وکیل تهدید و اخاذی اینترنتی و نقش وی در جرم فضای مجازی
وکالت و مشاوره سایبری

آشنایی با وکیل تهدید و اخاذی اینترنتی

وکیل تهدید و اخاذی اینترنتی

امروزه به دلیل استفاده گسترده از اینترنت و شبکه های اجتماعی هم زمان راه های جدیدی برای کلاهبرداری به وجود آمده است. هر چند قوانین و مقررات زیادی برای فعالیت در فضای مجازی تدوین کرده اند؛ ولی هکرها و افراد سودجو با شگردهایی بسیاری می توانند دست به تهدید و اخاذی در اینترنت بزنند و از این طریق جرائم سایبری پیچیده ای را مرتکب شوند.

در این راستا اگر افراد در دام کلاهبرداران اینترنتی گرفتار شدند می توانند از مجاری قانونی اقدام کنند. یکی از روش ها مراجعه به وکیل برای دریافت مشاوره و وکالت و سپس پیگیری شکایت از طریق پلیس فتا است. در این مطالب قصد داریم با وظایف وکیل تهدید اینترنتی آشنا شویم و بدانیم در مواجه با تهدید و اخاذی در اینترنت چه عکس العملی باید انجام دهیم.

وکیل تهدید و اخاذی اینترنتی کیست؟ و چه وظایفی دارد؟

وکیل تهدید سایبری یک تخصص و شغل جدیدی است که هم زمان با ظهور فناوری اطلاعات و جرائم سایبری به وجود آمد. وکیل سایبری در حوزه مواجه با انواع جرایم رایانه ای و قوانین و مقررات و مجازات جرایم متخصص است و دانش به روزی در این زمینه دارد. افرادی که وکالت جرائم اینترنتی را بر عهده دارند باید تخصص و دانش عمیق تر، جامع تر و بیشتری نسبت به حوزه های دیگر وکالت داشته باشند.

وکیل جرایم اینترنتی وکیل پایه یک دادگستری است که در حوزه فضای مجازی و رایانه تخصص داشته و کار رسیدگی به پرونده های دعاوی تهدید و اخاذی را انجام می دهد.

ویژگی های یک وکیل اخاذی اینترنتی خوب چیست؟

بحث دنیای تکنولوژی و فضای مجازی یک موضوع جدید محسوب می شود و قوانین مربوط به آن از سال 1388 در ایران تصویب شده است. بسیاری از افراد که در این فضا فعالیت می کنند به درستی از امور حقوقی و مقررات اینترنت آگاه نیستند؛ بنابراین در صورت ایجاد مشکلی این افراد باید حتما به وکیل تهدید و اخاذی اینترنتی مراجعه کنند.

یک وکیل اخاذی اینترنتی تخصصی کافی در زمینه رسیدگی به جرائم رایانه ای را داشته و می تواند مشاوره خوبی را به افراد بدهد.

  • یک وکیل تهدید و اخاذی اینترنتی خوب باید دارای تجربه و حُسن سابقه در زمینه جرائم اینترنتی باشد.
  • وکیل سایبری خوب بایدی اشراف کاملی بر روند عملی دادگاه ها داشته باشد.
  • توانایی ارائه دیدگاه و نظر حقوقی صحیح و اصولی در جلسه مشاوره حقوقی نسبت به سرنوشت دعاوی برای موکل خود داشته باشد.
  • سرعت عمل در جمع آوری و مستندسازی شواهد محکم
  • تشخیص سریع و درست نوع جرم ارتکابی
  • انجام اقدامات قانونی لازم برای تعقیب مجرم در کوتاه ترین زمان
  • دفاع اصولی از حقوق شاکی در دادگاه
  • داشتن اخلاق حرفه ای برای حفاظت از حقوق شخصی و حریم خصوصی
وکیل تهدید و اخاذی اینترنتی کیست؟

چرا باید به وکیل اینترنتی مراجعه کرد؟

در نظام حقوقی ایران برای جرائم سایبری و رایانه ای قوانین و مقررات خاصی به تصویب رسیده است. همچنین دادسرای مربوط به این جرائم در تهران تشکیل می شود. جرم هایی که در این حوزه اتفاق می افتد جدید بوده و هر روز شاهد تغییرات زیادی در فناوری رایانه ای هستیم؛ از این رو مراجعه به وکیل تهدید و اخاذی اینترنتی در صورت مواجه با این جرائم راه حل مناسبی است.

فعالیت در فضای اینترنت حساسیت بالایی دارد و برای پیگیری پرونده سایبری و رسیدن به نتیجه مطلوب بهتر است به وکیل سایبری مراجعه کنید که در این زمینه تخصص و تجربه کافی داشته باشد.

به طور کلی مراجعه به وکیل تهدید سایبری برای رفع مسائل و پرونده های دعاوی اینترنتی می تواند مزایای زیادی داشته باشد. وکیل می تواند در این حوزه خدمات خوبی را ارائه دهد. همچنین آسیب ها و خسارات بسیاری از سوی مجرمان اینترنتی افراد قربانی را تهدید می کند و با دریافت این خدمات امکان جلوگیری از همه این مسائل وجود دارد و تا حد زیادی میزان خسارت و آسیب کاهش می یابد.

آشنایی با جرم تهدید و اخاذی در اینترنت

به طور کلی اخاذی به معنی زورگیری و گرفتن مال، پول، سند و چیزهای دیگر از طریق تهدید، فشار، حیله و فریب و به صورت غیرقانونی است که این نوع جرائم در فضای اینترنت بسیار دیده می شود. چنانچه این کار از طریق فضای مجازی انجام شود به آن تهدید و اخاذی در اینترنت می گویند.

برای پیگیری این نوع دعاوی افراد می توانند برای دریافت مشاوره به وکیل اخاذی اینترنتی مراجعه کنند. تهدید و اخاذی در اینترنت با سایر جرائم اینترنتی اشتراکاتی دارد؛ اما باید رسیدگی به پرونده های مربوط به این جرم به صورت مستقل انجام شود.
برای مثال ممکن است فردی از طریق اینترنت گوشی شخصی را هک کند و با تهدید از او بخواهد مبلغی واریز کند تا اطلاعات شخصی شامل عکس و فیلم خصوصی وی را افشا نکند. در این شرایط افراد تهدید شده نباید دچار ترس و اضطراب شوند؛ بلکه باید ابتدا موضوع به پلیس فتا اطلاع دهند و سپس برای پیگیری روند پرونده و دریافت خدمات مربوطه به وکیل تهدید سایبری مراجعه کنند.

اخاذی با تهدید چه تفاوتی دارد؟

تهدید و اخاذی در اینترنت با هم اشتراکاتی دارند؛ ولی به عنوان دو جرم مجزا تعریف می شوند. تهدید به این معنی است که فرد مجرم، شخصی را با ترساندن واداری به انجام کاری می کند. در حالی که معنی اخاذی اشاره به جرمی دارد که مجرم از طریق ترساندن فردی را مجبور می کند مال، سند یا املاکی به مجرم بدهد. در تهدید ملاک تحقق جرم صرفا ترساندن شخص قربانی است.

وکیل جرم اخاذی و تهدید اینترنتی

نکاتی برای جلوگیری از بروز جرائم مربوط به تهدید و اخاذی در اینترنت

با پیشرفت فناوری بستر مناسبی برای تحقق بسیاری از جرائم در فضای اینترنت فراهم شده است. نقض حریم خصوصی افرادی که در فضای مجازی فعال هستند یکی از مهم ترین جرائم اینترنتی محسوب می شود که خود منجر به ارتکاب سایر جرائم مثل کلاهبرداری و تهدید و اخاذی در اینترنت شده است.

افراد برای اینکه فعالیت ایمن در فضای مجازی داشته باشند باید با قوانین و مقررات اینترنت آشنا باشند و از برقراری ارتباطات ناشناس پرهیز کنند. همچنین نباید شماره تماس خود یا گوشی همراه خود را در اختیار افرادی که نمی شناسند قرار دهند.

در صورتی که در تلفن همراه خود عکس و فیلم های خصوصی نگهداری می کنند باید برای گوشی خود رمزهای قوی قرار دهند. همچنین هیچ گاه گوشی خود را که اینترنت آن متصل است در دسترس کودکان قرار ندهند.

در هر یک از موارد فوق ممکن است اطلاعات شخصی به دست مجرمان سایبری برسد و از این طریق اقدام به کلاهبرداری و اخاذی کنند. در صورتی که شما در دام افراد سودجو افتادید می توانید با مراجعه به وکیل تهدید و اخاذی اینترنتی راهنمایی لازم را برای حل مشکل دریافت کنید.

مجازات و حکم تهدید و اخاذی در اینترنت چیست؟

همان طور که اشاره شد اخاذی در اینترنت از جرم های مستقل در قانون به شمار می رود و طبق قانون مقدمه جرم، تهدید است. بر این اساس اگر فردی، شخص دیگری را به قتل یا ضررهای شرافتی تهدید کند مجازات آن ۷۴ ضربه شلاق یا دو ماه تا ۷۲ روز حبس تعزیری است.

نحوه شکایت از اخاذی و تهدید در فضای اینترنت

تهدیدهایی که در فضای اینترنت اتفاق می افتد توسط بسیاری از افراد جدی گرفته نمی شود. توجه کنید که اگر کسی در فضای اینترنت و از طریق شبکه های اجتماعی، تلفن همراه و ایمیل تهدید شود، تمام محتوایی که با این ابزار بین دو طرف شاکی و متهم رد و بدل می شود می تواند به عنوان سند و مدرک در دادگاه علیه فرد تهدید کننده ارائه شود.

بر این اساس اگر در نرم افزارهای اجتماعی و فضای اینترنت تهدید شدید می توانید از طریق پلیس فتا موضوع را پیگیری نمایید یا به دادسرا مراجعه کنید. تهدید و اخاذی در اینترنت مبنی بر افشای اطلاعات خصوصی مثل عکس ها، متن چت ها، صدای ضبط شده و فیلم همیشه عملی نمی شود و قبل از انجام هر کاری از سوی تهدید کننده توسط پلیس فتا ردیابی می شود؛ بنابراین بهترین کار برای شکایت و پیگیری موضوع مراجعه به وکیل تهدید و اخاذی اینترنتی است تا اطلاعات کامل تری در این باره به دست آورید.

 انواع جرائم اینترنتی در فضای مجازی

وکیل تهدید و اخاذی اینترنتی باید توانایی لازم برای پیگیری انواع جرائم رایانه ای را داشته باشد و بتواند به خوبی از عهده رسیدگی به پرونده دعاوی اینترنتی بر آید. در فضای شبکه های اجتماعی جرائم اینترنتی متعددی اتفاق می افتد که می تواند زندگی فرد قربانی را با تهدید جدی مواجه کند. در ادامه به معرفی مهم ترین جرائم اینترنتی اشاره می کنیم.

  • جعل هویت از طریق در شبکه های اجتماعی
  • تهدید و اخاذی در اینترنت
  • کلاهبرداری رایانه ای و یا در شبکه های اجتماعی
  • دسترسی غیر مجاز اشخاص ناشناس به اکانت تلگرام، واتساپ یا اینستاگرام  فرد
  • به سرقت رفتن اطلاعات شخصی شما از تلگرام  یا هر شبکه اجتماعی دیگر
  • دسترسی غیر مجاز  افراد ناشناس به ایمیل شخصی شما
  • انتشار محتواهای خصوصی افراد در شبکه های اجتماعی
  • ایجاد مزاحمت برای افراد از طریق شبکه های مجازی مختلف
  • برداشت های غیر قانونی از حساب های بانکی
  • به افراد در شبکه های اجتماعی توهین شده باشد.
  • انتشار  اخبار کذب و افترا در اینترنت

نحوه سنجش صحت مدارک دعاوی اینترنتی  توسط دادگاه

در دادگاه ها بر اساس روند مشخصی صحت مدارک دو طرف دعاوی بررسی می شود تا به پرونده به صورت مطلوبی رسیدگی شود. صحت و سقم اسناد ارائه شده به دادگاه توسط کارشناسان فناوری و با مکانیسم مشخصی مورد بازبینی قرار می گیرند و اگر تایید شوند می توانند مبنا و ملاکی برای صدور حکم استفاده شوند.

در نظر داشته باشید که تهدید و اخاذی در اینترنت از دسته دعاوی کیفری به شمار می رود. همچنین بر اساس اینکه این کار باعث زیان آبرویی یا شرافتی یا افشای اسرار شخصی شد است یا اینکه تهدید کننده تقاضای پول و مال کرده یا اخاذی نکرده باشد حکم و مجازات خاصی صادر می گردد.

حق ‌الوکاله و هزینه وکیل اخاذی اینترنتی چقدر است؟

مراجعه به وکیل تهدید اینترنتی برای پیگیری پرونده دعاوی تهدید و اخاذی اهمیت خاصی دارد؛ زیرا کار این نوع وکلا با وکلای عادی متفاوت است. چرا که وکیل اخاذی اینترنتی به دلیل پیشرفت های پیوسته ای که در زمینه فناوری اطلاعات اتفاق می افتد باید اطلاعات بروز در مورد جرائم فضای اینترنتی داشته باشد. در این صورت می تواند به خوبی جرم را شناسایی کنده و روش های مقابله با آن را ارائه دهد و فرد شکایت کننده را راهنمایی کند.

به همین دلیل نمی توان حق الوکاله مشخصی را برای وکیل تهدید اینترنتی بیان کرد. برای اطلاع از دستمزد و هزینه وکالت وکیل تهدید و اخاذی اینترنتی باید به صورت حضوری به دفتر وکیل مراجعه کنید. طی یک جلسه مشاوره حقوقی و در جریان قرار گرفتن وکیل از مراحل سیر پرونده، مشخص شدن نوع جرم و بررسی اسناد و مدارک وکیل هزینه دقیق را تخمین می زند و به اطلاع شما می رساند.

عوامل مختلفی در تعیین دستمزد و هزینه وکیل تهدید اینترنتی تاثیر گذار هستند که از آن جمله می توان به تجربه وکیل، نوع جرم اتفاق افتاده، جریان پرونده و نوع خدمات حقوقی ارائه شده اشاره کرد. از این رو با در نظر گرفتن کارایی که وکیل سایبری دارد  از لحاظ اقتصادی مطلوب است و می تواند هزینه وکالت را تعیین کند.

با توجه به این موارد میزان هزینه وکیل تعیین می شود و شما می توانید با در نظر گرفتن شرایط خود تصمیم بگیرید رسیدگی به پرونده خود را به وکیل بسپارید یا خیر.

جمع بندی

امروزه در سطح اینترنت جرائم مختلفی اتفاق می افتد که یکی از متداول‌ترین آن ها تهدید و اخاذی در اینترنت است. برای رسیدگی به این نوع پرونده ها حتما باید از یک وکیل تهدید و اخاذی اینترنتی مشورت بگیرید و موضوع را برای پیگیری به پلیس فتا اطلاع دهید و از طریق دادگاه شکایت خود را ارائه کنید.

وکیل تهدید و اخاذی اینترنتی وظایف خاصی بر عهده دارد و باید قبل از انتخاب وکیل سایبری برای رسیدگی به پرونده دعاوی اینترنتی خود باید از کیفیت کار و هزینه وکالت وی مطلع شد. در این مقاله به صورت مفصل در مورد نحوه رسیدگی به شکایات جرائم رایانه ای و پیدا کردن وکیل تهدید سایبری خود صحبت کردیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با وکیل در تعطیلات نوروز

وکیل سایبری در تمام روزهای تعطیلات سال 1404 آماده ارائه مشاوره آنلاین به هموطنان خواهد بود.