آموزش گام به گام رجیستر کردن گوشی
طرح رجیستری کردن گوشیهای همراه در مهر ماه سال 1397 آغاز شد تا از ورود کالاهای قاچاق جلوگیری شود. این طرح زمانی به کار میرود که شخصی از خارج کشور تلفن همراه وارد کند. او فرصت دارد تا 30 روز پس از وارد کردن گوشی، عوارض گمرکی آن را پرداخت کرده و گوشی را در طرح رجیستری ثبت نماید. در غیر این صورت قادر به استفاده از خدمات اپراتورهای مخابراتی در کشور نخواهد بود. با توجه به اهمیت این طرح در استفاده از گوشی همراه پس بهتر است تا روش رجیستر کردن گوشی را یاد بگیریم. به همین منظور، در ادامه آموزش رجیستر کردن گوشی را با هم مرور خواهیم کرد.
سامانه همتا
سامانه همتا همان ابزاری است که برای ثبت موبایل در طرح رجیستری به آن نیاز است. در حال حاضر سامانة دیگری در ایران برای رجیستر کردن گوشیهای همراه وجود ندارد پس افرادی که گوشی جدیدی خریداری میکنند باید برای رجیستر کردن آن به این سامانه مراجعه کنند. دسترسی به این سامانه از چندین طریق مختلف ممکن است و شما میتوانید از طریق اپلیکیشن، وبسایت، کد USSD و همچنین پیامک از آن استفاده نمایید.
استعلام اصالت دستگاه
پس از انتخاب گوشی مورد نظر قبل از باز کردن پلمپ جعبهی آن از اصل بودن آن دستگاه اطمینان حاصل کنید. میتوان از چند روش مختلف استفاده کرد. ابتدا روی جعبه تلفن همراه دنبال برچسب بگردید. از وجود آن اطمینان حاصل کنید سپس استعلام کد IMEI (شناسه بینالمللی تجهیزات موبایل) را بگیرید. برای گرفتن استعلام این کد کافی است کاراکترهای این شناسه را بدون احتساب خط تیره یا هر چیز دیگری به شماره 7777 پیامک کنید.
همچنین میتوان از کد دستوری #7777* یا اپیلیکیشن سامانه همتا نیز استفاده کرد. پس از انجام این کار، پیامکی با پیششماره 7777 برایتان ارسال میشود که حاوی مدل و اطلاعات موبایلی است که در حال خرید آن هستید. این اطلاعات را با موبایل مورد نظر مطابقت داده و پس از اطمینان به درست بودن مشخصات، آن را خریداری کنید. اگر اطلاعات گوشی با چیزی که نمایش داده میشود مغایرت دارد این بدان معنا است که این دستگاه غیر قانونی و یا قاچاق میباشد.
نحوهی رجیستری کردن گوشی همراه
رجیستر کردن گوشی همراه راههای زیادی دارد. ولی سه راه اصلی آن به وسیلهی کد USSD، با استفاده از وبسایت سامانه همتا و همچنین استفاده از اپلیکیشن همتا است که به آنها میپردازیم:
رجیستر کردن گوشی همراه به وسیلهی کد USSD:
در این روش رجیستر کردن گوشی میتوان به راحتی و بدون دسترسی به اینترنت گوشی همراه را رجیستری کرد. برای این کار مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.
1- ابتدا کد #7777* را شماره گیری کنید. با شمارهگیری این کد سامانه همتا باز میشود و در آن گزینههای استعلام اصالت، فعالسازی، انتقال مالکیت و افزودن دستگاه نمایش داده میشود.
2- با انتخاب گزینهی فعالسازی از شما کد 15 رقمی IMEI خواسته میشود که همانطور که گفته شد این کد بر روی جعبهی گوشی ثبت شده است. در صورت نبود کد روی جعبه میتوان آن را از بخش تنظیمات گوشی پیدا کرد برای این کار از راه زیر استفاده کنید:
Settings -> About phone -> Status -> IMEI information
3- در مرحلهی بعد شماره سیمکارتی که قصد رجیستر کردن با آن را دارید از شما خواسته میشود. با وارد کردن شماره سیمکارت در صفحه بعد کد فعالسازی یک بار مصرفی که در هنگام خرید از فروشنده گرفتهاید را وارد نمایید.
4- پس از وارد کردن کد فعالسازی و ارسال تأیید، رجیستر گوشی شما با موفقیت انجام خواهد شد.
رجیستر کردن گوشی همراه از طریق وبسایت سامانه همتا:
با استفاده از وبسایت سامانه همتا نیز میتوانید نسبت به رجیستر کردن گوشی اقدام نمایید. برای انجام این کار پس از ورود به وبسایت سامانه همتا مراحل زیر را دنبال کنید:
1- برای ورود به وبسایت میتوان از دو روش استفاده کرد: 1- ورود شماره همراه 2- ورود کد ملی
اگر شماره تلفنتان را انتخاب کنید برای گوشی شما کدی ارسال میشود. پس از وارد کردن رمز عبور و کد امنیتی، شما وارد سامانه خواهید شد.
2- در نوار سمت راستی که در صفحه اصلی وبسایت قرار دارد گزینهی “فعالسازی تلفن همراه” را انتخاب کنید.
3- در صفحهی بعد از شما اطلاعاتی خواسته میشود که عبارتاند از:
شماره تلفن همراه
کد IMEI
کد فعالسازی یک بار مصرف
پس از وارد کردن اطلاعات مورد نظر رجیستری گوشی شما با موفقیت ثبت و به پایان میرسد.
رجیستر کردن گوشی همراه به وسیلهی اپلیکیشن همتا:
برای رجیستر کردن گوشی از این روش که بسیار آسانتر از روشهای قبلی است کافی است مراحل زیر را بپیمایید:
1- ابتدا به بخش “فعالسازی تلفن همراه” بروید.
2- سپس اطلاعاتی همچون شماره تلفن همراه، IMEI و کد فعالسازی را وارد کنید.
3- گزینه ارسال را بزنید و گوشی خود را رجیستر کنید.
معرفی ما
گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری اولین و تنها مرکز مشاوره و وکالت در پروندههای جرایم رایانه ای، نام دامنه، تجارت الکترونیک، تنظیم قراردادهای فناوری اطلاعات، ردیابی و شناسایی مجرمین سایبری مجهز به ابزارهای پزشکی قانونی رایانه ای (سایبرفارنزیک) بوده و با بهرهمندی از کارشناسان متبحر در جمع آوری و مستند سازی ادله دیجیتال و نیز وکلای تحصیل کرده در زمینه جرایم رایانه ای آماده ارائه خدمات به شما می باشد.