قرارداد محرمانگی NDA - وکیل سایبری - مشاوره تلفنی جرائم رایانه ای
آموزش سایبری

قرارداد محرمانگی NDA

در این مقاله می خواهیم در مورد قرار داد محرمانگی یعنی قرارداد  [NDA  [ Non-disclosure agreement توضیح دهیم

سوالاتی که درمورد این قرار داد پیش خواهد امد :

  • چگونه میتوانیم از اسرار تجاری و فرمول کسب و کار خودم حمایت کنم؟
  • آیا میدانید نکات مهم قرار داد محرمانگی چیست؟
  • چطور قرار داد محرمانگی شامل هر دو طرف میگردد؟
  • لزوم قرار داد محرمانگی چیست؟
  • آیا متن قرار داد محرمانگی کسب و کارهای مختلف یکی می باشد ؟

گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری سعی دارد در این مقاله شما را با مفاهیم اصلی قرار داد محرمانگی NDA اشنا سازد تا بتوانید با راهنمایی و مشاوره دقیق گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری از اسرار تجاری و فرمول کسب و کار خود حمایت نمائید.

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”” width=””]بیشتر بخوانید : آیا انعقاد قرارداد ادمین ضروری است یا خیر ؟[/box]

حمایت از اسرار تجاری و فرمول های کسب و کار خود

پیشرفت روزافزون تکنولوژی ازیک سو واهمیت کلان داده و اطلاعات از سوی دیگر ، باعث شده کمتر کسی از اهمیت انتقال اطلاعات غافل بماند.

شاید اولین روز کاری خود را به یاد داشته باشید!!!! روزی که کارفرما یک برگه حاوی اطلاعات ریز و درشت  را در مقابلتان قرار داد و شما بدون اطلاع آن را امضا نمودید و یا اولین روزی که به عنوان کارفرما قصد استخدام نیروی متخصص خود را داشته اید ، بدیهی است که در آن روز استرس سرتا پای شما را فراگیرد و استرس هایی از جمله اینکه اطلاعات فنی من سرقت شود ، رقبا از من پیشی بگیرند و حاصل سرمایه چندین ساله من به تاراج رود ، همه این موارد از دغدغه های رایج محسوب می گردد

یکی از قراردادهای مفید در این حوزه : قرارداد محرمانگی ، عدم افشا یا ان دی ای(NDA) می باشد این قرارداد اگر به صورت صحیح تنظیم گردد بسیار راه گشا خواهد بود ، موارد دارای اهمیت در این حوزه ، تعیین دقیق و موشکافانه حقوق و تکالیف طرفین ، محدوده اطلاعات محرمانه ، نحوه دسترسی افراد ، مدت زمان و … مواردی از این قبیل می باشد.

بیشتر بخوانید :قرارداد ادمین سایت

قرارداد محرمانگی

قرار داد محرمانگی یک جانبه یا دوجانبه

گاه ممکن است اطلاعات محرمانه فقط متعلق به یکی از طرفین قرارداد و گاه ممکن است هر دو طرف قرارداد دارای اطلاعات ارزشمند و محرمانه در حین انعقاد قرارداد باشند ، که در اینصورت  بعد از در نظر گرفتن همه جانبه مورد مشارکت ، تصمیم به انعقاد قرارداد محرمانگی یک جانبه یا دوجانبه گرفته خواهد شد.در قرارداد محرمانگی شخص امضا کننده تعهد می نماید که از اطلاعات محرمانه محافظت کرده و انان را فاش ننماید و از طرفی وجود این قرارداد نوعی اسودگی و اطمینان خاطر را برای ادامه همکاری فراهم می اورد .شرط محرمانه بودن اطلاعات می تواند ضمن یکی از بند های قراردادی مطرح شود و لیکن در صورت اهمیت و حساسیت اطلاعات ،ضرورت تنظیم یک قرارداد مستقل و عطف ان به قرارداد اصلی احساس می گردد.

تبعات نقض قرارداد محرمانگی

وجود قرارداد محرمانگی تضمین قطعی ،جهت جلوگیری از افشا اطلاعات نمی باشد چرا که بعد از خاتمه قرارداد، اخراج کارمند و یا حتی نیت های شوم رقیب ،انگیزه های جدی برای نقض تعهد فراهم می گردد .

سوالی که در بین مطرح می گردد اینست که مسئولیت فرد خاطی و نحوه مطالبه ضرر و زیان به چه نحوی می باشد ؟صرف نقض تعهد،مسئولیت حقوقی یا کیفری را به همراه ندارد بلکه مانند هر تعهد دیگری می بایست ارکان ضرر به طور کامل اثبات گردد به طور مثال :

  1. نوع اطلاعات :اطلاعات و داده هایی که در قرارداد محرمانگی ذکر شده اند منشا اثر می باشند فلدا افشا هر اطلاعاتی نقض تعهد نیست
  2. ورود ضرر و خسارت :می بایست در اثر افشا اطلاعات ضرر و خسارتی برای طرف مقابل حادث شده و این امر قابل اثبات باشد
  3. رابطه سببیت:بین ضرر و خسارت ایجاد شده با نقض تعهد از سوی متعهدرابطه منطقی وجود داشته باشد
  4. وجه التزام:شاید بتوان به وجه التزام لقب نجات بخش ترین عنصر قرارداد را اعطا نمود به دلیل اینکه بدون نیاز به اثبات تمام ارکان فوق ،امکان اخذ خسارت را فراهم می اورد

تفاوت قرار دادها کسب و کار سنتی با کسب و کارهای اینترنتی

نکته مهم بعدی اینست که قرارداد محرمانگی یک کسب و کار سنتی با یک کسب و کار اینترنتی  ویا استارتاپی تفاوت های به سزایی دارد اطلاعات محرمانه در یک کسب و کار سنتی می تواند اسامی ، آدرس نیروی متخصص ،مواد اولیه به کار رفته و فرمول و …تلقی گردد درحالی که در استارتاپ ها اغلب با کدهای برنامه نویسی و نحوه تسخیر بازارهای رقابتی جهانی  و ..در ارتباط هستیم .

همه استرس های مطرح شده ناشی از افشای اطلاعات در این متن بدیهی و قابل درک می باشد مجموعه وکیل سایبری به عنوان یکی از برندهای معروف در حوزه حقوقی با بررسی چندین نمونه قرارداد محرمانگی و همکاری با شرکت های مختلف ،در کنار شماست تا ریسک کسب و کار ها را به حداقل رساند این مجموعه با در نظر گرفتن سه قسمت تخصصی در حوزه قرارداد از جمله نگارش، اصلاح  ،مشاوره تخصصی قراردادهای محرمانگی حاضر به خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *