قانون مالیات در متاورس بخش آخر
مقدمه
در بخش ششم قانوس متاورس که تیم تخصصی وکیل سایبری آن را ترجمه کرده، در مورد مسائل مربوط به ایجاد آواتار، یکپارچگی آواتار، آزار و اذیت آواتارها و قوانین اخلاقی پیش روی آواتار صحبت کردیم.اکنون در بخش آخر قانون متاورس به قانون حفاظت از اطلاعات شخصی و قانون مدنی و قانون مالیات خواهیم پرداخت.
قانون حفاظت از اطلاعات شخصی و قانون مدنی (حقوق حریم خصوصی)
پس از وارد شدن به متاورس، اطلاعات شما می توانند توسط تعدادی از نهادها جمع آوری شوند. حتی اطلاعات کاربر در مورد حرکات، مانند مواردی که مربوط به چشم، حالات و بدن فرد می شود، میتواند با استفاده از برنامههایی مانند iTrack، Face Track، و … جمعآوری شود. تعداد فزایندهای از مردم ساعتها وقت خود را در متاورس سپری می کنند. درنتیجه، متاورس میتواند امکان جمعآوری اطلاعات شخصی بیشتری را نسبت به قبل فراهم کند. طبیعتاً این خطر وجود دارد که میزان تهاجم به حریم خصوصی هم بیشتر باشد.
متاورس از سراسر جهان قابل دسترسی میباشد. این محیط جدید می تواند افراد در کشورهای مختلف را درگیر کند، در نتیجه لازم است قوانین مربوط به حفاظت از اطلاعات شخصی در هر کشور یا منطقه بررسی شود.
یک موضوع حقوقی متمایز در متاورس این است که آیا اطلاعات مربوط به آواتارها اطلاعات شخصی هستند که به سیستم حقوقی هر کشور بستگی دارد یا خیر.
قانون مالیات در متاورس
تراکنشهای داراییهای دیجیتال، مانند: داراییهای رمزنگاری و NFT فعالیتهای اقتصادی هستند، در نتیجه ممکن است مشمول مالیات شوند.
(1) قانون مالیات فردی در متاورس
اگر فردی دارایی های تحت رمزنگاری را بفروشد و سود به دست آورد، این سود مشمول مالیات بر درآمد می شود. در اصل به عنوان درآمد فرعی طبقه بندی می شود. اگر خودِ معامله ی دارایی رمزنگاری یک تراکنش باشد یا در مواردی که معامله ی دارایی رمزنگاری جزئی از اقدامی باشد که درآمد کسب و کاری و … ایجاد کند، به عنوان درآمد کسب و کار طبقه بندی می شود. صرف نظر از نحوه طبقهبندی درآمد، مالیات بر درآمد و شهروندی با حداکثر نرخ 55 درصد از سود حاصل از معاملات داراییهای تحت رمزنگاری اخذ میشود.
وقتی که دارایی های تحت رمزنگاری با سایر دارایی های رمزنگاری مبادله شوند یا زمانی که NFT با استفاده از دارایی های تحت رمزنگاری خریداری شود، باید توجه در این زمینه بیشتر شود. هنگامی که دارایی های تحت رمزنگاری فروخته شوند، سایر دارایی های رمزنگاری شده یا NFT با درآمد حاصل از فروش خریداری شود، مالیات بر درآمد و شهروندی بر روی سود حاصل از دارایی های رمزنگاری اصلی با حداکثر نرخ مالیاتی 55 درصد اعمال می شود.
به همین دلیل، اگر از داراییهای تحت رمزنگاری با ارزش بالا استفاده کنید، در مبادله با سایر داراییهای رمزنگاری یا برای خرید NFT، حتی اگر «نقدی» هم نباشند مشمول مالیات بر درآمد و مالیات شهروندی با حداکثر نرخ مالیاتی 55 درصد (بر روی نسخه اصلی) خواهید شد. اگر ارزش دارایی های رمزنگاری یا NFT خریداری شده به طور قابل توجهی کاهش یابد، ممکن است نتوانید مالیات را بپردازید.
[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]قانون در متاورس بخش اول: کلیک کنید.[/box]
(2) قانون مالیات شرکتی در متاورس
اگر شرکتی دارایی های تحت رمزنگاری را بفروشد، سود حاصل مشمول مالیات می شود. درست مثل افراد، زمانی که دارایی تحت رمزنگاری با دارایی حاوی رمز دیگری مبادله شود، یا زمانی که یک NFT با استفاده از دارایی رمزگذاری شده خریداری شود، به گونه ای رفتار می شود که گویی دارایی رمزنگاری شده اصلی منتقل شده است.
در مورد دارایی های تحت رمزنگاری شرکت ها در پایان سال تجاری، دارایی هایی که بازارهای فعال برای آنها وجود دارد، در پایان سال تجاری تسویه می شوند. مالیات شرکت باید بر اساس ارزش بازار محاسبه شود. در نتیجه، حتی اگر داراییهای تحت رمزنگاری به پول نقد تبدیل نشود، سودهای تحقق نیافته مشمول مالیات میشوند.
چشم انداز آتی
همانطور که در بالا ذکر شد، طیف وسیعی از مسائل در متاورس، قوانین قابل اجرای مشخصی ندارند. بسیاری از قوانین «دنیای واقعی» مسائل بالقوه ای را در متاورس ایجاد می کنند. با توجه به تازگی این حوزه، در بسیاری از زمینهها قانون به خوبی تثبیت نشده است. قوانین مشخص نیستند و قوانین متعارف زیادی هم هستند که فعلا پاسخی برای آنها وجود ندارد. ضروروی ست تا در مورد چگونگی توسعه تجارت در چنین شرایطی جهت موفقیت در متاورس فکر کنیم.
چرا گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری
گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری با بیشاز هشت سال تجربه در زمینه رسیدگی تخصصی به دعاوی و شکایات رایانهای و بکارگیری وکلای متخصص در حوزه جرایم رایانهای و نیز همکاری با تیمی مجرب که در رابطه با دانش سایبر فارنزیک, شبکه ,برنامهنویسی, مستندسازی و جمعآوری ادله دیجیتال تخصص دارند میتوانددر زمینه مشاوره تخصصی متاورس در دفاع از شما در پروندههای جرایم رایانهای چه در نقش شاکی و یا در مقام متهم اقدام نماید.
[box type=”shadow” align=”aligncenter” class=”” width=””]گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری پاسخگوی تمام سوالات شما در زمینه قوانین حاکم بر پدیده جدید متاورس می باشد.[/box]