جرم رابطه نامشروع مجازی و مجازات آن در قانون
جرایم و دعاوی سایبری

جرم رابطه نامشروع مجازی و مجازات آن در قانون

جرم رابطه نامشروع مجازی و اشکال مختلف آن

به استناد ماده 637 قانون مجازات اسلامی ، رابطه نامشروع میتواند هر نوع عمل خلاف عفت عمومی(غیر از زنا) باشد. اما رابطه نامشروع مجازی میتواند شامل ارسال تصویر، ویدیو، پیام و صداهایی باشد که حاوی محتواهای جنسی هستند. این اعمال به استناد ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، جرم محسوب می‌ شوند و مجازات آنها ۹۹ ضربه شلاق است. بنابراین دادگاه می ‌تواند با استفاده از اسناد و مدارک موجود، زن و مردی که بین آن ها زوجیتی وجود ندارد و مرتکب روابط نامشروع مجازی شده‌ اند را مجازات کند.

معمولاً زمانی دادگاه در مورد بیشتر جرایم سایبری از جمله رابطه نامشروع مجازی وارد عمل میشود که شکایتی طرح شود و تقاضای رسیدگی به عمل آید. در غیر این صورت، دادگاه راسا وارد عمل نمیشود.یعنی باید برای پیگیری چنین جرایمی شاکی خصوصی وجود داشته باشد.

تعریف جرم رابطه نامشروع مجازی

به روابط جنسی که به صورت ارسال پیامک و یا ارسال پیام از طریق شبکه ‌های اجتماعی مانند تلگرام، واتساپ، اینستاگرام و … انجام می ‌شود، جرم رابطه نامشروع مجازی گفته می‌ شود. هرگاه زن یا مردی که رابطه زوجیت با یکدیگر ندارند، صدا، ویدیو، تصویر یا پیام‌ هایی را برای یکدیگر ارسال کنند که موجب تحریک و ارضای طرف مقابل شود، مرتکب جرم شده اند و دادگاه می ‌تواند آن ها را به ۹۹ ضربه شلاق محکوم کند.

با دانستن تعریف جرم رابطه نامشروع مجازی، افرادی که تصور می ‌کنند هیچ قانون و مقرراتی بر فضای مجازی حاکم نیست، هوشیار تر می‌ شوند و دست به اعمال منافی عفت نمی ‌زنند. این روز ها با گسترش فضای مجازی، محاکم قضایی نیز حساسیت بیشتری نسبت به جرم رابطه نامشروع مجازی نشان می ‌دهند و به چنین پرونده‌ هایی با جدیت بیشتری رسیدگی می ‌کنند.

چنانچه ادله و مدارک موجود، نشان دهند که اعمالی خلاف شرع و قانون انجام شده و پیام ‌هایی که حاوی محتوا های جنسی هستند بین افراد رد و بدل شده‌ اند به شدت با این قضیه برخورد می ‌شود.

توجه: گاهی اوقات افراد مجبور به انجام ارسال عکس یا تصویر جنسی می ‌شوند. در این گونه مواقع، هیچ مجازاتی برای فردی که به اجبار مرتکب این جرم شده در نظر گرفته نمی ‌شود. زیرا فرد خودش مایل به انجام چنین کاری نبوده است. چنانچه شما هم درگیر چنین پرونده ‌ای هستید، می ‌توانید با وکیل سایبری تماس تلفنی برقرار نموده و مشورت کنید و ادعای خود را از طریق راهکارهای قانونی اثبات کنید.

مجازات جرم رابطه نامشروع مجازی

انواع رابطه نامشروع

جرم رابطه نامشروع مجازی تنها منحصر به سکس چت نیست. این روزها انواع رابطه نامشروع (زنا، قذف، لواط، تقبیل و …) جزء جرم رابطه نامشروع مجازی محسوب می ‌شوند و برای هر یک از این اعمال غیرقانونی در محاکم قضایی، مجازات ‌هایی در نظر گرفته شده است. برای آشنایی بیشتر شما با این جرم‌ ها و مجازات‌ هایی که دارند در ادامه درباره هر یک از این موارد صحبت می‌ کنیم.

جرم زنا

زنا یکی از جرایم منافی عفت است که انواع گوناگونی دارد. از زنای با محارم گرفته تا زنای به عنف، زنای محصنه و … در فضای مجازی امکان وقوع دارند. در نظر داشته باشید که زنا فقط بین مرد و زن واقع می ‌شود و در قانون مجازات اسلامی بر اساس ماده ۲۲۱ با توجه به نوع زنا و میزان آن، مجازات متفاوت است. اما به طور کلی مجازات‌ هایی مانند تبعید، جریمه نقدی، شلاق و حبس را در پی دارد.

جرم قذف

قذف یعنی متهم کردن فرد دیگر به زنا یا اعمال منافی عفت. اگر فردی در فضای مجازی به دیگران فحش ناموسی بدهد یا ادعا کند که طرف مقابل رتکب زنا یا لواط شده، به ۸۰ ضربه شلاق محکوم می‌ شود. در واقع یکی از جرم های اینترنتی تهمت و افترا است که قابل پیگیری می باشد. اما اگر موضوع تهمت زنا و لواط باشد، مجازات آن سنگین تر است. قذف بر اساس ماده ۲۵۵ قانون مجازات اسلامی، نوعی حق الناس است و همان قدر که جرم زنا و جرم رابطه نامشروع مجازی زشت و زننده هستند، اتهام به دیگران نیز هست.

اگر کسی نسبت ناروا به دیگران بدهد و فردی را متهم کند که مثلاً مادرش زنا کرده یا توهینی به او بکند، مجرم محسوب می ‌شود. البته بر اساس ماده ۲۴۶ قانون مجازات اسلامی، این جرم فقط زمانی اثبات می ‌شود که فرد متهم روشن و بدون هیچ ابهامی از الفاظ بد استفاده کند و به دیگری تهمت بزند. گاهی اوقات مجازات این جرم حد است و ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری در نظر گرفته می ‌شود. برای اینکه اطلاعات دقیق ‌تری درباره مجازات جرم رابطه نامشروع مجازی داشته باشید، می‌ توانید با یک وکیل متخصص مشورت کنید و اطلاعات دقیق را در این باره از کارشناسان حقوقی ما دریافت کنید.

جرم لواط

لواط یعنی رابطه جنسی مرد با مرد و اگر این ارتباط در فضای مجازی اتفاق بیفتد، نوعی رابطه نامشروع مجازی محسوب می ‌شود. از آنجا که در دین اسلام لواط یکی از گناهان کبیره است، مجازات ‌های سنگینی برای فاعل و مفعول در نظر گرفته می ‌شود. برای این جرم هم شلاق یا همان اجرای حد به عنوان مجازات در نظر گرفته شده است. اما برای اثبات جرم به ادله و مدارک الکترونیکی نیاز است. بنابراین نمی ‌توان صرف تهمت ناروا، در مورد جرم رابطه نامشروع مجازی اظهار نظر قطعی کرد. در این گونه پرونده ‌ها وکلای پایه یک دادگستری و وکلای سایبری، اطلاعات دقیق ‌تری دارند و می ‌توانند کاربران را راهنمایی کنند.

جرم تقبیل

تقبیل یعنی بوسیدن زن و مرد نامحرم. اگر پسر و دختری در شبکه ‌های اجتماعی مرتکب رابطه نامشروع مجازی شوند و با ارسال عکس‌ ها یا ویدیو های بوسیدن، موجب تحریک طرف مقابل شوند، مرتکب جرم شده‌ اند. اگر این دو فرد بدون عقد باشند، باید مجازات شلاق را تحمل کنند. بر اساس ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، مجازات این جرم حد است و فرد به ۳۱ تا ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم می ‌شود. البته همانطور که اشاره شد، داشتن مدارک و اسناد برای اثبات چنین جرمی ضروری است.

 ادله اثبات رابطه نامشروع مجازی

جرم رابطه نامشروع مجازی بدون وجود شاهد یا مدرک، اثبات نمی ‌شود. بنابراین اگر درگیر چنین مشکلی شده ‌اید، حتماً باید ادله محکمی برای اثبات جرم رابطه نامشروع مجازی را داشته باشید تا بتوانید از طریق مراجع قضایی اقدام کنید. چنانچه نمی ‌دانید ادله اثبات وقوع جرم کدامند، می ‌توانید با کارشناسان حقوقی ما مشورت کنید.

یک سری از مدارک و اسناد هستند که وجود آن ها ضروری است. اما با توجه به نوع جرم، ممکن است مدارک بیشتری مورد نیاز باشد. در این قسمت به مدارک و اسنادی اشاره می ‌کنیم که می ‌توان از طریق آن ها جرم رابطه نامشروع مجازی را در فضای مجازی اثبات کرد.

مجازات جرم رابطه نامشروع مجازی چیست؟

پیام ‌ها

داشتن مدارکی مانند پیام‌ های ارسال شده و چت ‌های رد و بدل شده بین دو طرف که حاوی محتوا های جنسی باشد، برای اثبات جرم ضروری است. در واقع سکس چت زمانی قابل اثبات است که پیام‌ هایی برای اثبات آن وجود داشته باشد.

تصاویر

عکس یا تصویر برهنه افراد که از طریق شبکه ‌های اجتماعی ارسال شده باشد، مدرک قابل قبولی برای اثبات جرم رابطه نامشروع مجازی است.

فیلم

داشتن فیلم یا ضبط ویدیو کال با محتوای جنسی، نوعی مدرک محسوب می ‌شود. بنابراین اگر می ‌خواهید از طریق مراجع قضایی اقدام کنید، حتماً باید مدرک محکمه پسندی مانند فیلم داشته باشید. ویدئو کال هم می تواند به صورت گروهی باشد هم فردی.

صدا

این روز ها در شبکه ‌های اجتماعی بسیاری از افراد از طریق ارسال صدا یا همان ویس با یکدیگر جرم رابطه نامشروع مجازی دارند. این صدا ها نیز تاییدی بر جرم صورت گرفته هستند و می ‌توان در دادگاه به آن ها استناد نمود.

اسکرین شات

اسکرین شات و تایید آن در پلیس فتا یک مدرک محکمه پسند است. گاهی اوقات افراد پیام ‌های ارسالی خود را در شبکه ‌های اجتماعی پاک می ‌کنند و دیگر امکان دسترسی به آن ها وجود ندارد. بنابراین برای اثبات جرم رابطه نامشروع مجازی، می ‌توانید از صفحه گوشی یا رایانه شخصی خودتان عکس بگیرید و اسکرین شات آن را به مراجع قضایی ارائه دهید. گزارش‌ های فنی که توسط کارشناسان فضای سایبری و محکمه قضایی آماده می‌ شوند نیز تاییدی بر اثبات جرم هستند.

اقرار متهم

چنانچه متهم خودش اقرار کند که در فضای مجازی با فرد دیگری رابطه نامشروع داشته، قاضی قبول می ‌کند و مجازات لازم را اجرا می‌ نماید. گاهی اوقات فردی به اجبار مرتکب جرم رابطه نامشروع مجازی می ‌شود و اگر اثبات شود که خودش اختیاری در این جرم نداشته، مجازاتی برای او در نظر گرفته نمی ‌شود.

شهادت شاهد

چنانچه دو مرد که شرایط شهادت را دارند، بتوانند ثابت کنند که جرم رابطه نامشروع مجازی اتفاق افتاده و در محضر قاضی شهادت دهند، امکان اثبات جرم وجود دارد. البته شهادت شاهد نیازمند مدرک است و حتماً باید با شواهد و مدارک دیگر مطابقت داشته باشد. البته علم قاضی هم در این مواقع لازم است. چنانچه قاضی شواهد و مدارک موجود را بررسی کند و یقین حاصل کند که سکس چت اتفاق افتاده، می ‌تواند حکم قطعی را صادر نماید.

مجازات رابطه نامشروع مجازی در قانون

مجازات رابطه نامشروع مجازی

مجازات ارتکاب جرم رابطه نامشروع مجازی با توجه به نوع جرم و شرایط قانونی متغیر است. اما برای افرادی که مرتکب جرم رابطه نامشروع شده‌ اند بر اساس ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، ۹۹ ضربه شلاق، حبس، تبعید و جریمه نقدی در نظر گرفته شده است. چنانچه رابطه نامشروع تکرار شود، این مجازات‌ ها تشدید می‌ شود. به عنوان مثال مجرم، برای اولین بار به ۹۹ ضربه شلاق، ۹۰ روز حبس یا ۵ میلیون تومان جزای نقدی محکوم می ‌شود. اما اگر این کار مجدداً تکرار شود، مجازات ‌های سنگینی در انتظار مرتکبین جرم خواهد بود.

توجه داشته باشید که شکایت مربوط به جرم رابطه نامشروع مجازی آن هم در شبکه ‌های اجتماعی به راحتی قابل پیگیری است. اما این جرم‌ ها در صورتی اثبات می ‌شوند که از طریق شبکه‌ های اجتماعی داخلی اتفاق افتاده باشند. چنانچه جرمی در شبکه‌ های اجتماعی رخ داده باشد که سرور آن ها در داخل کشور نیست، اثبات جرم کار دشواری است.

مگر اینکه اسکرین شات ‌ها و مدارک ارائه شده تایید کنند که جرم سکس چت در این شبکه ‌های اجتماعی اتفاق افتاده است. در چنین مواقعی کمک گرفتن از یک وکیل پایه یک دادگستری می ‌تواند باعث حل و فصل پرونده شود. زیرا وکیل اینترنتی می ‌تواند شواهد و مدارک لازم را تهیه کند و از طریق روابطی که با پلیس فتا و مراجع قضایی دارد از طریق آی پی آدرس شبکه ‌های اجتماعی خارجی، پیام ‌های رد و بدل شده را پیگیری نماید.

چه مواردی مشمول رابطه نامشروع مجازی است (وین چت، ویدئوکال، گروهی، فردی)

جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی، شامل ارسال و دریافت پیام، فیلم، تصویر و صدا هایی است که حاوی محتوا های جنسی هستند. حالا این پیام‌ ها می ‌تواند از طریق یام رسان‌ ها ارسال شود یا از طریق کامپیوتر هایی که مرتبط به یک شبکه اینترنت هستند رد و بدل شود. در این قسمت می‌ خواهیم بگوییم که چه مواردی مشمول جرم رابطه نامشروع در فضای مجازی است.

وین چت

وین چت یا همان گفتگو از طریق نسخه‌ های ویندوز در کامپیوتر های متصل به اینترنت، می ‌تواند جرم محسوب شود. البته اگر پیام ‌های رد و بدل شده بین زن و مرد نامحرم و حاوی محتوا های جنسی باشد!

 ویدئو کال

ویدئو کال از طریق اپلیکیشن‌ های اینترنتی و برقراری تماس برای انجام رابطه جنسی به صورت مجازی، نوع دیگری از جرم رابطه نامشروع است که متاسفانه این روز ها بسیار رایج شده است. گاهی اوقات ویدیو کال به صورت گروهی و گاهی اوقات فردی است. چنانچه یک از این جرم ‌ها اثبات شود، مجازات ‌های سنگینی برای آن ها در نظر گرفته می‌ شود.

اگر به هر دلیلی درگیر چنین پرونده ‌هایی شده‌ اید. برای استفاده از نهاد های تخفیفی و کاهش مجازات، می ‌توانید با کارشناسان حقوقی ما مشورت کنید. مطمئن باشید استفاده از نظر مشورتی یک وکیل با تجربه می‌ تواند روند دادرسی را به صورت کامل تغییر دهد.

 کلام پایانی

جرم رابطه نامشروع مجازی نسخه جدیدی از رابطه نامشروع است که این روز ها به خاطر گسترش فضای مجازی، بسیار دیده می ‌شود. متاسفانه بسیاری از افراد هستند که با ارسال پیام‌ های حاوی محتوای جنسی، تصاویر یا صدا هایی که باعث تحریک طرف مقابل به برقراری رابطه جنسی می ‌شود، مرتکب جرم می ‌شوند.

در قانون مجازات اسلامی برای چنین افرادی مجازات‌ های سنگینی در نظر گرفته شده است. چنانچه شما نیز درگیر چنین پرونده‌ هایی هستید، می ‌توانید با وکیل سایبری علیرضا طباطبایی تماس نموده، خیلی سریع پرونده خود را از طریق راه‌ های قانونی به سرانجام برسانید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *