فایل های حاوی ویروس و هشدارهای پلیس فتا | وکیل سایبری
آموزش سایبری

فایل های حاوی ویروس و هشدار پلیس فتا

هشدار پلیس فتا در مورد فایل های حاوی ویروس

بر اساس هشدار پلیس فتا ، فایل‌ های حاوی ویروس در بستر فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی محتواهای فریبنده‌ای دارند. به همین خاطر افراد زیادی در دام کلاهبرداران می‌افتند و برای دانلود کردن محتواهای فریبنده یا به اشتراک گذاشتن آن ها مورد کلاهبرداری قرار می‌گیرند. بدافزارهای موجود در این ویروس‌ها اطلاعات آن ها را به سرقت می‌برند.

اما راهکار مقابله با این فایل‌ های حاوی ویروس چیست و چه اقداماتی برای جلوگیری از افراد سودجو می‌توان انجام داد؟

راهکارهای مقابله با فایل های حاوی ویروس

1. حفظ هوشیاری و بالا بردن اطلاعات

پلیس فتا خاطر نشان میکند افراد سودجو که سایت‌های کلاهبرداری را طراحی می‌کنند از تبلیغات غیرواقعی استفاده می‌نمایند و کاربران اینترنتی را با وعده‌های رایگان بودن فایل، فریب می‌دهند. همین باعث می‌شود بسیاری از افراد ترغیب شوند تا فایل‌ های حاوی ویروس را دانلود کنند.

بنابراین کاربران باید هوشیار باشند و اطلاعات کافی درباره نرم‌افزارهای مورد نیاز خود را به دست بیاورند. چنانچه اطلاعات فرد افزایش پیدا کند. فریب تبلیغ‌های جعلی کلاهبرداران را نمی‌خورد و برای دانلود نرم‌افزارهای مورد نیاز خود فقط به سایت‌های معتبر و قابل اطمینان مراجعه می‌کند.

فایل های آلوده به ویروس و هشدار پلیس فتا

2. عدم دریافت فایل‌های ناشناس

ازآنجاکه افراد سودجو از طریق ویروس‌ها و بدافزارها به دستگاه‌های کاربران نفوذ می‌کنند، بهتر است هنگام دریافت و ارسال تصاویر یا فیلم‌های خصوصی دقت کنید و هر فایلی را از هر کسی نگیرید. زیرا ممکن است گوشی موبایل آشنایانتان فایل‌ های حاوی ویروس داشته باشند. اما خودشان نیز بی خبر از این موضوع باشند. بنابراین بهتر است هنگام ارسال و دریافت تصاویر یا فایل‌های شخصی دقت بیشتری به خرج دهید.

3. از آنتی ویروس‌های به روز رسانی شده استفاده کنید

درست است که عدم دریافت فایل‌ های حاوی ویروس و یا مشکوک به آن، تا حد زیادی می‌تواند از آلوده شدن دستگاه شما جلوگیری کند، اما بهتر است حتماً یک آنتی ویروس روی دستگاه خود نصب کنید و آن را به روز رسانی نمایید تا امنیت دستگاه شما تأمین شود. این آنتی ویروس‌ها پس از دریافت فایل‌های ناشناس، اول آن ها را بررسی می‌کنند و در صورت داشتن ویروس یا بدافزار از نصب آن ها جلوگیری به عمل می‌آورند.

4. مراجعه به سایت پلیس فتا

افرادی که نیاز به اطلاعات بیشتری در رابطه با فایل‌ های حاوی ویروس دارند، می‌توانند به سایت پلیس فتا مراجعه نمایند و اطلاعات مورد نیاز خود را در بخش آموزش سایت دریافت نمایند.

5. فایل‌های پیوست موجود در ایمیل را باز نکنید

یکی از مشکلاتی که برای بسیاری از کاربران در فضای مجازی اتفاق می‌افتد، این است که پس از دریافت ایمیل‌های ناشناس، فایل‌های پیوست موجود در ایمیل‌ها یا همان فایل‌ های حاوی ویروس را باز می‌کنند. این ایمیل‌ها گاهی اوقات حاوی ویروس هستند و ویروس‌ها می‌توانند خیلی راحت به برنامه‌های گوشی یا کامپیوتر آن ها دسترسی پیدا کنند. بنابراین بهتر است از باز کردن فایل‌های پیوست که در ایمیل‌های ناشناس برای شما می‌آید، خودداری نمایید.

6. حذف بد افزار یا فایل آلوده

گاهی اوقات فایل‌ های حاوی ویروس آسیبی به گوشی شما وارد نمی‌کنند و می‌توانید آن ها را قرنطینه کنید. اما اگر برایتان مهم است که فایل آلوده شده در گوشی شما نباشد. آن را حذف و پاکسازی کنید. به کمک آنتی ویروس می‌توانید بدافزار را ریموو کنید. دقت کنید که فایل ‌های حاوی ویروس با فایل‌های عادی متفاوت هستند و خیلی راحت نمی‌توانید با دیلیت کردن از شر آن ها خلاص شوید. پس حتماً یک آنتی ویروس استاندارد نصب کنید و با استفاده از آن از دست ویروس‌ها و بدافزارها خلاص شوید.

نشانه ها و نحوه مقابله با فایل های حاوی ویروس

برای اینکه بتوانید از شر ویروس‌های گوشی موبایل خود و دستگاه‌هایی که به فضای مجازی متصل می‌شوند، راحت شوید. اول باید مطمئن شوید که دستگاه شما آلوده شده است.

نشانه های ویروسی شدن فایل ها

علائم و نشانه‌هایی مانند کند شدن سرعت کامپیوتر و گوشی، نمایش پیغام‌هایی روی صفحه نمایش و مواردی که در ادامه به آن ها اشاره می‌کنیم، جزء نشانه‌های ویروسی شدن دستگاه هستند.

  • برنامه‌های دستگاه شما به صورت خودکار اجرا می‌شوند.
  • بدون دخالت شما فایل‌ها به صورت اتوماتیک کپی می‌شوند.
  •  برنامه‌ها و فایل‌های غیرمعمول روی دستگاه شما نصب می‌شود.
  •  فایل‌ها و برنامه‌های شما به صورت اتوماتیک حذف می‌شوند.

چنانچه با هر یک از نشانه‌های بالا مواجه شدید، مطمئن باشید که دستگاه شما آلوده به ویروس شده است. اگر به تازگی از یک منبع غیر رسمی فایلی را دانلود کرده‌اید. احتمالاً بدافزار از طریق فایل مذکور به دستگاه شما راه پیدا کرده است. بنابراین سعی کنید فایل‌های مورد نظر خود را از منابع رسمی مانند گوگل پلی دریافت نمایید.

اقدامات لازم برای از بین بردن ویروس

برای از بین بردن فایل‌های حاوی ویروس کارهای زیر را به ترتیب انجام دهید.

وارد تنظیمات شوید.

  • در قسمت جستجوها، جایی که علامت ذره بین وجود دارد، DEVICE ADMIN رابنویسید.
  •  سپس در لیستی که برای شما قابل مشاهده است، برنامه‌ای که دارای امتیاز مدیریتی است را پیدا کنید و روی آن ضربه بزنید.
  • معمولاً ویروس‌ها دارای امتیازات مدیریتی هستند تا نتوانید آن ها را حذف کنید. سپس امتیاز مدیریتی آن ها را غیر فعال کنید و برنامه‌های مخرب را حذف کنید.
  • بهتر است گوشی خود را در حالت ایمن یک بار خاموش و روشن کنید تا مجدداً راه‌اندازی شود.
  • اگر تو به تازگی برنامه‌ای را نصب کرده‌اید که مشکوک به ویروس است، مجدداً وارد تنظیمات شوید و در قسمت جستجو، Apps را بنویسید.
  • به این صورت برنامه‌هایی که نصب کرده‌اید برای شما به نمایش در می‌آید.
  •  حالا می‌توانید روی برنامه‌ای که به آن مشکوک هستید، کلیک کنید و با توقف اجباری این برنامه را ببندید.
  •  در نهایت باید برنامه را حذف کنید.
  • سپس مجدداً گوشی خود را در حالت ایمن راه‌اندازی کنید.

 با توجه به نوع سیستم عامل گوشی شما، روش‌های متعددی برای خلاص شدن از شر فایل ‌های حاوی ویروس وجود دارد.

کلام پایانی

چنانچه درباره فایل‌ های حاوی ویروس اطلاعات چندانی ندارید و با دانلود کردن فایل‌های ناشناس، دستگاه شما آلوده شده، می‌توانید از افرادی که در این زمینه اطلاعات کافی دارند، کمک بگیرید. پس از دریافت مشاوره می‌توانید فایل‌های آلوده را از روی دستگاه خود حذف کنید. این فایل‌ها به‌راحتی حذف نمی‌شوند و نیاز به نرم‌افزارهای ویژه دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *