وکیل نقض حقوق در اینترنت
فضای اینترنت یک ابزار قدرتمند است که مجرمان در آن بدون استفاده از سلاح فیزیکی به افراد مختلف ضربه وارد می کنند. برخی از افراد با احساس امنیت کاذب در این فضا، اقدام به ساخت اکانت های جعلی کرده و اقدام به توهین و تهدید و… آزار سایرین می نمایند. در این زمان باید به وکیل نقض حقوق در اینترنت مراجعه کرد تا از حق و حقوق شما دفاع کند. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا با برخی موضوعات مورد توجه وکیل نقض حقوق در اینترنت یا همان وکیل سایبری آشنا شوید.
قبل از هر اقدامی از وکیل متخصص مشاوره دریافت نمایید.
مفهوم نام دامنه چیست؟
نقض حقوق دامنه در اینترنت
اگر میان یک علامت تجاری و علامت مشهور شباهتی وجود داشته باشد، نقض ویژگی تمایز بین علامت ها محسوب می شود. با توجه به این مسئله، در نام دامنه ممکن است این ویژگی سبب تمایز بین نام دامنه و علامت تجاری شده و طرح دعوای نقض علامت تجاری مطرح شود. علاوه بر این امکان دارد که نام دامنه به یک علامت تجاری شبیه باشد و این مسئله می تواند به اعتبار تجاری یا سازمانی آن علامت مشهور آسیب بزند.
البته قوانین علامت تجاری زمانی قابل استناد هستند که آن نام دامنه برای اهداف تجاری باشد. چنانچه آن نام دامنه برای اهداف غیر تجاری ایجاد شده باشد، حتی اگر به علامت تجاری دیگر شباهت داشته باشد، نمی توان گفت که نقض حقوق علامت تجاری رخ داده است. نقض علامت تجاری با استفاده از نام دامنه یکی از رایج ترین موارد کلاهبرداری در فضای اینترنت بوده که باید از طریق وکیل نقض حقوق در اينترنت پیگیری شود.
نام دامنه در حقوق ایران
در قانون ایران حمایت از نام دامنه در قانون تجارت الکترونیک مطرح شده است. به دلیل تاکید این قانون بر حمایت از حقوق مصرف کنندگان و رقابت های قانونی در بستر اینترنت، بهره بردن از علائم تجاری به شکل دامنه یا هر نوع نمایش علامت تجاری که سبب فریب خوردن افراد در مورد اصالت کالا یا خدمات شود، ممنوع بوده و متخلف مجازات خواهد شد.
این ماده نام دامنه را در حوزه خاصی مورد توجه قرار داده و آن را تنها با هدف تجاری در نظر گرفته است. در حقیقت این ماده قانونی نقض حق علامت تجاری به صورت نام دامنه را با شرط اینکه سبب گمراه شدن مصرف کننده شود، تصریح کرده و در آن درباره نام های دامنه با اهداف غیر انتفاعی صحبتی نشده است. در نتیجه تنها در مواردی که پای حقوق تجاری وسط باشد، می توان از وکیل نقض حقوق در اینترنت بهره برد.
نقض حقوق در اینترنت چیست؟
به صورت کلی به استفاده غیر قانونی از مال، منفعت و غیره در فضای اینترنت از طریق ارتکاب اعمالی نظیر تغییر، وارد کردن، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها، نقض حقوق در اینترنت گفته می شود. در حقیقت کلاهبرداری رایانه ای یک جرم اینترنتی بوده که قانون گذار در ماده ۷۴۱ قانون مجازات اسلامی برای مرتکب آن مجازات پیش بینی کرده است.
با توجه به این ماده هر فردی که به صورت غیر قانونی از سامانه های اینترنتی برای ارتکاب اعمال مجرمانه استفاده کند، مرتکب کلاهبرداری اینترنتی شده است. در این صورت فرد به رد مال به صاحب آن و یک تا پنج سال حبس محکوم می شود.
برای انجام این قیبل امور ، ابتدا باید در سامانه ثنا ثبت نام نموده و سپس اقدام به طراحی دعاوی کرد. برای طرح دعاوی باید توضیح کاملی درباره اقدامات صورت گرفته بیان نموده و تمام اسناد مربوطه را ضمیمه شکایت کنید. پس از انجام تمام مراحل ذکر شده پرونده به شعب دادسرا ارجاع داده می شود.
نقض حقوق در اینترنت شامل چه مواردی است؟
با توجه به گستردگی روزافزون اینترنت و فضای مجازی، ممکن است به اشکال مختلف حریم خصوصی افراد نقض شود؛ از جمله این موارد می توان به انتشار یا در دسترس قرار دادن فیلم، صوت یا تصویر خصوصی، هرزه نگاری و تحریف نگاری شخصیت، نشر اکاذیب، سو استفاده و کلاهبرداری اشاره نمود. برخی از مصادیق نقض حقوق در اینترنت و نقض حریم خصوصی که در قانون جرایم رایانه ای جرم انگاری شده، موارد زیر هستند:
- دسترسی غیرمجاز به داده های رایانه ای یا مخابراتی مثل هک ایمیل یا اکانت افراد
- شنود غیر مجاز محتوای در حال انتقال در سیستم های رایانه ای یا مخابراتی مثل استفاده از کی لاگرها و نرم افزارهای شنود چت های اینترنتی
- دسترسی غیر قانونی به اطلاعات سری در حال انتقال در سیستم های رایانه ای، مخابراتی، حامل های داده
- در دسترس قرار دادن اطلاعات سری در حال انتقال در سیستم های رایانه ای، مخابراتی و حامل های داده برای افراد فاقد صلاحیت
- از بین بردن تدابیر امنیتی سیستم های رایانه ای یا مخابراتی برای دسترسی به اطلاعات سری در حال انتقال
- حذف، تخریب یا غیر پردازش کردن اطلاعات سایر افراد از طریق سیستم های رایانه ای یا مخابراتی به صورت غیر مجاز
- از کار انداختن یا ایجاد اختلال در سیستم های رایانه ای یا مخابراتی و جلوگیری از دسترسی افراد به سایت های شخصی
- جلوگیری از دسترسی افراد مجاز به داده های سیستم های رایانه ای
- هتک حیثیت به وسیله انتشار صوت و فیلم دیگری از طریق سیستم های رایانه ای یا مخابراتی
- انتشار اکاذیب به وسیله سیستم های رایانه ای یا مخابراتی
- آموزش نحوه ارتکاب جرایم از طریق سیستم های رایانه ای یا مخابراتی
انواع مختلف پرونده های نقض حقوق در اینترنت کدامند؟
برای موفقیت در پرونده های سایبری باید از وکیل نقض حقوق در اینترنت کمک گرفت؛ زیرا این افراد در موارد اینترنتی متخصص هستند. به صورت کلی نقض حقوق در اینترنت شامل موارد زیر است:
پرونده های مربوط به اسرار تجاری
شرکت ها و موسسات تجاری داده ها و اطلاعات مختص خود را دارند که دارای ارزش مادی است. دستیابی رقبا به این اطلاعات و استفاده تجاری از آن ها ممکن است خسارت های جبران ناپذیری را برای شرکت ها ایجاد کند.
حفاظت از اسرار تجاری پروسه ای پیچیده و مستمر بوده که پایبندی به آن ضخامت بقای تجارت است. یکی از بزرگترین و متداول ترین مسائل و مشکلات شرکت ها و موسسات در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، دستیابی افراد فاقد صلاحیت به اسرار تجاری آن ها و افشای اسرار تجاری به صورت عمدی یا سهوی بوده که مشکلات فراوانی را ایجاد می کند.