آلوزو طرح جدید کلاهبرداران پانزی
کلاهبرداری پانزی این بار در قالب آلوزو
در دنیای امروز با ورود انواع پلتفرم ها و سایت های آنلاین سرمایه گذاری و تجارت دیجیتال استفاده از روش های ساده و سریع برای کسب سود بسیار رواج یافته است. اما برای فعالیت در این سایت ها باید دقت زیادی کرد؛ زیرا برخی از این پلتفرم ها در مدت کوتاهی که با وعده های جذاب کسب سودهای کلان افراد را برای سرمایه گذاری جذب می کنند به دلیل اینکه ساختار هرمی و پانزی دارند ناگهان ریزش کرده و باعث از بین رفتن سرمایه افراد می شوند.
آلوزو یکی از جدیدترین پلتفرم های آنلاین است که با ادعای ارائه فرصت های با سود کلان کاربران را برای سرمایه گذاری ترغیب می کند. سوال اساسی که قبل از ورود به این سایت باید از خود پرسید این است که آیا آلوزو ساختاری همانند شرکت های هرمی دارد و در پشت وعده های جذابی که می دهد یک کلاهبرداری پنهان است یا نه. اگر شما هم مشتاق هستید به پاسخ این سوال برسید پیشنهاد می کنیم این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
آلوزو (Aluzoo)چیست؟
آلوزو خود را به عنوان یک سایت جهانی که هدف آن اتصال خریداران و فروشندگان به یکدیگر در سراسر دنیا برای ایجاد فضایی جهت خرید و فروش آنلاین و ارائه فرصت های جذاب سرمایه گذاری است، معرفی می کند. این پلتفرم کاربران فراوانی را با وعده سودهای هنگفت و راه های ساده برای کسب درآمد به خود جذب کرده است. بسیاری از کارشناسان این وبسایت را بنا به دلایلی مشکوک به کلاهبرداری و تحصیل مال از طریق نامشروع می دانند که از طرح پانزی استفاده می کند و باید از سرمایه گذاری در آن خودداری کرد.
در پروژه هایی که با طرح پانزی کار می کنند از پول کاربران جدید که وارد شده اند درآمد سرمایه گذاران اولیه تامین می شود و تا زمانی که به مرور کاربران تازه جذب به پلتفرم می پیوندند ادامه دارد. این چرخه وقتی به حیات خود ادامه می دهد تا تعداد زیادی کاربر را به خود جذب کند سپس سیستم فرو می ریزد و سرمایه گذاران ضرر می کنند و سود حاصل از سرمایه گذاری افراد فقط به گردانندگان آن می رسد.
با توجه به این موضوع مشخص است که این پروژه کلاهبرداری مشروعیت و سرمایه کافی برای اجرای وعده های خود را ندارد. با این وجود بسیاری از کاربران در سایت ها و شبکه های اجتماعی اقدام به تشویق و ترغیب افراد به سرمایه گذاری در پلتفرم آلوزو می کنند و تبلیغات زیادی را برای این پروژه کلاهبرداری انجام می دهند.
پانزی چیست؟
پانزی (ponzi) با عبارت هایی مثل طرح پانزی، سایت پانزی و کلاهبرداری پانزی در بین کاربران شناخته شده است و نوعی کلاهبرداری سرمایه گذاری محسوب می شود. نحوه فعالیت کلاهبرداری پانزی به این شکل است که تعدادی افراد ناشناس در قالب شرکت و با راه اندازی سایت معاملات آنلاین ادعا می کنند که افراد با سرمایه گذاری در شرکت آن ها می توانند سودهای بالایی را کسب کنند.
اجرای طرح های پانزی نوعی اخلال در نظام اقتصادی است که با وعده های جذاب و غیر واقعی سعی در جلب اعتماد افراد برای سرمایه گذاری دارد؛ اما با کمی تحقیق و کسب آگاهی در مورد آن ها متوجه خواهیم شد که این افراد در قالب شرکت های هرمی فعالیت می کنند که هیچ زیرساخت یا سرمایه گذاری واقعی ندارند و فقط با پول کاربران جدید چرخه پرداخت سود کاربران قبلی را انجام می دهند.
این پروژه ها بعد از مدت کوتاهی شکست می خورند؛ بنابراین افراد در هنگام سرمایه گذاری در هر نوع پلتفرم آنلاین معاملات باید دقت و احتیاط لازم را داشته باشند تا قربانی دام کلاهبرداران نشوند.
آشنایی با نحوه فعالیت شرکت های پانزی (ponzi) و هرمی
گردانندگان شرکت های پانزی، این طرح را در قالب های گوناگون به کاربران معرفی می کنند؛ اما با کمی دقت متوجه خواهید شد که از لحاظ ظاهر سایت های پانزی به عملکرد شرکت های هرمی شباهت دارند. البته چون فعالیت این شرکت ها از بازاریابی شبکه ای گرفته می شود و ذاتا این نوع بازاریابی خوب است؛ بسیاری از شرکت ها در دنیا برای فروش محصولات خود از بازاریابی شبکه ای استفاده می کنند.
اما در شرکت هایی که فعالیت آن ها به صورت هرمی است افراد مجبور می شوند با زیر مجموعه گیری کالای لوکس و به درد نخور که اغلب هیچ محصولی نیز وجود ندارد را با قیمت بالا و غیر واقعی به فروش برسانند.
مجموعه هایی که با طرح پانزی اقدام به کار می کنند در قالب شرکت هرمی و به صورت یک شرکت بازاریابی شبکه ای معرفی می شوند. در کلاهبرداری پانزی شرکت به فرد اطمینان می دهد که کار فروش را برای فرد انجام می دهد و سرمایه گذار فقط پول خود را در اختیار شرکت می گذارد و سود خود را دریافت می کند.
در پروژه های پانزی به شخص سرمایه گذار گفته می شود که مثل شرکت هرمی نیازی به جذب مشتری و فروش کالا توسط سرمایه گذار نیست و بعد از پرداخت سود حتی فرد می تواند به راحتی اصل سرمایه خود را برداشت نماید. اما بر خلاف آنچه در مورد طرح پانزی گفته شد این شرکت ها از سود پول های افراد قبلی سود کاربران جدید پرداخت می شود و در فرآیند سرمایه گذاری هیچ محصولی وجود ندارد و بعد از مدتی این شرکت ها از بین می روند.
چرا آلوزو مشکوک به کلاهبرداری پانزی است؟
دلایل مختلفی وجود دارد که آلوزو یک پلتفرم کلاهبرداری در قالب پانزی است و باعث اخلال در نظام اقتصادی می شود؛ البته بسیاری از کارشناسان هشدارهای لازم را در مورد ورود و سرمایه گذاری در سایت های معاملات آنلاین از جمله آلوزو را به کاربران می دهند. در ادامه به بررسی مهم ترین دلایل کلاهبرداری بودن آلوزو می پردازیم.
1.استفاده از تاکتیک های گمراه کننده و فریب کاربران
در ابتدا آلوزو خود را یک پلتفرم معاملاتی دیجیتال معرفی می کند و از طریق تبلیغ پیشنهادات نادرست و ارائه فرصت سرمایه گذاری غیر واقعی باعث گمراهی کاربران می شود. به طور کلی هدف اصلی سایت و پلتفرم آلوزو به دست آوردن اطلاعات حساس و خصوصی افراد یا دریافت پول از افراد نا آگاه است؛ بنابراین اصل فعالیت این گونه سایت ها تحصیل مال از طریق نامشروع بوده و نوعی کلاهبرداری اینترنتی محسوب می شود.
2. محتوا و طراحی ظاهری سایت
اگر کمی به محتوای سایت دقت کنیم متوجه نظرات جعلی و غیر واقعی، ادعاهای بی خودی در مورد بازگشت سود فراوان و وعده های غیر واقعی خواهیم شد. همچنین با نگاه به ظاهر سایت می بینیم که سایت بسیار ساده و غیر حرفه ای طراحی شده است و از طریق تقلید از برنامه های معتبر سعی دارد در افراد حس اعتماد ایجاد کند. تمام این عوامل این موضوع را نشان می دهند که سایت با هدف کلاهبرداری و فریب کاربران طراحی شده است.
3.وجود مغایرت در تاریخ ثبت دامنه سایت و شرکت
بررسی ها نشان می دهد که بر خلاف ادعای سایت آلوزو که زمان شروع فعالیت خود را از سال 2018 مطرح می کند این پلتفرم در اکتبر سال 2023 مصادف با مهر سال 1402 ثبت شده است. وجود مغایرت در تاریخ ثبت شرکت و دامنه نشان از موقتی و بی ثباتی آلوزو دارد و می تواند در مورد اعتبار آن در کاربران شک و تردید ایجاد نماید و باعث زیر سوال رفتن مشروعیت و اصالت سایت شود.
4.وجود تناقض در تولید محتوا و اشتباهات تایپی
با بررسی محتوای سایت کاربر متوجه اشتباهات تایپی و املایی می شود که نشان دهنده این موضوع خواهد بود که پلتفرم و سایت بدون برنامه ریزی حرفه ای و خیلی با عجله طراحی و محتواگذاری شده است. چرا که معمولا در سایت های معتبر و با سابقه چنین اشتباهاتی دیده نمی شود و وجود چنین مواردی در سایت آلوزو به نیت کلاهبرداری گردانندگان و مدیریت ضعیف آن اشاره دارد.
5.ساختار و مدل کسب و کار نامعلوم و مبهم
ادعاهای سایت و پلتفرم آلوزو در مورد روش کسب درآمد کاربران بسیار مبهم است و درباره نحوه دریافت سود و فراهم کردن پول و سود آسان هیچ گونه جزئیات شفاف و مشخصی را بیان نمی کند. همین عدم شفافیت در نحوه فعالیت سایت یکی از ویژگی های الی و مهم طرح پانزی است که احتمال کلاهبرداری در آلوزو را بالا می برد.
6.نیاز به دانلود نرم افزار و برنامه مشکوک
براساس گزارش کاربران برای استفاده از خدمات سایت آلوزو افراد مجبور به دانلود یک برنامه می شوند که از برداشت سود سرمایه گذاران جلوگیری می کند. این روش در بسیاری از اپلیکیشن ها و سایت های کلاهبرداری وجود دارد و مانع از دسترسی افراد به سرمایه خود می شوند.
7.هشدارهای کارشناسان و نظرات منفی کاربران
کاربران بسیاری در مورد آلوزو نظرات منفی را درباره عدم برداشت سود یا سرمایه خود بیان کرده اند که با توجه به این نظرات و هشدارهایی امنیتی که از سوی کارشناسان حوزه جرائم اینترنتی و تحلیل گران بازار داده می شود احتمال کلاهبرداری بودن آلوزو را افزایش می دهند.
8. فعالیت های مشکوک در سایت آلوزو
در سایت آلوزو می توان جزئیات و فعالیت هایی که مشاهده کرد که احتمال می رود آلوزو یک پروژه کلاهبرداری باشد؛ در ادامه به چند مورد از این عوامل شک آور اشاره می کنیم.
- ادعاها و وعده های غیر واقعی و دروغین آلوزو
- وعده پاداش های هنگفت و رویایی و سودهای کلان
- استفاده از افراد جعلی و تصاویر اینترنتی به جای عکس های اعضای شرکت
- تغییر در آدرس سایت و دامنه بدون اینکه به کاربران اطلاع رسانی شود.
- قطع شدن سایت و عدم دسترسی به آن به صورت ناگهانی
- وجود سیاست ها و قوانین غیر منطقی یا نامشروع برای برداشت سرمایه و سود
9.سلب مسئولیت نوبیتکس در مورد سایت و پلتفرم آلوزو
در طرح های پانزی همیشه افراد و گروه های فعالی در سطح شبکه های اجتماعی اقدام به تبلیغ برای استفاده و سرمایه گذاری در این گونه پلتفرم ها می کنند. در برخی موارد تبلیغ کنندگان افراد را ترغیب به خرید ارز دیجیتال از طریق نوبیتکس و واریز کردن پول به پروژه های مشکوک به پانزی مثل آلوزو می کنند.
نوبیتکس در زمینه مبارزه با کلاهبرداری های آنلاین همیشه مطابق سیاست های داخلی خود اقدام به شناسایی تراکنش ها و پروژه های مشکوک کرده و فعالیت آن ها را مسدود می کند. همچنین اگر از سوی مقام قضایی دستوری صادر شود مطابق با مقررات فضای تولید و تبادل اطلاعات برخوردهای لازم با پروژه ها و تراکنش های مشکوک صورت می گیرد.
کاربران باید توجه داشته باشند که به هیچ وجه سرمایه گذاری و فعالیت در پلتفرم آلوزو مورد تایید نوبیتکس نبوده و ارتباطی با این پروژه و افراد تبلیغ کننده ندارد.
10. طرح هرمی آلوزو و وعده های سود بالا و غیرواقعی
پروژه اینترنتی آلوزو به کاربران وعده می دهد که با کلیک روزانه روی 5 تبلیغ می توانند سود روزانه بین 2.3 تا 4.7 درصد کسب کنند؛ چنین وعده سودهای کلان آن هم بدون انجام فعالیت خاصی و در زمان اندک توانسته توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کند. سودهای غیرعادی و هنگفت شک برانگیز است و به ساختار شرکت های هرمی شباهت دارد که برای جذب افراد بیشتر سودهای غیر منطقی بیشتری را وعده می دهند.
11.ضرورت ثبت نام در پلتفرم با کد معرف
الزام ثبت نام با کد معرف یکی دیگر از دلایل مهم مبنی بر مشکوک به کلاهبرداری بودن پلتفرم آلوزو است؛ در این صورت فقط افرادی می توانند وارد سایت شوند که معرف داشته باشند. این پلتفرم ها از افراد می خواهند دوستان و آشنایان خود را برای سرمایه گذاری دعوت کنند و با ایجاد زیر مجموعه سود بیشتری به دست آورند. این امر از آن جهت که مشابه طرح های هرمی است مشکوک به نظر می رسد؛ زیرا درآمد این شرکت ها به میزان جذب کاربران جدید وابسته است و زمانی که کاربر جدیدی اضافه نشود سیستم رو به زوال می رود.
12. ساختار سطوح VIPبرای جذب سرمایه بیشتر
وجود ساختار سطوح VIP در پلتفرم آلوزو دلیلی دیگری برای مشکوک بودن آن به کلاهبرداری است؛ این سایت کاربران را برای دست یابی به سطوح VIP و کسب سود بیشتر تشویق می کند تا پول بیشتری سرمایه گذاری کنند. به عنوان مثال افراد برای رسیدن به سطح 1 VIP باید حداقل 35 دلار و برای سطح 5 VIP حداقل 30000 دلار پرداخت کنند.
در صورتی که افزایش سرمایه برای رسیدن به سطوح بالا از ویژگی های شرکت های با طرح هرمی است و باعث تردید کاربران برای سرمایه گذاری در پلتفرم آلوزو می شود. این شرکت ها برای حفظ حیات خود نیاز به سرمایه گذاری بیشتر دارند تا بتوانند کاربران را با وعده های سودهای کلان به واریز مبالغ بیشتر تشویق کنند.
این چرخه تا زمانی ادامه دارد که کاربران جدید وارد پلتفرم می شوند؛ اما هنگامی که از تعداد افراد سرمایه گذار کاسته شود و شرکت نتواند سرمایه گذار جدید جذب کند پرداخت سودها متوقف شده و سیستم ریزش می کند و کاربران سرمایه خود را از دست می دهند.
13.نرخ سودهای روزانه غیرمنطقی پلتفرم آلوزو
پلتفرم آلوزو وعده نرخ سود غیر واقعی و غیر منطقی 4.7 درصد به صورت روزانه می دهد که چنین سودهایی در دنیای واقعی آن هم در مدت زمان کوتاه می تواند نشان دهنده فریب کاری و کلاهبرداری باشد. همچنین در اقتصاد واقعی وجود چنین سودهای بالای روزانه از منابع مشروع غیر ممکن بوده و احتمال تحصیل مال از طریق نامشروع وجود دارد. در حالی که آلوزو مدارک معتبری مبنی بر اینکه سودهای کاربران را از کجا پرداخت می کند ارائه نمی دهد و همین عدم شفافیت نشانه مهمی برای کلاهبرداری بودن این پلتفرم است.
14.مشکل برداشت اصل سرمایه در آلوزو
یکی از نشانه های اولیه برای اطمینان از فروپاشی پلتفرم کلاهبرداری سایت آلوزو وجود مشکلات در برداشت سود و اصل سرمایه است. کاربرانی که در پلتفرم های شرکت های هرمی فعالیت می کنند هنگامی متوجه وجه کلاهبرداری آن ها می شوند که اقدام به برداشت سود سرمایه خود می نمایند؛ ولی با عدم دسترسی به سرمایه خود مواجه می شوند.
شروع کار در پلتفرم آلوزو
همان طور که اشاره شد برای ثبت نام در سایت آلوزو باید یک کد معرف داشته باشیم؛ همچنین برای ورود به این پلتفرم به مواردی به شرح زیر نیاز داریم.
1.لینک معتبر برای ورود به آلوزو
2.وارد کردن کد معرف
3.ایجاد نام کاربری انگلیسی شامل حروف و اعداد
4.وارد کردن شماره موبایل فعال
5.وارد کردن یک اآدرس ایمیل معتبر
6.ایجاد یک رمز عبور قوی انگلیسی شامل حروف بزرگ، حروف کوچک، اعداد و کاراکترهای خاص
جمع بندی
تجربه نشان داده پلتفرم هایی همانند آلوزو که وعده سودهای بالا و سریع با روش های ساده را می دهند بعد از مدتی بدون اطلاع به کاربران فعالیت خود را متوقف می کنند و در این بین فقط سرمایه گذاران متضرر می شوند. ما در این مقاله به صورت مفصل در مورد شرکت های هرمی و طرح های پانزی و نحوه فعالیت آن ها صحبت کردیم.
همچنین دلایل متعددی را برای مشکوک بودن آلوزو به کلاهبرداری بیان نمودیم که با توجه به آن ها می توان به راحتی جعلی یا واقعی بودن وعده های چنین سایت ها و پلتفرم های معاملات آنلاین را تشخیص داد و از به دام افتادن در چنین کلاهبرداری های اینترنتی نجات پیدا کرد.
چنانچه شما به هر دلیل دچار خسارت شده اید یا در معرض اتهام کلاهبرداری قرار دارید می توانید در مشاوره با وکیل سایبری از خدمات مشاوره تلفنی وکیل علیرضا طباطبایی برخوردار شوید.