سرقت هویت در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی | وکیل سایبری
جرایم و دعاوی سایبری

سرقت هویت در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی

سرقت هویت در فضای مجازی و مخاطرات آن

عدم وجود قوانین مشخص در فضای مجازی، فرصت سرقت هویت در فضای مجازی و سو استفاده از اطلاعات شخصی افراد را فراهم می کند. فضای مجازی علاوه بر سریع تر کردن امور، می تواند در صورت عدم مراقبت و سهل انگاری پیامدهای ناگواری را با خود به همراه داشته باشد.

جعل هویت و سو استفاده از نام و هویت افراد، یکی از موارد مخربی است که در این مطلب قصد بررسی آن را داریم؛ پس تا پایان همراه ما باشید. در صورت هر گونه برخورد با مخاطرات هویتی در اینترنت با وکیل جعل هویت در گروه ما تماس بگیرید.

سرقت هویت در اینترنت و شبکه های اجتماعی

جعل هویت در اینترنت به این مفهوم است که فردی از اطلاعات شخصی دیگر سوء استفاده کند یا خودش را به عنوان شخصی دیگر جا بزند و هویت اصلی کاربر را در فضای مجازی جعل کند. سرقت هویت می تواند به شکل تلفنی، حضوری یا آنلاین بوده و در صورت عدم تشخیص به موقع، پیامدهای بدی را در پی دارد.

انواع جعل هویت در فضای مجازی

انواع مختلفی از جعل هویت یا سرقت هویت در فضای مجازی وجود دارند که ما در ادامه به معرفی مهمترین آن ها خواهیم پرداخت.

سرقت هویت در شبکه های اجتماعی

جعل ایمیل

جعل ایمیل یکی از مهمترین شیوه های سرقت هویت در فضای مجازی و اینترنت است. جعل ایمیل در حقیقت تکنیکی است که در حملات هرزنامه و فیشینگ از آن استفاده می شود تا کاربران را فریب دهد که این پیام از طرف شخص یا نهادی که به آن اعتماد دارند، آمده است. در این نوع جعل، هویت فرستنده ایمیل را جعل می کنند تا مشتری آدرس فرستنده تقلبی را نبیند و اکثر کاربران آن را به صورت واقعی خواهند دید.

افراد متوجه جعلی بودن فرستنده نمی شوند، مگر اینکه آدرس ایمیل و نام فرستنده را با دقت بیشتری چک کنند. چنانچه فرد فرستنده کسی باشد که با آن آشنایی دارند، به راحتی روی آن کلیک خواهند کرد. با کلیک کردن روی لینک های خراب، بدافزار روی سیستم آن ها نصب می شوند. با استفاده از این بدافزارها می توان به اطلاعات مهم شخص و اطلاعات بانکی او دسترسی پیدا کرد.

جعل وب سایت

جعل وب سایت، نوعی سرقت هویت در فضای مجازی است که در آن، مجرمان وب سایتی را ایجاد می کنند که شباهت زیادی به یک برند قابل اعتماد داشته و یک دامنه بسیار شبیه به آن دارد‌. هدف جعل وب سایت این است که مشتریان، تامین کنندگان، شرکا و کارمندان به وب سایت تقلبی مراجعه کنند.

این افراد پس از مراجعه به وب سایت تقلبی، متقاعد می شوند تا اطلاعات حساسی مثل اطلاعات ورود، اطلاعات کارت بانکی و شماره حساب خود را به اشتراک بگذارند. با وارد کردن این اطلاعات، مجرم به می تواند به اطلاعات افراد دسترسی پیدا کند.

جعل عنوان

جعل عنوان نیز یکی از شیوه های سرقت هویت در فضای مجازی است. در این شیوه ، فردی خودش را به عنوان فردی دیگر جا می زند و با اشتراک گذاری مطالبی از طرف فرد اصلی، دیگران را به این باور می رساند که با شخص اصلی در ارتباط است و بعد اقدام به گرفتن اطلاعات یا پول از دیگران می کند.

حکم سرقت هویت در فضای مجازی

جعل هویت در فضای مجازی جرم بوده و برای مجرمان مجازات در نظر گرفته می شود. با توجه به ماده ۷۴۴ قانون جرایم رایانه ای، هرفردی خود را به عنوان دیگری جا بزند و اقدام به ساختن و انتشار تصاویر تقلبی کند و حیثیت افراد را زیر سوال ببرد، مجازات او حبس از نود روز تا دو سال یا پرداخت جریمه نقدی از ۵ میلیون تومان تا ۴۰ میلیون تومان خواهد بود.

همچنین با توجه به ماده ۷۴۵ قانون جرایم رایانه ای، چنانچه فردی تصاویر خانوادگی یا خصوصی افراد را بدون رضایت آن ها منتشر کند یا در دسترس سایر افراد قرار داده و آبروی فرد را ببرد، باید به نود روز تا دو سال حبس برود یا اینکه بین ۵ تا ۴۰ میلیون تومان جزای نقدی بپردازد. دقت کنید که در موارد حاد ممکن است فرد به هردو مورد از مجازات های مطرح شده، محکوم شود.

سرقت هویت در اینترنت

راهکارهای جلوگیری از جعل هویت در فضای مجازی

همانطور که متوجه شدید یکی از مهمترین تهدیدات آنلاین که هر فردی باید نسبت به آن آگاه باشد، سرقت هویت در فضای مجازی است؛ در ادامه به راهکارهایی برای جلوگیری از این سرقت اشاره خواهیم کرد:

  • به هیچ وجه روی ایمیل های حاوی لینک کلیک نکنید؛ اگرهم قصد این کار را داشتید، حتما از صحت و هویت فرستنده اطلاعاتی را به دست آورید.
  • در زمان انتقال پول یا خرید اینترنتی، از درست بودن درگاه پرداخت مطمئن شده و بعد عملیات پرداخت خود را انجام دهید.
  • در سایت ها و پیج هایی که نسبت به آن ها شناخت ندارید، اطلاعات شخصی خود را وارد نکرده و آن ها را نزد خود نگه دارید.
  • برای اکانت ها و اطلاعات شخصی خود یک رمز عبور مطمئن انتخاب کنید؛ همچنین از یک رمز برای تمامی اکانت های خود بهره نبرید.
  • هر تهدید و پیامی را بلافاصله پس از دریافت گزارش دهید.
  • به کسانی که در فضای مجازی با آن ها آشنا می شوید، اعتماد نکرده و اطلاعات خود را به راحتی در اختیار آن ها قرار ندهید.

سرقت هویت در اینستاگرام چگونه رخ می دهد؟

سرقت هویت در شبکه های اجتماعی از جمله اینستاگرام به این مفهوم است که شخصی از تصاویر و سایر اطلاعات شما برای اخاذی، سو استفاده و افشای اطلاعات بهره ببرد؛ علاوه براین، امکان دارد که فرد سودجو خود را به عنوان افراد مشهور جا بزند و از حیثیت آن ها سواستفاده کند.

جعل هویت در اینستاگرم نیز جرم بوده و دارای مجازات است. با توجه به ماده ۱۳ از قانون جرایم رایانه‌ ای، هرگاه شخصی اکانت شخصی دیگر را هک کرده یا خودش را جای آن فرد بزند و از سایر افراد پول دریافت کند، باید پول با مال را به صاحب اصلی آن بازگرداند؛ همچنین این افراد به ۱ تا ۵ سال حبس یا ۲ تا ۱۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم خواهد شد.

ما در این مطلب شما را با سرقت هویت در فضای مجازی آشنا کردیم. همانطور که متوجه شدید، با توجه به گسترش فضای مجازی، یکی از روش های رایج کلاهبرداری، سرقت هویت است. شما با کمک نکاتی که گفته شد، می توانید از این نوع سرقت ها در امان باشید. برای هر گونه مشاوره در این حوزه میتوانید با وکیل علیرضا طباطبایی در تماس باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *