پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی چگونه انجام می گیرد؟
آموزش سایبریجرایم و دعاوی سایبری

پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی چگونه و چطور؟

راههای پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی

پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی کار ساده ‌ای نیست. از این رو ، اغلب کسانی که به شکل های گوناگون سرشان در اینترنت کلاه رفته است، همواره یک سوال بزرگ را از خود می پرسند که چطور پولم را از کلاهبردار اینترنتی پس بگیرم؟

در همین ابتدا باید تا حدودی امیدوارتان کنیم که تحت شرایطی امکان پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی وجود دارد. لذا نباید خیلی زود ناامید شوید و هیچ تلاشی در این زمینه نکنید. اولین و مهمترین اقدام ، پیش از هر کار دیگر، حفظ و نگهداری مدارک و مستندات موجود است. زیرا باید مدارک کافی برای اثبات جرم داشته باشید.

مشاوره کلاهبرداری اینترنتی

این روزها افراد بسیاری هستند که قربانی کلاهبرداری اینترنتی می ‌شوند و به صورت غیر حضوری از روش کارت به کارت برای واریز پول استفاده می‌ کنند. گاهی اوقات نیز هکرها از طریق دسترسی به رمز عبور همراه بانک، حساب قربانیان را خالی می‌ کنند.

اما پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی یک زنجیره قانونی است که پیچ و خم‌های بسیاری دارد و بدون تسلط بر دانش رایانه ای و داشتن اطلاعات حقوقی ، امکان ‌پذیر نیست.

چگونه پولم را از کلاهبرداری اینترنتی پس بگیرم

 نحوه شکایت از کلاهبردار اینترنتی

کلاهبرداری اینترنتی یک جرم محسوب می ‌شود و افرادی که در مظان اتهام قرار گرفته اند و یا افراد قربانی کلاهبرداری اینترنتی ، می ‌توانند از مجرم رً یا با اعطای وکالت به وکیل کلاهبرداری اینترنتی ، شکایت کنند. اما قربانیان باید بدانند که نحوه پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی و شکایت به پلیس فتا و محاکم قضایی چگونه است.

چنانچه فیش واریزی وجود داشته باشد و قربانی بتواند ثابت کند که برای مجرم پولی واریز کرده، می ‌تواند از او دادخواست مطالبه وجه نماید. در این گونه مواقع نگه داشتن فیش ‌های واریزی یا ارائه پرینت حساب کمک می‌ کند تا ادعای شاکی ثابت شود.

اولین گام برای طرح شکایت، مراجعه به مراجع قضایی صالحه است. برای طرح شکایت هم تنظیم شکایتنامه و دادخواست ضروری است. افرادی که قصد شکایت داشته باشند، می‌ توانند با یک وکیل اینترنتی مشورت کنند تا با چند و چون این قضیه آشنا شوند. مراحلی که افراد برای شکایت و پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی باید طی کنند به شرح زیر است.

1. مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی

اولین گام برای شکایت، مراجعه شاکی یا بزه دیده به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است. امروزه در سطح شهر های بزرگ، دفاتر خدمات الکترونیک قضایی زیاد هستند و هر کس می ‌تواند در محل زندگی خود برای طرح شکایت به این مراکز مراجعه نماید. معمولا شاکیان ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام می ‌کنند و بعد از احراز هویت در این سامانه، مراحل بعدی شکایت را طی می ‌کنند.

2. تنظیم شکایت نامه

شاکی برای پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی، باید یک نمونه شکواییه کلاهبرداری تنظیم کند. ضمیمه این شکواییه نیز باید اسناد و مدارک مربوط به وقوع جرم کلاهبرداری باشد. تنها در صورتی به پرونده رسیدگی می‌ شود که یک شکواییه رسمی و اسناد و مدارک کلاهبرداری اینترنتی موجود باشند.

مدارکی مانند پرینت صفحه سایت، فیش واریزی، اسکرین شات پیام ‌های رد و بدل شده و … می ‌تواند جزو مدرک باشد. اگر آدرس و نشانی سایت ‌های اینترنتی را هم داشته باشید به راحتی می ‌توانید برای پیگیری پرونده ارائه کنید.

3. مراجعه به دادگاه کیفری

درست است که شکایت کلاهبرداری اینترنتی در سامانه ثنا ثبت می‌شود و کلیه مراحل به صورت غیر حضوری انجام می ‌پذیرد. اما گاهی اوقات برای پیگیری شکایت و ابلاغ رای پرونده به دادگاه کیفری ارجاع داده می ‌شود. در این مواقع شاکی و خوانده باید بر اساس ابلاغیه ‌های دادسرا در تاریخ مقرر شده در دادگاه حضور پیدا کنند و ضمن ارائه مدارک، اظهارات خود را نیز ثبت کنند.

چطور پولم را از کلاهبرداری اینترنتی پس بگیرم؟

4. صدور رای نهایی

بعد از اینکه در دادگاه کیفری شکایت مورد بررسی قرار گرفت و اسناد و مدارک پرونده بازبینی شدند، دادسرا رای نهایی را صادر می ‌کند. چنانچه قاضی تشخیص دهد که جرم کلاهبرداری اینترنتی محرز است، برای کلاهبردار مجازات قانونی در نظر می ‌گیرد و رای مربوط به پرونده در سامانه ثنا نیز قابل مشاهده است.

اگر به اطلاعات بیشتری در خصوص نحوه شکایت و پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی دارید، می‌ توانید با کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی ما صحبت کنید.

برای پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی باید به کجا شکایت کنیم؟

حالا که با نحوه شکایت از کلاهبرداری اینترنتی آشنا شدید و می ‌دانید برای پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی باید چه اقداماتی را انجام دهید، احتمالاً می ‌خواهید بدانید چه مرجعی وظیفه رسیدگی به کلاهبرداری اینترنتی را به عهده دارد.

همانطور که در بخش قبلی اشاره شد، شکواییه باید حتماً در سامانه ثنا ثبت شود. بنابراین نیازی به مراجعه حضوری برای شکایت از کلاهبرداری اینترنتی نیست. زیرا شکایت ثبت شده خود به خود به دادسرای جرایم رایانه‌ای ارجاع داده می ‌شود و در این محکمه قضایی، یک دادسرای تخصصی برای رسیدن به جرم‌ های مختلف اینترنتی در نظر گرفته شده است.

بعد از اینکه در دادسرای جرایم رایانه‌ای پرونده مورد بررسی قرار بگیرد، با توجه به پیچیدگی پرونده و نوع کلاهبرداری، دادیار و بازپرس تحقیقات مقدماتی را انجام می ‌دهند.

در نهایت اگر پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی دشوار باشد، برای انجام تحقیقات تخصصی پرونده به پلیس فتا ارجاع داده می ‌شود. در نهایت پس از تحقیقات پلیس فتا، مجرم شناسایی شده و مقدمات پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی فراهم می‌ شود. اگر نیاز باشد برای مجازات مجرم رای صادر شود، پرونده ‌های مربوط به شکایت اینترنتی بعد از تحقیقات اولیه، برای صدور قرار جلب یا حکم نهایی به دادگاه کیفری ارسال می ‌شوند.

پیگیری کلاهبرداری اینترنتی

پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی نیاز به پیگیری دارد. در این گونه مواقع زمان بسیار مهم است و شما باید هرچه سریع ‌تر به فکر پیگیری پرونده کلاهبرداری باشید. گاهی اوقات ثبت شکایت از جانب چند نفر و گزارش جابجایی پول، نشان می‌ دهد که اقداماتی جهت پولشویی در حال انجام است.

به این صورت مراجع قضایی برای بازگشت پول به حساب قربانیان اقدامات لازم را انجام می ‌دهند. اما پیگیری پرونده بعد از ثبت شکایت لازم و ضروری است. از آنجا که رویه کلاهبرداران در فضای مجازی روز به روز تغییر می‌ کند، ممکن است امکان ردیابی آن ها به سرعت وجود نداشته باشد. اما اگر از یک فرد کارشناس یا وکیل اینترنتی کمک بگیرید، این پروسه زمانبر و پیچیده، در مدت زمان کوتاه ‌تری انجام می‌شود و این فقط به نفع شما است.

مدارک لازم برای شکایت از کلاهبرداری اینترنتی

اگر قصد داشته باشید شکایت خود را به صورت رسمی ثبت کنید، باید حتماً در سامانه ثنا احراز هویت انجام دهید و یک شکایت ثبت نمایید. این سامانه یک بستر الکترونیکی رسمی است که برای ثبت پیگیری و مطرح کردن شکایات قضایی مورد استفاده قرار می ‌گیرد. اما برای ثبت شکایت نیاز به یک سری مدارک دارید. علاوه بر مدارک هویتی خودتان مانند شناسنامه و کارت ملی که برای ثبت شکایت ضروری هستند، مدارک دیگری هم هستند که باید ارائه نمایید.

مدارک مربوط به کلاهبرداری

رسید های پرداخت، مستندات مربوط به شکایت، پیام‌ های رد و بدل شده بین شما و کلاهبردار اینترنتی و هرگونه مدرک یا شاهدی که بتواند اثبات کند ادعای شما صحیح است به عنوان مدرک مورد پذیرش قرار می ‌گیرد.

گزارش ‌های تحقیقاتی

گاهی اوقات شهادت دیگران و گزارش تحقیقاتی برای اثبات وقوع جرم لازم است. یک شاهد که بتواند برای اثبات حقانیت شما ش شهادت دهد، می ‌تواند به عنوان حامی شما باشد.

شکایت از کلاهبرداری اینترنتی چقدر طول می‌ کشد؟

ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که طی چه مدتی امکان پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی وجود دارد و مدت زمان شکایت چقدر است؟

باید بگوییم که زمان دقیقی را نمی ‌توان برای تمام پرونده ‌ها تعیین نمود. زیرا هر پرونده پیچیدگی ‌های خاص خود را دارد و نیاز به مدارک و شواهد متفاوتی دارد. بنابراین مدت زمان رسیدگی به چنین پرونده ‌هایی با توجه به مستندات ارائه شده، نوع جرم و پیچیدگی پرونده متفاوت است.

اما جای نگرانی نیست. زیرا اگر بدون فوت وقت برای ثبت شکایت اقدام کنید، پلیس فتا و دادسرای جرایم رایانه‌ای نیز به سرعت پرونده را پیگیری می‌ کنند. به این صورت در کوتاه‌ ترین زمان ممکن، کلاهبردار را پیدا می ‌کنند و برای پس گرفتن پول، اقدامات لازم را انجام می‌ دهند.

هزینه شکایت از کلاهبرداری اینترنتی چقدر است؟

گاهی اوقات پولی که در کلاهبرداری اینترنتی از دست داده‌ایم، ارزش پیگیری ندارد. به همین خاطر افراد زیادی هستند که از شکایت خود صرف نظر می ‌کنند و قید پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی را می ‌زنند. اما بد نیست بدانید که هزینه شکایت و پیگیری پرونده ‌های اینترنتی در پلیس فتا، بسیار ناچیز است.

همچنین در صورتی که پرونده در دادگاه پیروز شود، تمام هزینه‌ های مربوط به شکایت از متهم اخذ می‌ شود و شاکی می ‌تواند تمام هزینه ‌هایی که برای شکایت پرداخت کرده را به همراه مبلغی که از او کلاهبرداری شده، پس بگیرد.

آیا پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی حتمی است؟

در ۹۰ درصد مواقع پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی امکان ‌پذیر است و در صورت پیگیری قانونی و شکایت در مراجع قضایی، پول شاکیان بازگردانده می ‌شود. اما گاهی اوقات هم ممکن است به خاطر اینکه وضعیت مالی متهم خوب نیست و یا از پرداخت مبلغ خودداری می کند، پس گرفتن این پول زمان زیادی طول بکشد.

گاهی اوقات نیز دارایی متهم برای بازگرداندن پول کافی نیست. در این مواقع پرونده پیچیده می ‌شود و شاکی باید مجدداً برای درخواست اجرای حکم و ضبط دارایی‌ های متهم اقدام نماید.

به علت اینکه مراحل پیگیری پرونده برای پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی در این شرایط دشوار و پیچیده می ‌شود، توصیه می ‌کنیم حتماً از مشاوره حقوقی برای شکایت از کلاهبرداران اینترنتی بهره ببرید. یک وکیل سایبری می ‌تواند با هدایت صحیح پرونده و ارزیابی شرایط موجود، بهترین نتیجه را برای پرونده حاصل کند.

کلام پایانی

این روز ها با افزایش تخلفات اینترنتی، کلاهبرداری و گرفتن پول از کاربران بسیار رایج شده است و افراد زیادی هستند که برای پس گرفتن پول از کلاهبردار اینترنتی شکایت می‌ کنند. بازپسگیری اموال از کلاهبردار، نیاز به طی مراحل قانونی و آشنایی با قوانین جرائم سایبری دارد. اگر شما نیاز به یک راهنمایی درست و مشاوره حقوقی حرفه‌ای دارید، می ‌توانید با وکلای سایبری ما مشورت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *