها یا سایر ‌امتیازات دولتی را بدون تغییر یا با تغییر جزئی که موجب اشتباه شود مورد استفاده قرار دهد در صورتی که عمل او به موجب قانون دیگری مستلزم‌ مجازات شدیدتری نباشد به حبس از سه ماه تا یک سال و یا جزای نقدی از 25/000/000 ریال تا 100/000/000 ریال محکوم خواهد شد. و در صورتی که از این عمل خود سوء‌ استفاده کرده باشد به هر دو مجازات محکوم خواهد شد

مجازات جعل عنوان دکتر

در برخی موارد فرد خود را به دروغ دکتر معرفی می‌کنند از این طریق افراد را فریب می‌دهد کسی که خود را به دروغ دکتر جلوه می‌دهد نیز مرتکب جرم شده است و این رفتار در ماده واحده «قانون مجازات استفاده غیر مجاز از عناوین علمی»، جرم انگاری شده است. به موجب این ماده واحده: “استفاده از عناوین علمی دکتر، مهندس و مانند اینها که شرایط اخذ آن مطابق قوانین و مقررات مربوط تعیین می‌گردد توسط هر فرد برای خود مستلزم داشتن مدرک معتبر از مراکز علمی و دانشگاهی داخلی و یا خارجی مورد تأیید رسمی وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری یا بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌باشد. مرتکبین استفاده غیرمجاز از عناوین علمی مذکور به مجازات ماده (۵۵۶) فصل هشتم کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی محکوم خواهند شد.تبصره- استفاده غیرمجاز از عناوین فوق شامل استفاده در مکاتبات اداری یا در تبلیغ عمومی از طریق وسایل ارتباط جمعی مانند رادیو، تلویزیون، روزنامه، مجله، تارنما (سایت) یا نطق در مجامع و یا انتشار اوراق چاپی یا خطی خواهد بود.»بنابراین مرتکب به حبس از 3 ماه تا 1 سال و یا جزای نقدی از صد و پنجاه هزار تومان تا ششصد هزار تومان محکوم خواهد شد.

نمونه شکواییه جعل هویت

شاکی:

شاکی عنه:

موضوع:

دلایل:

دادستان محترم شهرستان…..

با سلام و دعای خیر –احتراما به استحضار می‌رساند مشتکی عنه که برای خرید فرش به شرکت ……….. مراجعه نموده بود در حضور ده نفر خود را قاضی دادگستری معرفی نموده و اعلام نموده که قصد خرید فرش برای تعاونی مصرف کارکنان دادگستری را دارد که تعداد ۲۰۰۰ تخته فرش از این شرکت خریداری نموده و بابت ثمن انها سه فقره چک تحویل اینجانب به عنوان مدیر عامل شرکت داده است که با مراجعه به بانک محال علیه منجر به صدور گواهینامه عدم پرداخت گردیده است .

لذا با تقدیم این شکوائیه مستندا به ماده ۵۵۵ قانون مجازات اسلامی تقاضای رسیدگی و تعیین کیفر برای مشارالیه دارم .

نمونه شکواییه جعل عنوان و کلاهبرداری

ریاست محترم دادسرای عمومی و انقلاب …….. (نام شهرستان محل وقوع بزه یا محل اقامت یا اختفاء متهم)

با سلام

احتراماً به استحضار می‌رساند:

اینجانب در تاریخ …….. تصمیم گرفتم ملکی را برای سکونت خریداری نمایم و به این منظور به دفتر املاکی مراجعه کردم. مشتکی عنه با بیان مشخصات یک ملک و ارائه مدارک آن خود را به عنوان مالک معرفی نمودند و بنده همراه با ایشان به محل ملک مورد نظر مراجعه نمودم و پس از مشاهده ملک و با توجه به مشخصات و مدارک آن تصمیم به خرید گرفتم.

مشتکی عنه با مانورهای متقلبانه و صحنه‌سازی بنده را اغفال کرده و مبلغ …………. را جهت پیش پرداخت انعقاد قرارداد به ایشان پرداخت نمودم و رسیدی نیز دریافت کردم.

مشتکی عنه پس از دریافت مبلغ ناپدید شدند و هیچگونه خبری از ایشان بدست نیاوردم. پس از مدتی اطلاع یافتم که مشتکی عنه مالک آن ملک نبوده اند و از شواهد و مدارک دیگران و جعل اسنادی در جهت فریب بنده استفاده کرده اند و علاوه بر اینجانب، اموال افراد دیگری را نیز با این روش برده اند.

لذا با توجه به شرح موضوع و ادله اینجانب که شامل …………………. می‌شود و با استناد به ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری، تعقیب و مجازات ایشان را به اتهام کلاهبرداری استدعا دارم. همچنین با توجه به خسارت وارده به اینجانب که به مبلغ …….. است، بدواً صدور و اجرای فوری قرار تامین خواسته مورد استدعاست.

باتشکر- امضا

نمونه حکم جعل عنوان

در این پرونده آقای م. وکیل آقای م.ر. به طرفیت خانم س. از دادنامه شماره …… مورخ ….. شعبه 102 دادگاه عمومی جزایی دادگستری شهرستان دماوند در مهلت مقرر قانونی تجدیدنظرخواهی نموده است که به‌موجب دادنامه مذکور آقای م.ر. به اتهام آدم‌ربایی توأم با آسیب نفسی و شرفی به تحمل سه سال حبس و به اتهام غصب عنوان به تحمل شش ماه حبس تعزیری حسب مواد استنادی در دادنامه محکوم شده است. اینک با توجه به محتویات پرونده و شکایت شاکیه و گواهی گواهان و مدافعات بلا وجه تجدیدنظرخواه جرم آدم‌ربایی با آسیب نفسی و شرفی محرز است و اعتراض موجهی از سوی تجدیدنظرخواه به عمل نیامده است، لذا دادگاه در این خصوص ضمن رد اعتراض تجدیدنظرخواه وفق بند الف ماده 257 قانون آئین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری دادنامه تجدیدنظر خواسته را تأیید می‌نماید. و اما در خصوص اتهام غصب عنوان که وسیله فریب شاکیه بوده است به‌عنوان مقدمه جرم آدم‌ربایی بوده و جرم مستقل به‌حساب نمی‌آید و در این خصوص دادگاه به استناد بند یک از قسمت ب از ماده 257 مذکور دادنامه تجدیدنظرخواسته را نقض و به استناد ماده 177 قانون مذکور تجدیدنظرخواه را تبرئه می‌نماید. این رأی قطعی است. بدیهی است در صورت جلب رضایت شاکی تخفیفات لازم اعمال خواهد شد.

شعبه 41 دادگاه تجدیدنظر استان تهران

امید است اطلاعاتی که در خصوص وکیل جرم جعل هویت در اختیار شما قرار دادیم مفید باشد برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید فرم مشاوره موجود در سایت را پر کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما ارتباط برقرار کنند.