نحوه اثبات جرم از طریق اسکرین شات چگونه است؟
وکالت دعاوی سایبری

نحوه اثبات جرم از طریق اسکرین شات چگونه است؟

اسکرین شات تصویری است که توسط رایانه برای ثبت بخش‌هایی از نمایشگر گرفته می‌شود. همچنین برای نمایش خروجی نمایشگر به دیگران یا بایگانی، یا نمایش کاری که در  رایانه‌تان انجام می‌دهید مورد استفاده قرار می‌گیرد. ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که نحوه شکایت با اسکرین شات چگونه است؟

امروزه با توجه به رشد تکنولوژی در زندگی افراد و شکل گیری ارتباطات در بستر اینترنت و شبکه‌های اجتماعی از اسکرین شات به عنوان  استناد کردن به مکالمات استفاده می‌شود.
در این مقاله از وکیل سایبری به نحوه شکایت با اسکرین شات خواهیم پرداخت؛ پس با ما همراه باشید
.

اسکرین شات در قانون تجارت الکترونیک

قبل از سال 1382 شکایت با اسکرین شات و ادله الکترونیکی دارای وجاهت قانونی نبود. تنها از این ادله در حد اماره استفاده می‌شد. اما با توجه به استفاده روز افزون از فضای مجازی، این موضوعات در قانون تجارت الکترونیک مورد بررسی و جرم انگاری قرار گرفتند.

در فصل دوم قانون تجارت الکترونیک به ادله اثبات دعوا در جرائم اینترنتی پرداخته شد. در باب استناد به اسکرین شات و ادله اثبات الکترونیکی چنین آمده است که اسناد و ادله اثبات دعوی ممکن است به صورت داده پیام بوده و در هیچ محکمه یا اداره دولتی نمی‌توان بر اساس قواعد ادله موجود، ارزش اثباتی داده پیام را صرفا به دلیل شکل و قالب آن رد کرد.

نحوه استناد به اسکرین شات در محکمه قضایی

بهتر است بدانید که تمامی ادله الکترونیکی ارائه شده از سوی دادگاه با روش‌های قانونی توسط کارشناسان خبره در حوزه فضای مجازی مورد بررسی قرار گرفته و سپس توسط دادگاه پذیرش می‌شود.

  • بنابراین تنها در صورتی که مرجع قابل اعتمادی مثل پلیس فتا ، اصالت اسکرین شات ارائه شده از سوی اصحاب دعوا را تائید کند یا به طرق دیگری، اصالت و ساختگی نبودن اسکرین شات مورد استناد برای قاضی احراز شود؛ می‌تواند بر مبنای آن قضاوت کند.
  • اما اگر درباره اصالت اسکرین شات تردید جدی باشد و احتمال ساخت آن از طریق فتوشاپ وجود داشته باشد، دیگر قابلیت استناد نخواهد داشت.
 

بررسی قانونی درباره شکایت با اسکرین شات

افشای حریم خصوصی افراد جرم است و درباره انتشار اسکرین شات می‌توان به ماده 16 و 17 قانون جرائم رایانه‌ای استناد کرد.

  • به موجب ماده 744 قانون مجازات اسلامی هرکسی به‌ و‌سیله سامانه‌‌های رایانه‌‌ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند. به‌ نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از 91 روز تا 2 سال یا جزای نقدی از پانزده میلیون (۱۵/۰۰۰/۰۰۰) ریال تا صد میلیون (۱۰۰/۰۰۰/۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
  • تبصره – چنانچه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، مرتکب به حداکثر هر دو مجازات مقرر محکوم خواهد شد.
  • به موجب ماده 745 نیز هرگونه انتشار صوت، تصویر و یا فیلم خانوادگی و یا تغییر و تحریف آنها نیز مشمول مجازات خواهد شد.

 

[box type=”warning” align=”aligncenter” class=”” width=””]مجازات سو استفاده از فیلم و تصاویر دیگران کلیک کنید![/box]

رد اسکرین شات در دادگاه

جمع آوری ادله و مستندات

مستند سازی ادله دیجیتال در صدور رای قاضی نقش مهمی را ایفا می‌کند و می‌تواند پرونده را به نفع شما تمام کند. اما از آنجایی که افراد عادی در مورد این مستندسازی هیچ اطلاعاتی ندارند و ادله دیجیتال هم به تنهایی نمی‌تواند محکمه پسند باشد، پس این مستند سازی باید به وکیل سایبری که سال‌ها در این راه قدم برداشته سپرده شود.

شکایت با اسکرین شات ممکن است برای هر شخصی پیش بیاید. در صورتی که فردی از اسکرین شات جعلی استفاده کند، مجازاتی برای وی در نظر گرفته خواهد شد. علاوه بر این اگر فردی با اهداف شوم و غیرقانونی از اسکرین شات استفاده کند مجرم شناخته می‌شود.

بیشتر بخوانید:ایا می توان در محاکم دادگستری به اسکرین شات به عنوان دلیل استناد کرد ؟

سوالات متداول

بله! همچون بسیاری از ادله اثبات دعوی، استناد به اسکرین شات اصول و مقررات خاص خود را دارد. که بهتر است در این زمینه از مشاوره وکیل جرائم رایانه ای استفاده کنید.

آیا استناد به اسکرین شات جعلی مجازات دارد؟

بله! برای استفاده کننده از اسکرین شات جعلی، مجازات جعل و استفاده از سند مجعول مقرر می‌گردد.

آیا اسکرین شات جرم محسوب می‌شود؟

اسکرین شات خلاف قانون نبوده و جرم محسوب نمی‌شود. اما اگر با اهداف شوم و خلاف قانون و به قصد سوءاستفاده از دیگران باشد جرم محسوب می‌شود.

[box type=”shadow” align=”aligncenter” class=”” width=””] مستندسازی ادله دیجیتال در صدور رای قاضی نقش مهمی را ایفا می‌کند و می‌تواند پرونده را به نفع شما تمام کند. اما از آنجایی که افراد عادی در مورد این مستندسازی هیچ اطلاعاتی ندارند و ادله دیجیتال هم به تنهایی نمی‌تواند محکمه پسند باشد، پس این مستند سازی باید به وکلای سایبری که سال‌ها در این راه قدم برداشته‌اند و موفق بوده‌اند، سپرده شود.[/box]

وکیل-علی-رضا-طباطباییهاشمی

مشاوره با وکیل سایبری

( علیرضا طباطبائی وکیل پایه یک دادگستری )

۱۰ دقیقه مشاوره تلفنی

۷۵,۰۰۰ تومان

۲۰ دقیقه مشاوره تلفنی

۱۵۰,۰۰۰ تومان

۳۰ دقیقه مشاوره تلفنی

۲۰۰,۰۰۰ تومان

۶۰ دقیقه مشاوره تلفنی

۳۵۰,۰۰۰ تومان

مشاوره ویدئویی

۵۰۰,۰۰۰ تومان

صرفه جویی در زمان
صرفه جویی در هزینه
مشاوره تخصصی
چند کاربره
امنیت بالا
امکان ارسال مستندات

گروه حقوقی وکیل سایبری با بهره مندی از متخصصین حوزه سایبر، ضمن مستندسازی اصولی ادله ،

خدمات مشاوره جرایم رایانه ای و وکالت در دعاویی مربوطه را برعهده می گیرد .

جهت اطلاعات بیشتر می‌توانید با وکیل سایبری در ارتباط باشید تا پس از پر کردن فرم مشاوره به شما راهنمایی‌های لازم را ارائه دهند.

3 دیدگاه

  1. با سلام.سه سال قبل در یک اختلاف خانوادگی دوتا از برادر خانمهای من .وساطت کردم .برادرخانم بزرگتر گفت خانواده زن برادر کوچکتر.خانواده ای مشکل دارهستند مادرزنش خراب است .برنامه ای بریزیم تا ازین خانم اطو بگیریم .من هم به این خانم در اینستاگرام پیام دادم و ایشان جواب میداد.ظاهرافقط از پیامهای من اسکرین شات گرفته .الان بعداز سه سال نمیدانم بازهم دریک بحث خانوادگی با برادر خانم کوچکم .مادرخانمش رفته از من به عنوان مزاحمت علیه نوامیس شکایت کرده.و اسکرین شات رو ارائه کرده ..من را راهنمایی کنید که چکار کنم.ایا انها پیروزند؟

    1. سلام دوست عزیز، در ابتدا می بایست تمامی مدارک و مستندات و حتی های پیام های ارسالی وکیل جرایم رایانه ای بررسی کند تا در ادامه روند دفاعیات موثری در محاکم قضایی براتون صورت بگیرد، برای مشاوره تخصصی در این زمینه به شماره 02144097162 تماس بفرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه