اینترنت و جاسوسی اطلاعات در آن چگونه است؟ | وکیل سایبری
آموزش سایبری

اینترنت و جاسوسی اطلاعات در آن

اینترنت و جاسوسی اطلاعات در آن تبدیل به یکی از معضلات بشر شده و به صورت روز افزون شاهد این هستیم که اطلاعات شخصی افراد، بیش از هر زمان دیگری در اینترنت قرار دارد و آن به یک گنجینه با ارزش از اطلاعات تبدیل کرده است.

چنانچه شما در اینترنت و فضای مجازی و شبکه های اجتماعی مورد هک واقع شدید و اطلاعات ارزشمندتان در معرض تهدید و آسیب قرار رفت، می توانید با وکیل سایبری مشاوره و در مورد ردیابی مجرمین سایبری گفتگو نموده و نسبت به افزایش ضریب ایمنی محیط کسب و کار خود اقدام کنید.

با استفاده روزافزون از اینترنت در زندگی روزمره، پیوند خوردن دنیای حقیقی و مجازی و نفوذ اینترنت و فناوری های نوین به زندگی مردم دنیا، جاسوسی اطلاعات در این فضا افزایش پیدا کرده است. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا آگاهی شما نسبت به این فضا افزایش پیدا کند.

جاسوسی اطلاعات در اینترنت چیست؟

همانطور که متوجه شدید، اینترنت و جاسوسی اطلاعات در آن یکی از مشکلاتی است که جوامع با آن مواجه هستند. جاسوسی اطلاعات در اینترنت به فعالیت هایی گفته می شود که در آن افراد یا گروه ها به صورت غیر قانونی به سیستم های کامپیوتری، شبکه ها یا اطلاعات دیجیتال سایر افراد دسترسی پیدا می کنند.

این نوع جاسوسی معمولاً با هدف جمع آوری اطلاعات حساس، تخریب اطلاعات یا ایجاد اختلال در سیستم ها انجام می شود. اهداف جاسوسی سایبری موارد زیر هستند:

  • دولت ها: برای جمع آوری اطلاعات سیاسی، اقتصادی و نظامی از کشورهای رقیب
  • شرکت ها: برای سرقت اسرار تجاری، اطلاعات مشتریان یا استراتژی های تجاری
  • اشخاص: دسترسی به اطلاعات شخصی برای مقاصد مالی یا تخریبی
اینترنت و جاسوسی اطلاعات در آن

انواع روش های جاسوسی در اینترنت

سو استفاده از فضای اینترنت و جاسوسی اطلاعات در آن، می تواند به روش های مختلفی صورت بگیرد که مهمترین آن ها عبارتند از:

  • فیشینگ: ارسال ایمیل های جعلی یا ایجاد وب سایت های تقلبی برای فریب کاربران و سرقت اطلاعات آن ها، رواج بسیاری پیدا کرده است.
  • بدافزارها: بهره بردن از اپلیکیشن های مخرب برای نفوذ به سیستم ها و جمع آوری اطلاعات، به عنوان یکی از خطرناک ترین روش های جاسوسی اطلاعات شناخته می شود.
  • جمع آوری داده های عمومی: بهره بردن از اطلاعات موجود در شبکه های اجتماعی و وب سایت های عمومی به منظور شناسایی الگوها و رفتارهای کاربران از روش های جاسوسی است.
  • استفاده از کی لاگرها: نصب اپلیکیشن هایی که به صورت مخفیانه کلیدهای فشرده شده روی صفحه کلید را ثبت کرده تا اطلاعات ورود و دیگر داده ها را به دست آورند.
  • جاسوسی از طریق وای فای عمومی: بهره بردن از شبکه های وای فای عمومی بدون رمز، برای دسترسی به اطلاعات کاربران متصل یکی دیگر از خطرات استفاده از اینترنت و جاسوسی در آن است.
  • مهندسی اجتماعی: فریب افراد برای افشای اطلاعات حساس به وسیله ایمیل، تماس تلفنی یا ملاقات حضوری، یک روش جاسوسی سایبری است.
  • اپلیکیشن های جاسوسی: نصب اپلیکیشن هایی که به شکل مخفیانه روی فعالیت های شخص نظارت دارد و اطلاعات شخصی او را به شخص ثالث ارسال می کند.
  • تحلیل الگوهای رفتاری: جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به رفتار کاربران برای شناسایی نقاط ضعف و قدرت به عنوان یک روش جاسوسی اطلاعات شناخته می شود.
مصون بودن در اینترنت

چگونه از جاسوسی اطلاعات در اینترنت امان باشیم؟

در این قسمت به بررسی نکاتی برای در امان ماندن از خطرات استفاده از اینترنت و جاسوسی در آن خواهیم پرداخت؛ برای ممانعت از جاسوسی به این نکات توجه کنید:

رمزگذاری کردن اطلاعات

یک شیوه ساده برای محافظت از اطلاعات شما، رمزگذاری است. شما می توانید فایل ها را روی درایو خود رمزگذاری کرده تا در صورت هک شدن سیستم، هیچ کس نتواند به آسانی به چیزهایی که ذخیره کرده اید، دسترسی پیدا کند. علاوه براین، می توانید ایمیل های خود را رمز گذاری کنید تا کارشناسان ایمیل مارکتینگ، نتوانند متوجه آنچه که ارسال می کنید، شوند.

همواره اطمینان حاصل کنید که با گواهی SSL معتبر در حال گشت و گذار در اینترنت هستید؛ زیرا سایت دارای گواهی SSL ایمن است. گواهی SSL تمام اطلاعاتی را که از طریق شبکه منتقل می شوند را رمزگذاری می کند تا حتی اگر فردی به آن اطلاعات دسترسی پیدا کند، نتواند آن را بخواند. SSL از تمام اطلاعات شما مثل اطلاعات کارت اعتباری و اطلاعات ورود به سیستم محافظت می کند.

استفاده از حالت ناشناس مرورگر

یکی دیگر از راهکارهای در امان ماندن از خطرات استفاده از اینترنت و جاسوسی اطلاعات در آن، استفاده از حالت ناشناس مرورگر است. چنانچه دوست ندارید که تاریخچه جستجو، داده های موقت یا کوکی های شما توسط کامپیوتر ذخیره شود، از حالت ناشناس مرورگر بهره ببرید. زمانی که با این حالت جستجو می کنید، هیچ فردی نمی تواند تاریخچه جستجوی شما را ردیابی کند.

البته دقت کنید که این حالت نیز کاملا خصوصی نیست. در زمان جستجو در حالت ناشناس، ارائه دهندگان خدمات اینترنت شما همچنان می توانند شما را کنترل کنند. چنانچه از اینترنت روی دسکتاپ شرکتی بهره می برید، مدیر شما می تواند سابقه جستجو را ردیابی کرده و سایت هایی را که مشاهده می کنید را ببیند.

استفاده از آنتی ویروس

برای جلوگیری از خطرات اینترنت و جاسوسی اطلاعات در آن، همواره در تمام دستگاه های خود از یک برنامه آنتی ویروس بهره ببرید. این برنامه از اینکه هکرها به صورت مخفیانه دستگاه شما را در  اختیار خود بگیرند، جزئیات محرمانه و مالی شما را ببینند و موقعیت شما را کنترل کنند، جلوگیری می کند.

شرکت ها به صورت مرتب نرم افزارهای امنیتی آنتی ویروس را برای محافظت در برابر بدافزارهای جدید، تبلیغات مخرب و سایر تهدیدات به روزرسانی می کنند؛ در نتیجه همواره از آخرین نسخه آنتی ویروس روی دستگاه خود استفاده کنید.

استفاده از VPN

یک شبکه خصوصی مجازی(VPN) با ایجاد یک اتصال خصوصی از اینترنت عمومی، امنیت و ناشناس ماندن در دنیای وب را امکان پذیر می کند. VPN آدرس اینترنت را مخفی کرده تا عملا ردیابی فعالیت های آنلاین شما غیر ممکن شود.

جمع بندی

ما در این مطلب نکاتی را در رابطه با اینترنت و جاسوسی اطلاعات در آن بیان کردیم. همانطور که مطالعه کردید، راه های مختلفی برای جاسوسی اطلاعات و دسترسی به داده های شخصی شما در اینترنت وجود دارد. مجرمان با استفاده از این راهکارها به راحتی می توانند به اطلاعات شخصی شما دسترسی پیدا کرده و از آن ها سو استفاده کنند؛ اما شما با کمک راهکارهای گفته شده می توانید مانع این اتفاق شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *