استعلام سایت های اینترنتی را چگونه انجام دهیم؟
آموزش سایبری

استعلام سایت های اینترنتی را چگونه انجام دهیم؟

استعلام سایت های اینترنتی چرا و چگونه؟

استعلام سایت های اینترنتی را می توان از چند راه انجام داد. این روش ها کمک می کنند تا اعتبار سایت های اینترنتی را تائید نمایید. در این مقاله با یکدیگر در مورد استعلام سایت های اینترنتی بحث نموده و در باره راهکارهای استعلام سایت های اینترنتی توضیح خواهیم داد.

چرا باید استعلام سایت های اینترنتی را انجام دهیم؟

با ظهور اینترنت و استفاده از فناوری‌های جدید، بسیاری از افراد کارهای خود را در دنیای دیجیتال مدیریت می‌کنند. همین امر باعث شده تا دست کلاهبرداران اینترنتی برای سوء استفاده و به سرقت بردن اطلاعات شخصی افراد، بازتر شود. بنابراین کسانی که در سایت های اینترنتی خرید و فروش می‌کنند باید اول از همه اعتبار سایت و امن بودن آن را تائید کنند تا بتوانند راحت از این سایت‌ها خرید کنند و اطلاعات بانکی خود را در اختیار آن‌ها قرار بدهند.

  • استعلام سایت های اینترنتی از سوء استفاده اطلاعات جلوگیری می‌کند و دیگر کلاهبرداران نمی‌توانند رمزهای عبور و شماره کارت اعتباری شما را به سرقت ببرند.
  •  این کار دسترسی به سایت های ناامن را کمتر می‌کند و داده‌های کاربران به خطر نمی‌افتد.
  • درصورتی‌که از فعالیت یک سایت مطمئن باشیم به راحتی می‌توانیم در فضای آنلاین فعالیت کنیم و نگران اطلاعات شخصی خود نباشیم.

مراجعه به سایت اینماد(مرکز توسعه تجارت الکترونیکی)

استعلام اصالت سایت

یكی از عوامل مهم توسعه تجارت الكترونیكی، ایجاد اعتماد و اطمینان در میان كاربران خدمات الكترونیكی می باشد. در ایران مركز توسعه تجارت الكترونیكی مسئولیت ایجاد زیر ساخت های امنیت و اعطای نماد تجارت الکترونیکی به کسب و کارهای اینترنتی را برعهده دارد. ساماندهی سایت‌های تجاری در كشور موثرترین گام برای ایجاد فضای تجارت الكترونیكی به‌خصوص خواهد بود. به نحوی‌كه مردم در هنگام خرید از طریق اینترنت با اطمینان از این‌كه سایت‌ها به تعهدات خود در قبال آنان عمل خواهند كرد و حقوق مصرف كنندگان را به رسمیت می‌شناسند،‌ اقدام به خرید می كنند.

بهترین روش استعلام سایت های اینترنتی

بهترین روش برای استعلام سایت های اینترنتی مراجعه به سایت پلیس فتا است.

  1. در سایت پلیس فتا شما می‌توانید وارد منوی سایت شوید و روی گزینه خدمات الکترونیک کلیک نمایید.
  2. در این قسمت باید روی گزینه استعلام نماد فروشگاه‌های اینترنتی کلیک کرده و وارد سایت اینماد شوید.
  3. سپس یک صفحه جدید برای شما باز می‌شود. حالا باید گزینه اطمینان از اصالت را انتخاب کنید.
  4. در این قسمت باید آدرس فروشگاه مورد نظر را وارد کرده و روی کلید اینتر کلیک نمایید.
  5. در آخر استعلام اصالت اینماد فروشگاهی که وارد کرده‌اید برای شما به نمایش در می‌آید. درصورتی‌که این فروشگاه دارای اعتبار باشد، می‌توانید با خیال راحت وارد سایت شوید.

درصورتی‌که درگیر کلاهبرداری یا فیشینگ شده‌اید، می‌توانید از کمک کارشناسان حقوقی و وکلای مجرب وکیل سایبری استفاده نمایید.

راهکارهایی برای استعلام سایت های اینترنتی

وب سایت های فیشینگ یا همان وب سایت های جعلی که با هدف سرقت اطلاعات افراد ساخته شده‌اند. باعث نگرانی کاربران می‌شوند و هر سال قربانیان زیادی را می‌گیرند. اما این روزها روش‌های متعددی برای استعلام سایت های اینترنتی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید وب سایت های فیشینگ را بررسی کنید و بر اساس معیارهای ارائه شده، تشخیص دهید که آیا سایت مورد نظر شما جعلی است یا خیر. این راهکارها عبارت‌اند از:

بررسی محتوای وب سایت در کنار اینماد

اصالت سایت با اینماد

اولین و ساده‌ترین راهکاری که می‌توانید از آن برای استعلام سایت های اینترنتی استفاده کنید، بررسی اینماد، شماره تماس و محتوای وب سایت است. وب سایت های قانونی دارای محتواهای جذاب، گرافیک‌های متنوع، متون بدون غلط و صفحه‌های بدون خطای فنی هستند. درصورتی‌که وب سایت های تقلبی اصلاً به این موارد توجه نمی‌کنند و برای طراحی وب سایت هزینه نمی‌کنند.

بنابراین اگر متوجه خطاهای فنی، غلط املایی، تصاویر بی‌کیفیت و از این قبیل موارد شدید، هیچ وقت به آن وب سایت اهمیت ندهید و از آن خرید نکنید. وب سایت های معتبر دارای ایمیل، شبکه‌های اجتماعی، شماره تلفن، آدرس و تمام اطلاعات مورد نیاز کاربران هستند. همچنین اگر متن‌های عجیب و غریب در صفحه مشاهده کردید و متوجه شدید که این سایت ای نماد ندارد، حتماً احتیاط کنید.

بررسی URL

بسیاری از سایت های کلاهبرداری اینترنتی با ایجاد یک تغییر جزئی در نام دامنه سایت های معروف و معتبر، سایت های جعلی طراحی می‌کنند و به این صورت کاربران را فریب می‌دهند. به عنوان مثال یک وب سایت معروف مانند دیجی کالا که با نام دامنه digikala.com فعالیت می کند. طعمه خوبی برای کلاهبرداران است تا با تغییر نام دامنه و تبدیل آن به digikla.com کاربران را فریب دهد و آن‌ها را وادار کند تا از طریق کلیک روی لینک‌های نامعتبر، وارد وب سایت های این چنینی شده و اطلاعات آن‌ها را به سرقت ببرد.

بنابراین با هدف استعلام سایت های اینترنتی ، اگر به واسطه لینک ارسالی یا پیام‌های ناشناس می‌خواهید وارد یک وب سایت دیگر شوید. حتماً به‌صورت دقیق نام دامنه را بررسی کنید. درصورتی‌که سایت مورد نظر شما نامعتبر باشد، می‌توانید هشدار اتصال ناامن را روی مرورگر خود مشاهده کنید.

این پیغام نشان می‌دهد که وب سایت مورد نظر جعلی است و امنیت کافی برای وارد کردن اطلاعات شما را ندارد. اگر هنگام ورود به وب سایت، قفل سبز رنگ کوچکی را مشاهده کردید که قبل از نام دامنه قرار گرفته، احتیاط کنید. زیرا این گواهی SSL امنیت وب سایت است که برای هشدار دادن به شما فعال شده است.

بررسی روش‌های پرداخت

در سایت های معتبر اینترنتی انواع روش‌های پرداخت مانند پی پال و پرداخت‌های آنلاین میسر شده‌اند. ولی وب سایت‌هایی که قصد کلاهبرداری دارند از روش‌هایی مانند واریز وجه به حساب و حواله‌های بانکی استفاده می‌کنند. بعضی از کلاهبرداران می‌توانند آدرس درگاه‌های بانکی را جعل کنند و از این طریق اطلاعات بانکی کاربران را ذخیره و سرقت نمایند. بنابراین با هدف استعلام سایت های اینترنتی ، حتماً هنگام پرداخت‌های آنلاین، آدرس درگاه بانکی را به دقت بررسی کنید و نام درگاه را با نشانی آن مطابقت دهید. برای این کار حتماً باید نشانی و نام درگاه‌های بانکی را داشته باشید.

بررسی تجربه کاربران وب سایت

در مسیر استعلام سایت های اینترنتی همیشه توجه به نظرات کاربران ممهم است. بسیاری از سایت‌ها دارای بخشی برای نظرات کاربران هستند. برای اطمینان از اصالت و استعلام سایت های اینترنتی جهت وارد نمودن اطلاعات هویتی یا بانکی خود در سایت مورد نظر، ابتدا این سایت را با سایت های مشابه مقایسه کنید. همچنین دیدگاه‌های کاربران را در فضای مجازی مطالعه نمایید.

ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که چگونه می‌توان دیدگاه‌ها و کامنت‌های تقلبی را شناسایی کرد. زیرا همانطور که کلاهبرداران سایت های اینترنتی تقلبی راه‌اندازی می‌کنند. خیلی راحت می‌توانند کامنت‌های قلابی هم برای آن‌ها بنویسند. معمولاً کامنت‌های تقلبی سبک نوشتاری مشابهی دارند و توسط کاربران جدید نوشته می‌شوند.

پس بهتر است به سراغ کامنت کاربران قدیمی وب سایت بروید تا مطمئن شوید که این سایت واقعی است. مهم نیست که میزان نقد و بررسی‌ها و دیدگاه‌ها کم باشد یا زیاد، گاهی اوقات به خاطر تازه تأسیس بودن یک سایت معتبر، تعداد کامنت‌ها کمتر است و شما می‌توانید از طریق بررسی دامنه وب سایت از معتبر بودن آن اطمینان حاصل کنید.

به پیام‌های پاپ آپ تکراری توجه داشته باشید

گاهی اوقات در سایت های نامعتبر، لینک‌ها یا پیام‌هایی به صورت پاپ آپ و تکراری برای شما باز می‌شوند. مثلاً پیامی روی صفحه پدیدار می‌شود و حتی با وجود اینکه آن را بسته‌اید، مجدداً پنجره جدیدی با همان مضمون برای شما ظاهر می‌شود. گاهی اوقات این پیام‌های تکراری از شما می‌خواهند که اطلاعاتی مانند رمز عبور یا نام کاربری خود را وارد کنید تا بتوانید از خدمات سایت استفاده نمایید. پس در این گونه مواقع حتماً احتیاط کنید و اطلاعات خود را در این پاپ آپ ها وارد نکنید.

توجه به پروتکل‌های اینترنتی

اگر قصد دارید از طریق یک لینک وارد سایتی شوید یا اطلاعات درخواست شده در آن سایت را وارد کنید، ابتدا توجه داشته باشید که سایت مورد نظر پروتکل https را داشته باشد. سایت هایی که از این پروتکل استفاده می‌کنند، دارای امنیت بیشتری هستند. البته نمی‌گوییم سایت هایی که این پروتکل را ندارند سایت های تقلبی هستند. اما یکی از علائم هشدار دهنده است.

پیدا کردن بخش تماس با ما

معمولا سایت هایی که معتبر هستند یک بخش ویژه به عنوان تماس با ما دارند که آدرس، راه‌های ارتباطی و شماره تماس خود را در این قسمت با کاربران به اشتراک می‌گذارند. اما کلاهبرداران و مجرمان برای اینکه می‌خواهند هیچ اثری از خودشان باقی نگذارند، معمولاً بخش تماس با ما برای سایت های تقلبی طراحی نمی‌کنند و یا آدرس‌های جعلی و شماره تماس‌های دروغین در این صفحه‌ها می‌نویسند. پس شما می‌توانید با شماره مورد نظر تماس بگیرید یا آدرس را از طریق نقشه یاب‌های اینترنتی بررسی کنید تا ببینید واقعی است یا نه.

دارا بودن نماد اعتماد الکترونیکی را بررسی کنید

در سال‌های اخیر سایت های معتبر داخلی در کشور ما به واسطه دریافت نماد اعتماد الکترونیک یا همان ای نماد فعالیت خود را آغاز می‌کنند. این نماد که فقط به شرکت‌ها و ارگان‌های معتبر و قانونی داده می‌شود، نشان دهنده ثبت اطلاعات این شرکت در مرکز توسعه تجارت الکترونیک است.

برای اینکه مطمئن شوید این آیکون واقعی است روی آن کلیک کنید تا باز شود. سپس اطلاعات مربوط به شخص صاحب امتیاز سایت را بررسی نمایید. چنانچه این آیکون را در صفحه مورد نظر مشاهده نمی‌کنید یا هنگام کلیک روی آن، اطلاعات دیگری برای شما به نمایش درنمی‌آید به اعتبار سایت شک کنید.

کلام پایانی

استعلام سایت های اینترنتی از طرق مختلف قابل انجام است. با توجه به افزایش روزافزون کلاهبرداری و فیشینگ ، تکنیک‌های مختلفی برای شناخت وب سایت های جعلی وجود دارد. چنانچه شما نیاز به راهنمایی و مشاوره برای شناسایی و استعلام سایت های اینترنت دارید، می‌توانید از مشاوره کارشناسان حقوقی ما استفاده نمایید. شماره‌های موجود در سایت برای برقراری تماس با وکلای مجرب و کارشناسان حقوقی هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *