مجازات سرقت اینترنتی
اگر در سالهای نه چندان دور، سارقان از دیوار مردم بالا میرفتند یا دست در جیب دیگران میکردند تا پولی را بدزدند. حالا در عصر ارتباطات و اینترنت، دست در جیب کردنها اینترنتی و از راه دور شده است. اگرچه هنوز هم جیببری و سرقت فیزیکی رواج دارد، ولی سرقت اینترنتی در سالهای اخیر، باعث از دست رفتن اموال بسیاری از مردم شده است و در قانون هم مجازات سرقت اینترنتی تعیین گردیده است.
این روزها، هر فردی که به اینترنت دسترسی دارد، ممکن است قربانی سرقت اینترنتی شود. این سرقتها میتوانند شامل مواردی چون دسترسی به حسابهای بانکی، سرقت اطلاعات کارتهای اعتباری، دسترسی به ایمیلها و حسابهای کاربری در شبکههای اجتماعی شوند. مجرمان سایبری با استفاده از روشهای مختلف، سعی در نفوذ به سیستمها و سرقت اطلاعات دارند. برای آگاهی در مورد سرقت اینترنتی و مجازات سرقت اینترنتی با ما همراه باشید.
شاید شما هم متهم به جرم سرقت اینترنتی شده باشید یا قربانی این جرم باشید و به دنبال راههای اثبات بی گناهی خود هستید؟
توصیه می کنیم قبل از هر اقدام، ضمن مطالعه کامل مطلب زیر از طریق مشاوره آنلاین با وکیل جرائم رایانه ای در ارتباط باشید.
مجازات سرقت اینترنتی
بر اساس ماده 741 قانون مجازات اسلامی، هرکس به طور غیرمجاز از سامانههای رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از پنجاه میلیون (50/000/000) ریال تا دویست و پنجاه میلیون (250/000/000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
جرم سرقت اینترنتی
اگرچه نگهداری از اطلاعات حسابهای بانکی بخصوص رمز عابربانکها یک ضرورت فردی محسوب میشود. اما سارقانی هستند که با هک کردن حسابها و سادهلوحی افراد یا طرق دیگر اقدام به برداشت از حسابهای عابر بانک میکنند. درزمینه سرقت اینترنتی مجرم با استفاده از اینترنت، اموال دیگران را سرقت می کند و پول را از حساب بانکی قربانی برداشت می کند.
بیشتر بخوانید: چگونه از سرقت اطلاعات کارت بانکی خود پیشگیری کنیم
پیامدهای ناشی از سرقت اینترنتی
خسارات مالی، اصلیترین پیامد سرقت اینترنتی محسوب می شود. این خسارات میتواند از مبالغ کوچک تا مقادیر بسیار زیادی متغیر باشد و برای قربانیان مشکلات مالی جدی ایجاد کند.
احساس ناامنی و استرس، ناشی از سرقت اینترنتی میتواند تأثیرات روانی منفی بر روی قربانیان داشته باشد.
قربانیان سرقت اینترنتی معمولاً اعتماد خود را به سیستمهای بانکی و آنلاین از دست میدهند که این مسئله میتواند بر رفتارهای آتی آنها در استفاده از خدمات آنلاین تأثیر منفی بگذارد.
موفقیت مجرمان سایبری در انجام سرقتهای اینترنتی میتواند به تشویق دیگران برای انجام جرایم مشابه منجر شود و در نتیجه افزایش کلی جرایم سایبری را به دنبال داشته باشد.
بیشتر بخوانید: روشهای کلاهبرداری از طریق دستگاه های عابر بانک
روش های مقابله با سرقت اینترنتی
- بالا بردن آگاهی و آموزش عمومی: آموزش عمومی درباره روشهای سرقت اینترنتی و نحوه پیشگیری از آنها میتواند به کاهش این جرایم کمک کند.
- بکارگیری فناوریهای امنیتی: نصب و بهروزرسانی مداوم نرمافزارهای امنیتی و استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته مانند رمزگذاری و احراز هویت دو مرحلهای میتواند امنیت کاربران را افزایش دهد.
- استفاده از رمزهای عبور قوی : استفاده از رمزهای عبور پیچیده و فعالسازی احراز هویت دو مرحلهای میتواند امنیت را افزایش دهد.
- اعمال قوانین و مقررات: وضع و اجرای قوانین برای مقابله با جرایم سایبری در این زمینه میتواند به کاهش موارد سرقت اینترنتی کمک کند.
- دریافت مشاوره حقوقی: دریافت مشاوره حقوقی می تواند به پیشگیری از سرقت اینترنتی کمک کند و در صورت گرفتار شدن در این شرایط می تواند بهترین راه حل ها را ارائه دهد.
نحوه شکایت از سرقت اینترنتی
هرکسی که به واسطه وقوع سرقت اینترنتی شکایتی داشته باشد، شکایت خود را باید نزد ضابطان دادگستری یا دادستان ارائه کند. بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری، هم دادستان و هم ضابطان دادگستری موظفند شکایت کتبی یا شفاهی را همهوقت قبول کنند. یکی از مراجع عام برای طرح اینگونه شکایتها، پلیس فتا و طرح شکایت نزد ماموران پلیس است، پس از آن، دادسراها مرجع دریافت شکایت هستند.
شاکی یا مدعی خصوصی خودش یا به وسیله وکیلش میتواند شکایت کند. اگرچه شکایت در غالب موارد، به صورت کتبی صورت میپذیرد. اما مانعی برای طرح شکایت به صورت شفاهی وجود ندارد. شکایت شفاهی در صورتمجلس قید و به امضای شاکی میرسد. اگر شاکی نتواند امضا کند یا سواد نداشته باشد، مراتب در صورتمجلس قید و انطباق شکایت شفاهی با مندرجات صورتمجلس تصدیق میشود.
نکتهای که در این خصوص وجود دارد این است که با توجه به از بین رفتن مفهوم مکان در فضای مجازی، ممکن است سارق در شهری غیر از شهر مالباخته ساکن باشد. برای مثال سارقی با استفاده از ابزارهای رایانهای در تهران، حساب بانکی یک اصفهانی را در یکی از بانکهای شیراز خالی میکند و در اینجا، در خصوص اینکه دادگستری کدام شهر صالح به رسیدگی است.اختلاف ایجاد میشود.
- از نظر صلاحیت قضایی برای رسیدگی به جرم، اگر مجرم در شهر دیگری ساکن باشد یا پول را از بانکی به بانکی در شهر دیگر انتقال دهد در این صورت، دادگستری محل بانکی که حساب بانکی زیاندیده در آن قرار دارد مبنای عمل و رسیدگی به شکایت خواهد بود.
بدین ترتیب، برای طرح شکایت سریع و رسیدن به نتیجه مطلوب حضور یک وکیل متخصص جرایم رایانه ای می تواند نقش موثری داشته باشد. یک وکیل متخصص بخاطر داشتن آگاهی و تجربه کامل در مورد فرایندهای قانونی می تواند در اسرع وقت تمام مراحل لازم را انجام دهد. و مسیر پرونده را به بهترین نحو هدایت کند.
بیشتر بخوانید:نحوه شکایت از جرائم سایبری
وکیل سرقت اینترنتی و اقدامات وی:
الف) مشاوره تلفنی: که با توجه به لحاظ وقت و هزینه شما جهت سهولت نتیجه در چند مقطع زمانی ۶۰ دقیقه ،۳۰ دقیقه ،۱۰دقیقه تعیین گردیده است.
ب) وکالت در دعاویی: که مستلزم مراجعه حضوری، بررسی دقیق تمام مراحل پرونده، مستند سازی ادله و امکان سنجی میزان موفقیت در دعوا بعد از طرح کیس در جلسات هفتگی وکلای متخصص می باشد.
ج) نهاد وکیل همراه :
نهادی نوظهور که به جرائت می توان جز ابداعات گروه حقوق وکیل سایبری از آن نام برد ،به نحوی که مشابه آن در کمتر مجموعه ای یافت می گردد.
این نهاد، همراهی یک وکیل پایه یک دادگستری در تمامی مراحل از بدو شکایت تا زمان اجرای حکم، بدون نیاز به حضور وکیل در جلسات دادرسی می باشد.
مزایای این طرح نسبت به خدمات فوق:
الف)دسترسی به وکیل حتی به صورت آنلاین در تمامی مراحل دعوا
ب)امکان دریافت مشاوره تلفنی تا اتمام کار بدون محدویت
ج)تنظیم شکواییه، لوایح و …به صورت رایگان
وکیل سرقت اینترنتی
وکیل متخصص در حوزه سرقت اینترنتی نقش بسیار مهمی در حمایت و راهنمایی قربانیان این نوع جرایم ایفا میکند. این وکیل دارای تخصص و تجربه در زمینه قوانین سایبری و جرایم رایانهای می باشد. و میتواند به افراد و شرکتها کمک کند تا حقوق خود را به بهترین نحو ممکن حفظ کنند. برای آگاهی کامل در مورد مجازات سرقت اینترنتی با وکیل متخصص جرایم سایبری در ارتباط باشید.
ویژگی های وکیل سرقت اینترنتی
تخصص و دانش حقوقی: یک وکیل متخصص باید دانش و تخصص کافی در مورد قوانین مرتبط با جرایم رایانهای و سایبری داشته باشد.
آشنایی با فناوریهای روز: یک وکیل متخصص باید با فناوریهای مرتبط با اینترنت و امنیت سایبری آشنا باشد تا بتواند به درستی نحوه وقوع جرم را تجزیه و تحلیل کند.
توانایی تحقیق و جمعآوری شواهد: یک وکیل مجرب باید مهارتهای لازم برای تحقیق، جمعآوری و مستند سازی ادله دیجیتال را داشته باشد.
ارائه مشاورههای پیشگیرانه: یک وکیل متخصص باید قادر باشد به موکلان خود راهکارهای پیشگیری از سرقت اینترنتی و مشاوره های لازم را ارائه دهد.
یک وکیل و مشاور جرایم رایانه ای متخصص سرقت اینترنتی میتواند به طور مؤثر از حقوق قربانیان دفاع کند. و به بازگرداندن وجوه و اطلاعات سرقتی کمک کند.
بیشتر بخوانید: وکیل جرایم رایانه ای
سخن نهایی
سرقت اینترنتی تهدیدی جدی می باشد که نمیتوان آن را نادیده گرفت. تنها با همکاری و تلاش همگانی و انجام اقدامات امنیتی میتوان به مقابله با این جرم پرداخت و امنیت دیجیتال را بهبود بخشید. سرقت اینترنتی جرم محسوب می شود و مطابق قانون هم مجازات هایی برای آن تعیین گردیده است. اگر در معرض سرقت اینترنتی قرار دارید و یا متهم به این جرم هستید، گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری با دانش و تجربه کافی در این زمینه می تواند شما را راهنمایی کند. و مشاوره های لازم را ارائه دهد.
پایان پیام/
من کمشنوا هستم نمیتونم زنگ بزنم چی کار کنم ؟حساب روبیکای من دزدیده شده که با گذرواژه رمز گذاشته شده که من نمیتونم وارد حسابم بشم
اگه امکانش هست از سروش با من در ارتباط باشید تا بتونم ازش شکایت کنم
09385310942
این شماره از سروش پیامم بدید
با سلام
میتوانید از طریق واتساپ با مجموعه در ارتباط باشید .