متاورس و قوانین آن
آموزش سایبری

متاورس و قوانین آن

شاید بعد از اینکه دانستیم متاورس چیست، اولین سوال در ذهنمان این باشد که چه قوانینی در متاورس حاکم و چه کارهایی مجاز و کدام ها غیر مجاز هستند.

متاورس (metaverse) و همه قوانین حاکم بر آن

یکی از این پروژه های جدید و نوظهور که توجهات زیادی را جلب کرده، پروژه متاورس هست. متاورس یک پروژه واقعیت مجازی جهت پیوند جهان فیزیکی ما با زندگی دیجیتال، دنیای آواتارها(نمایه) و نسل بعدی اینترنت به حساب می آید. نوعی واقعیت  دیجیتال جایگزین که کاربران در آن زندگی، کار، تحصیل و معاشرت می کنند و همیشه آنلاین هستند.

متاورس

متاورس چیست؟ یک دنیای مجازی  که در اینترنت وجود دارد. در واقع یک جهان مجزا و متفاوت از دنیای واقعی ما به شمار می رود. اما دنیای متاورس دارای ویژگی های خاصی هست که آن را از جهان حقیقی ما  متمایز میکند.

متاورس به دلیل ویژگی های منحصر به فردش به بستری محبوب برای بازی های آنلاین شبکه های اجتماعی و معاملات تجاری تبدیل شده است.یک دنیای مجازی همه جانبه که در آن ممکن است با دیگران تعامل های مختلفی انجام دهید. طبیعتا درگیر اختلافات مختلفی شوید و همانطور که اشخاص در دنیای حقیقی اختلافات خود را از طریق دستگاه قضایی حل و فصل می کنند به زودی یک  سیستم حقوقی جدید ایجاد می شود که به حل اختلافات در دنیای متاورس کمک کند.

در ادامه نگاهی دقیق تر به این به این موضوع میندازیم که این دنیای مجازی چه مواردی را در بر می گیرد و چه قوانینی در آن اعمال میشود.

متاورس چیست و قوانین آن

متاورس(metaverse)  در سال1992 توسط نیل استفنسون ایجاد شد و براساس فناوری بلاکچین و با استفاده از دارایی های دیجیتال به نام قراردادهای هوشمند ساخته شد.

این قراردادهای هوشمند بر روی بلاک چین ذخیره میشوند. میتوانیم از آنها در دنیای مجازی و همچنین دنیای واقعی استفاده کنیم. نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که هیچ مرجع مرکزی برای کنترل متاورس در دنیای مجازی وجود ندارد.

متاورس اکوسیستم جدیدی است که در آن با سایر کاربران دیجیتال از طریق آواتار های دیجیتال تعامل می کنیم در واقع محیط متاورس به ما این امکان را می دهد که جلوه ای  از خود را به عنوان آواتار(نمایه) به نمایش بگذاریم و از این طریق با دیگران دیگران ارتباط و تعامل برقرار کنیم.

چه قوانینی در متاورس اعمال میشود:

در حال حاضر هیچ قانونی وجود ندارد که به طور خاص قواعد  متاورس و  یا قواعد سایر دنیای مجازی را تنظیم و مدون  کند با این حال جرایم عام  مشابهی که در  اینترنت و یا دنیای مجازی رخ می دهد و قوانین مربوط به آنها  ممکن است در مورد متاورس نیز اعمال می شود از جمله قانون کپی رایت، قانون افترا، قانون قرارداد و ….

قانون حق چاپ

قانون حق چاپ از آثار اصلی نویسندگی مانند کتاب، فیلم و آهنگ حمایت می کند. در متاورس قانون کپی رایت معمولاً در مورد محتوای ایجاد شده توسط کاربر آواتارها،ساختمان های مجازی و آثار هنری دیجیتال  اعمال می شود. اما اگر چیزی در متاورس  ایجاد کنید که مانند یک اثر دارای حق چاپ در دنیای واقعی باشد، ممکن است حق چاپ را نیز نقض کرده باشید

صاحب اثر دارای حق چاپ حق تکثیر، توزیع، اجرا و نمایش اثر را دارد. همچنین ممکن است حق و یا امتیاز انجام این کار را به دیگران نیز واگذار کند. پس اگر شخصی هریک از این حقوق را نقض کند میتوان از او شکایت کرد.برای مثال، اگر آواتاری(نمایه) ایجاد کنید که بر اساس یک کاراکتر دارای حق نسخه‌برداری است. مالک حق چاپ ممکن است بتواند به دلیل نقض حق نسخه‌برداری از اثر خود از شما شکایت کند و  همچنین ممکن است از شما خسارت مالی بخواهند.

قانون قرارداد

قانون قراردادها بر تشکیل و اجرای قراردادها حاکم است در متاورس قانون قرارداد در مورد توافقات انجام شده بین کاربران اعمال می شود این قراردادها می تواند شامل هر چیزی از فروش کالاهای مجازی گرفته تا اجاره ملک مجازی باشد.

اگر با شخصی در متاورس قرارداد ببندید طرفین قرارداد باید به آن متعهد باشند. اگر یکی از طرفین نتواند به تعهدات قراردادی  خود عمل کند طرف دیگر ممکن است بتواند به دلیل نقض تعهد  قراردادی از او شکایت کند.به عنوان مثال، اگر با فروش یک کالای مجازی به شخصی موافقت کنید و او هرگز به شما پولی ندهد، می‌توانید از او به دلیل نقض قرارداد شکایت کنید.

قوانین مربوط به شبه جرم

قانون تخلفات مدنی مانند صدمات شخصی و خسارت مالی حاکم است. در متاورس، شبه جرم  در مورد هر آسیبی که توسط کاربر دیگری ایجاد شود اعمال می شود. این آسیب ها  می تواند شامل صدمات فیزیکی، پریشانی عاطفی و خسارت های مالی باشد.

به عنوان مثال، اگر شخصی در متاورس به شما حمله فیزیکی کند، ممکن است بتوانید از او به خاطر این تهاجم شکایت کنید. می توانید از دادگاه بخواهید که آنها را به پرداخت هزینه جراحات، صورت حساب های پزشکی و سایر خساراتی که ممکن است متحمل شوید ، محکوم کنند.

قانون افترا

قانون افترا از افراد در برابر اظهارات نادرست و آسیب زا در مورد آنها محافظت می کند. در متاورس، قانون افترا در مورد محتوایی که توسط کاربر ایجاد می شود و نسبت به شخص یا شرکت دیگری انتقاد می کند اعمال می شود. بیانیه نادرست و مخرب در مورد شخصی درمتاورس می تواند به این معنی باشد که شما در دنیای واقعی مسئول بدنامی خواهید بود.

به عنوان مثال، اگر آواتاری ایجاد کنید و از آن طریق  به عملکرد تجاری یک شرکت انتقادی کنید ، ممکن است شرکت بتواند از شما به دلیل افترا شکایت کند. ممکن است از دادگاه تقاضا کند  که به شما دستور دهد که از ایجاد و توزیع آواتارهایی(نمایه) که از تجارت انتقاد می کنند،خودداری کنید.  همچنین شرکت ممکن است از شما خسارت مالی نیز مطالبه کند.

متاورس یک دنیای مجازی با مجموعه قوانین خاص خود است. قوانین ماهوی مانند قوانین موجود در دنیای واقعی هستند، اما یکسان نیستند. اگر قصد دارید کاری را در متاورس انجام دهید ، مهم است که بدانید کدام قوانین شامل متاورس می شود.

نتیجه گیری

بشر تازه شروع به رسیدن به افق رویداد متاورس کرده است. با کاوش عمیق تر در متاورس سازمان ها و افراد به طور فزاینده استفاده از آن را پذیرفته و این فناوری بنیادی را در دنیای واقعی خود وارد می کنن.همانطور که متاورژن تکامل می یابد و گسترش می یابد تعداد مسائل قانونی و نظارتی نیز افزایش می یابد مشاوران حقوقی و وکلا  باید به مراجعه کنندگان خود در جهت یابی کمک کند.

چرا گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری؟

گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری با بیش‌از هشت سال تجربه در زمینه رسیدگی تخصصی به دعاوی و شکایات رایانه‌ای و بکارگیری وکلای متخصص در حوزه جرایم رایانه‌ای و نیز همکاری با تیمی مجرب که در رابطه با دانش سایبر فارنزیک, شبکه ,برنامه‌نویسی, مستندسازی و جمع‌آوری ادله دیجیتال تخصص دارند می‌تواند در دفاع از شما در پرونده‌های جرایم رایانه‌ای چه در نقش شاکی و یا در مقام متهم اقدام نماید.

 

 

 

جهت ملاقات حضوری با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.

وکیل سایبری مشاور حقوقی فتا

قبل از هر اقدامی از وکیل متخصص مشاوره دریافت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *