ردیابی اکانت حذفی اینستاگرام، تلگرام و ایتا وسط پلیس فتا
آموزش سایبریوکالت و مشاوره سایبری

ردیابی اکانت حذفی اینستاگرام، تلگرام و ایتا توسط پلیس فتا

چگونگی ردیابی اکانت حذفی اینستاگرام و سایبرشبکه های اجتماعی توسط پلیس فتا

در فضای مجازی همانند فضای واقعی افراد متخلف زیادی هستند که انواع جرایم را مرتکب می‌ شوند. شبکه ‌های اجتماعی و فضای مجازی از آسیب ‌ها و جرایم مصون نیستند؛ تنها شیوه ارتکاب جرایم و نوع آن ها در این فضاها متفاوت است. تلگرام، ایتا و اینستاگرام از جمله شبکه ‌های اجتماعی به شمار می روند که زمینه لازم برای وقوع جرایم مختلف را دارند.

پلیس فتا برای پیشگیری و کنترل وقوع جرم در این پلتفرم‌ ها و همچنین مجازات افراد متخلف، خدمات متنوعی ارائه می‌ دهد. یکی از انواع مشاوره ها و خدمات حقوقی، در ارتباط با امنیت شبکه های اجتماعی از جمله ردیابی اینستاگرام و تلگرام است. در این مقاله، بیشتر در این خصوص صحبت خواهیم کرد.

ردیابی اکانت حذفی امکان پذیر است؟

اکانتی که در شبکه‌ های مجازی از جمله تلگرام، ایتا یا اینستاگرام ایجاد می‌ کنید به یک سیم کارت نیاز دارد. حتی اگر با یک سیم کارت چندین اکانت برای خود بسازید باز هم می ‌توان فعالیت‌ های مربوط به سیم کارت را ردیابی کرد.

ردیابی اکانت حذفی اینستاگرام

در رابطه با دسترسی پلیس فتا به اکانت کاربران و پاسخ به این سوال که آیا پلیس فتا می ‌تواند اکانت تلگرام، ایتا یا اینستاگرام را ردیابی کند یا خیر؟ باید بگوییم نه در همه موارد.

پلیس فتا با داشتن مجوزهای قانونی و در برخی شرایط خاص می ‌تواند اقدام به ردیابی فعالیت ‌های کاربران کند. اگر اکانت ‌های کاربران در شبکه‌ های مجازی داخلی باشد، امکان ردیابی آنها یا ردیابی اکانت حذفی برای پلیس فتا وجود دارد.

این مرجع قانونی در برخی موارد خاص که نیاز به بررسی یک سری تحقیقات قانونی باشد، با شرکت‌ های ارائه دهنده خدمات اینترنتی و شبکه ‌های اجتماعی داخلی ارتباط برقرار می ‌کند. سپس با همکاری مراجع قضایی و این شرکتها به ردیابی اکانت‌ حذفی می پردازد.

انواع جرایم در شبکه های مجازی

شبکه‌ های اجتماعی در فضای مجازی، درست مانند دنیای واقعی تحت پوشش قوانین کیفری هستند؛ بنابراین هرگونه جرم و تخلف در این فضاها قابلیت پیگیری دارد و افرادی که مرتکب این جرایم شده‌اند باید مورد مجازات قرار بگیرند.

ایجاد پیج‌ های فیک و سوء استفاده از هویت دیگران، انتشار اطلاعات شخصی بدون رضایت شخص، تهدید به افشای اسرار خصوصی، توهین و فحاشی، هتک حیثیت یا ارسال پیام‌ های تهدید آمیز، از جمله جرایمی هستند که در شبکه ‌های مجازی اتفاق می ‌افتند. علاوه بر آن، افشای تصاویر خصوصی افراد از دیگر مواردی هستند که می ‌توان به عنوان جرایم رایج در شبکه ‌های اجتماعی از آن یاد کرد.

بر اساس قانون مجازات اسلامی، برای هر یک از این جرایم، جزای نقدی، حبس و حتی شلاق تعیین می ‌شود. در صورتی که شما قربانی این جرایم هستید می ‌توانید برای بررسی این موضوع از وکیل جرایم رایانه‌ای کمک بگیرید؛ به این ترتیب مراحل قانونی مرتبط با پیگیری این موضوع را راحت ‌تر طی می کنید.

ردیابی اکانت حذفی اینستاگرام،تلگرام و ...

روش های جلوگیری از وقوع جرم در شبکه های اجتماعی

برای پیشگیری از وقوع جرایم مختلف در پلتفرم ‌های اجتماعی به اقدامات و روش ‌هایی که در ادامه اشاره می ‌کنیم دقت داشته باشید.

  • حریم خصوصی خود را در شبکه های اجتماعی به دقت بررسی و تنظیمات مورد نیاز را روی آن اعمال کنید.
  • اطلاعات شخصی خود را به هیچ عنوان با افرادی که آن ها را نمی ‌شناسید به اشتراک نگذارید.
  • از رمزهای عبور منحصر به فرد و قوی استفاده کنید و مرتباً این رمزها را تغییر دهید.
  • جهت اطمینان بیشتر، احراز هویت دو مرحله‌ای را فعال کنید.
  • هرگونه رفتار مشکوکی که مشاهده کردید به پشتیبانی پلتفرم مورد نظر خود گزارش دهید.
  • در مورد فناوری ‌های جدید و روش ‌های ارتکاب جرایم، اطلاعات و آگاهی خود را بالا ببرید.
  • در صورت وجود هرگونه مشکل، برای دریافت مشاوره‌ های لازم از یک وکیل متخصص جرایم رایانه‌ای کمک بگیرید.

نحوه شکایت و پیگیری جرایم در اینستاگرام، تلگرام و ایتا

اگر در پلتفرم‌ های اجتماعی مختلف از جمله ایتا، اینستا یا تلگرام بر علیه شما جرمی صورت بگیرد می‌ توانید از طریق مراحل زیر جهت پیگیری و شکایت اقدام کنید.

  1. جمع آوری شواهد: تمام مدارک و شواهد مربوط به جرم را جمع آوری کنید. این مدارک می ‌توانند شامل لینک‌ های مرتبط، اسکرین شات ‌ها و… باشند.
  2. مراجعه به پلیس فتا: جهت ثبت شکایت به پلیس فتا مراجعه کنید.
  3. مراجعه به دادسرا: در صورت نیاز به دادسرا مراجعه کرده و شکایت خود را به صورت قانونی پیگیری نمایید.
ردیابی اکانت حذف شده

اقدامات لازم برای ردیابی اکانت‌ حذفی توسط پلیس فتا

برای ردیابی اکانت حذفی اینستاگرام و تلگرام و ایتا توسط پلیس فتا باید مراحل مختلفی طی شود. تمامی این مراحل به صورت کاملاً قانونی و با رعایت ضوابط حریم خصوصی صورت می گیرند. برخی از این اقدامات و مراحل به شرح زیر هستند.

دریافت مجوز قانونی

اولین مرحله از مراحل ردیابی اکانت حذفی توسط پلیس فتا، دریافت مجوزهای قضایی از مراجع قضایی است. بدون مجوز یا دستور قضایی معتبر، هیچ سازمان دولتی یا نهادی از جمله پلیس فتا نمی ‌تواند به اطلاعات شخصی کاربران دسترسی داشته باشد. در مواردی که تهدیدات امنیتی، اتهامات و جرایم سایبری یا نقض قوانین انجام شده باشد، این مجوزها برای تکمیل تحقیقات قضایی یا جنایی صادر می‌ شوند.

مراجعه به پلتفرم های اجتماعی

بعد از اینکه مجوزهای قضایی دریافت شد پلیس فتا برای دسترسی به اطلاعات اکانت ‌های حذف شده در پلتفرم‌ های اجتماعی مختلف، می‌ تواند از طریق مراجع قانونی اقدام کند. پلتفرم‌ ها به طور معمول اطلاعات و داده‌ های کاربران را برای یک مدت مشخص نگهداری می‌ کنند.

حتی اگر کاربر اکانت خود را حذف کرده باشد تا مدتی اطلاعاتی نظیر شماره تلفن‌ ها، تاریخچه پیام‌ ها، آی ‌پی، آدرس ‌های وارد شده و سایر اطلاعات این چنینی در حساب کاربری اکانت حذف شده باقی می ‌ماند.

ردیابی اکانت حذفی توسط پلیس فتا

حفظ داده ها پس از حذف اکانت

پلتفرم ‌های اجتماعی برای ذخیره کردن و نگهداری اطلاعات کاربران از روش‌ های مختلفی استفاده می‌ کنند. در اینستاگرام برای مدت زمانی پس از حذف اکانت، داده‌ های کاربر ذخیره می‌ شود؛ بنابراین پلیس فتا می ‌تواند به فعالیت ‌های گذشته کاربر دسترسی داشته باشد.

در تلگرام، پیام ‌ها در سرورهای این پلتفرم ذخیره می ‌شوند و حتی بعد از حذف اکانت کاربر، داده‌ ها تا مدت زیادی قابل بازیابی خواهند بود. در اپلیکیشن ایتا نیز مانند تلگرام، داده‌ های کاربران بر اساس مقررات و شرایطی، درون این پلتفرم ذخیره می ‌شود.

تکنیک های تحلیل داده و ردیابی

در صورتی که اکانت کاربر به طور کامل حذف شده باشد و پلیس فتا نتواند اطلاعات لازم را از پلتفرم دریافت کند، از روش‌ های تحلیل دیجیتال جهت پیگیری رد پای کاربر استفاده می‌ کند. این روش‌ ها عبارتند از:

  • تحلیل فعالیت‌ های آنلاین: در برخی موارد پلیس فتا برای شناسایی زمان و مکان دقیق فعالیت‌ های کاربر، از طریق آی پی آدرس ‌ها و داده‌ های مرتبط با اتصال‌ های اینترنتی گذشته او کمک می گیرد.
  • ردیابی از طریق دستگاه ‌های مختلف: در صورتی که اطلاعات دستگاه ‌هایی که به اکانت متصل شده اند موجود باشد، پلیس فتا به واسطه آن ها می ‌تواند اطلاعات بیشتری دریافت کند.

بررسی اطلاعات موجود در حساب های مرتبط و دستگاه ها

از دیگر اقداماتی که پلیس فتا برای ردیابی اکانت حذفی اینستاگرام و تلگرام انجام می ‌دهد بررسی اطلاعات موجود در حساب‌ های مرتبط و دستگاه‌ ها است.

در صورتی که پلیس فتا نیاز به دسترسی به اطلاعات کامپیوتر یا تلفن همراه کاربر داشته باشد از روش‌ های مختلف، اطلاعات موجود در موبایل یا کامپیوتر کاربر را بررسی می ‌کند. این اطلاعات شامل تاریخچه مرورگر، بررسی اپلیکیشن ‌ها و داده ‌های ذخیره شده در آن، بررسی حافظه دستگاه و… می ‌شود.

همکاری با سرویس دهندگان اینترنتی

در برخی موارد پلیس فتا می ‌تواند با سرویس دهندگان اینترنتی همکاری داشته باشد. در این همکاری، پلیس فتا از سرویس دهندگان اینترنتی درخواست می ‌کند کاربرانی را که از طریق آی‌ پی‌ های به خصوص وارد پلتفرم شده‌اند شناسایی کرده و اطلاعات مربوط به آن ها را در اختیار ایشان قرار دهد. این داده‌ ها می‌ تواند کمک کند تا پلیس هویت واقعی افراد را شناسایی نماید.

نقش وکیل در بررسی جرایم رایانه ای و ردیابی اکانت حذفی

برای ردیابی اکانت حذفی اینستاگرام و تلگرام و ایتا توسط پلیس فتا باید مراحل مختلفی را طی کنید. این مراحل پیچیدگی ‌ها و چالش‌ های متعددی را به همراه دارند که ممکن است وقت زیادی از شما بگیرند؛ اما در این شرایط می ‌توان با کمک گرفتن از یک وکیل متخصص جرایم رایانه‌ای، در کمترین زمان ممکن و بدون هیچ گونه مشکلی، مراحل را طی نمود.

نقش وکیل متخصص جرایم رایانه‌ ای در ردیابی اکانت حذفی اینستاگرام، ایتا و تلگرام چیست؟ در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

  • پیگیری حقوق: یک وکیل متخصص و کاربلد، پرونده را به مراجع قضایی ارجاع داده و تمامی فرایندهای قانونی را دنبال می‌ کند تا در نهایت عدالت به اجرا در بیاید.
  • شناسایی و جمع آوری شواهد: در صورت وقوع جرم در هر یک از پلتفرم ‌های اجتماعی، یک وکیل مجرب و متخصص به شناسایی و مستند سازی ادله دیجیتال می ‌پردازد. همچنین با تحلیل پیام‌ ها، پست‌ ها و سایر فعالیت‌ های آنلاین، اطلاعات لازم را جمع آوری می ‌کند.
  • ارائه مشاوره حقوقی: وکیل متخصص جرایم رایانه‌ای به کسب و کارها، افراد و نهادهای مختلف در رابطه با نحوه محافظت از خود در برابر جرایم رایانه‌ای، مشاوره‌ های لازم را ارائه می ‌دهد.
  • پیگیری رفع محتوای مجرمانه: وکیل متخصص می ‌تواند درخواست حذف محتواهای مجرمانه را از شبکه‌ های اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام، ایتا یا تلگرام مطرح نماید. همچنین می تواند از این شبکه‌ ها بخواهد تا هرگونه محتوای تهدیدآمیز یا توهین آمیز را حذف کنند.
  • ارتباط با پلتفرم‌ های دیجیتال: وکیل متخصص به نمایندگی از موکل خود می ‌تواند جهت بررسی مسائل حقوقی و شکایت، با تیم های حقوقی شبکه های اجتماعی ارتباط برقرار کند؛ به این ترتیب اطلاعات مورد نیاز برای ردیابی اکانت ها را کسب کند.

آیا پلیس فتا در رابطه با پیج ‌های غیر اخلاقی در شبکه ‌های اجتماعی پیگیری لازم را دارد؟

بله پلیس فتا در این موارد نیز مستقیماً وارد عمل می ‌شود؛ بنابراین اگر پیج‌ هایی را می ‌شناسید که محتوای غیر اخلاقی پست می ‌کنند، می ‌توانید از طریق مراجعه به پلیس فتا، اطلاعات آن پیج را در اختیار ایشان قرار داده و اقدامات لازم را جهت پیگیری این موضوع انجام دهید.

پلیس فتا بعد از ارزیابی صحت موضوع، ابتدا برای مدیر صفحه مذکور، احضاریه ارسال می ‌کند. در صورتی که شخص در موعد مقرر در محل مورد نظر حضور پیدا نکند، دو روز بعد، اقدامات لازم جهت دستگیری وی فراهم می ‌گردد.

سخن پایانی

در این مطلب در رابطه با ردیابی اکانت حذفی اینستاگرام ، تلگرام و ایتا صحبت کردیم. همچنین اقدامات پلیس فتا را در رابطه با ردیابی اکانت های حذفی مورد بررسی قرار دادیم. به طور کلی، فضای مجازی و شبکه ‌های اجتماعی مانند دنیای واقعی زمینه وقوع جرم و هرگونه تخلف را دارند.

در صورتی که در این فضا فعالیت می‌ کنید و از سوی اکانت ‌های مختلف مورد تهدید قرار گرفتید یا هرگونه توهین فحاشی و… علیه شما صورت گرفت، می ‌توانید با مراجعه به پلیس فتا، اکانت حذفی فرد مورد نظر را شناسایی کنید. سپس اقدامات لازم را جهت احقاق حق خود انجام دهید.

چنانچه نیاز به مشاوره تلفنی با وکیل سایبری داشتید، میتوانید با وکیل سایبری علیرضا طباطبایی مشورت نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *