مزاحمت برای زنان در فضای مجازی
جرایم و دعاوی سایبری

حکم مزاحمت برای زنان در فضای مجازی چیست ؟ | وکیل سایبری

همه ی ما اولین چیزی که با شنیدن کلمه مزاحمت به ذهن مان می رسد، مزاحمت برای زنان می باشد. این قشر از جامعه، حساس تر و نسبت به سایرین هم آسیب پذیرتر هستند. در این مطلب قرار است به تعریف مزاحمت برای زنان در فضای مجازی بپردازیم. اقسام گوناگون مزاحمت را در شبکه های مجازی مختلف و درنهایت جرم انگاری و قانون در رابطه با این گونه مزاحمت را بررسی کنیم.

جهت ملاقات حضوری با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.

وکیل سایبری مشاور حقوقی فتا

قبل از هر اقدامی از وکیل متخصص مشاوره دریافت نمایید.

مزاحمت برای زنان در فضای مجازی

در حال حاضر ایجاد مزاحمت و تهدید در خیابان ها علیه زنان کمرنگ تر شده است. ایجاد مزاحمت در فضای مجازی به تبع آن با توجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده از پیام رسان ها افزایش پیدا کرده است. فضای مجازی و تمام برنامه های وابسته به آن افراد مختلف با پنهان کردن هویت واقعی. دست به تهدید، فحاشی، آزار و اذیت، توهین، زورگویی و باج گیری از افراد مختلف می زنند.

تهدید علیه زنان در این فضا، بیشتر مبنی بر آشکار سازی اطلاعات خصوصی آنها می باشد. هدف از این تهدیدات باج گیری، انتقام، سرگرمی، لذت و…. می باشد.

آشنایی بیشتر با: وکیل جرایم رایانه ای

اقسام مختلف مزاحمت

فضای مجازی فضای گسترده ای که با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی امکانات این فضا هم بیشتر و قابل استفاده تر از قبل شده است. پیام رسان هایی مانند: تلگرام، واتس اپ و حتی اینستاگرام در بین افراد جامعه محبوب شده اند.تقریبا می توان گفت که افرادی هستند که 24 ساعت شبانه روز با این برنامه ها در تعامل اند.

از بین افراد مختلف جامعه افرادی هستند که اقدام به برقراری تماس صوتی یا تصویری، ارسال پیام، ارسال تصاویر نامناسب ، ارسال ویدیو با محتوای مستهجن، توهین و یا ناسزا گویی و فحاشی میکنند. در اکثر موارد این افراد ناشناس هستند و یا اینکه هویت آنها جعلی می باشد.

بیشتر بخوانید: نحوه ردیابی اینستاگرام | آیا اینستاگرام قابل ردیابی است؟

چرا بیشتر زنان و دختران گرفتار میشوند؟

زنان و دختران ما به خاطر روحیه ی حساسی که دارند، ترس از افشای عکس ها و اطلاعات شخصی شان، نگرانی بخاطر آبرو ریزی و یا صدها هزار موارد دیگر به دام این افراد گرفتار می شوند.

آیا مزاحمت در فضای مجازی جرم محسوب میشود؟

اگر فرد یا افرادی به روش های مختلف در فضای مجازی اقدام به ایجاد مزاحمت نماید، جرم محسوب می شود و فرد خاطی مجازات می گردد. شاید به این فکر کنید که بسیاری از این افراد مزاحم را نمی توان شناسایی کرد اما اینطور نیست و انجام هر گونه اعمال ناشایست حتی در فضای مجازی هم قابل پیگیری می باشد.

مجازات مزاحمت در قانون

به موجب ماده 641 قانون مجازات اسلامی :

  • هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از پانزده روز تا سه ماه محکوم خواهد شد.

خدمات ما

واقعیت آن است که در حال حاضر تنها مرجع متخصص در ارائه خدمات مرتبط با شناسایی و ردیابی مجرمان سایبری گروه حقوقی وکیل سایبری است که با استفاده از دانش جمع آوری از منابع باز اقدام به ردیابی مجرمان سایبری و شناسایی شخص مجرم می نماید.

 

‫6 نظرها

  1. سلام بنده خیلی ناراحت اهانت به مقام معظم رهبری هستم که این روزها دراکثر پیج ها دراینستا میبینم وبا یک نفر بحثم شد در اینستا با ای دی ario2711 ایشون به خاطر پهلوی وخاندانش فحش رکیک به بنده ومقام معظم رهبری دادن واز این بابت سخت ناراحتم ونگران ونمیتونم وقتی میبینم توهین به اقا میشه ساکت بشینم این اقا حتی درپیجش ودراسطوریش نشانی پیج من زده ونوشته توهین به شاهزاده ریپورت همگانی …لطفا راهنمایی کنید اینجور پیج هارو چطور گزارش کنم

  2. سلام،متاسفانه با توجه به روند روبه افزایش مزاحمت‌های اینستاگرامی در چند سال اخیر وهمچنین روند رو به رشد استفاده از اپلیکیشنهای ابزاری، نظیر اینستاگرام و سایر اپهای فضای مجازی،که پلیس سایبری فعلا نظارت غیر مستقیمی بر عملکرد اونها داره، افزایش دادن مبلغ جریمه مزاحمان مجازی،افزایش مدت زمان حبس مزاحمان و همچنین نمایش اعمال مجازات‌های برخورد با این دسته از مجرمین در رسانه عمومی ،بعنوان عامل بازدارنده ای در کاهش تخلفات فضای مجازی در جامعه میتونه دارای عملکرد مناسب و بازتابهای موثری در این مورد داشته باشه.

  3. سلام عرض ادب وقتتون بخیر ببخشید من میخواستم ببینم تو نرم افزار اینستاگرام یا نرم افزار های مشابه اگر به قصد آشنایی به یک دختر یا خانم پیام بدیم حالا با هر مضمونی چه خانم موافق آشنایی باشن چه نباشن آیا مزاحمت ایجاد کردن برای اون خانم یا دختر تلقی میشه آیا اون شخص جرمی مرتکب میشه اگر جرمی مرتکب شده مجازاتش چیه

    1. سلام دوست گرامی .. به منظور طرح شکایت باید محتویات و پیام های ارسال شده با مضامین مزاحمت یا تهدید یا توهین باشد و یا حتی اگر خانم نبست به ارسال مجدد پیام و ایجاد ارتباط اعلام نارضایتی کرده باشند، باید محرز بشه .
      مجازات مزاحمت تلفنی بستگی به میزان شدت موضوع جزای نقدی خواهد داشت .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *