جرم و مجازات هک گوشی
یکی از دغدغه های اکثر کاربران اینترنتی مشکل هک شدن در شبکه های اجتماعی است. هک شدن از جمله موضوعاتی است که مصداق جرم رایانه ای است و مجازات در انتظار عاملان آن است. در اینجا قصد داریم درباره جرم و مجازات هک گوشی صحبت کنیم،با وکیل سایبری همراه باشید.
مجازات هک گوشی یکی از مهمترین مواردی است که با پیشرفت فناوری و گسترش فضای مجازی به گوشیهای تلفن همراه در مجاری قانونی مورد تایید قرار گرفت. در حال حاضر بسیاری از افراد اطلاعات مهم و شخصی خود را بر روی گوشیهای هوشمند ذخیره کرده و از آنها استفاده میکنند. هرچند که این امر مزایای فراوانی به دنبال دارد اما در این میان افرادی وجود دارند که به قصد سو استفاده و ارتکاب اعمال مجرمانه به هک گوشی تلفن همراه دیگران اقدام میکنند. هک گوشی در شمار جرایم رایانهای قرار گرفته که در قوانین جمهوری اسلامی ایران نیز به آن اشاره شده است. در این مقاله قصد داریم به بررسی بیشتر این جرم پرداخته و در خصوص مجازات هک موبایل، لزوم مشاوره با وکیل سایبری و… اطلاعاتی را خدمت شما عزیزان ارائه نماییم.
جرم هک موبایل
زمانی که فردی به گوشی موبایل فرد دیگری نفوذ کرده و نسبت به اطلاعات وی دسترسی پیدا نماید چه این امر به قصد کنجکاوی و یا چه به منظور اخاذی و کلاهبرداری صورت گرفته باشد بر اساس قانون مصوب مجلس در سال ۱۳۸۸ مرتکب اعمال مجرمانه شده و مجازات هک گوشی درباره وی اعمال می شود.
مجازات هک در کجای قانون مورد اشاره قرار گرفته است؟
باید دانست در قانون مجازات اسلامی و یا قانون جرایم رایانه ای هیچ ماده قانونی که در آن به عنوان هک اشاره شده باشد، وجود ندارد. یا اینکه نمی توانید عبارت جرم و مجازات هک را در آن مشاهده نمایید. بنابراین باید بدنبال دیگر عناوین مجرمانه باشیم که هک مصداق آن باشد.
در اصل عمل هک یعنی دسترسی غیر مجاز به سامانه ها و داده های دیگران. وقتی عمل هک را اینگونه تعریف نماییم این عمل در همان ابتدای قانون جرائم رایانه ای تعریف و برای آن مجازات در نظر گرفته شده است.
بررسی مجازات هک گوشی
بر اساس قانون، افرادی که مرتکب هک گوشی شدهاند مشمول مجازات هک گوشی خواهند بود. هک کردن گوشی اشخاص دیگر همانند انتشار اسکرین شات و دزدی امری غیرقانونی به شمار میآید. بر این اساس شخصی بدون کسب اجازه به اطلاعات گوشی فرد دیگر دستیابی پیدا کرده تا در موقعیت مناسب اقدام به اخاذی و سوء استفاده از وی نماید. چنانچه این موضوع را از مجاری قانونی پیگیری کرده و بتوانید اثبات کنید که موبایل شما توسط شخص دیگری مورد هک قرار گرفته است، مجازات هک تلفن همراه برای فرد مزبور در نظر گرفته خواهد شد.
بر اساس قانون جرایم رایانهای که در سال ۱۳۸۸ تصویب شد و اصلاحیه جزای نقدی آن که در تاریخ 1403/3/30 صورت گرفت، مجازات هک موبایل بدین شرح است:
طبق ماده ۷۲۹ جرایم رایانهای: هرگونه دسترسی بدون اجازه و غیر مجاز به سامانههای رایانهای و مخابراتی یا دادهها جرم به شمار آمده و برای آن مجازاتی نظیر حبس بین ۹۱ روز الی یک سال و یا پرداخت جزای نقدی از مبلغ ۶۶ میلیون ریال الی ۲۶۴ میلیون ریال و یا هر دو مجازات در نظر گرفته خواهد شد.
طبق ماده ۷۳۰ جرایم رایانهای: چنانچه نفوذ به اطلاعات گوشی تلفن همراه به منظور دسترسی به دادههای محرمانه صورت گیرد، مجازات آن تشدید شده و برای آن مجازات هک گوشی مانند حبس از ۶ ماه الی دو سال و یا پرداخت جزای نقدی از مبلغ ۸۲٫۵۰۰٫۰۰۰ ریال الی ۵۰۰ میلیون ریال و یا هر دو مجازات در نظر گرفته خواهد شد.
همچنین طبق ماده ۷۳۱ جرایم رایانهای: چنانچه شخص هکر دست به افشای اطلاعات به دست آمده بزند:
۱. در صورت دسترسی یا تحصیل دادههای مذکور و یا شنود محتوای سری به مجازات حبس از یک الی ۳ سال و یا جزای نقدی از مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال الی ۶۰۰ میلیون ریال و یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
۲. چنانچه شخص دادههای به دست آمده از هک تلفن همراه را در دسترس اشخاص فاقد صلاحیت قرار دهد به مجازات حبس از ۲ الی ۱۰ سال محکوم میشود.
۳. چنانچه شخص دادههای مذکور را در دسترس دولت، شرکت، گروه یا سازمان بیگانه و عوامل آنها قرار دهد به حبس از ۵ سال الی ۱۵ سال و در مواردی حبس ابد محکوم میگردد.
به طور کلی محفوظ نگه داشتن حریم خصوصی افراد از جمله اصول مهم حقوقی به شمار آمده و نقض آن توسط هر شخصی حتی همسر، با پیگرد قانونی همراه خواهد بود. بر این اساس چنانچه شخصی به هک گوشی همسر خود بپردازد نیز مشمول مجازات هک گوشی است.
بنابراین در صورت هک گوشی خود می توانید از وکیل جرایم رایانه ای کمک گرفته و مشاورههای لازم را دریافت نمایید.
هک موبایل و موارد نشان دهنده آن
به طور معمول هکرها به منظور دسترسی به مواردی مانند اطلاعات کارت بانکی، رمزها، مخاطبین فرد و… مرتکب چنین عملی میشوند. در واقع اغلب هکرها به گونهای قدام به هک تلفن همراه اشخاص مینمایند که که نشانهای از آنها بر جای نماند. با این حال مواردی ممکن است وجود داشته باشد که نشان دهنده هک تلفن همراه فرد است که برخی از رایجترین این نشانهها عبارتند از:
- هرگونه تغییر در رمزهای ذخیره شده در تلفن همراه
- بروز تغییر در برخی اطلاعات و دادههای تلفن همراه
- جابجایی یا حذف برخی اطلاعات درون تلفن همراه
- بروز تغییراتی در رابط کاربری یا منوی گوشی تلفن همراه
- هنگ یا خاموش شدن بی علت و مداوم تلفن همراه
- داغ شدن بی سابقه و بیش از حد تلفن همراه
- دریافت اساماسهایی حاوی کدهای امنیتی و اطلاعاتی نا مشخص
عمل هک یا دسترسی غیر مجاز مقدمه سایر جرایم
باید دانست دسترسی غیر مجاز شروعی برای دیگر عملیات مجرمانه است. ممکن است عملیات هک منجر به سرقت داده یا ممانعت از دسترسی فرد به داده ها شود، یا اینکه هدف بعدی هکر، انجام کلاهبرداری باشد. ممکن است هکر قصد تخریب ، اخلال ، تغییر و یا فروش داده و اطلاعات را داشته باشد.
بیشتر بخوانید: وکیل ارز دیجیتال
نحوه پیگیری و شکایت
نحوه شکایت و روند رسیدگی در مرجع صالح
- اقدام اولیه این است که تا بررسی تلفن همراه هک شده توسط پلیس فتا از روشن کردن اینترنت خود خودداری نمایید.
- سپس با به همراه داشتن مدارک شناسایی به یکی از نزدیک ترین دفاتر خدمت قضایی محل سکونت خود مراجعه و از این طریق برای دریافت ابلاغیه های قضایی درخواست ثبت نام ثنا دهید .
- در صورتی که محل سکونت شما در تهران می باشد به دادسرای ناحیه 31 ویژه رسیدگی به جرائم رایانه ای مراجعه نمایید در غیر اینصورت اگر ساکن تهران نمی باشید به دادسرای عمومی محل زندگی خود مراجعه نمایید.
- بعد از مراجعه به دادسرا ابتدا می بایست شکواییه خود را تنظیم نمایید که پس از انجام این کار هماره با شکواییه خود به واحد ارجاع آن دادسرا جهت ثبت اولیه مراجعه نمایید .
به این موضوع توجه داشته باشید که اسکرینشات نمیتواند برای پلیس و مقامات قضائی کافی باشد. بنابراین در زمان بررسی موضوع توسط پلیس، برای تأیید اسکرینشاتها دسترسی به گوش تلفن همراه ضروری میباشد.
مراحل شکایت از هکر گوشی تلفن همراه
به منظور شکایت از هکر گوشی تلفن همراه در کشورمان میبایست مراحل زیر را دنبال کنید:
مستندات لازم را جمع آوری کنید
مستندات و شواهد در خصوص هک شدن موبایل خود را جمع آوری نمایید، این موارد شامل ایمیلها، پیامها، گزارشهای فعالیت مشکوک، تصاویر و هر مدرک دیگری که نشان میدهد نفوذ غیر مجاز به موبایل شما صورت گرفته، است.
بیشتر بخوانید: نحوه شکایت به پلیس فتا
ثبت شکایت در پلیس فتا
پلیس فتا مرجع قانونی به منظور رسیدگی به جرایم اینترنتی و رایانهای است. بنابراین در صورت هک گوشی میتوانید به پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات و یا همان پلیس فتا مراجعه نمایید. شما میتوانید به دو صورت اینترنتی یا حضوری، اقدام به ثبت شکایت خود در پلیس فتا نمایید.
بیشتر بدانید: آدرس پلیس فتا تهران
به دادسرا مراجعه کنید
بعد از اینکه شکایت خود را در پلیس فتا ثبت کردید بایستی با همراه داشتن مدارک و مستندات خود به دادسرای عمومی یا دادسرای جرایم رایانهای نزدیک به محل زندگی خود مراجعه کرده و مجدداً شکایت خود را ثبت کنید.
بیشتر بخوانید: آدرس دادسرای جرایم رایانه ای
پیگیری قانونی
در این مرحله پلیس فتا اقدام به انجام تحقیقات لازم کرده و روند هک گوشی را به مراجع قضایی ارجاع مینماید. در طی این مرحله امکان دارد پلیس نیاز به همکاری و ارائه اطلاعات بیشتری از سوی شما داشته باشد.
با وکیل جرایم رایانه ای مشاوره کنید
وکیل پلیس فتا یا وکیل کلاهبرداری اینترنتی از جمله وکلایی به شمار میآیند که میتوانند شما را در روند شکایت راهنمایی نمایند. وکیل سایبری مشاورههای لازم را در خصوص پیگیری مراحل قانونی، تهیه مستندات و ارائه دفاعیات به شما ارائه میدهد. در نهایت نیز مجازات هک گوشی در مورد فرد مجرم به اجرا در خواهد آمد.
شایان ذکر است طرح شکایت بدون مراجعه به دادسرا و از طریق دفتر خدمات قضایی نیز امکان پذیر می باشد!
روند رسیدگی به شکایات مربوط به جرائم رایانه بدین طریق است که :
- پس از ثبت شکایت شما دادیار ارجاع دادسرا جهت تحقیقات و کشف جرم شکواییه و مستندات شاکی را به واحد قضایی مربوطه که پلیس فتا می باشد ارجاع می نماید.
- در صورتی که شکایت شما از طریق خدمات قضایی ثبت شده باشد نیاز به مراجعه به دادسرا نیست. از طریق پیامک به شما اعلام میگردد که همراه مستندات خود در چه تاریخی به پلیس فتا مراجعه نمایید .
- با توجه به محل سکونت شاکی در مناطق یک تا سه تهران به پلیس فتای تجریش و سایر مناطق به پلیس فتای مطهری ارجاع میگردد.
- پلیس فتا نیز پس از دریافت پرونده تحقیقات خود را شروع کرده و پس از حصول نتیجه پرونده را مجددا به دادسرا ارجاع می نماید.
«بدیهی است تمامی مراحل از طریق سامانه ثنا به شما اعلام میگردد»
نمونه شکواییه
برای تهیه و تنظیم شکایت خود میتوانید از نمونه شکواییه ذیل استفاده نمایید .
مشخصات طرفین | نام | خانوادگی | تلفن تماس | سن | شماره ملی | نشانی |
شاکی | ………… | …………. | ……….. | ………… | ……… | …….. |
مشتکی عنه | ………….. | ……………… | ………. | …………. | …………… | ………….. |
موضوع شکایت | دسترسی غیر مجاز | |||||
دلائل و منضمات | ||||||
سرپرست محترم دادسرا …………… با سلاماحتراماً به استحضار می رساند:در تاریخ …………………………. متوجه شدم تلفن همراه اینجانب مورد دسترسی غیر مجاز قرار گرفته است به نحوی که موجب نقض حریم خصوصی اینجانب گردیده و محتمل بر سرقت داده ای شخصی اینجانب توسط مرتکب خواهد بود .مع ذلک با عنایت به موارد معنونه و با توجه به ادله اینجانب به استناد ماده 729 قانون مجازات اسلامی تقاضای تعقیب و مجازات مرتکب را از آن مقام عالی دارم.* نکته در صورتی که مرتکب ناشناس باشد فیلد مربوط به مشتکی عنه را ناشناس ذکر می نماییم . |
اثر نیت و قصد مجرمانه در تشدید جرم
نمونه شکواییه هک گوشی
در این بخش از مقاله نمونه ای از شکواییه هک گوشی مبنی بر هک تلگرام و کلاهبرداری از آن قرار داده شده است.
ابتدا مشخصات طرفین اعم از نام، نام خانوادگی، سن، شماره ملی، تلفن تماس، نشانی شخص شاکی و مشتکی عنه ذکر می شود.
موضوع شکایت: هک تلگرام و کلاهبرداری از مخاطبین
دلایل و منضمات
خدمت سرپرست محترم دادسرا……….
با سلام
احتراما به وکالت از آقا/خانم …… به استحضار می رساند که در مورخ………. متوجه دسترسی غیر مجاز و هک توسط فردی ناشناس شدم در صورتی که اطلاعات کاربری کانال تلگرام بنده صرفاً در اختیار اینجانب بوده، نامبرده موفق به هک حساب کاربری تلگرام اینجانب گردیده است. وی با دسترسی غیر مجازی که به مخاطبین بنده داشته است اقدام به دروغ و اغفال ایشان و درخواست وجه کرده و مخاطبین تلگرام بنده را مورد کلاهبرداری قرار داده که اقدام به واریز وجه نموده اند. شماره کارت معرفی شده از سوی نامبرده ……… به نام …..… است. لذا درخواست استعلام از سوی مراجع ذیصلاح را جهت شناسایی نامبرده و پیشگیری از اقدامات وی را دارم. همچنین بر اساس ماده یک جرایم رایانه ای، تعقیب و مجازات نامبرده را استدعا دارم.
در هر جرمی نیت و قصد مجرمانه موضوع بسیار مهمی است. این عامل در موارد بسیار، موجب تشدید مجازات می شود . در مورد جرم و مجازات هک باید گفت اگر مرتکب، این جرم را حرفه و شغل خویش قرار داده باشد و از این طریق ارتزاق کند مجازات سنگین تری در انتظار او است. اما کسی که به قصد کینه و نفرت و امثال آن، به داده های دیگران دسترسی پیدا می کند و آن را در معرض انتشار قرار می دهد ممکن است مجازات کمتری نسبت به افراد شیاد و حرفه ای و کلاهبردار تحمل نماید.
مراقب هکرها باشید
همیشه باید از اطلاعات شخصی و حریم خصوصی خود مراقبت نماییم. این مراقبت صرفاً به این محدود نمی شود که رمز گوشی خود را عوض کنیم و یا آن را در اختیار افراد قرار ندهیم. مهم تر از آن دقت در انتخاب سایت ها ، کانال ها و یا شبکه های مجازی است. بنابراین باید مراقب بود در کدام خیابان یا کوچه مجازی قدم می زنید با چه کسی گفتگو می کنید؟ چه اطلاعاتی می دهید و چه اطلاعاتی دریافت می کنید؟
همیشه مسیر کم خطر و بی حاشیه را طی کنید. کنجکاوی زیاد در هیچ امر مشکوک به خرج ندهید. بدانید مسیر درست همیشه سختی های خود را دارد. بنابراین اگر فردی ادعا دارد ظرف چند دقیقه می تواند همه نوع اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهد به او شک کنید و با او وارد گفتگو نشوید. همیشه مسیر سخت و طولانی بهتر از مسیر به ظاهر آسان اما پر درد و رنجی است که عاقبت خوشی برایتان رقم نمی زند. نکته آخر اینکه با دستان خود، وارد حیطه جرم و مجازات هک نشوید و یک عمر حسرت و پشیمانی برای خانواده درست نکنید.
آگهی های وسوسه انگیز
برخی آگهی های وسوسه انگیز در سایت های اینترنتی و یا کانال های تلگرامی ممکن است ما را به سمت این جرم بکشاند. آگهی ها چیستند؟ آگهی ها مضامینی از این قبیل دارند:
“اگر به کسی شک دارید دوست یا همسر خود می توانید در عرض چند دقیقه وی را پیدا کنید”.
این آگهی ها ممکن است هر کاربری را فریب دهد.آگهی ها ما را به کجا می برند؟
این نوع آگهی ها نه تنها نمی خواهند کمکی به ما بکنند بلکه بیشتر برای این منظور طراحی و در معرض دید کاربران قرار می گیرند که آن ها را وارد درگاههای جعلی نموده و سپس در موقعیت مناسب اطلاعات کاربری شان را سرقت نمایند.
مطالب پیشنهادی
جهت پیشگیری از هک تلفن همراه وکیل سایبری پیشنهاد میکند حتما مقالات زیر را مطالعه نمایید.
بیشتر بخوانید: علائم هک تلفن همراه
ردیابی مجرمان سایبری
واقعیت آن است که در حال حاضر تنها مرجع متخصص در ارائه خدمات مرتبط با شناسایی و ردیابی مجرمان سایبری گروه حقوقی وکیل سایبری است که با استفاده از دانش جمع آوری از منابع باز اقدام به ردیابی مجرمان سایبری و شناسایی شخص مجرم می نماید.
مزایا و الزامات مشاوره با وکیل جرایم رایانه ای
مجازات هک گوشی در صورتی برای شخص مرتکب در نظر گرفته میشود که جرم وی در محاکم قانونی اثبات شود، یکی از مسیرهای آسان برای اثبات این جرم مراجعه به وکیل جرایم رایانه ای و کسب مشاورههای لازم از سوی وی است. وکیل سایبری با توجه به تخصص و اشرافی که بر روند عملی دادگاهها دارد قادر است در طی مشاورههای حقوقی نظر و دیدگاه حقوقی اصولی و درستی را در خصوص سرنوشت دعوا جهت موکل خود ارائه کند.
همچنین وکیل جرایم رایانه ای موکل خود را در خصوص مستندسازی و جمع آوری شواهد کمک میکند. بدین ترتیب نوع جرم ارتکابی توسط وکیل متخصص تشخیص داده شده و اقدامات قانونی مورد نظر جهت تعقیب مجرم انجام میشود.
در انتها باید یادآور شد که مراجعه به وکیل سایبری و کسب مشاورههای لازم از سوی وی میتواند به پیشگیری از دسترسی هکر به موبایل شما کمک کند. همچنین وکیل می تواند با پیگیریهای قانونی و مناسبی که انجام میدهد هکر را شناسایی کرده و تحویل مراجع قضایی دهد. شما می توانید برای ارتباط با وکیل سایبری هم اکنون فرم مشاوره قرار داده شده در سایت را تکمیل نمایید.
بسیار کاربردی و عالی بود
ممنون نظر لطف شماست ..تیم وکیل سایبری آماده پاسخگویی و ارائه خدمات حقوقی به شما عزیزان می باشد .
من سوال داشتم اقا کسی که ۴ساله جیمیل وتمام سیستم گوشیمو حک کرده وابرومو برده جرمش ۱سال زندانه واقعا منصفانست؟
این سیستم قضایی است که بر اساس قانون اقدام به صدور رای می کند. گاهی شاکی از صدور آراء قضایی خشنود نیست. ولی در هر حال باید به تمام جوانب صدور رای هم دقت نظر لازم بشود. در هر حال براتون آرزوی موفقیت داریم. ممنون از اظهار نظرتون.
بیشتر از دو ساله که دو گوشی من هک شده هکر به تمام اطلاعات خصوصی من تسلط داره حتی زمانیکه با دخترم در شهرستان صحبت میکردم آمد روی خط جمله ای تهدید آمیز گفت ، از کارت اعتباری من برداشت میکنه و حساب کاربری که هکر ایجاد کرده باعث میشه که من بتونم از گوگل استفاده کنم هر بار که حساب کاربری هکر را حذف میکنم باز هم همان حساب کاربری در گوشی من فعال است و همگام سازی میشود با مخاطبین و گوگل درایو و جیمیل و همه تنظیمات در اختیار هکر است به تمام مکالمات من و پیامهای ارسالی و دریافتی تسلط دارد دیگه احساس امنیت ندارم و نمیدانم چکار کنم
خوب عقل کل برو یع گوشی دیگع بخر 😐 بعدشم هیچ برنامه ی ناشناخته ای رو نصب نکن …و توی هیچ لینک ناشناسی هم نرو😐
گوشی رو ریست فکتوری کنید
لطفا با مستنداتتون به دفتر مراجعه کنید تا بررسی بشه
سلام خسته نباشید ببخشید هک گوشی چقدر داره؟
سلام دوست گرامی.. مجازات هک گوشی بستگی به میزان شدت و خسارات وارده، تعیین میشه به همین منظور باید پرونده و توضیحات و مدارک بطور کامل توسط وکیل جرایم رایانه ای بررسی بشه تا دفاعیات موثری صورت بگیره ..جهت مشاوره تخصصی در این زمینه با وکیل جرایم رایانه ای و اینترنتی به شماره 02128423214 تماس بفرمائید.
سلام خسته نباشید ببخشید هک گوشی چقدرجرم داره؟
سلام دوست گرامی.. مجازات هک گوشی بستگی به میزان شدت و خسارات وارده، تعیین میشه به همین منظور باید پرونده و توضیحات و مدارک بطور کامل توسط وکیل جرایم رایانه ای بررسی بشه تا دفاعیات موثری صورت بگیره ..جهت مشاوره تخصصی در این زمینه با وکیل جرایم رایانه ای و اینترنتی به شماره 02128423214 تماس بفرمائید.