وکیل نقض حقوق در اینترنت و دعاوی اینترنتی | وکیل سایبری

وکیل نقض حقوق در اینترنت

فضای اینترنت یک ابزار قدرتمند است که مجرمان در آن بدون استفاده از سلاح فیزیکی به افراد مختلف ضربه وارد می کنند. برخی از افراد با احساس امنیت کاذب در این فضا، اقدام به ساخت اکانت های جعلی کرده و اقدام به توهین و تهدید و… آزار سایرین می نمایند. در این زمان باید به وکیل نقض حقوق در اینترنت مراجعه کرد تا از حق و حقوق شما دفاع کند. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا با برخی موضوعات مورد توجه وکیل نقض حقوق در اینترنت یا همان وکیل سایبری آشنا شوید.

وکیل حقوق نام دامنه و نقض حقوق در اینترنت

جهت ملاقات حضوری با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.

مشاوره با وکیل نقض حقوق در اینترنت

قبل از هر اقدامی از وکیل متخصص مشاوره دریافت نمایید.

مفهوم نام دامنه چیست؟

در فضای اینترنت برای اینکه فردی بتواند با کامپیوترهای میزبان ارتباط برقرار کرده و اطلاعات پردازش شده را تامین کند، به یک نشانی انحصاری نیاز دارد. این نشانی انحصاری زنجیره ای پیچیده از ارقام و اعداد طولانی است که به اختصار آن را آی پی می نامند. نام دامنه به نشانی متنی برای یک محل در اینترنت اطلاق می شود که با آی پی تطابق دارد. کامپیوترها به مجموعه ای از اطلاعات نیاز دارند تا با کمک آن، از طریق ترجمه نام دامنه به نشانی آی پی برسند و ارتباط اینترنتی برقرار کنند؛ به این مجموعه، سیستم نام دامنه می گویند.

نقض حقوق دامنه در اینترنت

اگر میان یک علامت تجاری و علامت مشهور شباهتی وجود داشته باشد، نقض ویژگی تمایز بین علامت ها محسوب می شود. با توجه به این مسئله، در نام دامنه ممکن است این ویژگی سبب تمایز بین نام دامنه و علامت تجاری شده و طرح دعوای نقض علامت تجاری مطرح شود. علاوه بر این امکان دارد که نام دامنه به یک علامت تجاری شبیه باشد و این مسئله می تواند به اعتبار تجاری یا سازمانی آن علامت مشهور آسیب بزند.

البته قوانین علامت تجاری زمانی قابل استناد هستند که آن نام دامنه برای اهداف تجاری باشد. چنانچه آن نام دامنه برای اهداف غیر تجاری ایجاد شده باشد، حتی اگر به علامت تجاری دیگر شباهت داشته باشد، نمی توان گفت که نقض حقوق علامت تجاری رخ داده است. نقض علامت تجاری با استفاده از نام دامنه یکی از رایج ترین موارد کلاهبرداری در فضای اینترنت بوده که باید از طریق وکیل نقض حقوق در اينترنت پیگیری شود.

نام دامنه در حقوق ایران

در قانون ایران حمایت از نام دامنه در قانون تجارت الکترونیک مطرح شده است. به دلیل تاکید این قانون بر حمایت از حقوق مصرف کنندگان و رقابت های قانونی در بستر اینترنت، بهره بردن از علائم تجاری به شکل دامنه یا هر نوع نمایش علامت تجاری که سبب فریب خوردن افراد در مورد اصالت کالا یا خدمات شود، ممنوع بوده و متخلف مجازات خواهد شد.

این ماده نام دامنه را در حوزه خاصی مورد توجه قرار داده و آن را تنها با هدف تجاری در نظر گرفته است. در حقیقت این ماده قانونی نقض حق علامت تجاری به صورت نام دامنه را با شرط اینکه سبب گمراه شدن مصرف کننده شود، تصریح کرده و در آن درباره نام های دامنه با اهداف غیر انتفاعی صحبتی نشده است. در نتیجه تنها در مواردی که پای حقوق تجاری وسط باشد، می توان از وکیل نقض حقوق در اینترنت بهره برد.

نقض حقوق در اینترنت چیست؟

به صورت کلی به استفاده غیر قانونی از مال، منفعت و غیره در فضای اینترنت از طریق ارتکاب اعمالی نظیر تغییر، وارد کردن، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها، نقض حقوق در اینترنت گفته می شود. در حقیقت کلاهبرداری رایانه ای یک جرم اینترنتی بوده که قانون گذار در ماده ۷۴۱ قانون مجازات اسلامی برای مرتکب آن مجازات پیش بینی کرده است.
با توجه به این ماده هر فردی که به صورت غیر قانونی از سامانه های اینترنتی برای ارتکاب اعمال مجرمانه استفاده کند، مرتکب کلاهبرداری اینترنتی شده است. در این صورت فرد به رد مال به صاحب آن و یک تا پنج سال حبس محکوم می شود.
برای انجام این قیبل امور ، ابتدا باید در سامانه ثنا ثبت نام نموده و سپس اقدام به طراحی دعاوی کرد. برای طرح دعاوی باید توضیح کاملی درباره اقدامات صورت گرفته بیان نموده و تمام اسناد مربوطه را ضمیمه شکایت کنید. پس از انجام تمام مراحل ذکر شده پرونده به شعب دادسرا ارجاع داده می شود.

نقض حقوق در اینترنت شامل چه مواردی است؟

با توجه به گستردگی روزافزون اینترنت و فضای مجازی، ممکن است به اشکال مختلف حریم خصوصی افراد نقض شود؛ از جمله این موارد می توان به انتشار یا در دسترس قرار دادن فیلم، صوت یا تصویر خصوصی، هرزه نگاری و تحریف نگاری شخصیت، نشر اکاذیب، سو استفاده و کلاهبرداری اشاره نمود. برخی از مصادیق نقض حقوق در اینترنت و نقض حریم خصوصی که در قانون جرایم رایانه ای جرم انگاری شده، موارد زیر هستند:

  • دسترسی غیرمجاز به داده های رایانه ای یا مخابراتی مثل هک ایمیل یا اکانت افراد
  •  شنود غیر مجاز محتوای در حال انتقال در سیستم های رایانه ای یا مخابراتی مثل استفاده از کی لاگرها و نرم افزارهای شنود چت های اینترنتی
  • دسترسی غیر قانونی به اطلاعات سری در حال انتقال در سیستم های رایانه ای، مخابراتی، حامل های داده
  • در دسترس قرار دادن اطلاعات سری در حال انتقال در سیستم های رایانه ای، مخابراتی و حامل های داده برای افراد فاقد صلاحیت
  • از بین بردن تدابیر امنیتی سیستم های رایانه ای یا مخابراتی برای دسترسی به اطلاعات سری در حال انتقال
  • حذف، تخریب یا غیر پردازش کردن اطلاعات سایر افراد از طریق سیستم های رایانه ای یا مخابراتی به صورت غیر مجاز
  • از کار انداختن یا ایجاد اختلال در سیستم های رایانه ای یا مخابراتی و جلوگیری از دسترسی افراد به سایت های شخصی
  • جلوگیری از دسترسی افراد مجاز به داده های سیستم های رایانه ای
  • هتک حیثیت به وسیله انتشار صوت و فیلم دیگری از طریق سیستم های رایانه ای یا مخابراتی
  • انتشار اکاذیب به وسیله سیستم های رایانه ای یا مخابراتی
  • آموزش نحوه ارتکاب جرایم از طریق سیستم های رایانه ای یا مخابراتی

انواع مختلف پرونده های نقض حقوق در اینترنت کدامند؟

برای موفقیت در پرونده های سایبری باید از وکیل نقض حقوق در اینترنت کمک گرفت؛ زیرا این افراد در موارد اینترنتی متخصص هستند. به صورت کلی نقض حقوق در اینترنت شامل موارد زیر است:

پرونده های مربوط به اسرار تجاری

شرکت ها و موسسات تجاری  داده ها و اطلاعات مختص خود را دارند که دارای ارزش مادی است. دستیابی رقبا به این اطلاعات و استفاده تجاری از آن ها ممکن است خسارت های جبران ناپذیری را برای شرکت ها ایجاد کند.

حفاظت از اسرار تجاری پروسه ای پیچیده و مستمر بوده که پایبندی به آن ضخامت بقای تجارت است. یکی از بزرگترین و متداول ترین مسائل و مشکلات شرکت ها و موسسات در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، دستیابی افراد فاقد صلاحیت به اسرار تجاری آن ها و افشای اسرار تجاری به صورت عمدی یا سهوی بوده که مشکلات فراوانی را ایجاد می کند.

پرونده های ایجاد مزاحمت و تهدید در فضای مجازی

فضای مجازی سبب گسترش تعاملات و ارتباطات بین افراد جامعه شده است، اما برخی از افراد با استفاده از این امکانات اقدام به ایجاد مزاحمت و آزار و اذیت دیگران می کنند. برخی از افراد با احساس امنیت کاذب در این فضا و از طریق ایجاد هویت دروغین اقدام به آزار و اذیت، توهین و تهدید دیگران خواهند کرد. امکان دارد که از طریق دوستان و آشنایان خود مطلع شوید که صفحه ای در اینستاگرام با نام شما ایجاد شده و مطالب موهن و مبتذل منتشر کرده یا اقدام به انتشار اظهار نظرهای سیاسی و مذهبی می کند. همچنین ممکن است در تلگرام یا واتس آپ پیام های تهدید آمیز دریافت کنید یا اطلاعات خصوصی و خانوادگی شما منتشر شود. در تمام این موارد لازم است از یک وکیل حقوق نام دامنه کمک بگیرید.

پرونده های سو استفاده از حساب های بانکی

این امکان وجود دارد که مجرمین از طریق تلفن همراه به حساب های شما دسترسی پیدا کرده و از آن به عنوان حساب واسط برای جابه جایی پول های حاصل از اقدامات مجرمانه استفاده کنند؛ در این حالت شما متهم شده و حساب هایتان مسدود می شود. چنانچه حسابتان به صورت ناگهانی مسدود شده و متوجه سو استفاده از حساب شده اید، فورا با یک وکیل حقوق نام دامنه مشورت کنید.

پرونده های جعل رایانه ای

ساخت رسیده‌ای کاغذی دستگاه های pos، atm و رسیده‌ای الکترونیکی نرم افزارهای همراه بانک به راحتی امکان پذیر است. ایجاد داده هایی به صورت تصویر، فیلم و نوشته با استفاده از رایانه ساده بوده و به کرّات مشاهده می شود. این موارد مشکلات زیادی را برای کاربران ایجاد می کند که باید هرچه سریعتر اقدامات قانونی را انجام دهند.

پرونده های کلاهبرداری سایبری

متاسفانه افراد بسیاری قربانی کلاهبرداری های سایبری شده اند. ساده ترین نوع آن کشاندن افراد پای عابر بانک و واریز پول خود به حساب مورد نظر کلاهبرداران است. بارها مشاهده شده است که فرد با استفاده از رمز عبور کارت عابر بانک دیگری، اقدام به برداشت وجه از حساب او کرده است. برخی از افراد با پیامک هایی تحت عنوان ثنا و تشکیل پرونده در دادسرا مواجه می شوند و با کلیک روی لینک آلوده به صفحات فیشینگ هدایت شده و اطلاعات آن ها در اختیار کلاهبرداران قرار می گیرد. کپی اطلاعات کارت بانکی توسط فروشندگان دوره گرد و برداشت موجودی آن ها نیز امروزه بسیار رایج است. در پرونده های بزرگتر و پیچیده تر شاهد نفوذ مجرمین به بانک ها و برداشت غیر مجاز مبالغ کلان از حساب مشتریان هستید. در تمامی این پرونده ها باید از وکیل حقوق نام دامنه کمک گرفت.

پرونده های رمز ارز

هزاران رمز ارز، صرافی بین المللی و صرافی ایرانی در حال فعالیت هستند و افراد زیادی سرمایه های خرد و کلان خود را در رمز ارز سرمایه گذاری کرده اند. با وجود ممنوعیت ایجاد رمز ارز، اما خرید و فروش آن ممنوع نیست. تاکید بانک مرکزی به عدم حمایت قانونی از رمز ارزها و فعالان این حوزه مانع از سرمایه گذاری افراد نشده و کلاهبرداران را به سوی این شیوه جدید تجارت سوق داده است. متاسفانه اخیرا شاهد کلاهبرداری های گسترده و کلان در حوزه رمز ارز هستیم. به عنوان مثال در اوایل سال ۱۴۰۲ یکی از مجرمین با ضمیمه کردن نرم افزار جاسوسی به یک فیلتر شکن معروف، اقدام به دسترسی غیر مجاز به سیستم های رایانه ای فعالان حوزه رمز ارز کرد و به موجودی آن ها دستبرد زد. در موارد این چنینی افراد باید به سرعت به یک وکیل حقوق نام دامنه مراجعه کنند.

پرونده های نقض حقوق پدید آورندگان نرم افزارهای رایانه ای

کپی غیر مجاز نرم افزارها یا استفاده از تمام یا بخشی از Source Code آن ها و شکستن قفل نرم افزارها در ایران بسیار مورد توجه مجرمان و متخلفان است. با وجود اینکه شیوه های فنی و غیر فنی برای جلوگیری از این وقایع وجود دارد، اما این اقدامات مجرمانه همچنان رخ می دهند. اطلاع دقیق از روش های وقوع اینگونه از جرایم و جمع آوری مدارک برای طرح دعاوی حقوقی از جمله وظایف وکیل حقوق نام دامنه است.

پرونده های قاچاق مخابراتی

بهره بردن از فناوری VOIP برای برقراری تماس های تلفنی سبب کاهش هزینه ها در مقایسه با مخابرات سنتی شده است. این فناوری در حوزه مکالمات تلفنی بین الملل در انحصار دولت بوده و برخی از افراد با سو استفاده از این فناوری آن را به چالش می کشند. اخیرا میزان این جرایم با واگذاری مجوز به اپراتورها تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است، اما از سال ۱۳۷۸ به بعد علل الخصوص تا زمان تصویب قانون جرایم رایانه ای، قاچاق مخابراتی وسعت زیادی داشت.

جمع بندی

ما در این مطلب سعی کردیم تا شما را با وکیل حقوق نام دامنه و وظایف آن آشنا کنیم. همانطور که مطالعه کردید مباحث حقوقی مربوط به کلاهبرداری رایانه ای و مسائل مربوط به آن بسیار پیچیده و دشوار است؛ به همین دلیل باید پیش از هر اقدامی با یک وکیل مجرب در این زمینه مشورت کنید. طرح دعاوی و تنظیم لوایح اشتباه و نادرست امکان دارد به روند رسیدگی پرونده آسیب بزند؛ این آسیب ممکن است به نحوی باشد که دیگر امکان تصحیح آن نباشد. استفاده از وکیل نقض حقوق در اینترنت نه تنها پروسه شکایت شما را ساده تر می کند، بلکه شانس موفقیت شما را نیز در پرونده مورد نظر افزایش خواهد داد.