اینترنت؛ بزرگ‌ترين ماشين جاسوسی و پایش اطلاعات | وکیل سایبری
امنیت سایبری

اینترنت و جاسوسی اطلاعات در آن

اینترنت؛ بزرگ‌ترین ماشین جاسوسی و پایش اطلاعات

اینترنت؛ بزرگ‌ترین ماشین جاسوسی و پایش اطلاعات – آیا اینترنت به بزرگترین و مخوف‌ترین ماشین جاسوسی دنیا تبدیل شده است؟ ابزارهای جاسوسی عصر جدید چگونه عمل می‌کنند؟ آیا می‌دانید که هر شهروند ناخواسته به یک جاسوس تبدیل شده است؟

گرداب: امروزه ابزارهای جاسوسی به راحتی قابل تهیه هستند و هر روز انواع پیشرفته‌تری از آنها در اختیار مردم قرار می‌گیرد. این ابزارها چنان در تار و پود زندگی مردم عصر دیجیتال تنیده‌اند که تبدیل به تیغ دو لبه شده‌اند. به طوری که از یک سو برای تسهیل ارتباطات بین فردی تولید و از سوی دیگر به عنوان ابزاری برای جاسوسی و شنود به کار گرفته می‌شوند. اگرچه این ابزارها نظیر دوربین‌های جاسوسی، دوربین‌های مدار بسته، دستگاه‌های ضبط صدا، ردیاب موبایل، جی‌پی‌اس و شنود صوتی در دسترس عموم مردم قرار دارد اما همین ابزارها طعمه‌ای برای جاسوسی و شنود به وسیله گردانندگان شبکه‌های جهانی ارتباطی نظیر مخابرات و اینترنت و … می‌شوند.

 وقتی موقعیت مکانی شما و یا شماره‌های تلفن همراه شما، به وسیله شرکت سازنده موبایل قابل دسترسی است، خود یکی از جنبه‌های جاسوسی از شهروندان است که در رده جاسوسی غیرفعال (passive) جای می‌گیرد که تنها به گردآوری و ذخیره داده‌ها بدون هدف عملیاتی اختصاص دارد.

دنیای اینترنت

اینترنت “بزرگ‌ترین ماشین جاسوسی و پایش اطلاعات” جهان می باشد و  به طور روز افزون شاهد این هستیم که اطلاعات شخصی بیشتر افراد نسبت به هر زمان دیگری در اینترنت قرار دارد و آن را به مثابه گنجینه با ارزشی از اطلاعات تبدیل کرده است.

  • طبق گزارشی که در سال ۲۰۱۱ منتشر شده در حال حاضر حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر معادل یک سوم جمعیت کل جهان  از اینترنت استفاده می‌کنند.

ورود اینترنت به تمام زوایای زندگی روزمره با هدف کنترل بیشتر

اینترنت را می‌توان دریچه نفوذ به افکار و قلب‌ها دانست چرا که بسیاری از افراد افکار، اطلاعات شخصی، اطلاعات مهم، ارتباطات، احساسات، خواسته‌ها و بسیاری موارد دیگر را به راحتی در آن منتشر و آن را دو دستی تقدیم سازمان‌های اطلاعاتی و جاسوسی می‌کنند. در واقع هر وسیله‌ای که قابلیت اتصال به اینترنت را داشته باشد از آن می‌توان به عنوان یک ابزار جاسوسی و شنود و پایش استفاده کرد.

ظهور رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی

با ظهور رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی و یکپارچگی سرویس‌های ارائه دهنده ایمیل و فضاهای مجازی و چت روم‌ها، فرایند جاسوسی وارد فاز پیشرفته تر و مراحل پایانی خود شد. با توسعه لوازم الکترونیکی هوشمند نظیر تلفن‌های همراه، تبلت‌ها و لوازم خانگی هوشمند همچون تلویزیون، کنسول‌های بازی و غیره که همگی امکان ارتباط با اینترنت را دارند، مرحله جدیدی در جاسوسی سایبری آغاز شد و آن تلفیق و یکپارچگی انواع رسانه‌های اجتماعی و سرویس‌های ایمیل در چنین دستگاه‌هایی است که چرخه جاسوسی را به طور چشمگیری کامل می‌کند.

برای مثال تلفن‌های همراه هوشمند بهترین ابزار برای جاسوسی سایبری شده‌اند.  شما با یک تلفن هوشمند که قابلیت اتصال به اینترنت را دارد، می‌توانید وارد شبکه‌های اجتماعی و ایمیل‌های خود شوید و به فعالیت بپردازید. این مسئله شنود و پایش را بسیار راحت می‌کند.

  1. به راحتی مکالمات و ارتباط تلفنی شنود می‌شوند.
  2. از طریق جی‌پی‌اس موقعیت مکانی و جغرافیایی شناسایی می‌شود.
  3. از طریق فعالیت‌های اینترنتی متوجه افکار و احساسات و برنامه‌ها و کارهایی که انجام می‌دهید، می‌شوند.

تلفن همراه هوشمند در دسترس ترین ابزار جاسوسی است

تلفن‌های همراه هوشمند در چند سال اخیر جهش چشمگیری از نظر فناوری داشته‌اند و همین امر آنها را به یکی از  پیشرفته‌ترین ابزار جاسوسی تبدیل کرده است. ابزار جاسوسی چند کاره‌ای که همه نیازهای جاسوسی و پایشی را فراهم می‌آورد. یک تلفن همراه هوشمند معمولا دارای دوربین پیشرفته، مکان‌یاب جغرافیایی، ضبط کننده صدا، سیستم عاملی با قابلیت نصب انواع نرم افزارهای آف‌لاین و آن‌لاین و اتصال به اینترنت به روش‌های مختلف است. این امکانات به راحتی امکان پایش مکانی و ارتباطی و مکالمات را به راحتی در اختیار سازمان‌های اطلاعاتی و جاسوسی می‌گذارد.

مکان‌یاب یا جی‌پی‌اس

یکی از این موارد ریزتراشه‌ای است که شرکت برودکام کورپریشن (Broadcom Corp.) برای گوشی‌های هوشمند تولید کرده که با تعبیه آن در تلفن‌های همراه هوشمند می‌توان دقیق‌ترین موقعیت مکانی افراد را با اختلاف چند سانتیمتر تعیین کرد.

 این فناوری برای مکان‌یابی در هنگام رانندگی امکانات بسیار با ارزشی را به افراد ارائه می‌دهد. نمونه‌ای از پایش‌های مربوط به مکان یاب افشای ثبت پنهانی موقعیت مکانی تمامی کاربران “آیفون” در گوشی و پایگاه‌های داده‌ای شرکت “اپل” بود که با رسوایی آن نگرانی‌های عمیقی را در سراسر جهان و کارشناسان به همراه داشت.

نرم افزارهای جاسوسی و پایشی

با فراگیر شدن رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی نظیر “فیس‌بوک” و “توئیتر”، نرم افزارهای این سرویس‌ها نیز به تلفن‌های هوشمند سرازیر شده‌اند. افراد با درج اطلاعات، افکار و عقاید و برنامه‌های روزانه خود از طریق شبکه‌های اجتماعی، به دستگاه جاسوسی امکان پایش آنی تمامی جنبه‌های زندگی شخصی افراد را می‌دهند. موقعیت مکانی، مکالمات و ارتباطات و افکار و عقاید و فعالیت‌هایی که قرار است در آن لحظه انجام دهند، تحت تاثیر قرار می گیرد. از این رو تلفن‌های هوشمند به بزرگ‌ترین دام شبکه جاسوسی آمریکا تبدیل شده‌اند که به سادگی همگان را به کام خود فرو می‌کشند.

جاسوسی سامسونگ از کاربران

به گزارش پایگاه خبری فضای مجازی ایران فیمنا؛ گزارشی جدید نشان می دهد تلفن های ساخت شرکت سامسونگ با استفاده از روش beaconing از کاربران خود جاسوسی می کند.این فناوری تمام آنچه را که کاربر در فضای آنلاین می خواند و تماشا می کند (از جمله ایمیل های شخصی) را رصد می کند.

با توجه به این یافته جدید، گروه Open Rights Group از سامسونگ خواسته از این فناوری در تلفن های خود استفاده نکند.یک beacon در صفحات وب سایت یا تبلیغات آنلاین پنهان می شود. این فناوری با هشدار به سیستم تلفن همراه وضعیت «جاسوسی» را در دستگاه فعال می کند.

  • البته این فناوری در بخش سیاست های حریم خصوصی شرکت توضیح داده شده است. سامسونگ در این بخش می نویسد: از فناوری برای مقاصد مختلف از جمله تحلیل شیوه استفاده کاربران از موبایل استفاده می شود.این گزارش پس از آن منتشر شد که گوگل نیز تعداد زیادی از اپلیکیشن های اندروید را به دلیل استفاده از beacon ممنوع کرد.

فیس‌بوک، در دستان سرویس های اطلاعاتی ست.

فیس بوک وسیع ترین ابزار جاسوسی ساخت دست بشر می باشد که از این شبکه برای جمع آوری اطلاعات شخصی چند صد میلیون انسان با اندک هزینه استفاده می شود. البته جاسوسی از شهروندان فقط با اراده مدیران سایت‌های اینترنتی نیست بلکه این روند حتی ناخواسته و با وجود اعتراضات این سایت‌ها ادامه دارد.

 فیس‌بوک منبعی بسیار بزرگ از نام و پیشینه افراد است که کاربران آن را به شکل داوطلبانه در اختیار این شبکه اجتماعی قرار می‌دهند ولی این ابزار به وسیله دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

آیا گوگل با پیام رسان Google Allo جاسوسی می کند؟

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به تازگی مشخص شده است که پیام رسان جدید Allo بدون اطلاع کاربران، جستجوهای قبلی آنها در گوگل را با سایر دوستانشان به اشتراک میگذارد. این موضوع زمانی مشخص شد که خانم “تاون سند” از طریق این پیام رسان در حال چت با یکی از دوستانش بود. وی میگوید: “در میان گفتگوهایمان، دوستم از اپلیکیشن Assistant (دستیار صوتی) خواست که خودش را معرفی کند، اما او به جای این کار، لینک وبسایت هواداران هری پاتر را معرفی کرد. این در حالی بود که نه من و نه دوستم هرگز این سایت را در مکالماتمان منشن نکرده بودیم”.

پاسخی که شرکت گوگل در این باره داد این بود که: “ما اطلاعی از عملکرد اینچنینیِ Assistant در چت های گروهی نداشتیم. تلاش می کنیم که این موضوع را بررسی کرده و رفع کنیم. از این کاربر نیز به خاطر گزارش این مشکل سپاسگزاریم”.

کاربران اینترنت

کاربر شبکه اینترنت، به محض اتصال به این شبکه و با هر کلیک ناخواسته انبوهی از اطلاعات شخصی و غیر شخصی را به گردانندگان آن می‌دهد یا در واقع از وی این اطلاعات را سرقت می کنند.  حتی نصب محیط‌هایی مانند ویندوز، با اتصال به اینترنت کلیه اطلاعات کاربر و عملیات اینترنتی وی را به شرکت “مایکروسافت” منتقل می‌سازد و تنها در بعضی از مواقع هشداری مبنی بر دزدی اطلاعات دریافت می‌شود.

در زمان انتخابات ایران، کاربران ایرانی بالای ۹۰ درصد مخاطبان توئیتر را تشکیل می‌دادند. پس از انتخابات ایران، ۴۰۰ میلیون توئیت در کتابخانه ملی آمریکا، برای بررسی و تحلیل محتوا ثبت شد. این نشان‌دهنده جمع‌آوری پیشرفته و آنالیز دقیق اطلاعات است.

لوازم الکترونیکی هوشمند جاسوسانی پنهان در خانه‌ها

با پیشرفت وسایل برقی هوشمند و استفاده از آنها در ابزارآلات ساختمان، جاسوسی در خانه‌ها آسان‌تر شده است.  این وسایل جدید همچون یخچال، اجاق گاز و سامانه برق خانه که به اینترنت متصل می‌شوند می‌توانند “مفهوم رازداری و پنهان‌کاری ما را تغییر دهد.

چنین ابزارهایی را می‌توان به وسیله فناوری‌هایی چون شناسایی فرکانس رادیویی، شبکه‌های حسی و سرورهای جاسازی‌شده کوچک که همگی با استفاده از محاسبات فراوان، کم‌هزینه و پرقدرت به نسل بعدی اینترنت متصل می‌شوند مکان‌یابی، شناسایی، رصد و از راه دور کنترل کرد.

  • یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های سازنده ریزپردازنده به نام “ARM” پردازنده‌های جدیدی را ساخته است که می‌توانند تقریباً درون تمامی وسایل خانگی جاسازی شده و به اینترنت وصل شوند تا از این طریق بتوان آنها را به همراه دیگر وسایل از راه دور تحت کنترل گرفت. این شرکت نام این محصول را “اینترنت اشیا” گذاشته است.

تلویزیون هوشمند جاسوسی در مقابل دیدگان شما

تلویزیون‌های پیشرفته پلاسما و LED مدل ۲۰۱۲ سامسونگ مجهز به دوربین HD، دو میکروفن و نرم‌افزارهایی برای دنبال کردن و تشخیص چهره و تشخیص صدا هستند.

خریدار این تلویزیون‌ها می‌تواند بر تلویزیون وضوح بالای خود کنترل داشته باشد، این تلویزیون‌ها شبیه یک رایانه شخصی شده‌اند و ممکن است هدف بعدی هکرها قرار بگیرند، هکرهایی که می‌خواهند شما و خانواده‌تان را دید بزنند و اطلاعات شخصی شما را جمع‌آوری کنند.

تلویزیون های هوشمند قابلیت اتصال به شبکه های اجتماعی و وب سایت های اشتراک گذاری فیلم و عکس را به طور پیش فرض دارا هستند.

دوربین و اتصال به اینترنت چیزهای تازه‌ای در تلویزیون‌های پیشرفته نیستند، اما از آنجا که می‌توان اپلیکیشن‌های ثالث را روی این تلویزیون‌ها نصب کرد، پیش‌بینی اینکه بشود به کمک یک اپلیکیشن مخرب و دوربین و میکروفن تلویزیون، امنیت حریم خصوصی خریدار را به مخاطره انداخت، پیش بینی بعیدی به نظر نمی‌رسد.

دوربین و میکروفن‌ها، در بالای صفحه سری ۸۰۰۰ پلاسمای سامسونگ و LED های مدل‌های ۷۵۰۰ و ۸۰۰۰ ES متصل هستند، وقتی تلویزیون به اینترنت متصل شود، کاربر امکان می‌یابد از طریق سرویس ابری سامسونگ از اپلیکیشن‌های موجود استفاده کند.

این تلویزیون‌ها، با استفاده از نرم‌افزار تشخیص چهره، تشخیص می‌دهند که کدام عضو خانواده جلوی تلویزیون است و تلویزیون را برای هر فرد شخصی‌سازی می‌کنند. این تلویزیون‌ها می‌توانند به فرمان‌های صوتی هم گوش بدهند.

با اینکه می‌توان دوربین و میکروفن را به شیوه نرم‌افزاری غیرفعال کرد، اما راه اطمینان‌بخشی برای غیرفعال کردن سخت‌افزاری آنها وجود ندارد. در تلویزیون‌ها دیگر میکروفن و دوربین به صورت وسایل جانبی با یک کابل USB به تلویزیون متصل می‌شوند اگر می‌خواهید کاملا از امنیت  خود مطمئن باشید، آنها را متصل نکنید.

وکیل سایبری

پروژه عینک گوگل؛ جاسوسی لحظه به لحظه و آنلاین

ماه ها است که در مورد عینک گوگل خبرهایی به گوش می رسد. حالا این شرکت رسما اطلاعاتی در مورد پروژه اش منتشر کرده است و می توانید با Google Glass آشنا شوید.

گجتی که در فیلم های تخیلی سال ها آن را می دیدیم، حالا در حال تبدیل شدن به یک محصول واقعی است. گوگل یک صفحه در گوگل پلاس برای این عینک ایجاد کرده و می گوید تعدادی از کارمندانش مشغول تست این کامپیوتر پوشیدنی هستند.

  • یکی از نکاتی که در تک تک سرویس های جدید کمپانی گوگل لمس می شود میل به تغییر شیوه زندگی به حالت مدرن است. هم اکنون این کمپانی پرده از پروژه شگفت انگیز و جدید خود؛ یعنی عینک هوشمند بر می‌دارد. عینک های آن‌لاینی که می توانند بهترین گجت برای همراهی و کمک به شما و یا سازمان‌های جاسوسی باشند.

این عینک شامل یک نمایشگر برای نمایش محتوا  و یک سیستم تشخیص صدا و حرکت چشم است تا بتواند خواسته های شما را انجام دهد.در واقع هر آنچه که شما می‌گویید، می‌بینید، می شنوید و انجام می‌دهید تماما قابل پایش و جاسوسی می‌شوند.

تهدیدات حاضر

همه ی ما باید در مورد تهدیداتی که همگام با این پیشرفت ها هستند، آگاهی داشته باشیم. شرکت های سازنده این ابزارها همچنان می توانند بر اطلاعات ما نظارت و کنترل داشته باشند. لذا بهتر است از وکلا و مشاوران سایبری راهنمایی های لازم را جهت در امان ماندن از این تهدیدات دریافت و محتاط تر رفتار کنیم.

وکیل سایبری

خدمات ما برای شما، فراهم کردن

بهترین راه حل قانونی

برای تماس جهت رزرو جلسه حضوری با شماره های زیر تماس حاصل نمایید

021-28423213 021-28423214

021-28423213

021-28423214

0

امتیاز کاربر: 5 ( 1 نتایج)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.