رنتال اینترست یا حساب اجاره ای با هدف پولشویی
رنتال اینترست یا کلاهبرداری حساب اجاره ای با هدف پولشویی
امروزه جرائم و کلاهبرداری های اینترنتی بسیار گسترش یافته و افرادی زیادی را به بهانه کسب سود فراوان بدون کار قربانی می کنند. یکی از رایج ترین این جرم ها که در قالب رسیدن به پول زیادی در زمان کم و بدون زحمت در منزل، رنتال اینترست یا کلاهبرداری با هدف پولشویی است. اگر شما هم علاقه مند به آشنایی با این جرم اینترنتی هستید پیشنهاد می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
رنتال اینترست از طریق حساب های دیگران یا حساب اجاره ای
روشی از کلاهبرداری که از کیف پول اشخاص مختلف به منظور جا به جایی مقدار هنگفتی پول با هدف پولشویی استفاده می کنند رنتال اینترست گفته می شود. از رایج ترین کلاهبرداری هایی که با هدف پولشویی صورت می گیرد می توان به آگهی های کاریابی در دیوار، شیپور و کانال های تلگرامی اشاره کرد که از افراد درخواست می کنند برای کسب درآمد در منزل، کار پاره وقت با حقوق و پورسانت بالا، کار اینترنتی با درآمد بالا یا مشارکت در سود در صرافی های ارز دیجیتال ثبت نام و احراز هویت نمایند.
کلاهبرداران در ازای پرداخت پول زیادی و به بهانه محدودیت در انجام تراکنش با حساب قربانیان فعالیت پولشویی خود را شروع می کنند. آنها پول هایی که از افراد دیگر با روش های دیگر کلاهبرداری کرده اند را به حساب مورد نظر واریز کرده و سپس این پول ها را به ارز دیجیتال تبدیل می کنند و برای همیشه خود را از دسترس خارج می نمایند. وقتی افرادی که پول های آنها دزدیده شده است موضوع را از طریق مراجع قضایی پیگیری می کنند به فرد قربانی می رسند که باید مبلغ کلاهبرداری شده را پرداخت کند.
برای اینکه به دام چنین شیادانی نیفتید توصیه می کنیم هرگز برای کاریابی به چنین افرادی که از طریق رسانه های مختلف و بدون داشتن موسسه معتبر اقدام به جذب کارجو می کنند اعتماد نکنید. همچنین در صورت همکاری با این کلاهبرداران تمام عواقب قضایی آن بر عهده شما خواهد بود؛ هر چند در این کلاهبرداری نقش اصلی را ندارید ولی به دلیل مرتکب شدن چندین جرم شامل پذیرفتن شرایط برای جا به جایی مبالغ هنگفت و پولشویی شما نیز شریک مجرم محسوب می شوید.
رنتال اینترست و شیوه های مختلف کلاهبرداری
اصطلاح رنتال اینترست، در حقیقت اشاره به انواع روشهایی دارد که طی آن عامل یا عمالین کلاهبرداری، مبادرت به پولشویی می کنند. انجام پولشویی معمولاً با اغفال دیگران انجام می پذیرد. در ادامه به معرفی هر یک می پردازیم.
1.کلاهبرداری فیشینگ
فیشینگ نوعی کلاهبرداری اینترنتی از طریق جعل صفحه پرداخت بانکی یا صفحه پرداخت رمز ارز است که موجب سردرگمی کاربران شده و حساب آن ها را خالی کرده و پول ها را به حساب بانکی یا حساب ارز دیجیتال فردی که اطلاعات بانکی خود را بدون اینکه از کلاهبرداری آگاه باشد در اختیار آن ها قرار داده است انتقال می دهند.
2.رنتال اینترست با هدف پولشویی
گاهی کلاهبرداران از حساب قربانیان برای جا به جایی پول هایی که از طریق فعالیت های مجرمانه مثل خرید و فروش مواد مخدر و سرقت به دست می آورند برای پولشویی استفاده می کنند. افراد کلاهبردار در حساب های بانکی چند بار مبالغ را جا به جایی کرده و سپس آنها را تبدیل به ارز دیجیتال می کنند. انجام این کار باعث مشکل و پیچیده تر شدن پیگیری جرم می شود.
3.کلاهبرداری با هدف پرداخت هزینه های خلاف قانون
یکی دیگر از جرائمی که کلاهبرداران انجام می دهند استفاده از حسب بانکی یا ارز دیجیتال قربانیان به منظور پرداخت هزینه فعالیت های غیرقانونی است.
مجازات رنتال اینترست یا کلاهبرداری با هدف پولشویی
با وجود اینکه قربانیانی که اطلاعات حساب بانکی خود را ناآگانه در اختیار افراد کلاهبردار می گذارند در جریان ارتکاب جرم، نقش اصلی را ندارند ولی از نظر قانون شریک مجرم شناخته می شوند.
افرادی که حساب بانکی خود را در ازای دریافت وجهی قابل توجه برای انجام اعمال مجرمانه اجاره می هند شریک جرم هستند؛ زیرا در حساب آن ها پول هایی نگهداری و جا به جا می شود که نتیجه دزدی از حساب سایر افراد یا کسب درآمد از طریق فعالیت های نامشروع و غیرقانونی است. این قربانیان در جرم صلی معاونت کرده و باید به جرم پولشویی ، مجازات شوند. این مجازات معمولاً شامل برگرداندن تمام پول های تراکنش شده و سود بانکی آن ها و پرداخت جزای نقدی به میزان یک چهارم مبلغ جا به جا شده، می باشد.
بر اساس قانون، افرادی که کارت ها و حساب های بانکی و ارز دیجیتال خود را به اشخاص ناشناس و کلاهبردار اجازه می دهند در مورد پرداخت مالیات با مبالغ بسیار هنگفت با مشکل بزرگی مواجه می شوند. با پیگیری پلیس پرونده های پولشویی برای اجاره دهندگان حساب بانکی یا رنتال اینترست تشکیل خواهد شد. همچنین این افراد برای آزادی خود باید وثیقه هایی معادل مبلغ کامل تراکنش های مالی انجام شده قرار دهد. با توجه به بالا بودن مبلغ وثیقه، افراد قربانی که توانایی تامین چنین وثیقه ای را ندارند مجبور به تحمل حبس و زندان می شوند.
راهکار پیشگیری از رنتال اینترست
جلوگیری از به دام افتادن در تله ای تحت عنوان رنتال اینترست و کلاهبرداران با هدف پولشویی، بسیار راحت است. نکته مهم در این زمینه حفاظت از حساب های بانکی و حساب کاربری ارز دیجیتال خود و اینکه به هیچ عنوان این اطلاعات را در اختیار افراد دیگر قرار ندهید. طبق قراردادی که بین کاربران و صرافی ها و بانک ها منعقد می شود فقط شخص صاحب حساب حق استفاده از کیف پول و حساب خود را دارد.
در برخی مواقع افرادی با ایجاد وسوسه کسب درآمد بالا در مدت زمان کوتاه شما را فریب می دهند تا اطلاعات حساب شما را دریافت کنند. در این صورت با مشکلات عدیده ای حتما مواجه خواهید شد. در این شرایط بهتر است فریب چنین وسوسه هایی را نخورید و یک نه با اطمینان بگویید. در صورتی که با چنین مواردی برخورد کردید باید موضوع را به پلیس فتا اطلاع دهید تا از ادامه کلاهبرداری با این شگرد جلوگیری شود.
در صورت پشیمان شدن از رنتال اینترست چه اقداماتی لازم است؟
چنانچه شما نیز بدون آگاهی اطلاعات حساب خود را در اختیار کلاهبرداران قرار داده اید و امکان سوء استفاده از حساب بانکی خود را برای کلاهبرداران فراهم کرده اید؛ اما اکنون از این کار پشیمان هستید باید اقداماتی را برای اثبات بی گناهی خود انجام دهید. داشتن یک شاهد و قراردادی که بین شما و فرد کلاهبردار انعقاد شده است برای ارائه به دادگاه لازم خواهد بود. برای دریافت راهنمایی و مشاوره در این زمینه می توانید به وکیل سایبر در موسسات معتبر حقوقی مراجعه کنید تا کارشناسان آن ها فرآیند پیگیری پرونده های رنتال اینترست یا کلاهبرداری با هدف پولشویی را برای شما توضیح دهند.
هشدار پلیس فتا در مورد رنتال اینترست
کارشناسان پلیس فتا به شهروندان توصیه اکید می کنند که پیشنهاد اجاره حساب یا اطلاعات کارت بانکی خود را به هیچ عنوان و در ازای هیچ مبلغی قبول نکنند. چرا که در صورت پذیرش این پیشنهاد باید عواقب ناشی از اجاره کارت بانکی خود را با آن اعمال خلاف قانون انجام می شود را بر عهده بگیرند. کلاهبرداران بعد از دریافت حساب بانکی قربانیان از آن در سایت های قمار، شرط بندی، فرار مالیاتی، پولشویی و کلاهبرداری های مالی استفاده می کنند؛ هر یک از این جرم ها مجازات خاصی دارند که باید فرد اجازه دهنده کارت متحمل گردد.
افراد هدف در کلاهبرداری با شیوه رنتال اینترست چه کسانی هستند؟
خریداران حساب بانکی و کارت ها بیشتر دو گروه اصلی معتادان و کارتن خواب ها را هدف طعمه خود قرار می دهند؛ زیرا این افراد برای تامین مواد مخدر اقدام به اجاره دادن کارت بانکی و مدارک شناسایی خود می کنند. همچنین کلاهبرداران از افراد سالمند نیز سوء استفاده کرده و به نام آن ها کارت می گیرند و از طریق حساب این افراد پول های هنگفتی را جا به جا می کنند.
هدف دیگر کلاهبرداران پولشویی روستاییان هستند سودجویان از بی اطلاعی افراد سوء استفاده می کنند و خود را نماینده موسسات خیریه ای مثل کمیته امداد امام (ره) یا بهزیستی معرفی می کنند و مدارک و اطلاعات حساب بانکی آن ها را می گیرند.
قربانیان رنتال اینترست یا کلاهبرداری با هدف پولشویی که در معرض تبلیغات فریبنده قرار می گیرند هم از لحاظ مالی دچار خسارت می شوند و هم با از دست رفتن اطلاعات حساب بانکی سلامتی روانی شان به خطر می افتد.
جمع بندی
آگهی های فریبنده و وسوسه کننده اجاره حساب بانکی یا همان رنتال اینترست در سایت ها و اپلیکیشن های مختلف وجود دارند و چه بسا روزانه افراد زیادی را با وعده کسب درآمد بالا در منزل یا کار با گوشی به دام می اندازند. اطلاع از جرمهای اینترنتی تا حد زیادی می تواند از به دام افتادن افراد نا آگاه توسط کلاهبرداران جلوگیری کند. در این مطلب به صورت مختصر با رنتال اینترست یا کلاهبرداری با هدف پولشویی و مجازات آن آشنا شدیم. اکنون با دانستن فرآیند این جرم و عواقب سنگین آن می دانیم در صورت مواجه با افرادی که درخواست اطلاعات بانکی ما را می کنند چه کاری انجام دهیم.