سرقت اینترنتی چیست؟ مجازات آن چیست؟ - وکیل سایبری - مشاوره تلفنی جرائم رایانه ای
جرایم و دعاوی سایبری

سرقت اینترنتی چیست؟ مجازات آن چیست؟

امروزه با پیشرفت علوم ارتباطات و فناوری های نوین، نحوه وقوع جرایم مالی مثل سرقت نیز تغییرات زیادی پیدا کرده است. و سرقت های قدیمی و سنتی، اندک اندک جای خود را به سرقت اینترنتی و رایانه ای می دهند!!! که البته این نوع ربایش مال غیر، بسیار خطرناک تر از روش قدیمی آن است!!! گروه تخصصی وکیل سایبری قصد دارد در این مقاله، شما را بیشتر با این جرم مخرب و خانمان سوز آشنا نماید.

جرم سرقت چیست؟

به ربودن یا بردن مال غیر که معمولاً با پنهان کاری رخ می دهد؛ سرقت می گویند. به طوریکه صاحب مال هیچ میل و رغبتی نسبت به این کار نداشته است. علاوه بر وقوع سرقت در محیط فیزیکی، سرقت اینترنتی هم امکانپذیر است.

سرقت اینترنتی چیست؟

سرقت اینترنتی چیست؟

سرقت اینترنتی یعنی اینکه شخصی در فضای مجازی، با استفاده از داده هایی که از قبل دراختیارداشته؛ و یااینکه با ایجاد اختلال در سامانه اینترنتی، اطلاعات متعلق به دیگران را به دست آورده؛ و از این طریق اقدام به ربودن مال یا منافعی نماید.

در سرقت اینترنتی، چه اموالی ربوده می شوند؟

در سرقت اینترنتی، سارقین با دست یافتن به اطلاعات کارت بانکی اشخاص، اقدام به ربودن پول های آنان، ازطریق انتقال به کارت دیگر نموده؛ و یا اینکه با دستیابی به داده های مربوط به کیف پول دیجیتالی آنان، رمزارزهایشان را می ربایند.

تفاوت سرقت اینترنتی با کلاهبرداری اینترنتی چیست؟

در سرقت اینترنتی، مرتکب بدون اینکه صاحب حساب و یا کیف پول دیجیتالی را، با توسل به وسایل متقلبانه ای مثل تعاریف و تمجیدهای دروغین و … فریب داده؛ و او را تشویق و تحریک و راغب به پذیرش پیشنهاد دروغین خود نماید؛ با دستیابی به اطلاعات شخصی اش، پول او را می رباید. بدون اینکه تغییری در آن داده ها به وجودآید. درحالی که در کلاهبرداری، مجرم با دسیسه و فریب و نیرنگ، کاری می کند که زیاندیده در کمال رضایت و اطمینان، اطلاعات خود را دراختیار او قراردهد. و یااینکه تبهکار تغییرات و اقداماتی را در فضای سایبری و اطلاعات او به وجود می آورد؛ تا به جای مال باخته، سیستم فریب بخورد و دارایی او را دراختیار کلاهبردار قراردهد.

راه های پیشگیری از وقوع سرقت در فضای مجازی

برای اینکه از خطرها و اهداف شوم سارقین اینترنتی در امان باشید؛ بهتر است توصیه های زیر را جدی بگیرید.

  • بهتر است پیش از خریدن رمزارزها، دانش و اطلاعات خود را نسبت به روش های نگهداری از آنان بالا ببرید. تا قربانی سرقت اینترنتی نشوید!!!
  • از ذخیره رمزهای مربوط به کیف پول دیجیتالی خود در تلفن همراه خودداری کنید. سرقت اینترنتی را باید جدی گرفت!!!
  • برای خریدهای روزانه که معمولاً به مبالغ بالایی هم نیاز ندارید؛ از یک کارت بانکی جداگانه استفاده کنید. و نیازی نیست کارتی را که در آن مقدار زیادی پول وجودداشته؛ و در معاملات و مبادلات سنگین مورد استفاده قرارمی گیرد؛ دراختیار هرکسی قراردهید. تا احتمال سرقت اینترنتی از حساب بانکی تان پایین آید.
  • از دستفروشان و اشخاصی که مکان صنفی ثابتی ندارند؛ خرید نکنید. زیرا درصورت سوءاستفاده یا دسترسی آنان به اطلاعات کارت بانکی تان، معمولاً ردپایی از خود بجانخواهندگذاشت.
  • رمز اصلی و رمز دوم کارت بانکی خود را، به راحتی در اختیار دیگران قرارندهید؛ و آنها را به صورت دوره ای تغییردهید.
  • به طور مداوم موجودی کارت بانکی خود را چک کنید؛ تادرصورت مشاهده برداشت مشکوک بتوانید اقدامات لازم را برای جلوگیری از ادامه این روند انجام دهید.
  • به محض اینکه متوجه شدید بی دلیل پولی از حساب شما کسرشده است؛ خیلی سریع ازطریق تلفن بانک، دستگاه های عابربانک و …، نسبت به مسدودنمودن کارت خود اقدام کنید.
  • رمز یکبارمصرف خود را فعال کنید؛ تا از سرقت اطلاعات شما جلوگیری شود.
  • رسیدهای دستگاه های خودپرداز را فوراً ازبین ببرید؛ تا اشخاص سودجو و فرصت طلب نتوانند به آن دسترسی پیداکنند.
  • بی دلیل به نزدیکان خود اعتماد نکنید!!! و اطلاعات کارت بانکی یا کیف پول دیجیتال خود را، تا حد امکان دراختیارشان قرارندهید!!! گاهی یادمان باشد که شاعر بلندمرتبه گفت: “من از بیگانگان هرگز ننالم/ که با من هرچه کرد آن آشنا کرد!!!

مجازات سرقت اینترنتی چیست؟   

مجازات سرقت اینترنتی چیست؟    

اگر پس از وقوع سرقت اینترنتی، اطلاعات مربوط به مال باخته، دراختیار خود او نیز باقی مانده باشد؛ دراینصورت سارق فقط به جزای نقدی محکوم می گردد. اما اگر به هنگام ربودن مال دیگری، داده های او نیز به یغما رفته باشد؛ دراینصورت مرتکب، به حبس یا جزای نقدی و یا هر دو مجازات محکوم می شود.

اگر شما هم قربانی اقدامات شوم و غیرانسانی سارقان اینترنتی شده اید؛ گروه تخصصی وکیل سایبری از ارائه هرگونه مشاوره و راهنمایی های مفید و سودمند در این زمینه دریغ نخواهدنمود. با ما تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *