وکیل و مشاور جرایم رایانهای و کیفری
وکیل جرایم رایانهای و کیفری چه کسی است؟ خصوصیات مشاور جرایم رایانه ای چیست؟ اصلا جرایم رایانه ای چه جرایمی هستند؟ به چه پرونده هایی کیفری گفته می شود؟
مشاوره تلفنی با متخصص ترین وکلای حوزه سایبری
جرایم رایانهای چه جرایمی هستند؟ اگر بخواهیم بهصورت خیلی ساده تعریفی از جرایم رایانهای ارائه دهیم این جرایم شامل جرایمی هستند که در آنها از رایانه یا تلفن همراه بهعنوان یکی از ابزارهای ارتکاب جرم استفاده شدهاست.
دپارتمان مشاوره و وکالت جرایم رایانهای
وکلایی که در این دپارتمان از گروهی تخصصی وکیل سایبری فعالیت دارند در تمامی جرایم رخ داده در این حوزه تجربه و تخصص کامل داشته و آمادگی ارائه مشاوره و قبول وکالت پروندهای شما را دارند. از جرایمی که در این حوزه رخ می دهد می توان به موارد زیر اشاره نمود.
جرایم علیه محرمانگی دادهها
دسترسی غیر مجاز از جمله شایعترین جرایم رایانه ای است که مجازات حبس و جرای نقدی را بهمراه دارد نام دیگر این جرم همان هک و نفوذ است.
شنود غیر مجاز به معنی دسترسی به شبکه و ترافیک شبکه دیگری است مجازات جرم شنود غیرمجاز برابر ماده ٧٣٠ قانون مجازات اسلامی شش ماه تا دوسال حبس است این جرم از جمله جرائم بسیار فنی است که اثبات آن تابع شرایط خاصی است.
جرم جاسوسی رایانه ای از جمله جرائم امنیتی است که علیه داده های سری صورت میگیرد مجازات جرم جاسوسی رایانه یک تا سه سال حبس است که برابر ماده ٧٣١ قانون مجازات اسلامی تحقق آن تابع شرایط خاصی است.
جرایم علیه صحت و تمامیت دادهها
جعل رایانه ای به هرگونه تغییر، ایجاد یا وارد کردن داده قابل استناد به سامانه های رایانه ای یا کارتهای حافظه گفته میشود مجازات جرم جعل رایانه ای یک تا پنج سال حبس است که شرایط تحقق آن در ماده ٧٣۴ قانون مجازات اسلامی ذکر شده است.
جرم ممانعت از دسترسی به هر گونه اقدام که منجر به اختلال یا مسدود سازی مالک سامانه به سامانه گردد گفته میشود مجازات جرم ممانعت از دسترسی به استناد ماده ٧٣٧ قانون مجازات اسلامی شش ماه تا دوسال حبس می باشد
به استناد ماده ٧٣۶ قانون مجازات اسلامی مجازات جرم حذف یا تخریب داده شش ماه تا دوسال حبس است این جرم عبارتست از هرگونه حذف یا تخریب داده های متعلق به دیگری بصورت غیرمجاز است.
سرقت و کلاهبرداری رایانهای
سرقت از حساب بانکی یا برداشت غیر مجاز یکی از شایع ترین جرائم فضای مجازی است این جرم زمانی اتفاق می افتد که شخص مجرم با استفاده از روشهای فنی مثل هک حساب بانکی به حساب دیگری دسترسی پیدا کرده و اقدام به برداشت وجه بصورت غیر مجاز از حساب وی می نماید مجازات برداشت غیرمجاز از حساب یک تا پنج سال حبس می باشد.
جرایم علیه عفت و اخلاق عمومی
مجازات جرم انتشار تصاویر مستهجن در فضای مجازی به استناد ماده ٧۴٢ قانون مجازات اسلامی ٩١ روز تا دوسال حبس است این مجازات شامل فروش یا معامله این محتواها نیز می باشد.
هرگونه تحریک، تطمیع، ترغیب یا تهدید افراد برای دسترسی به محتوای مستهجن مشمول جرم ترغیب به دسترسی به محتوای مستهجن می باشد مجازات جرم ترغیب به دسترسی به محتوای مستهجن ٩١ روز تا یکسال حبس است.
برابر بند ب ماده ٧۴٣ قانون مجازات اسلامی چنانچه شخصی افراد دیگر را به دسترسی به محتوای مستهجن ترغیب نماید مرتکب جرم شده است مجازات ترغیب افراد به انحرافات جنسی ٩١ روز تا یکسال حبس می باشد.
یکی از مواردی که در قانون مجازات اسلامی و فقط در فضای مجازی جرم تلقی میشود ترغیب افراد به خودکشی است مجازات جرم ترغیب اشخاص به خودکشی ٩١ روز تا یکسال حبس است لازم به ذکر است این کار فقط در صورتی که در فضای مجازی واقع گردد جرم تلقی میشود.
چنانچه شخصی از طریق فضای مجازی دیگران را به مصرف مواد مخدر یا روان گردان ترغیب نماید مرتکب جرم ترغیب به استعمال مواد مخدر شده است مجازات جرم ترغیب به استعمال مواد مخدر یا روانگردان ٩١ روز تا یکسال حبس می باشد.
ترغیب به اعمال خشونت آمیز:
چنانچه شخصی از طریق فضای مجازی دیگران را به ارتکاب اعمال خشونت آمیز ترغیب نماید مرتکب جرم ترغیب به اعمال خشونت آمیز گردیده است مجازات جرم ترغیب به اعمال خشونت آمیز ٩١ روز تا یکسال حبس می باشد.
هتک حیثیت و نشر اکاذیب
جرم انتشار محتوای خصوصی دیگران از جمله جرائمی است که حجم گسترده ای از پرونده های رایانه ای را به خود اختصاص داده است مجازات انتشار محتوای خصوصی اعم از پیامک یا تصویر یا صوت دیگری چنانچه از طریق فضای مجازی صورت گرفته باشد ٩١ روز تا دوسال حبس است توجه داشته باشید که این انتشار باید حتما منجر به ضرر یا هتک حیثیت شخص شده باشد تا مشمول این مجازات گردد.
یکی از شدیدترین مجازاتها برای اشخاصی است که با بدست آوردن تصاویر خصوصی دیگران اقدام به تهدید آنها و یا اخاذی از آنها می نمایند برابر قانون تشدید مجازات اشخاصی که در امور سمعی بصری فعالیتهای غیرمجاز می نمایند مرتکبین جرم اخاذی و سواستفاده از تصاویر خصوصی افراد دو تا پنج سال حبس بهمراه مجازاتهای تکمیلی است.
از جمله جرائم بسیار شایع در فضای مجازی تهمت زدن به دیگری از طریق فضای مجازی است برابر ماده ٧۴۶ قانون مجازات اسلامی مجازات تهمت و افترا در فضای مجازی ٩١ روز تا دوسال حبس می باشد ضمن اینکه شخص مجرم باید نسبت به اعده حیثیت شاکی نیز اقدام نماید.
از جمله جرائم فضای مجازی جرم نشر اکاذیب است برابر ماده ٧۴۶ قانون مجازات اسلامی مجازات جرم نشر اکاذیب ٩١ روز تا دوسال حبس است نکته قابل توجه آن است که در این جرم مرتکب اگر نتواند ادعای خود را مبنی بر صحت اظهاراتش اثبات نماید مجازات خواهد شد.
کلاهبرداری در شبکههای اجتماعی و سایت آگهی
این جرم بیشتر از طریق فروشگاههای جعلی موجود در اینستاگرام بوقوع می پیوندد اگر چه ممکن است از طریق اغفال کاربران در دایرکت اینستاگرام نیز شخص قربانی ترغیب به دادن اطلاعات شخصی خود شود مجازات این جرم نیز برابر مجازات کلاهبرداری در فضای مجازی می باشد.
این جرم بیشتر از طریق فروشگاههای جعلی موجود در تلگرام بوقوع می پیوندد اگر چه ممکن است از طریق اغفال کاربران در چت مستقیم نیز شخص قربانی ترغیب به دادن اطلاعات شخصی خود شود مجازات این جرم نیز برابر مجازات کلاهبرداری در فضای مجازی می باشد.
این جرم بیشتر از طریق آگهی های موجود در دیوار بوقوع می پیوندد ابگونه ای که شخص مجرم با یک آگهی ترغیب کننده شما را به پرداخت وجه ترغیب نموده و از تحویل محصول خودداری می نماید مجازات این جرم نیز برابر مجازات کلاهبرداری در فضای مجازی می باشد.
این جرم بیشتر از طریق آگهی های موجود در شیپور بوقوع می پیوندد ابگونه ای که شخص مجرم با یک آگهی ترغیب کننده شما را به پرداخت وجه ترغیب نموده و از تحویل محصول خودداری می نماید مجازات این جرم نیز برابر مجازات کلاهبرداری در فضای مجازی می باشد.
چرا در جرایم رایانهای نیاز به وکیل دارید؟
با توجه به اینکه مجازاتها در جرایم رایانهای معمولاً از درجه پنج و شش میباشند و میتواند باعث ایجاد سوء سابقه برای شما گردد همچنین نظر به تخصصی بودن بحث دفاع در جرایم رایانهای همواره برای پیشبرد شکایات خود یا دفاع در مقابل اتهامی که به شما منتسب شدهاست نیازمند مراجعه به وکیل هستید چراکه درصورتیکه نتوانید از حقوق قانونی خود دفاع نمایید این امر میتواند منجر به تحمیل مجازاتی برای شما شده و یا در زمانی که قربانی یک جرم رایانه ای شده اید نتوانید از حقوق خود در شکایتی که علیه مجرم جرایم رایانهای مطرح کردهاید دفاع نمایید.
پروندههای کیفری چه نوع پروندههایی هستند؟
پروندههایی که باعث وقوع جرم میشوند را پروندههای کیفری میگویند پروندههای کیفری پروندههایی هستند که در آن شخص متضرر گردیده و ممکن است خساراتی به اموال وی یا جان وی و یا آبروی وی وارد شده باشد در پروندههای کیفری شخص متهم به مجازات محکوم میشود مجازاتهایی مثل حبس, جزای نقدی, شلاق ، قصاص و یا دیه .پس چنانچه عمل صورتگرفته توسط شخص جرم بوده و نتیجه حاصل از آن مجازاتهای فوقالذکر باشد این پرونده عنوان پرونده کیفری دارد.
مجازات شکایت کیفری چیست ؟
- حبس
- جزای نقدی
- شلاق
- قصاص
- دیه
خصوصیات وکیل جرایم رایانهای و کیفری چیست؟
با توجه به نتایجی که در یک پرونده کیفری حاصل میشود از جمله حبس جزای نقدی شلاق و غیره هر دو طرف پرونده تمام تلاش خود را به کار میگیرند تا نتیجه دعوا به نفع آنها خاتمه یابد در این راه آنچه که اهمیت دارد وجود یک وکیل باتجربه برای مدیریت فشارهای وارده بر موکل خود و نیز مدیریت پرونده میباشد وکیل پروندههای کیفری علاوهبر داشتن تجربه بالا در رسیدگی به اینگونه جرائم و اینگونه پروندهها میبایست حوصله و صبوری لازم را داشته باشد به گونهای که بتواند با مدیریت پرونده نسبت به کسب نتیجه مطلوب قانونی برای موکل خود اقدام نمایند
برای مثال با توجه به اینکه جرایم رایانهای از جمله جرایم نوین محسوب میشوند که با استفاده از سیستمهای رایانهای یا تلفنهای همراه هوشمند رخ میدهند نیاز است که وکیلی را که برای دفاع از حقوق خود چه بهعنوان شاکی و یا بهعنوان متهم انتخاب میکنید مسلط به سامانههای رایانهای, برنامهنویسی ,کار با دیتابیس ,شناخت شبکه، متخصص جمعآوری ادله دیجیتال و سایر مواردی که میتواند در دفاع از شما تاثیر گذار است باشد
تیم های متخصصین ما در مجموعه وکیل سایبری
- متخصص سامانههای رایانهای
- متخصص برنامه نویسی
- متخصص دیتابیس
- شناخت شبکههای کامپیوتری
- دانش سایبر فارنزیک
- متخصص جمعآوری ادله دیجیتال
توجه داشته باشید که در پروندههای جرایم رایانهای معمولاً مقام قضایی برای رسیدن به واقعیت موضوع، مورد ادعا را به کارشناسان پلیس فتا یا کارشناس رسمی دادگستری در زمینه جرایم رایانهای ارجاع میدهد در اینجاست که نقش وکیل متخصص در حوزه جرایم رایانهای نمود پیدا میکند چرا که اوست که باید در دفاع از حقوق شما و ایجاد اقناع در کارشناسان دادگستری یا کارشناسان پلیس فتا و سپس نزد مقام قضایی اقدام به ارائه لوایح قوی , مستند و فنی نمایند.
نقش وکیل جرایم رایانهای در پیروزی شما چیست ؟
تصور کنید که در شرکتی مشغول به فعالیت هستید و در پایان دوره فعالیت شما اختلافاتی فیمابین شما و کارفرما حاصل میشود بهیکباره ابلاغ قضایی برای شما صادر میشود که به شما اعلام میدارد کارفرمای تان شکایتی را تحت عنوان دسترسی غیرمجاز یا ممانعت از دسترسی و یا سوءاستفاده از دادههای حساس شرکت کارفرما علیه شما مطرح ساخته و از شما برای پاسخ به این شکایت دعوت شدهاست که در مراجع قضایی یا انتظامی حضور پیدا کنید حال اگر تخصص کافی را در زمینه مستندسازی ادله دیجیتال یا رد کردن ادله شاکی پرونده خود نداشته باشید و وکیل شما نیز قادر به شناخت اینگونه جرایم ,مستندسازی آنها ,بررسی لاگ فایلهای ارائهشده توسط شاکی و کشف تناقضات فنی در ادعای شاکی نباشد بهراحتی در دعوا شکستخورده به گونهای که در نهایت مجبور به تحمل حبس یا جزای نقدی و همچنین جبران خسارات کارفرما و نیز سوء سابقه در محاکم قضایی خواهید شد این در حالی است که چنانچه وکیل متخصصی را برای پیروزی خود در دعوا داشته باشید میتواند با بررسی ادله شاکی و کشف حقیقت به شما در پیروزی در دعوا و جلوگیری از تضییع حقوق شما کمک نماید.
در مثالی دیگر ممکن است شما توسط یکی از دوستان قدیمیشان که قبلاً به او اعتماد کردهاید و تصاویر شخصی خود را در اختیار او قرار دادهاید مورد اخاذی قرار گیرید و یا تهدید شوید که چنانچه کارهایی که وی از شما میخواهد را انجام ندهید نسبت به انتشار تصاویر خصوصی شما اقدام خواهد کرد در این حالت آنچه که مهم است علاوهبر دستگیری شخص تهدیدکننده جمعآوری تمام عکسها و تصاویر خصوصی شما از سیستمهای رایانهای فرد مجرم است لذا علاوهبر دستگیری متهم مسئله مهم تدوین سناریویی است که بتواند ضمن شناسایی محل دقیق اختفای تصاویر شما با هماهنگی مقامات محترم قضایی نسبتبه امحاء آنها اقدام نماید در این حالت چنانچه وکیل شما تجربه کافی در این رابطه را نداشته باشد صرفاً به دستگیری متهم اقدام نموده و در نهایت پساز مدتی شخص متهم که اکنون زخم خورده هم می باشد آزاد گردیده و اقدام به انتشار تصاویر شما به گونهای دیگر نموده که حتی امکان دسترسی شما به وی و یا منتسب کردن جرم به او بسیار دشوار خواهد بود و بدینوسیله انتقام خواهد گرفت در اینگونه موارد است که نقش وکیل متخصص در جرایم رایانهای خود را نشان خواهد داد چراکه وکیلی که تسلط به جرایم رایانهای جمعآوری ادله دیجیتال مستندسازی ادله دیجیتال و نیز مواجهه با شخص مجرم که قطعا خود نیز تسلط به جرایم رایانهای دارد نداشته باشد امکان پیروزی شما در دعوا را به صفر خواهد رساند.
چرا گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری؟
گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری با بیشاز هشت سال تجربه در زمینه رسیدگی تخصصی به دعاوی و شکایات رایانهای و بکارگیری وکلای متخصص در حوزه جرایم رایانهای و نیز همکاری با تیمی مجرب که در رابطه با دانش سایبر فارنزیک, شبکه ,برنامهنویسی, مستندسازی و جمعآوری ادله دیجیتال تخصص دارند میتواند در دفاع از شما در پروندههای جرایم رایانهای چه در نقش شاکی و یا در مقام متهم اقدام نماید.