توهین تهمت و افترا در فضای مجازی
توهین تهمت و افترا در فضای مجازی
توهین تهمت و افترا در فضای مجازی رفتاری است که بر اساس قوانین جرایم رایانه ای و قانون مجازات اسلامی جرم محسوب میگردد. وکیل توهین و تهمت در فضای مجازی با قوانین این حوزه آشنایی کامل دارد و میتواند به پروندههای مربوطه به صورت تخصصی بپردازد و به نتیجه مطلوب برساند.
قانونگذار برای آبروی افراد اهمیت زیادی قائل شده است و برای نقص آن در قالب جرم توهین و تهمت مجازاتی تعیین کرده است؛ زیرا توهین تهمت و افترا در فضای مجازی ، به آبرو و حیثیت فرد آسیب میزند.
در این مطلب از وکیل سایبری میخواهیم درباره شکایت از توهین تهمت و افترا در فضای مجازی و نقش وکیل در پرونده توهین تهمت و افترا در فضای مجازی صحبت کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه شوید.
قبل از هر اقدامی از وکیل متخصص مشاوره دریافت نمایید.
توهین تهمت و افترا در فضای مجازی
توهین به معنی خوار و خفیف کردن و شامل لفظی و عملی میباشد در حالی که تهمت به معنی نسبت دادن عملی زشت یا جرمی به فرد دیگر است، توهین لفظی یعنی به کاربردن الفاظ زشت، رکیک و مستهجن و توهین عملی مانند ریختن آب دهان به صورت کسی یا هل دادن شخص میباشد.
توهین تهمت و افترا در فضای مجازی یکی از جرایم رایانهای است که بستر ارتکاب جرم رایانه است، توهین تهمت و افترا در فضای مجازی یعنی نسبت دادن هر چیز وهن آور اعم از راست یا دروغ در بستر فضای مجازی یا انجام رفتاری که در نظر عرف و جامعه موجب هتک حرمت فرد میشود.
شکایت از توهین در اینستاگرام
اینستاگرام یکی از برنامههای اجتماعی است که در چند سال اخیر میان افراد جامعه محبوبیت زیادی کسب کرده است و از فضای مجازی پر کاربرد میباشد همانطور که در قسمت قبل اشاره کردیم توهین تهمت و افترا در فضای مجازی یعنی نسبت دادن چیز یا امر وهن آور در بستر فضای مجازی که موجب هتک حرمت فرد شود.
حال ممکن است فرد اقدام به توهین و تهمت در فضای اینستاگرام کند در صورت فردی که مورد توهین و تهمت قرار گرفته است میتواند اقدام به شکایت از توهین و تهمت در اینستاگرام کند.
توصیه میکنیم برای شکایت از توهین تهمت و افترا در اینستاگرام از یک وکیل متخصص در جرم توهین تهمت و افترا در فضای مجازی کمک بگیرید در این صورت میتوانید در مدت زمان کمتری فرایند شکایت را انجام داده و توهین کنده را به جزای اعمال خودش برسانید.
شکایت از توهین در تلگرام
تلگرام نیز یکی از فضای مجازی پرکاربرد است که کاربران زیادی دارد و افراد در این فضا با استفاده از ساخت اکانت میکنند فعالیت کنند و از قابلیتها و امکانات این اپلیکیشن استفاده کنند.
ممکن است فردی اقدام به توهین و تهمت در کانالها و گروهها یا پی وی فرد کند در این صورت فردی که به آن توهین شده است میتوان علیه توهین کنند اقدام به شکایت کند.
برای شکایت از توهین در تلگرام میتوانید از یک وکیل متخصص در حوزه جرم توهین و تهمت در فضای مجازی کمک بگیرید تا فرایند شکایت زودتر انجام شود.
مجازات توهین تهمت و افترا در فضای مجازی
مجازات توهین و تهمت در فضای مجازی در ماده 744 جرایم رایانهای بیان شده است که در ادامه بیان خواهیم کرد.
هر کس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از چهل و پنج روز و دوازده ساعت تا یک سال یا جزای نقدی از پانزده میلیون (15/000/000) ریال تا صد میلیون (100/000/000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
تبصره – چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.
همچنین در ماده 608 و 609 نیز حسب مجازات توهین و تهمت تعیین شده است، ماده ۶۰۸ عبارتند از: توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد (مستوجب) جزای نقدی درجه شش خواهد بود.
ماده ۶۰۹ عبارتند از: هر کس با توجه به سمت، یکی از روسای سه قوه یا معاونان رئیس جمهور یا وزرا یا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا نمایندگان مجلس خبرگان یا اعضای شورای نگهبان یا قضات یا اعضای دیوان محاسبات یا کارکنان وزارتخانهها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداریها در حال انجام وظیفه یا به سبب آن توهین نماید به چهل و پنج روز تا سه ماه حبس و یا تا (74) ضربه شلاق و یا دو میلیون تا بیست و پنج میلیون ریال جزای نقدی محکوم میشود.
شکایت از جرم توهین تهمت و افترا در فضای مجازی
در این بخش میخواهیم مراحل شکایت از جرم توهین تهمت و افترا در فضای مجازی و مراحل رسیدگی آن را بیان کنیم.
- اولین مرحله شکایت از جرم توهین تهمت و افترا در فضای مجازی تنظیم و ثبت شکوائیه است که برای این کار باید از یک فرد متخصص مانند وکیل توهین و تهمت در فضای مجازی کمک بگیرید.
- پس از تنظیم شکواییه باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و شکوائیه خود را به همراه مدارک ثبت کنید تا به دادسرا ارسال شود.
- پس از ثبت شکایت توهین و ارسال پرونده به دادسرا، پرونده مورد بررسی قرار می گیرد و اگر جرم توهین و تهمت وقوع پیدا کرده باشد قرار جلب به دادرسی صادر کرده و پس از تایید دادستان و کیفر خواست برای دادگاه ارسال میشود.
- در مرحله بعد وقت رسیدگی دادگاه تعیین و از طریق سامانه ثنا به طرفین ابلاغ میگردد سپس جلسات رسیدگی دادگاه شروع میشود و قاضی پرونده توهین بهدلیل شاکی و مشتکی عنه رسیدگی میکند اگر فرد جرم را مرتکب شده باشد حکم بر محکومیت به جرم توهین را صادر خواهد کرد.
- حکم محکومیت توهین ظرف ۲۰ روز قابل تجدید نظرخواهی در دادگاه تجدید نظر استان است و رای دادگاه تجدیدنظر قطعی میباشد.
تفاوت توهین و افترا
در این بخش از مقاله توهین تهمت و افترا ، میخواهیم تفاوت توهین و افترا را برای شما بیان کنیم.
توهین به معنی خوار و خفیف کردن افراد است و شامل دو بخش عملی و لفظی میشود توهین لفظی یعنی به کار بردن الفاظ زشت، رکیک و مستهجن میباشد و توهین عملی شامل ریختن آب دهان و هل دادن است. تهمت یعنی نسبت دادن عملی زشت یا جرمی به فرد دیگر به شکل دروغ میباشد.
شرایط اعاده حیثیت
اعاده حیثیت یعنی شخصی ارتکاب یک جرم رو به دیگری نسب داده که این نسبت دادن با واقعیت مطابقت نداشته باشد یا علیه شخصی مطالب کذب و دروغ بیان کنید به نحوی که حیثیت و آبرو و اعتبار فرد دستخوش تغییر شود آن شخص میتواند اقدام به شکایت کند و از خود رفع اتهام کرده و تقاضای مجازات شخص را نماید.
برای اعاده حیثیت باید شکواییه را تنظیم کنید و از دادسرا تقاضای رسیدگی نمایید در وهله اول باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند و با ارائه اسناد و مدارک لازم شکواییه خود را ثبت نماید، پس از ثبت شکایت اعاده حیثیت در سامانه این شکواییه به دادسرای صالح ارجاع میشود.
مقامات دادسرا نسبت به شکایت یک رسیدگی مقدماتی انجام میدهد و اگر شکایت مقرون به صحت باشد برای رسیدگی اصلی به دادگاه کیفری ارسال میکنند که در این شرایط قاضی دادگاه نسبت به شکواییه اعاده حیثیت رسیدگی و حکم را صادر مینماید و مرتکب را به مجازات محکوم میکند.
مجازات فحاشی پیامکی
فحاشی پیامکی نیز مطابق با قانون جرم است و کسی که مرتکب چنین عملی شود مجرم محسوب میشود در صورتی که شاکی بتواند وقوع جرم فحاشی پیامکی را اثبات کند مجرم مطابق با قانون محاکمه میشود در این بخش از مقاله میخواهیم مجازات فحاشی پیامکی را بیان کنیم.
براساس ماده ۲۵۰ قانون مجازات اسلامی در صورتی که توهین و فحاشی متضمن قذف نسبت به شخص دیگر باشد مجازات ان ۸۰ ضربه شلاق است.
همچنین براساس ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی: توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد (مستوجب) جزای نقدی درجه شش خواهد بود مجازات درجه شش دارای مجازاتی معادل 74 ضربه شلاق و پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.
مطابق با قانون کاهش حبسهای تعزیری مصوب سال ۱۳۹۹ شلاق از مجازات فحاشی غیر قذف برداشته سده و مرتکبین فقط به جزای نقدی محکوم شوند.
نمونه لایحه شکایت از توهین
شاکی: (نام و مشخصات شاکی)
مشتکی عنه:(نام و مشخصات مشتکی عنه)
وکیل یا نماینده قانونی: …………. (در صورت داشتن وکیل، نام و نام خانوادگی نوشته میشود)
موضوع: هتک حرمت یا توهین
دلایل و ضمائم: 1 – کپی مصدق شناسنامه 2 – کپی مصدق کارت ملی 3 – شاهدین 4 – سایر دلائل و مدارک
زمان و نشانی محل وقوع جرم: (زمان و محلی که جرم در آن اتفاق افتاده است)
توضیحات:
باسلام، احتراما به استحضار میرساند:
اینجانب ……….. فرزند ………. ساکن ………… از خانم / آقای ………… فرزند ……….. ساکن …………… شاکی هستم . زیرا نامبرده با استعمال الفاظ رکیک به اینجانب توهین نموده و فحاشی کرده است . ضمنا برای اثبات ادعای خویش گواه دارم، که حاضر به ادای شهادت شرعی در محضر دادسرا میباشند.لذا از دادستان محترم تقاضای تعقیب و مجازات کیفری متهم موصوف را طبق ماده 608 قانون مجازات اسلامی تعزیرات خواستارم .
نمونه حکم توهین و افترا
در خصوص اتهام خانم…. دایر بر توهین و فحاشی؛ دادگاه توجهاً به شرح و محتویات پرونده، شرح شکایت شاکی، گزارش مرجع انتظامی، شهادت شاهد، صدور کیفر خواست در دادسرای عمومی و انقلاب اسلامشهر
مطالب عنوان شده طرفین در جلسه دادگاه، بزه منتسبه را بر متهم محرز و مسلم دانسته و مستنداً به ماده 608 از قانون مجازات اسلامی متهم موصوف را به یک میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم مینماید. رأی صادره حضوری بوده بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران خواهد بود.
رئیس شعبه…. دادگاه عمومی جزایی اسلامشهر….
به پایان این مطلب رسیدیم امید است اطلاعاتی که در خصوص وکیل توهین تهمت و افترا در فضای مجازی در اختیار شما قرار دادیم برای شما مفید باشد چنانچه در این خصوص نیاز به دریافت مشاوره دارید میتوانید با استفاده از شمارههای موجود در سایت با وکیل سایبری تماس بگیرید و از آنها مشاوره دریافت کنید. همچنین میتوانید با وکیل علیرضا طباطبایی برای دریافت مشاوره سایبری تلفنی ، ارتباط برقرار کنید.
سوالات متدوال
توهین و تهمت در فضای مجازی یعنی فرد اقدام با بیان کلام زشت و رکیک و مستهجن و اعمال رفتاری که به آبرو و حیثیت فرد لطمه میزند و این رفتارها و کلامها در بستر فضای مجازی رخ میداد برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه کنید.
مجازات توهین و تهمت در فضای مجازی براساس ماده ۱۶ جرایم رایانهای و ماده ۶۰۸، ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی تعیین شده است برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه کنید.
برای اعاده حیثیت فرد باید اقدام به تنظیم شکواییه کند و آن را در دفاتر خدمات قضایی به همراه مدارک لازم به ثبت برساند تا به دادسرا برای رسیدگی ارسال شود برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه کنید.