وکیل پلیس فتا
وکیل پلیس فتا کیست و چگونه عمل می کند؟
وقتی ما عنوان وکیل پلیس فتا را بکار می بریم مراد و مقصودمان یک وکیل پایه یک دادگستری است که در حوزه جرایم رایانهای صاحب تجربه است و از دانش حقوقی و سایبری لازم برخوردار است. بدیهی است این حوزه یک حوزه کاملاً تخصصی است و همه وکلا امکان ورود به آن را ندارند.
البته یکی از مهمترین اقدامات وکیل پلیس فتا توانمندی در ارتباط با پلیس تخصصی فضای مجازی یا همان پلیس فتا است که انجام تحقیقات و رسیدگی در خصوص جرایم رایانه ای را بر عهده دارد.
چرا مراجعه به وکیل پلیس فتا در جرایم اینترنتی اهمیت دارد؟
پیشرفت فناوری و گسترش هرچه بیشتر فضای مجازی موجب تعامل بیشتر مردم دنیا در بستر اینترنت گردیده است. این تعامل و تماس ضمن داشتن مزایای فراوان ، چالش ها یی را نیز ایجاد میکند.
پیشرفت علم و تکنولوژی و توسعه آن از طریق فضای مجازی باعث شده تا بخشی از زندگی مردم و تعاملات ناشی از آن در این بستر انجام بگیرد. بنابراین افراد در این فضا از شخصیت و داراییهای مختص خود برخوردار هستند.
همانطور که فضای حقیقی با انبوهی از مشکلات و چالش ها و ارتکاب جرم و بزهکاری مواجه است در فضای مجازی نیز ما شاهد رشد انواع جرایم و تخلفات هستیم. بنابراین در برخی موارد این شخصیت و داراییها در معرض تعرض و کلاهبرداری دیگران قرار میگیرد.
این امر باعث شده تا جرایم رایانهای تبدیل به یکی از مهمترین مسائل روز دنیا شود. بر همین اساس قانونگذار به منظور پیشگیری از بزه دیدگی افراد در زمان استفاده از فضای مجازی و اینترنت اقدام به جرم انگاری برخی افعال کرده و در این باره مجازاتهایی نیز تعیین کرده است.
با توجه به ویژگی منحصر به فرد این گروه از جرایم، دادسرای مخصوصی تحت عنوان دادسرای جرایم رایانهای برای آن در نظر گرفته شده که از ضابطین ویژه برخوردار است.
در کشور ما همراه با مراجع انتظامی عادی، پلیس فتا نیز به عنوان مرجع انتظامی ویژه وجود دارد که وظیفه آن انجام تحقیقات، تعقیب و کشف جرم متهمان در خصوص جرایم رایانهای است.
در سالهای اخیر به موازات رشد برخی جرایم رایانه ای و نیاز مردم به خدمات وکالت در این حوزه، برخی وکلای دادگستری به صورت تخصصی مسئولیت پرونده های سایبری را بر عهده گرفته و در این سالها تجربیات خوبی اندوخته اند.
در این مقاله قصد داریم به بررسی نقش وکیل پرونده پلیس فتا پرداخته و اطلاعاتی در خصوص ویژگی ها و حوزه کاری وی ارائه دهیم.
آشنایی با حیطه مسئولیت وکیل پلیس فتا
بخشی از جمله جرایم کیفری که در سالهای اخیر با رشد فزایندهای در جامعه مواجه بوده در قالب جرایم رایانه ای ارتکاب می یابد.
جرایمی که در فضای مجازی صورت میگیرد در حوزه وظایف پلیس فتا قراردارد. و وکیل پلیس فتا در این ارتباط نقش ویژه ای در پیگیری آن از طریق قبول وکالت و یا اراده خدمات مشاوره سایبری به بزه دیدگان و یا متهمان احتمالی پرونده های سایبری ایفا میکند.
وکیل پلیس فتا در خصوص چنین پروندههایی از تجربه و تخصص کافی برخوردار بوده و قادر به دفاع از حقوق موکلین خود در این زمینه است. در حال حاضر جرایم رایانهای از طیف گستردهای برخوردار بوده که بر اساس آن قانون نیز مجازات مخصوصی را جهت مجرمین آن در نظر گرفته است.
با توجه به این امر در صورت بروز چنین مشکلاتی جهت رسیدگی هرچه بهتر پرونده و به سرانجام رسیدن آن بایستی از وکیل جرایم رایانه ای کمک گرفت.
در حال حاضر جرایم سایبری در کشور آمار رو به رشدی دارد. این امر سبب شده نیاز مردم به بهره مندی از خدمات وکیل پلیس فتا اجتناب ناپذیر باشد.
وکیل پلیس فتا و حیطه کاری آن
به طور کلی هر شکایتی که در بستر اینترنت و فضای مجازی اتفاق افتد در حیطه تخصص وکیل پلیس فتا قرار دارد.
در زیر برخی جرایم سایبری که در حوزه مسئولیت وکیل پلیس فتا یا همان وکیل سایبری قرار دارد عبارتند از:
- دسترسی غیر مجاز و هک کردن حسابهای بانکی اشخاص
- نقض حریم خصوصی اشخاص در بستر اینترنت و انتشار یا هک کردن عکسهای خصوصی و اسناد آنها بدون اجازه
- فیشینگ، دزدی و هر نوع کلاهبرداری که در بستر اینترنت و فضای مجازی روی دهد.
- جاسوسی اینترنتی
- انجام هرگونه اعمالی که منجر به ترویج فساد شده و یا اشخاص را به انجام فعالیتهای غیرقانونی در فضای مجازی تشویق نماید.
- ایجاد خلل و هرگونه مشکل در سامانههای مختلف اینترنتی
- استفاده و دسترسی غیر مجاز به پهنای باند بین المللی
- هرگونه تهدید در فضای مجازی
- جاسوسی رایانهای
- شنود غیر مجاز
- نشر اکاذیب
- هتک حیثیت
- جرایم علیه اخلاق و عفت عمومی
- سرقت و دزدی رایانهای
- به وجود آوردن هرگونه مشکلی در بستر اینترنت برای اشخاص
- و…
نقش وکیل در پیگیری پرونده جرایم سایبری
همانطور که اشاره شد تحقیقات در حوزه جرایم رایانهای و مجازی توسط پلیس فتا انجام میگیرد. به طور کلی قاضی در کلیه پروندهها جهت صدور حکم بایستی به اقناع در خصوص آن برسد.
این امر در پروندههای کیفری و حقوقی یکسان بوده و تفاوتی ندارد. تفاوت اصلی به میزان حساسیت در اقناع و روشهای مختلف آن برمیگردد که باعث تفاوت این دو حوزه از هم است. قاضی پرونده جرایم سایبری به منظور کشف واقعیت و صدور حکم، مراتب را جهت بررسی تخصصی به کارشناسان رسمی دادگستری یا کارشناسان پلیس فتا در حوزه جرایم رایانهای ارجاع میدهد. در چنین مواردی اهمیت بهرهگیری از وکیل پلیس فتا که میتواند کارشناس را اقناع کرده و در رای دادگاه موثر باشد مشخص می شود.
وکیل حرفهای در حوزه جرایم سایبری با بهرهگیری از دانش تخصصی و تجربه خود دفاعیات و لوایح را طبق استدلالهای عقلی و متن قانون بیان کرده تا احقاق حقوق موکلان به بهترین نحو صورت گیرد.
وکیل پلیس فتا چه خدماتی ارائه میدهد؟
اغلب افراد هنگام رویارویی با جرایم اینترنتی و رایانه ای با توجه به اینکه اطلاعات کافی در این خصوص ندارند قادر به تصمیمگیری نیستند. به عنوان مثال در زمان مواجهه با کلاهبرداری در فضای مجازی ، از جمله خدماتی که وکیل کلاهبرداری اینترنتی میتواند به این افراد ارائه دهد انجام مشاوره پیش از هرگونه شکایت و اقدام قانونی در خصوص جرم صورت گرفته است.
در این موارد وکیل تعیین میکند شکایت در چه مرحلیه ای باید صورت گیرد و اصولا طرح شکایت چگونه باید اجرایی شود. همچنین وکیل پلیس فتا تشخیص خواهد داد که شکایت را علیه چه اشخاص و یا نهادهایی باتید طرح نمود.
وکیل پلیس فتا بر اساس دانش و تجربه خود توانایی حل چنین پروندههایی را دارد. کمک گرفتن از وکیل پلیس فتا در هنگام رویارویی با جرایم اینترنتی که طیف وسیعی را جرایم در فضای مجازی را در بر میگیرد، و ممکن است براحتی قابل اثبات نباشند، میتواند نقش تعیین کننده ای در سرنوشت پرونده داشته باشد.
وکلای این حوزه با توجه به مهارت و تجربهای که در به ثمر رساندن پروندههای سایبری دارند میتوانند راهکارهای موثری را جهت رسیدن به موفقیت در حل پرونده ارائه دهند.
وکیل پلیس فتا چه ویژگیهایی دارد؟
حیطه جرایم سایبری بسیار گسترده است. از این رو وکیل پلیس فتا بایستی از آگاهی و دانش لازم در خصوص جرایم صورت گرفته در بستر اینترنت برخوردار باشد. هرچند کلیه وکلای پایه یک دادگستری میتوانند بر اساس دانش عمومی حقوقی خود به این حیطه وارد شوند اما داشتن تخصص و تجربه کافی در به ثمر رساندن چنین پروندههایی شرط اساسی است که تنها از عهده وکلای سایبری بر می آید.
از مهمترین ویژگیهای وکیل پلیس فتا میتوان به آشنایی و اشراف وی بر کلیه جرایم رایانهای است. وی همچنین از آراء صادره از طرف دادگاهها نیز تسلط و آگاهی کامل دارد. یک وکیل متخصص و با تجربه در این حوزه بایستی توانایی تنظیم یک دادخواست و لایحه مستدل و متکی بر قوانین و رویه های قضایی را داشته باشد.
تنها با داشتن دانش و تجربه و دقت و انضباط کاری در این حوزه است که وکیل میتواند پیش از حضور در جلسه دادرسی، از طریق تنظیم شکواییه و یا لوایح قدرتمند وارد یک چالش حقوقی با مراجع قضایی و طرف مقابل پرونده خود برود و بدین ترتیب قاضی پرونده را اقناع نماید.
از دیگر تواناییهای یک وکیل مجرب و متبحر پلیس فتا میتوان به گردآوری و جمع آوری اطلاعات در مدت زمان کوتاه اشاره کرد. این امر از مهمترین چالشها در کار وکیل سایبری به شمار میآید. زیرا جمع آوری مدارک و ادله محکمه پسند در بستر اینترنت و فضای مجازی با مشکلات و چالشهای خاصی همراه است.
سایر ویژگیهای لازم برای وکیل پلیس فتا عبارتند از:
- آگاه بودن به کلیه مراحل شکایت و ارائه آنها به مراجع قضایی مربوطه
- توانایی ارائه راهکار قانونی مناسب
- دلسوز و مسئول
- شجاع و نترس
- وقت شناس
- دارای وجدان کاری
- صبور
- و…
و…
آشنایی با رایجترین جرایم اینترنتی
در این بخش قصد داریم شما را با برخی از رایجترین جرایم اینترنتی آشنا سازیم تا بدین صورت آگاهی خود را در خصوص این جرایم و نحوه ارتکاب آن توسط مجرمین، ارتقاء دهید. تا بتوانید از بروز آنها پیشگیری کرده و یا در صورت اتفاق، بدانید که چه اقداماتی بایستی انجام دهید.
بیشتر بخوانید: وکیل کلاهبرداری اینترنتی
سرقت از حساب بانکی
یکی از جرمهای شایع در فضای مجازی و بستر اینترنت سرقت از حسابهای بانکی اشخاص بوده که بیشترین پروندههای ارجاعی به دادسرای جرایم اینترنتی مربوط به این مورد است. نقش وکیل پلیس فتا در این مورد بسیار کمک کننده خواهد بود.
مزاحمت برای اشخاص
در برخی موارد افراد به منظور اذیت و آزار و یا سرگرمی اقدام به انجام کارهایی مانند پخش شماره تلفن و… مینمایند. این گونه جرایم با ظهور اینترنت و فضای مجازی صورت گرفته و هنوز هم ادامه دارد.
کلاهبرداری و سرقت
از جرایمی که به شکل مرکب انجام میگیرد میتوان به کلاهبرداری اشاره کرد. بر این اساس کلاهبرداران اینترنتی در فضای مجازی و با کمک از ابزار متقلبانه موجبات فریب شخص بزه دیده را آماده کرده تا بدین صورت به اموال وی دست یابند.
مثلاً در فضای مجازی خود را تحت عنوان اجاره دهنده اتومبیل معرفی کرده و پس از دریافت مبلغ پیش پرداخت از دسترس خارج شده و پاسخگوی مشتری نیستند.
مواردی که به آنها اشاره شد تنها نمونههایی از جرایم اینترنتی است که در فضای مجازی اتفاق میافتند. در صورت مواجهه با چنین اتفاقات بایستی ابتدا با وکیل پلیس فتا که از افراد متخصص در این زمینه به شمار آمده مشورت کرده و بعد از آن اقدام به تنظیم شکایتنامه در دادسرای جرایم رایانهای نمایید.
مشاوره با وکیل پلیس فتا
وکیل متبحر پلیس فتا بهترین وکیل جهت پیگیری پرونده در پلیس فتا و انجام اقدامات قانونی در دادسرا به شمار میآید. چنین وکیلی میتواند به صورت گروهی یا شخصی به متقاضیان و اشخاص اقدام به ارائه مشاوره و خدمات حقوقی نماید. بهرهمندی از وکیل جزو اقدامات مناسبی است که افراد میتوانند به منظور حل مشکلات حقوقی انجام دهند. در برخی موارد ممکن است افراد به علت هزینههای حق الوکاله و یا جزئی بودن موضوع پرونده، خود تصمیم به انجام اقدامات لازم بگیرند.
در چنین مواردی بهتر است بدانید که انجام هرگونه اقدامی که در خصوص آن اطلاعات لازم وجود ندارد نه تنها مثمر ثمر نبوده، بلکه امکان دارد اوضاع را بدتر کرده و مشکلات بیشتری به وجود آورد.
بر همین اساس توصیه میشود افرادی که قصد دارند اقدامات حقوقی خود را به صورت شخصی پیگیری کنند ابتدا مشاوره با وکیل پلیس فتا داشته باشند.
مجازاتهای قانونی در نظر گرفته شده جهت جرایم سایبری
جرایم سایبری از جمله جرایم کیفری هستند که بر اساس قانون شامل مجازات خاص و مشخص میشوند که عبارتند از:
- ۹۱ روز الی یک سال حبس و یا پرداخت جزای نقدی به مبلغ ۵ میلیون ریال الی ۲۰ میلیون ریال جهت مجرمینی که بدون اجازه به سامانهها یا دادههای مخابراتی و رایانه ای ورود کردهاند.
- شش ماه الی دو سال حبس و یا پرداخت جزای نقدی به مبلغ ۱۰ میلیون ریال الی ۴۰ میلیون ریال جهت مجرمینی که اقدام به شنود اطلاعات غیر عمومی کردهاند.
- ۹۱ روز الی یک سال حبس و یا پرداخت جزای نقدی به مبلغ ۵ میلیون ریال الی ۲۰ میلیون ریال جهت مجرمینی که اقدام به تغییر گذرواژه، پنهان کردن دادهها و یا رمزنگاری دادهها به منظور عدم دسترسی اشخاص مجاز کردهاند.
هزینه وکیل پلیس فتا
هزینه وکیل پلیس فتا شامل کلیه هزینههایی است که از هنگام قبول پرونده تا زمان به هدف رسیدن پرونده انجام می گیرد. پیچیدگی موضوع، ماهیت پرونده، تعداد جلسات صورت گرفته، تجربه و تخصص وکیل و…از جمله عوامل موثر بر میزان حق الوکاله میباشند.
دادگاههای صالح به منظور رسیدگی به جرایم رایانهای و سایبری
با توجه به نوع جرم ، رسیدگی آن به دادگاه ویژه خود ارجاع میگردد. بر اساس ماده ۳۰ و ماده ۳۱ قانون جرایم رایانهای مصوب سال ۱۳۸۸ ، قوه قضاییه وظیفه دارد بر اساس جرم صورت گرفته یکی از شعبات خود را در دادگاههای نظامی و تجدید نظر، دادگاههای عمومی و انقلاب یا دادسراها جهت رسیدگی به جرایم اینترنتی و رایانهای اختصاص دهد. دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم رایانهای در ناحیه ۳۱ تهران را میتوان در حال حاضر به عنوان مرجع فعال جهت چنین پرونده هایی معرفی کرد.
رسیدگی به پروندههای شرکتهای هرمی، رسیدگی به جرایم اینترنتی و فناوری اطلاعات و ارتباطات، شکایات در خصوص جرایم ارتکابی در بستر اینترنت و… از جمله جرایم کیفری نوظهور در جامعه هستند که توسط وکلای متخصص در این حوزه پیگیری خواهند شد. کمک گرفتن از وکیل پلیس فتا که فردی با تجربه و متخصص در این زمینه است جهت رسیدگی و حل و فصل چنین پروندههایی بسیار کاربردی و مهم خواهد بود.
بیشتر بدانید: وکیل جرایم رایانه ای
سخن پایانی
جرایم رایانهای و سایبری از جمله جرایمی است که در سالهای اخیر شاهد افزایش آن در سطح جامعه هستیم. بسیاری از این جرایم که در بستر اینترنت صورت میگیرد به منظور کسب درآمد است.
وکیل پلیس فتا شخصی به عنوان وکیل با تجربه و متخصص در این حوزه قادر است موکلان خود را در این حیطه پرچالش و پیچیده کمک نماید.
به طور کلی رسیدگی به پروندههای جرایم رایانهای نیازمند شخصی است که ضمن داشتن دانش لازم از فن بیان و تجربه بسیار بالایی در این حوزه بهره مند باشد.
تسلط به قوانین مشروحه در این زمینه از جمله ویژگیهای مهم برای یک وکیل حرفهای و مجرب پلیس فتا است. شما میتوانید هم اکنون برای دریافت مشاوره های تخصصی بر روی فرم مربوطه در این سایت کلیک نمایید.