مجازات تهدید به پخش عکس دیگران چیست؟ | وکیل سایبری
جرایم و دعاوی سایبری

مجازات تهدید به پخش عکس دیگران

مجازات تهدید به پخش عکس دیگران

تهدید به پخش عکس دیگران در فضای مجازی این روزها رواج بسیاری پیدا کرده است. انتشار تصاویر و فیلم ‌های خصوصی دیگران جرم محسوب می‌شود. در قانون ، برای این گونه جرم‌ها، مجازات‌هایی مانند حبس، شلاق و جزای نقدی در نظر گرفته شده است.

میزان مجازات بستگی به گستردگی انتشار تصاویر و ضررهای وارد شده به فرد مورد نظر دارد. در صورتی که درگیر پرونده‌ های تهدید به پخش انتشار تصاویر خصوصی در فضای مجازی شده‌اید. این مقاله از نام سایت را از دست ندهید.

تهدید به پخش عکس دیگران چه مجازاتی دارد؟

مجازات پخش عکس دیگران در فضای مجازی شامل حبس و جزای نقدی می‌شود. افرادی که مرتکب چنین جرمی شده باشند از ۹۱ روز تا دو سال به حبس محکوم می‌شوند و در صورت تشخیص قاضی باید جزای نقدی بین ۲۰ میلیون ریال تا ۱۵۰ میلیون ریال پرداخت کنند.

گاهی اوقات نیز هر دو مجازات تهدید به پخش عکس دیگران یعنی هم حبس و هم جزای نقدی ، شامل حال متهم می‌شود، یعنی این قاضی پرونده است که با در نظر گرفتن گستردگی انتشار تصاویر، تصمیم می‌گیرد چه میزان به فرد مورد نظر ضرر وارد شده و آبروی او تهدید شده است. در نهایت مجازاتی متناسب با نوع جرم برای مجرمان در نظر می‌گیرد.

مجازات انتشار عکس و تصویر دیگران

بر اساس ماده ۷۴۵ در قانون مجازات اسلامی، هر کس که در سامانه‌های اینترنتی و یا مخابراتی اقدام به انتشار صوت، تصویر و فیلم خصوصی و خانوادگی دیگران نماید، مرتکب جرم شده است. بنابراین هر فردی که بخواهد با سوء نیت اسرار دیگران را بدون رضایت آن ها در فضای مجازی منتشر کند و در دسترس دیگران قرار دهد به دلیل اینکه از نظر عرفی موجب هتک حیثیت دیگران شده، باید جزای نقدی بپردازد یا به زندان برود.

با توجه به اهمیت هتک حیثیت دیگران چه در فضای مجازی، چه دنیای واقعی، مجازات تهدید به پخش عکس دیگران نیز از نظر قانونگذار دور نمانده است. لذا برای تهدید هم مجازات در نظر گرفته شده است. بر اساس ماده ۶۶۹ در قانون مجازات اسلامی، افرادی که دیگران را تهدید کنند که عکس یا فیلم خصوصی آن ها را منتشر می‌کنند باید ۷۴ ضربه شلاق را تحمل کنند. در صورتی که فرد شاکی بتواند در دادگاه ثابت کند که متهم یا افراد سودجو او را تهدید به پخش عکس نموده‌اند همچنین می‌تواند برای آن ها مجازات حبس نیز بگیرد.

مراحل شکایت از تهدید به پخش عکس

پس تا اینجا دانستیم که مجازت تهدید به پخش عکس دیگران چیست. چنانچه در فضای مجازی فعالیت می‌کنید و از طرف افراد سودجو تهدید می‌شوید. باید برای اثبات جرم تهدید به پخش عکس، از افراد سودجو شکایت کنید. شما باید بتوانید ثابت کنید که مورد تهدید قرار گرفته‌اید. با گرفتن اسکرین شات از پیام‌های دریافتی خود یا ضبط صدا و مکالمه صوتی، می‌توانید در دادگاه ثابت کنید که شما را تهدید می‌کنند. در صورتی که مدارک لازم برای اثبات جرم را داشته باشید:

  • ابتدا باید یک شکواییه در دفتر خدمات قضایی ثبت نمایید.
  • پس از ثبت شکواییه در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، پرونده شما برای دادسرا ارسال می‌شود.
  •  چنانچه در دادسرا جرم تائید شود، پرونده به دادگاه کیفری ۲ ارسال می‌شود.
  • در آخر قاضی بعد از بررسی پرونده، حکم نهایی را صادر می‌نماید.

در صورتی که با نحوه شکایت از تهدید به پخش عکس دیگران آشنایی ندارید، می‌توانید از کمک کارشناسان حقوقی و وکیل سایبری استفاده نمایید. برای مشاوره تلفنی در این خصوص میتوانید با ما تماس بگیرید.

مدارک لازم برای اثبات تهدید به پخش عکس دیگران

مدارک لازم برای اثبات جرم انتشار عکس

مجازات تهدید به پخش عکس دیگران به سادگی امکان پذیر نیست. اگر قصد شکایت از انتشار عکس و فیلم خصوصی خود را دارید، برای اثبات جرم نیاز به مدارک محکمه پسند دارید. چنانچه هنوز عکس‌ها منتشر نشده‌اند، می‌توانید با اقدامات سریع و جمع آوری مدارک در دادگاه ثابت کنید که فردی شما را تهدید می‌کند. به این صورت می‌توانید جلوی انتشار عکس‌ها و فیلم‌های خصوصی خود را بگیرید. مدارکی که مورد تائید دادگاه هستند، عبارت‌اند از:

اسکرین شات

اسکرین شات یا عکس صفحه گوشی که شامل پیام‌های تهدید کننده باشد به عنوان مدرک محسوب می‌شود. البته تائید اسکرین شات فقط به عهده پلیس فتا و کارشناسان قضایی است. زیرا بعضی از افراد هستند که اسکرین شات جعلی تهیه می‌کنند و از این طریق می‌خواهند به صورت غیرقانونی از دیگران سو استفاده کنند. اما در دادگاه فقط اسکرین شات‌های واقعی مورد تائید قرار می‌گیرند. بنابراین فقط نمی توان به اسکرین شات استناد کرد و لازم است مدارک دیگری را نیز جمع آوری و ارائه نماییم.

ضبط صدا

برای آنکه بدنبال مجازات تهدید به پخش عکس دیگران باشیم بید همه نوع مدارک را جمع آوری کنیم. ضبط صدای تهدید کننده و پیام‌های تهدید آمیزی که به صورت ویس برای شاکی ارسال شده، یکی دیگر از مدارکی است که می‌تواند در دادگاه مورد استفاده قرار بگیرد.

رسید پرداخت پول

چنانچه فرد تهدید کننده اقدام به اخاذی نماید و از شاکی پولی دریافت کند. شاکی می‌تواند با ارائه رسید پرداخت پول، در کنار سایر مدارک ، ثابت کند که تهدید شده و مورد اخاذی قرار گرفته است. یعنی مجازات تهدید به پخش عکس دیگران را عملی سازد.

شهادت شهود

در صورتی که شاکی بتواند شاهدی را معرفی کند که در جریان پرونده قرار دارد، برای اثبات جرم بسیار کمک کننده است. در نتیجه در کنار سایر مدارک ، سند معتبری برای مجازات تهدید به پخش عکس دیگران در اختیار داشته باشد.

نکته: تمام اطلاعات و اسنادی که در بخش‌های پیش به آن ها اشاره کردیم برای اثبات جرم مجازات تهدید به پخش عکس دیگران ، مورد نیاز هستند. پس اگر از طرف کسی تهدید می‌شوید، پیام‌های تهدیدآمیز را پاک نکنید و اطلاعات گوشی خود را به صورت کامل در اختیار مراجع قضایی قرار دهید. در صورت لزوم می‌توانید برای دریافت مشاوره حقوقی با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

طرح شکایت، مقدمه مجازات تهدید به پخش عکس دیگران

درست است که مجازات تهدید به پخش عکس دیگران در قانون مورد تاکید قرار گرفته است، اما تا زمانی که جرم ثابت نشود و شرایط مورد نظر دادگاه فراهم نباشد. امکان شکایت وجود ندارد. بنابراین بهتر است بدانید شرایط شکایت به خاطر تهدید به انتشار عکس چیست؟

  • اگر فرد تهدید کننده به اینترنت دسترسی نداشته باشد و حتی سواد رایانه‌ای هم نداشته باشد، تهدیدهای این چنینی جرم محسوب نمی‌شود و از نظر قانون جرمی اتفاق نیفتاده است. بنابراین داشتن سواد رایانه‌ای و دسترسی به اینترنت از جمله شرایطی است که فرد شاکی باید بتواند آن ها را اثبات نماید.
  • چنانچه فرد تهدید کننده عکس‌های زیادی از شاکی در اختیار نداشته باشد یا هیچ گونه عکسی در دست نداشته باشد، مسلماً تهدیدهایی که انجام می‌دهد، جرم محسوب نمی‌شود و فرد نمی‌تواند به بهانه تهدید از او شکایت کند.
  • تهدید به پخش عکس دیگران باید موجب ترس و هراس شاکی شود. در صورتی که شاکی بتواند اثبات کند حیثیت و آبروی او به خطر افتاده، می‌تواند از افراد سودجو و تهدید کننده شکایت نماید.

مجازات تهدید بدون انتشار عکس‌های خصوصی، چیست؟

تا این قسمت از مقاله درباره جرم‌هایی صحبت کردیم که در آن ها شخصی اقدام به انتشار و پخش کردن تصاویر و فیلم خصوصی دیگران می‌کند. به دلیل اینکه این کار سبب ضرر یا هک حیثیت افراد می‌شود، مجازات‌های سنگینی دارد.

حالا اگر فقط موضوع تهدید باشد و فرد تهدید کننده برای کسب منافع فقط به صورت لفظی تهدید کند، آیا جرمی مرتکب شده و مجازات می‌شود؟ به عبارت دیگر آیا مجازات تهدید به پخش عکس دیگران امکان پذیر است؟

برای پاسخ به این سوال باید بگوییم چون فرد تهدید کننده هنوز عکس‌ها یا فیلم‌های خصوصی دیگران را منتشر نکرده، اما از نظر قانون حریم خصوصی جامعه را به خطر انداخته، مرتکب جرم شده است. ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی می‌گوید:«هرگاه کسی افراد جامعه را به هر نحوی تهدید به هتک حیثیت نماید به مجازات ۷۴ ضربه شلاق و 1 ماه تا 1 سال حبس محکوم می‌شود.»

  • گاهی اوقات این جرم‌ها در فضای مجازی اتفاق نمی‌افتند و افراد سودجو دیگران را تهدید می‌کنند که تصاویر خصوصی آن ها را به صورت شفاهی پخش می‌کنند. باز هم فرد تهدید کننده محکوم است و مرتکب جرم شده است.
  • گاهی اوقات نیز فرد تهدید کننده افراد جامعه را با بستگان و نزدیکان آن ها تهدید می‌کند. یعنی آن ها را تهدید می‌کنند که عکس‌ها و فیلم‌های خصوصی بستگانشان را منتشر خواهد کرد. این کار هم جرم محسوب می‌شود و قابل پیگیری است.
  • گاهی اوقات تهدید مربوط به انتشار چت‌های خصوصی می‌شود. شاید از نظر شما انتشار عکس و فیلم خصوصی اهمیت بیشتری داشته باشد. اما انتشار چت‌های خصوصی هم به همان اندازه مهم است و می‌تواند باعث ضرر و هک حیثیت دیگران شود. به همین خاطر در قانون مجازات اسلامی در ماده ۷۴۵، برای افرادی که اقدام به انتشار چت‌های خصوصی یا اسکرین شات‌های دیگران می‌کنند مجازات در نظر گرفته می شود و بنا بر ماده ۶۶۹ به حبس و شلاق محکوم هستند. زیرا انتشار چت‌های خصوصی و اسکرین شات‌های خصوصی هم می‌تواند باعث ضرر مالی یا ضرر حیثیتی برای افراد جامعه شود.

فرقی نمی‌کند که فرد تهدید کننده ین اقدام را انجام دهد و به هدف خودش برسد یا نه صرفاً به خاطر تهدید که یک کار غیرقانونی است، مجرم محسوب می‌شود.

توجه: جرم تهدید بر اساس ماده ۱۱۴ در قانون مجازات اسلامی با گذشت شاکی خصوصی قابل گذشت است. اگر شاکی خصوصی فرد تهدید کننده را ببخشد، مرتکب جرم از مجازات معاف می‌گردد.

کلام پایانی

تهدید به پخش عکس دیگران در فضای مجازی دلیل شکایت بسیاری از افراد به مراجع قضایی است. با توجه به اینکه افراد عادی آگاهی چندانی در رابطه با قوانین و شرایط شکایت از انتشار عکس و فیلم خصوصی در فضای اینترنت ندارند، توصیه می‌کنیم از مشاوره حقوقی و راهنمایی وکلای اینترنتی استفاده کنید تا بتوانید نتیجه مورد نظر خود را در دادگاه دریافت نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه شکایت از تهدید به پخش عکس در اینترنت، می‌توانید با کارشناسان حقوقی ما تماس بگیرید.

مجازات تهدید به پخش عکس دیگران در قانون مورد تاکید و تصریح قرار گرفته است. بنابراین فقط ارتکاب عملی انتشار عکس دیگران جرم محسوب نمیشود. بلکه تهدید به انتشار آن نیز جرم محسوب می گردد و با مجازات همراه خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *