تهدید پیامکی چیست؟ مجازات آن چیست؟ - وکیل سایبری - مشاوره تلفنی جرائم رایانه ای
جرایم و دعاوی سایبری

تهدید پیامکی چیست؟ مجازات آن چیست؟

بعضی از مردم به دلیل اختلافات و مشکلاتی که با هم دارند؛ سعی می کنند ازطریق تهدیدهای پیامکی، و به کاربردن الفاظی که موجب ترس و وحشت طرف مقابلشان گردد؛ به هدف خود برسند؛ یااینکه دست کم تاحدودی خود را آرام نمایند. غافل از اینکه تهدید دیگری به قتل، بی آبروکردن، فاش کردن اسرار و مسائل شخصی او برای دیگران، اخاذی و … جرم محسوب می شود؛ و نه تنها باری از دوششان برداشته نخواهدشد؛ بلکه مشکلی هم به مشکلات آنها اضافه خواهدشد!!! در نتیجه تهدید پیامکی بسیار دردسرساز است!!!

گسترش علوم ارتباطات و تکنولوژی و فناوری هم منجربه به رواج  جرایمی مثل تهدید، توهین و … در قالب های نوین خود شده است. که تهدید پیامکی یکی از مصادیق اینگونه جرایم می باشد.

گروه تخصصی وکیل سایبری قصد دارد با شرح و توضیح جرم تهدید پیامکی، به سؤالات و ابهامات شما در این زمینه پاسخ دهد.

 

تهدید پیامکی چیست؟

تهدید یعنی ترسانیدن شخصی از ورود خسارات جانی، مالی و حیثیتی به وی یا نزدیکانش، برای وادارنمودن او به اطاعت از خواسته های خود.

تهدید پیامکی، نوعی مزاحمت تلفنی محسوب می شود.

باید تهدید پیامکی را در دسته تهدیدهای کتبی به شمارآورد.

بیشتر بخوانید : نحوه شکایت از مزاحمت تلفنی و پیامکی

 

انواع تهدید پیامکیانواع تهدیدهای پیامکی چیست؟

تهدید پیامکی ممکن است به دوگونه رخ دهد.

گاهی شخصی با الفاظ، کلمات و عبارات صریح و آشکار، دیگری را تهدید به قتل و یا … می نماید. مثل اینکه شخصی برای همسر خود پیامکی با چنین مضمونی بفرستد: “اگر از مهریه ات گذشت نکنی، تو رو می کشم!!!”. که رایج ترین نوع تهدید پیامکی است.

گاهی هم تهدید با الفاظ و عبارات واضح و آشکار صورت نمی گیرد؛ اما لحن سخن تهدیدکننده، و کنایه و اشاراتی که به کارمی برد؛ نشان از قصد ترسانیدن و ایجاد رعب و وحشت درطرف مقابل دارد. مثل اینکه یکی از قاچاقچیان دارو، به همکارش که قصد اطاعت و فرمان پذیری از آنها را ندارد؛ بگوید: ” حامد را ببین. اگه از دستور رئیس سرپیچی نمی کرد؛ و جای داروها و مشروبات الکلی رو به ما می گفت؛ به جای اینکه توی این قبر سرد و تاریک دفن بشه؛ الان زنده بود.” تهدید پیامکی از نوع کنایه نیز فراوان اتفاق می افتد.هر چند که در رویه ،پیامک باید صریح،مستقیم،و دارای مخاطب باشد تا منشا اثر واقع شده و تهدید بدان اطلاق گردد.

تهدیدهای پیامکی بیشتر در چه مواردی کاربرد دارند؟

امکان ارسال پیامک های تهدیدآمیز دررابطه با مسائل و مشکلات خانوادگی و زناشویی، اختلافات مالی و معاملاتی، روابط کاری و رقابت های بین دو همکار، روابط دوستی و ناهنجاری های اخلاقی جوانان، بحث و نزاع بین مجرمین و تبهکاران و … وجوددارد.متاسفانه برخی از افراد بدون اطلاع از اثرات جبران ناپذیر تهدید پیامکی بعضا به جای ارسال اظهارنامه و خاطرنشان کردن عواقب امور ،به تهدید از طریق پیامک های مخابراتی ،تهدید تلفنی و تهدید اینستاگرامی

و ..متوسل میشوند .

بیشتر بخوانید :روش های مقابله با تهدید در فضای مجازی

رضایت شاکی خصوصی چه اهمیتی دارد؟

اگر شاکی به هر دلیلی مثل پشیمانی متهم و برقراری صلح و دوستی میان آنان، و یا درک شرایط نامناسب و بیماری روحی تهدیدکننده، و … رضایت خود را نسبت به وی اعلام نماید؛ رسیدگی قضایی نیز متوقف شده و قرار موقوفی تعقیب صادر می گردد چرا که تهدید پیامکی از جمله جرایم قابل گذشت محسوب می گردد

درچه موردی جرم تهدید واقع نمی شود؟

اگر تهدیدکننده قدرت و توانایی اجرای وعده شوم خود را نداشته باشد؛ دیگر نمی توان گفت که جرم تهدید رخ داده است. معمولاً تهدید کودکان، اشخاص پیر، ضعیف و بیمار، زنان خانه دار و فاقد نفوذ اجتماعی و … نسبت به جسم و جان خویش رانباید خیلی جدی گرفت!!! اما برای یک زن یا پیرمرد خیلی سخت نیست که تهدید خود، نسبت به فاش نمودن راز دیگران را عملی سازد!!!در نتیجه قابلیت انتساب جرم تهدید به افراد باید در هر مورد جداگانه بررسی گردد.

مجازات تهدید پیامکی چیست؟ 

مجازات تهدید پیامکی همچون سایر تهدیدها، حبس یا شلاق، و یا هردوی آنها است. که البته باتوجه به میزان مجازات تعیین شده در قانون، تهدید عواقب سنگینی دارد!!!

مجازاتی که در قانون برای تهدید پیامکی مرقوم شده ،به شرح ذیل می باشد :

مطابق ماده 669قانون مجازات اسلامی:هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی یا به افشا سری نسبت به خود یا بستگان او نماید ،اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از یکماه ماه تا یکسال محکوم خواهد شد .

اثبات تهدیدهای پیامکی در دادگاه کمی دشوار است. هرچند اثبات تهدید پیامکی، بسیار ساده تر از تهدید شفاهی است!!! اما معمولاً پیامک را نمی توان به عنوان یک دلیل قطعی پذیرفت. و تنها می توان آن را نشانه یا قرینه ای دانست بر حقانیت شاکی و صحت ادعای او. که درکنار سایر دلایل مثل شهادت شهود، استشهادیه محلی، تحقیقات محلی و … می توان علم و یقین قاضی را نسبت به وقوع تهدید پیامکی به دست آورد.

استعلام از مخابرات هم بی فایده نیست. زیرا از این طریق می توان مطمئن شد که شماره ای که پیامک تهدیدآمیز را صادرکرده؛ متعلق به شخص مورد ادعای شاکی است.

ادله اثبات جرم تهدید پیامکی

ادله اثبات جرم تهدید متعدد می باشد که در ذیل به طور خلاصه نام برده شده است .

  • اقرارمتهم
  • شهادت شهود
  • علم قاضی
  • وجود پیامک های قبل استناد
  • سوگند به همراه ادله تکمیل کننده

مرجع رسیدگی به جرم تهدیدهای پیامکی کجاست؟

برای رسیدگی به جرم تهدیدهای پیامکی ابتدا باید در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و یا دادسرای جرایم رایانه ای علیه تهدیدکننده شکایت کرد. تحقیقات مقدماتی مربوط به این جرم در همین دادسرا انجام خواهد شد؛ و پس از تکمیل تحقیقات، درصورت تشخیص وقوع جرم تهدید توسط متهم، پس از صدور قرار جلب به دادرسی، پرونده برای رسیدگی نهایی و صدور حکم، به دادگاه عمومی کیفری فرستاده می شود.

حسب نوع تهدید اعم ساده ،امنیتی ،پیامکی ،تلفنی و …قطعا نوع دفاع مناسب به حال متهم یا طرح شکواییه مقتضی جهت نیل به مقصود شاکی متفاوت خواهد بود گروه تخصصی وکیل سایبری، با بهره مندی از متخصصان جرایم سایبری و تجریه حل چندین پرونده ،در تمامی مراحل اعم از مشاوره تخصصی تهدیدپیامکی ،شکواییه و دفاع در تمامی مراحل دادرسی در کنار شماست تا بهترین نتیجه حاصل گردد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *