درگاه درخواست رفع انسداد حساب

درگاه درخواست رفع انسداد حساب
مسدود شدن حسابهای بانکی به دلایل مختلفی اتفاق میافتد. اما این اتفاق ناخوشایند برای صاحبان حساب دردسرهای زیادی به وجود میآورد. به همین خاطر میخواهند هرچه زودتر درخواست رفع انسداد حساب را ارائه کنند و مانند گذشته فعالیتهای بانکی خود را از سر بگیرند. اما چگونه میتوان برای درخواست رفع انسداد حساب اقدام نمود و چه کارهایی لازم است انجام شود؟
اگر با ما همراه باشی درباره دلایل مسدودی حساب و راهکارهای رفع آن به صورت کامل صحبت میکنیم.
دلیل مسدودی حساب چیست؟
مسدود شدن حساب بانکی، صاحب حساب را از برداشت وجوه منع میکند و دیگر نمیتواند با حساب بانکی خود کاری انجام دهد. کسی که حساب او مسدود شده باشد، دیگر نمیتواند فعالیتهای مالی انجام دهد. درست است که هنوز مالک حساب محسوب میشود و به آن دسترسی دارد. اما به دلایلی نمیتواند فعالیتهای مالی انجام دهد. گاهی اوقات مسدودیت حساب مدت زمان زیادی طول میکشد و دلایل مختلفی دارد که عبارتاند از:
دستور مقامات قضایی
دستور مراجع قضایی برای حفظ حقوق شاکی یا خواهان، یکی از دلایل اصلی مسدود شدن حساب است. در چنین مواقعی قانون برای اجرای محکومیتهای مالی، حساب بانکی اشخاص را بر اساس درخواست محکوم له، توقیف میکند. البته این دادگاه است که دستور توقیف حساب را به بانک مرکزی میدهد و کلیه حسابها در موسسههای مالی و اعتباری و بانکها، مسدود میشود.
چنانچه شما نیز دچار چنین مشکلی شدهاید و حتی پیش از طرح دعوا با مشکل توقیف حساب مواجه هستید. برای ارائه درخواست رفع انسداد حساب میتوانید با وکلای متخصص ما مشورت کنید.
تقاضای صاحب حساب
علاوه بر اینکه مراجع دارای صلاحیت قضایی، میتوانند دستور بازداشت موجودی حسابهای بانکی را صادر کنند. صاحبان حساب نیز میتوانند خودشان برای مسدود شدن حساب درخواست دهند. البته باید این نکته را بدانید که دستور مقامات قضایی برای صدور حکم و مسدود شدن حساب ضروری است.
دستور پلیس فتا
در مواقعی که فیشینگ یا کلاهبرداری اینترنتی صورت گرفته باشد. به دلیل پولشویی، راهاندازی سایتهای شرطبندی و کسب مال از این راه غیرقانونی، پلیس فتا دستور میدهد تا حسابهای بانکی فرد مسدود شود. گاهی اوقات نیز به خاطر به سرقت رفتن رمز بانکی و شکایت صاحب حساب، پلیس فتا برای مسدود شدن حساب دستور لازم را صادر میکند.
مسدودی حساب به دستور شورای حل اختلاف
گاهی اوقات شورای حل اختلاف برای احقاق حق یا تأمین خواسته شاکیان دستور مسدود شدن حسابهای بانکی را میدهد.

ضمانت وام
مشکلی که برای اغلب افراد اتفاق میافتد، مسدود شدن حساب به خاطر ضمانت وام دوستان و آشنایان است. اگر شما ضامن کسی شدهاید تا وام بگیرد و حالا او به تعهداتش عمل نمیکند. متأسفانه با مسدودیت حساب مواجه میشوید تا اقساط وام از حساب شما کسر شود.
صدور چک بلامحل
صدور چک بیمحل یکی دیگر از دلایل مسدود شدن حساب است. درصورتیکه سابقه چک برگشتی داشته باشید، احتمالاً میدانید که رفع انسداد حساب، کار چندان راحتی نیست و حداقل باید ۷ سال صبر کنید تا بتوانید حساب مورد نظر را مجدداً پس بگیرید.
واریزی با مبالغ بالا
چنانچه حسابی داشته باشید و مبالغی بیش از حد استاندارد وارد حساب شما شود، بانک برای جلوگیری از پولشویی و انتقال وجه حساب شما را مسدود میکند. سقف مجاز واریزی برای حسابهای شخصی ۲۰۰ میلیون تومان و بیشتر است. اما مبلغ مورد نظر برای شرکتها و افراد حقوقی حدود 1 میلیارد تومان و بیشتر است.
دستور اداره ثبت
ممکن است دلیل مسدودیت حساب دستور صادر شده از جانب اداره ثبت باشد. دعاوی که به خاطر اسناد رسمی در دادگاه مطرح میشوند، مانند دعاوی چک یا مهریه، میتوانند دلیل مسدودی حسابهای بانکی باشند. اگر به خاطر عدم پرداخت اقساط مهریه میخواهید اقدام به رفع انسداد حساب نمایید. میتوانید از مشاوره حقوقی کارشناسان ما استفاده نمایید.
دستور بانک مرکزی
بانک مرکزی معمولاً به خاطر دستورات قضایی اقدام به مسدودیت حسابهای بانکی میکند که در مراحل پیش درباره آن صحبت کردیم.
مقررات بانک
گاهی اوقات ناقص بودن مدارک صاحب حساب یا راکد بودن حساب، میتواند دلیل موجهی برای بانکها باشد تا حساب مورد نظر را مسدود کنند.
مشاهده تراکنشهای سریالی
تراکنشهای سریالی با مبالغ پایین و به تعداد انبوه، باعث مسدود شدن حساب میشوند. به عنوان مثال اگر شخصی شماره حساب خود را برای یک کار خیر در اختیار دیگران قرار داده و به بانک اطلاع نداده یا قرعه کشی خانگی انجام میدهد و بدون اطلاع دادن به بانک به صورت ماهانه اقساط را دریافت میکند.
ممکن است با مشکل مسدودی حساب مواجه شود. بانک برای اینکه دلیل این واریزیهای سریالی و پرشمار را بداند. حساب را مسدود میکند تا با دارنده حساب ملاقات حضوری داشته باشد. البته پس از مشخص شدن دلیل تراکنشهای سریالی، مسدودیت حساب رفع میشود.

چگونه درخواست رفع انسداد حساب بدهیم؟
رفع توقیف حسابهای بانکی معمولاً توسط مراجع قضایی انجام میشود. البته مراجع دیگری هم هستند که وظیفه رفع انسداد حساب مسدود شده را به عهده دارند. این مراجع عبارتاند از:
- دادسرای عمومی و انقلاب
- قضات دادگاههای حقوقی
- قضات دادگاههای کیفری
- قضات شعب اجرای احکام
- دادگاههای حقوقی
- مراجع اداره ثبت
برای رفع انسداد حساب، ابتدا شما باید درخواست بدهید. سپس مرجع قضایی مورد نظر بعد از شناسایی علت مسدود شدن حساب و برطرف کردن آن، دستور لازم برای رفع مسدودیت را صادر نماید. هر مرجعی که دستور توقیف حساب را داده مجدداً همان مرجع باید دستور رفع توقیف را به بانک صادر کند. چنانچه نمیدانید دلیل مسدود شدن حساب چیست، میتوانید به مرجع قضایی مراجعه کنید که حساب شما را مسدود کرده تا با روند پرونده آشنا شوید و برای رفع آن اقدام نمایید. اگر خودتان در این باره اطلاعاتی ندارید، میتوانید با کارشناسان حقوقی ما مشورت کنید. رفع انسداد حساب مسدود شده با توجه به دلیل آن، دارای شرایط گوناگونی است که در این قسمت به بعضی از آنها اشاره میکنیم.
رفع مسدودی حساب به خاطر چک برگشتی
چنانچه مسئولیت حساب به خاطر چک برگشتی باشد با انجام اقدامات زیر، رفع مسدودی انجام میشود.
- جبران کسری مبلغ چک
- بازگرداندن لاشه چک به بانک توسط صاحب حساب
- دریافت رضایتنامه محضری از دارنده چک
- دریافت نامه رسمی از مراجع قضایی یا ثبتی صادر کننده اجرایی برای رفع مسدودی
- دریافت حکم قضایی با موضوع عدم بدهکاری و ارائه حکم به بانک
- منتظر ماندن به مدت ۳ سال از تاریخ صدور چک تا حساب به صورت خود به خود رفع مسدودی شود.
رفع مسدودی حساب به خاطر وجود مشکل در فضای مجازی
چنانچه معاونت فضای مجازی و دادستان کل کشور دستور مسدود شدن حساب بانکی را صادر کرده باشد. متقاضی میتواند با مراجعه به درگاه درخواست رفع انسداد حساب مسدود شده به آدرس www.internet.ir درخواست خود را برای رفع انسداد حساب در سایت کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه ثبت کند. در این سایت متقاضی باید فرم مربوطه را تکمیل کند و منتظر بماند تا به پرونده رسیدگی شود. البته امکان مراجعه حضوری به ادارات حقوقی بانکها نیز برای رفع مسدودی حساب وجود دارد.
رفع مسدودی حساب به خاطر دعاوی کیفری
هنگامیکه فردی شاکی خصوصی داشته باشد. ممکن است مبلغ شکایت شده در حساب او توقیف شود و به خاطر این شکایت نتواند از حساب بانکی خود استفاده نماید. رفع انسداد حساب مسدود شده در چنین مواقعی تنها نیاز به پرداخت مبلغ بدهی دارد تا شکایت منتفی شود و قرار منع تعقیب صادر شود. بعضی مواقع هم شاکی از شکایت خود صرف نظر میکند. بنابراین صاحب حساب میتواند لایحه خود را به شعبه صدور حکم تقدیم کند و درخواست خود را برای رفع مسدودی ارائه نماید. گاهی اوقات امکان ارسال اینترنتی لایحه به بانک مسدود کننده حساب و یا شعبههای نیابتی وجود دارد. با مراجعه به بانک میتوانید این اطلاعات را به صورت دقیق دریافت کنید.
رفع مسدودی حساب با دستور دادگاه
دستور دادگاه برای رفع مسدودی حساب کافی است. چنانچه در دعواهای حقوقی نیاز به رأی دادگاه دارید، بهتر است بدهی مورد نظر را پرداخت کنید و مدارک آن را به قاضی ارائه نمایید تا حکم رفع مسدودی را صادر کند.
رفع مسدودی حساب از طرف پلیس فتا
چنانچه مسدودیت حساب توسط پلیس فتا انجام شده باشد، اگر صاحب حساب علت را رفع کرده باشد. میتواند به بانک مراجعه نماید و شماره نامه صادر شده از جانب مرکز پلیس فتا را دریافت نماید. سپس باید به مرکز پلیس فتا مراجعه نموده یا از طریق شماره تلفن مرکز پلیس فتا برای رفع انسداد حساب تماس بگیرد. از طریق ورود به درگاه درخواست رفع انسداد حساب مسدود شده به آدرس www.cyberpolice.ir پلیس فتا نیز میتوانید اطلاعات مورد نیاز خود را به دست بیاورید.
رفع مسدودی حساب از طرف سامانه تحقیقات الکترونیک
همانگونه که اشاره کردیم ممکن است سامانه هوشمند تحقیقات الکترونیک دستور مسدودیت حساب را صادر کرده باشد. چنانچه تراکنشهای غیر عادی انجام دهید و به این دلیل حساب شما مسدود شده، میتوانید وارد سامانه eers.ir شوید و مدارک و مستندات خود را بارگذاری نمایید. بعد از بررسی پرونده حساب شما رفع مسدودی میشود.
اگر نامهای که از بانک دریافت میکنید، دارای کد sju است. به معنای محدودیت حساب توسط پلیس فتا است. اما اگر نامه دریافتی حاوی کد cju باشد. یعنی حساب شما توسط سامانه تحقیقات الکترونیک مسدود شده است.
کلام پایانی
در مقاله درگاه درخواست رفع انسداد حساب درباره نحوه رفع انسداد حساب و دلایل انسداد حساب صحبت کردیم. اگر با چنین مشکلی مواجه شدهاید و خودتان نمیتوانید برای رفع ممنوعیت حساب اقدامات قانونی را انجام دهید. میتوانید از طریق شمارههای موجود در سایت ما با کارشناسان حقوقی و مشاوران با تجربه نام سایت حاصل فرمایید تا شما را راهنمایی کنند.