آیا سرمایه گذاری در بورس های خارجی اعتبار دارد؟
آموزش سایبری

آیا سرمایه گذاری در بورس های خارجی معتبر هستند؟

شاید بارها با تبلیغات سرمایه گذاری در بورس های خارجی مواجه شده باشید و حتی وسوسه سرمایه گذاری نیز سراغتان آمده باشد، اما آیا این شرکت ها معتبر هستند؟

سرمایه گذاری در بورس های خارجی و اعتبار شرکت های مربوطه

این روزها تلگرام و اینستاگرام پر شده از تبلیغات سرمایه گذاری در بورس های خارجی با وعده پرداخت سودهای کلان به صورت دلار،عده ای از شهروندان نیز تحت تاثیر این تبلیغات سرمایه خود را دست شرکت هایی می سپرند که مدعی سرمایه گذاری در بورس های خارجی هستند.

شرکت های سرمایه گذاری در بورس های خارجی

اما قبل از اعتماد به این شرکت ها و سرمایه گذاری بورس خارجی و سپردن سرمایه خود به دست این افراد باید به این سوال اصلی و مهم پاسخ دهیم که آیا این شرکت ها قانونی و دارای مجوز هستند؟ آیا می توان به آنها اعتماد کرد و سرمایه خود را به آنها سپرد؟

در این ارتباط ، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا می گوید که هیچ کدام از این شرکت ها که با ایجاد وب سایت‌ها و تبلیغات در فضای مجازی جذب سرمایه می کنند، دارای مجوز از نهادهای قانونی نیستند.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا اقدام این شرکت های سرمایه گذاری در بورس های خارجی را کلاهبرداری و فریب عنوان کرد و افزود:  

مجرمان سایبری با اجرای ترفند پانزی، با تبیلغات دروغین در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مبنی بر سرمایه گذاری در بورس‌های خارجی فارکس، ارز دیجیتال و …؛ برای جلب اعتماد افراد ابتدا از سرمایه مالباخته یا افراد جدید، چند دوره سود پرداخت می کنند تا مشتریان بیشتری جذب سیستم شوند و پس از جمع آوری سرمایه زیاد، وب سایت جعلی را منحل کرده و متواری می شوند.

به گفته وی، این شرکت‌ها کاملا واهی بوده و هیچگونه مجوزی از سوی نهاد دولتی برای آن‌ها صادر نمی شود.

پیشگیری از خطرات شرکت های سرمایه گذاری در بورس های خارجی

ترفند پانزی با وعده سرمایه گذاری در بورس های خارجی چیست؟

ترفند پانزی یک عملیات سرمایه‌گذاری کلاهبردارانه ‌است که عایدی‌هایی را از همان پول سرمایه‌گذاری شده یا پولی که بوسیلهٔ سرمایه‌گذاران بعدی پرداخت شده‌است، به سرمایه‌گذاران خودش پرداخت می‌کند به‌جای اینکه عایدی را از هر سود واقعی حاصل شده توسط شخص یا سازمانی که عملیات را اجرا می‌کند پرداخت نماید.

این ترفند معمولاً سرمایه‌گذاران جدید را با ارائه عایدی‌هایی که دیگر سرمایه‌گذاری‌ها نمی‌توانند تضمین کنند اغواء می‌کند،این عایدی‌ها سودهای به‌طور غیرعادی بالا در کوتاه مدت یا به‌طور غیرعادی ثابت و با دوام هستند و دائمی بودن عایدی‌هایی که یک ترفند پانزی تبلیغ و پرداخت می‌کند نیازمند یک جریان پول همیشه در حال افزایش از جانب سرمایه‌گذاران است تا سیستم را در حال کار نگه دارد.

اسم این سیستم بر اساس اسم چارلز پانزی که برای استفاده از این ترفند در سال ۱۹۲۰ بدنام شده بود انتخاب شده‌است،پانزی این سیستم را اختراع نکرد اما عملیات او چنان پولی را به خود جذب کرد که اولین موردی بود که در سرتاسر ایالات متحده شناخته شد.

در این ارتباط اگر اخیرا شرکتی و یا شخصی به شما وعده پرداخت سود در قبال سرمایه گذاری در بورس های خارجی را داده، موضوع را با پلیس در میان بگذارید و اگر قربانی این افراد سودجو شده اید، وکیل سایبری اماده ارایه مشاوره تخصصی کلاهبرداری پانزی به شما عزیزان می باشد .

چالش‌های سرمایه‌گذاری در بورس های خارجی

وقتی به سرمایه گذاری در بورس های خارجی فکر می‌کنید، باید در مورد چالش‌های این موضوع دقت لازم را داشته باشید. نکات زیادی برای دقت نظر در مورد سرمایه گذاری از جمله سرمایه گذاری در بورس های خارجی وجود دارد. برخی از این موارد عبارت‌اند از: 

نوسانات ارز: اولین نکته در بحث سرمایه گذاری در بورس های خارجی آن است که آیا شما به گونه ای فعالیت می کنید که نیازمند آن هستید که از طریق فعالیت در داخل کشور ارز خارجی تهیه نمایید باید مراقب نوسانات نرخ ارز باشید بدیهی است کاهش ارزش پول داخلی نسبت به ارزهای خارجی ، میتواند به سرمایه گذاری شما لطمه وارد کند.

هزینه‌های تراکنش قابل توجه: اصلی‌ترین موانع سرمایه‌گذاری در بورس های خارجی، هزینه‌های تراکنش بالا هستند. این هزینه‌ها بسته به بازار خارجی که قصد سرمایه‌گذاری در آن را دارید، متفاوت خواهد بود و ممکن است شامل هزینه‌های اضافی مانند هزینه‌های تبدیل ارز، هزینه‌های انتقال و هزینه‌های نگهداری سالانه باشد. بنابراین، باید این هزینه‌های اضافی را در کنار کمیسیون کارگزاری در نظر بگیرید.

ریسک سیاسی: هنگام سرمایه‌گذاری در بورس های خارجی، باید محیط سیاسی کشور مورد نظر را هم بررسی نمایید. رویدادهای سیاسی می‌توانند بازارهای داخلی را تحت تأثیر قرار داده و ممکن است منجر به نوسانات زیادی در آنها شوند. در بازارهای در حال توسعه، تصمیمات دولت و سیاست می‌تواند حتی به شرکت‌های برجسته هم آسیب برساند.

توجه به قوانین در سرمایه‌ گذاری خارجی

زمانی که به سرمایه گذاری در بورس های خارجی فکر می‌کنید، باید قوانین و مقررات کشور ایران را هم در نظر داشته باشید. مجموعه قوانین و مقررات مرتبط با سرمایه‌گذاری‌های خارجی در جمهوری اسلامی ایران شامل قانون «تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری‌ های خارجی» و آئین‌نامه اجرایی آن است. همچنین، قوانین مربوط به راه‌اندازی و مدیریت فعالیت‌های اقتصادی در کشور نیز جزو این مجموعه خواهد بود.

به سرمایه‌گذاران بالقوه توصیه می‌شود که دقیقا با قوانینی که به منافع آن‌ها مرتبط می‌شود، آشنا باشند و اطلاعات کاملی در این زمینه داشته باشند. این آشنایی شامل قوانینی مانند موارد زیر است: 

  • قانون تجارت (که به تشکیل و مدیریت شرکت‌ها مربوط است)
  • ثبت شرکت، شعبه‌ها و نمایندگی‌های خارجی
  • قوانین صادرات و واردات
  • مالیات
  • حمایت از مالکیت معنوی و صنعتی

همچنین قوانین مربوط به اتباع خارجی هم شامل ورود، اقامت و پروانه کار، بانکداری، بیمه و همچنین مقررات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است که برای انجام امور روزمره شرکت ضروری خواهند بود. آشنایی با قوانین و مقررات سرمایه‌گذاری در بورس های خارجی به‌ طور قطع تأیید و توصیه می‌شود.

کرادفاندینگ یا سرمایه‌ گذاری در خارج

وقتی به سرمایه گذاری در خارج از کشور فکر میکنید و بدنبال برنامه ریزی برای تحقق اهداف سرمایه گذاری هستید باید بین سرمایه گذاری داخلی و خارجی تفاوت قائل شوید.

باید توجه داشته باشید که سرمایه گذاری در بورس های خارجی و کرادفاندینگ هر دو راه‌های مؤثری برای جذب سرمایه و تأمین منابع مالی برای توسعه و کسب‌و‌کارها هستند.

اما، کرادفاندینگ به عنوان یک روش سرمایه گذاری که از طریق فروش اوراق قرضه برای رشد مشاغل کوچک و متوسط انجام می‌شود، می‌تواند بسیاری از مزایای مورد نظر ایرانیان را به آنها ارائه دهد. 

از جمله این مزایا می‌توان به کاهش ریسک مالی با تنوع بخشی به سرمایه، افزایش پایداری مالی، جلوگیری از بدهی بلند مدت و افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران اشاره کرد. همچنین، کرادفاندینگ می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند تا بدون بدهی و فشارهای مالی زیاد، سرمایه‌گذاری کرده و رشد کنند.

به همین دلیل، می‌توان نتیجه گرفت که کرادفاندینگ به عنوان یک روش سرمایه گذاری مطمئن‌تر و کم‌ریسک‌تر نسبت به سرمایه گذاری در بورس های خارجی مورد توجه است و می‌تواند برای کسب‌وکارها و سرمایه‌گذاران مزیت قابل توجهی داشته باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با وکیل در تعطیلات نوروز

وکیل سایبری در تمام روزهای تعطیلات سال 1404 آماده ارائه مشاوره آنلاین به هموطنان خواهد بود.