امنیت تلفن همراه - اگر تلفن همراه یا موبایل خراب شد چه کاری باید انجام داد؟
آموزش سایبری

امنیت تلفن همراه

امنیت تلفن همراه – هر وقت یکی از وسایل منزل و یا شخصی خراب می شوند به سراغ یک تعمیر کار حرفه ای و کاربلد که احتمالا هزینه کمتری از شما بگیرد می روید، اما در مورد تلفن همراه داستان متفاوت است، از دست رفتن اطلاعات شخصی، حریم خصوصی و مسایل امنیتی باید اولویت اول باشد، زیرا در بسیاری از موارد پیش آمده است که تعمیرکاران موبایل از اطلاعات شخصی مشتریان سوء استفاده می‌کنند. پاک شدن اطلاعات حساس تلفن همراه ممکن است به شدت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد که تا مدت ها نتوانید آن را جبران کنید. البته از آن بدتر انتشار اطلاعات شخصی و عکس های خصوصی است که غیر قابل جبران می باشد.

امنیت اطلاعات گوشیدر این مقاله شما را با مسائل و اقداماتی که قبل از رفتن به تعمیرگاه باید بدانید و انجام بدهید و اینکه به چه کسانی مراجعه کنید آشنا می کنیم:

اول) اطلاعات مهم شخصی و خصوصی خود را پاک کنید

اولین و مهمترین کار پاک کردن اطلاعات شخصی شامل عکس های خانوادگی، اطلاعات مالی، رمز ها، اطلاعات کاری و … هست. حتی اگر به تعمیرکار اطمینان هم داشته باشید باید بدانید که ممکن است تلفن همراه شما به دست افراد غریبه، شاگرد، نفر دوم و … بیفتد. لو رفتن عکس های خانوادگی و اطلاعاتی بانکی گاهی غیرقابل جبران می شوند، مخصوصا عکس های شخصی و خانوادگی

دوم) اگر تلفن شما دارای حافظه جانبی است آن را از تلفن خارج کنید

امنیت تلفن همراه – قبل از تحویل تلفن همراه به تعمیرکار حتما حافظه جانبی آن را از تلفن خارج کنید. ذخیره اطلاعات شخصی و محرمانه‌ شما بجای حافظه گوشی در حافظه جانبی رم می تواند در این مواقع بسیار عالی باشد. زیرا براحتی می توانید آن را از دستگاه خارج و در محل امن نگه دارید.

سوم) از اطلاعات روی تلفن همراتان نسخه پشتیبان تهیه کنید

در صورتی که می خواهید تلفن همراهتان را تحویل تعمیر کار دهید حتما از آن نسخه پشتیبان تهیه کنید، حتی اگر این کار برای چند دقیقه باشد. مهم نیست گوشی شما چه مشکلی دارد؛ باید از همه اطلاعات خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید و بعد دستگاه را به تعمیرکار بدهید. این موارد شامل اسناد و فایل‌ها، شماره‌های تلفن، پیامک‌ها، عکس‌ها، ویدیوها و نرم‌افزارها می‌شود.

شما می توانید از راه های مختلفی اقدام به تهیه نسخه پشتیبان یا همان گرفتن بک آپ نمایید، با ساختن یک اکانت گوگل و لاگین شدن آن در دستگاه اندرویدی خود می‌توانید تقریبا از تمام اطلاعات و محتوا ذخیره شده آن در سرورهای گوگل پشتیبان تهیه کنید. این اطلاعات شامل مواردی همچون ایمیل‌ها، اطلاعات مرورگر، اطلاعات برنامه تقویم، لیست مخاطبین، داده‌های برنامه ها و… می‌شود. شما حتی می‌توانید رمز عبور وای فای و سایر موارد این چنین را هم در سرورهای امن گوگل و اکانت اختصاصی خود ذخیره کنید. پس از اینکه اکانت گوگل خود را در دستگاه لاگین کردید و از اطلاعات آن در سرورهای گوگل پشتیبان تهیه کردید، با لاگین شدن اکانت گوگل شما در هر دستگاه اندرویدی دیگر، تمام اطلاعات ذخیره شده و مورد نظر به طور اتوماتیک بازیابی می‌شوند.

امنیت گوشی تلفن همراه چگونه به خطر می افتدبه منظور تهیه نسخه پشتیبان از عکس‌های ذخیره شده در تلفن های خود می‌توانید از روش‌های متعددی استفاده کنید. بهترین و کم هزینه‌ترین روش موجود مربوط به اتصال تلفن همراه به کامپیوتر و انتقال دستی عکس‌ها از حافظه گوشی به کامپیوتر باشد، اما روش‌های دیگری مانند آپلود با استفاده از برنامه Google Photo هم وجود دارد.

در تلفن همراه آیفون پشتیبان گیری شامل تنظیمات گوشی، داده‌های برنامه، صفحه‌ی اصلی و سازمان‌دهی برنامه‌ها، متن‌ها، کد عبور پیغام‌های صوتی و تصویری و … است. شما می‌توانید از آی کلود برای تهیه نسخه‌ی پشتیبان از دستگاه خود استفاده کنید یا اینکه می‌توانید رایانه‌ی خود را از طریق آیتونز به کامپیوتر وصل کنید. این روند به خود شما بستگی دارد و تفاوت اینجاست که نسخه‌های پشتیبان شما در کجا ذخیره خواهند شد. نسخه‌های پشتیبان آی کلود در آی کلود و نسخه‌های پشتیبان آیتونز نیز به‌صورت محلی در رایانه ذخیره خواهند شد.

چهارم) به‌هیچ عنوان رمز قفل تلفن خود را در اختیار هیچ شخص ناشناسی قرار ندهید.

اگر به صورت موقت قرار است تلفن همراه خود را در اختیار تعمیرکار قرار دهید در صورت نیاز به باز کردن قفل تلفن، این عمل توسط خود شما و خارج از دید اشخاص انجام شده و در صورت اعمال رمز مراقب دوربین‌های نظارتی محل باشید که رمز شما توسط دوربین ضبط نشود. همچنین بعد از اعمال رمز و باز کردن توسط شما، تلفنتان باید در معرض دید شما باشد.

پنجم) رمزهای عبور و اطلاعات ورود به سایت‌ها و برنامه ها را یادداشت کنید

امنیت تلفن همراه – با توجه به اینکه ممکن است اطلاعات شما پاک شود و یا اینکه خودتان بخواهید به منظور عدم دسترسی فرد دیگر رمزهای ورود خود را پاک نمایید، حتما باید به سراغ تک‌تک برنامه ها و سایت ها رفته رمزهای عبور و اطلاعات ورود را یادداشت نمایید. وقتی چند سال با یک گوشی تلفن همراه کار می کنید؛ قطعا ده‌ها برنامه یا سایت دارید که برای ورود به هریک از آن‌ها اطلاعاتی نیاز است و که این اطلاعات را روی گوشی ذخیره کردید و به خاطر نسپردید. مانند اینستاگرام، فیسبوک، توییتر، جی‌میل، دیجی‌کالا، اپلیکیشن‌های بانک‌ها و غیره باید اطلاعات ورودی هریک را یادداشت کرده و مطمئن شوید اگر هر اتفاقی برای گوشی تلفن همراه بیفتد؛ در آینده مشکلی برای ورود به این برنامه ها نخواهید داشت.

برای امنیت گوشی چه باید کردششم) مشخصات تلفن همراهتان را به صورت دقیق یادداشت کنید

شما باید تمام این اطلاعات را یادداشت کرده و تاکید کنید در رسید قید گردد. مدل گوشی، شماره IMEI گوشی، لوازم جانبی که همراه گوشی هستند، وضعیت سالم بودن باتری و نمایشگر و نرم‌افزارها و غیره در رسید باید قید شود. هرگز گوشی را بدون رسید یا برگه تحویل گوشی تحویل ندهید. تا جایی که می توانید در باره هزینه تعمیر، مدت زمان تعمیر، مشکلات تلفن همراه و … با تعمیرکار صحبت کرده و به تفاهم برسید تا پس از تحویل موبایل دچار مشکل نگردید.  بعد از اینکه تلفن همراه خودتون را گرفتید همه اطلاعات رسید را با تلفنی که تحویل می گیرد بررسی و تطبیق دهید.

هفتم) به تعمیر کار مجاز، قابل اعتماد و یا نمایندگی مراجعه نمایید

شما نباید بدون تحقیق و بررسی تلفن همراهتان را در اختیار تعمیرکار قرار دهید. اگر تعمیر کار فرد نامطمئنی باشد علاوه بر اینکه ممکن است تلفن همراه شما را بدرستی تعمیر ننماید، قطعه اصلی شما را تعویض کند و یا هزینه گزافی از شما بگیرد احتمال دارد خطرات امنیتی برای شما داشته باشد. تعمیر تلفن همراه یا همان موبایل کاملا تخصصی بوده و بهتر است در صورت امکان به نمایندگی ها و یا افرادی که از آنها مطمن هستید و یا از طریق دوستان و آشنایان به شما معرفی شده مراجعه نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *