مجازات نقض اسرار تجاری چیست؟ - وکیل سایبری - مشاوره تلفنی جرائم رایانه ای
آموزش سایبریجرایم و دعاوی سایبری

مجازات نقض اسرار تجاری چیست؟

مجازات نقض اسرار تجاری چیست؟ آیا میتوان شخصی را که در شرکت شما فعالیت می کرده و اقدام به افشای اسرار شرکت شما نموده است تحت تعقیب قرارداد. و خسارات وارده را از وی گرفت؟آیا متهم به افشای اسرار تجاری شرکت شده اید؟ قبل از هر اقدام ضمن مطالعه مطلب زیر با ما تماس بگیرید.

شرکت‌ها و صاحبان ایده‌های نوآورانه به دلیل خطرات نقض اسرار تجاری نگران هستند. آنها معتقدند که اگر اطلاعات آنها فاش شود، می‌تواند به از دست دادن مزیت رقابتی و خسارت مالی بزرگی منجر شود. نقض اسرار تجاری جرم محسوب می شود و مجازات نقض اسرار تجاری هم مطابق قانون تعیین گردیده است. برای آشنایی با نحوه نقض شدن اسرار تجاری و مجازات آن با ما همراه باشید.

شاید شما هم متهم به نقض اسرار تجاری شده باشید یا قربانی این نقض باشید و به دنبال راههای اثبات بی گناهی خود هستید؟

توصیه می کنیم قبل از هر اقدام، ضمن مطالعه کامل مطلب زیر از طریق مشاوره آنلاین با وکیل جرائم رایانه ای در ارتباط باشید.

بر اساس ماده 64 قانون تجارت الکترونیکی، به منظور حمایت از رقابتهای مشروع و عادلانه در بستر مبادلات الکترونیکی، تحصیل غیر قانونی اسرار تجاری و اقتصادی بنگاهها و موسسات برای خود و یا افشای آن برای اشخاص ثالث در محیط الکترونیکی جرم محسوب و مرتکب به مجازات مقرّر در این قانون خواهد رسید.

بر اساس ماده 75 قانون تجارت الکترونیکی، متخلفین از ماده (64) این قانون و هرکس در بستر مبادلات الکترونیکی به منظور رقابت، منفعت و یا ورود خسارت به بنگاه‌های تجاری، صنعتی، اقتصادی و خدماتی، با نقض حقوق قراردادهای استخدام مبنی بر عدم افشای اسرار شغلی و یا دستیابی غیر مجاز، اسرار تجاری آنان را برای خود تحصیل نموده و یا برای اشخاص ثالث افشا نماید به حبس از شش ماه تا دو سال و نیم، و جزای نقدی معادل 250/000/000ریال محکوم خواهد شد.

در قانون تجارت الکترونیک، تحت عنوان نقض حفاظت از داده پیام در بستر مبادلات الکترونیکی سه جرم مطرح شده است:

  • نقض حق مولف
  • نقض اسرار تجاری
  • و نقض علایم تجاری

بیشتر بخوانید: مجازات نقض حق مولف چیست؟

اکنون به مجازات نقض اسرار تجاری و تعریف آن می پردازیم.

در مورد نقض اسرار تجاری ، موارد زیر مطرح می شود:

  • تحصیل و افشای غیرقانونی اسرار تجاری و اقتصادی
  • تحصیل و افشای غیرقانونی اسرار تجاری توسط کارکنان

برای اینکه بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به پیگیری نقض اسرار تجاری و اخذ راهنمایی درست اقدام کنید، از طریق لینک مشاوره با وکیل جرایم رایانه ای اقدام نمایید. و دقت داشته باشید که در جرائم اینترنتی سرعت عمل و پیگیری به موقع و درست شما می تواند نقش به سزایی در احقاق حقوق شما داشته باشد.

تعریف اسرار تجاری

اسرار تجاری به اطلاعات، دانش، فرآیندها، روش‌ها، تکنیک‌ها، یا هر نوع داده دیگری اشاره دارد که ارزش اقتصادی دارد . و معمولاً مورد حفاظت قرار می‌گیرد، زیرا افشای آن می‌تواند به تحلیل رقبا و تخریب مزیت رقابتی سازمان منجر شود.

این اسرار تجاری معمولاً به عنوان دارایی‌های مهم و استراتژیک محسوب می‌شوند. و حفظ آن‌ها از لحاظ قانونی و فنی برای حفظ موقعیت رقابتی سازمان بسیار اساسی می باشد.

اسرار تجاری باید دارای سه ویژگی به شرح زیر باشد:

  • دارای ارزش اقتصادی یا ارزش رقابتی باشد 
  • در دسترس عموم نباشد
  • اقدامات متعارفی برای حافظت از آن‌‌ اتخاذ ‌‌شود

تحصیل و افشای غیرقانونی اسرار تجاری و اقتصادی

در بحث تحصیل و افشای غیرقانونی اسرار تجاری و اقتصادی، تحصیل اسرار تجاری به معنای به دست آوردن اطلاعات محرمانه یک شرکت یا سازمان می باشد که معمولاً توسط افرادی که به طور غیرمجاز به اطلاعات دسترسی دارند، انجام می‌شود. این عمل غیرقانونی محسوب می شود و می‌تواند به مجازات‌های قانونی منجر شود.

بیشتر بخوانید: دسترسی غیرمجاز چیست؟

افشای غیرقانونی اسرار تجاری به معنای فاش کردن این اطلاعات به افراد یا سازمان‌های دیگر بدون اجازه صاحبان اصلی آن اسرار می باشد. این اقدام غیرقانونی می باشد که می‌تواند عواقب قانونی جدی داشته باشد.

این اقدامات می‌توانند به زیان جدی برای شرکت یا سازمانی که اطلاعات موردنیاز را از دست می‌دهد، منجر شود. از طرف دیگر، افراد یا سازمان‌هایی که به این اطلاعات دسترسی غیرقانونی دارند . و اقدام به تحصیل یا افشای آنها می‌کنند، ممکن است با مسائل قانونی مواجه شوند و از اعمال قانونی مجازات ببینند.

تحصیل و افشای غیرقانونی اسرار تجاری توسط کارکنان

تحصیل و افشای غیرقانونی اسرار تجاری توسط کارکنان مشکلی جدی برای شرکت‌ها و سازمان ها محسوب می شود. زیرا می‌تواند به آسیب‌های جبران‌ناپذیری برای آنها منجر شود. اسرار تجاری، شامل اطلاعاتی هستند که به عنوان مالکیت معنوی شرکت محسوب می شوند و دارای ارزش بالایی هستند.

نحوه جلوگیری از تحصیل و افشای اسرار تجاری توسط کارکنان

  1. اعمال محدودیت دسترسی: تعیین سطوح دسترسی به اطلاعات بر اساس نیاز وظایف هر کارکنان و محافظت از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات حساس مهم و ضروری می باشد.
  • آموزش کارکنان: ارائه آموزش‌هایی در مورد اهمیت حفظ محرمانگی اطلاعات، عواقب افشای اسرار تجاری، و روش‌های پیشگیری از این حوادث بسیار اهمیت دارد.
  • قراردادهای محرمانگی: امضاء قراردادهای محرمانگی با کارکنان و همکاران به منظور تعهد آنها به حفظ محرمانگی اطلاعات شرکت از جمله اقدامات لازم می باشد.
  • برقراری امنیت فیزیکی و دیجیتال: استفاده از فناوری‌های امنیتی مانند رمزنگاری، فایروال، به روز رسانی و سیستم‌های کنترل دسترسی برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات.
  • بررسی و نظارت: بررسی و نظارت بر فعالیت‌های کارکنان باید به منظور شناسایی الگوهای غیرمعمول و جلوگیری از تحصیل و افشای اسرار تجاری انجام شود.
  • دریافت مشاوره حقوقی: در صورت بروز تخلفات، شرکت‌ها باید به سرعت و به همراه یک تیم حقوقی، اقدامات لازم را انجام دهند تا از افشای غیرمجاز اطلاعات جلوگیری کنند. و بتوانند از حقوق و منافع خود دفاع کنند.

برای تنظیم قرارداد عدم افشای اطلاعات (NDA) اینجا کلیک کنید

جرم نقض اسرار تجاری

اسرار تجاری

نقض اسرار تجاری به معنای هر گونه فعالیت یا اقدامی می باشد که اطلاعات محرمانه و مهم یک شرکت را بدون اجازه از صاحب آن اطلاعات افشا، استفاده یا سوء استفاده می‌کند. این نقض ممکن است به صورت داخلی توسط کارکنان شرکت، یا به صورت خارجی توسط افراد یا شرکت‌های رقیب صورت بگیرد.

اقدامات لازم جهت محافظت از اسرار تجاری

در این نوع از جرایم، مرتکب به تحصیل یا افشای اسرار می پردازد که با استفاده از بستر مبادلات تجارت الکترونیک انجام می شود. تحصیل یا افشای اسرار تجاری یا اقتصادی بصورت غیرقانونی انجام می شود. اسرار موضوع جرم باید متعلق به بنگاه ها و موسسات و اسرار تجاری و اقتصادی باشد.

هر شرکتی می‌تواند با تدوین برخی سیاست‌ها، قوانین و مقررات از اسرار تجاری خود محافظت کند:

تنظیم قرارداد محرمانگی ، عدم ترغیب و عدم رقابت

قرارداد محرمانگی

قرارداد محرمانگی بین دو یا چند طرف منعقد می‌شود تا اطلاعات حساس و مهمی که احتمالاً در طی ارتباطات و همکاری‌هایشان به اشتراک می‌گذارند، محافظت شود. مهمترین هدف یک قرارداد محرمانگی، جلوگیری از افشای اطلاعات محرمانه به اشخاص یا سازمان‌های غیرمجاز می باشد.

قرارداد عدم ترغیب

این قرارداد یک نوع توافق نامه می باشد که در آن فرد متعهد می‌شود که بعد از پایان رابطه کاری یا همکاری با یک شرکت، به مدت زمان مشخصی و در محدوده جغرافیایی مشخص، از ورود به رقابت مستقیم یا غیرمستقیم با آن شرکت خودداری کند.

قرارداد عدم رقابت

قراردادی می باشد که بین رقبای بالفعل و بالقوه منعقد می­شود. و یک طرف در برابر دیگری تعهد می­کند تا به منظور حفظ منافع وی برای مدت متعارف و قلمرو جغرافیایی خاص با او رقابت نکند.

وکیل نقض اسرار تجاری و اقدامات وی:

الف) مشاوره تلفنی: که با توجه به لحاظ وقت و هزینه شما جهت سهولت نتیجه در چند مقطع زمانی ۶۰ دقیقه ،۳۰ دقیقه ،۱۰دقیقه پیش بینی شده است.

ب) وکالت در دعاویی: که مستلزم مراجعه حضوری، بررسی دقیق تمام مراحل پرونده، مستند سازی ادله و امکان سنجی میزان موفقیت در دعوا بعد از طرح کیس در جلسات هفتگی وکلای متخصص می باشد.

ج) نهاد وکیل همراه :

نهادی نوظهور که به جرائت می توان جز ابداعات گروه حقوق وکیل سایبری از آن نام برد ،به نحوی که مشابه آن در کمتر مجموعه ای یافت می گردد.

این نهاد، همراهی یک وکیل پایه یک دادگستری در تمامی مراحل از بدو شکایت تا زمان اجرای حکم، بدون نیاز به حضور وکیل در جلسات دادرسی می باشد.

مزایای این طرح نسبت به خدمات فوق:

 الف)دسترسی به وکیل حتی به صورت آنلاین در تمامی مراحل دعوا

ب)امکان دریافت مشاوره تلفنی تا اتمام کار بدون محدویت

ج)تنظیم شکواییه، لوایح و …به صورت رایگان

وکیل نقض اسرار تجاری

اگر به دنبال وکیلی هستید که در امور مربوط به نقض اسرار تجاری مجرب باشد، مطمئن شوید که وکیلی که انتخاب می‌کنید دارای تجربه و تخصص لازم در زمینه حقوق مالکیت فکری و نقض اسرار تجاری باشد. یک وکیل مجرب می تواند در تمام مراحل قانونی بهترین همراه شما باشد.

اگر شما هم متهم به نقض اسرار تجاری هستید، همین حالا برای مشاوره با وکیل جرایم رایانه ای کلیک کنید.

ویژگی های وکیل نقض اسرار تجاری

  1. تخصص حقوقی: وکیل باید دارای تخصص و تجربه کافی در زمینه حقوق مالکیت فکری و مسائل مربوط به نقض اسرار تجاری باشد.
  2. تحلیل و استنتاج:وکیل باید توانایی تحلیل دقیق مسائل حقوقی و استنتاج منطقی داشته باشد تا بهترین راهکارهای حقوقی را برای موکلان خود ارائه دهد.
  3. به روز بودن: وکیل نقض اسرار تجاری باید به‌روز و آگاه از تحولات حقوقی و قضایی در زمینه مالکیت فکری و نقض اسرار تجاری باشد.
  4. توانایی تنظیم قراردادهای مالکیت فکری: وکیل باید توانایی تدوین و بررسی قراردادهای مربوط به مالکیت فکری و محافظت از اطلاعات محرمانه را داشته باشد تا به موکلان خود در حفظ حقوقشان کمک کند.

بیشتر بخوانید: وکیل جرایم رایانه ای

نحوه شکایت از نقض اسرار تجاری

از آنجایی که نقض اسرار تجاری طبق شرایط خاصی محقق می‌‌شود و نمی‌‌توان هر گونه دستیابی به اسرار تجاری را مترادف با نقض این اسرار در نظر گرفت. به همین خاطر، پیش از هر گونه طرح شکایت، باید اطمینان حاصل شود که افشای اسرار تجاری یا دستیابی به آن، به شکل غیرقانونی انجام شده است. یک وکیل متخصص در این زمینه علاوه بر ارائه مشاوره های لازم می تواند روند قانونی پرونده را پیگیری کند، جمع آوری و مستندسازی ادله دیجیتال را انجام دهد و مراحل قانونی را ادامه دهد.

نمونه رای تحصیل غیرمجاز اسرار تجاری

نقض اسرار تجاری

سخن نهایی

نقض اسرار تجاری به معنای افشای یا استفاده از اطلاعات تجاری محرمانه بدون اجازه صاحب آن می باشد. نقض این اطلاعات می‌تواند منجر به ضررهای مالی قابل توجهی برای شرکت یا فردی که این اطلاعات را دارد، شود. بر اساس قانون نقض اسرار تجاری با مجازات هایی همراه می باشد. شرکت حقوقی تخصصی وکیل سایبری با تجربه کامل در زمینه پرونده های مرتبط با نقض اسرار تجاری می تواند در تمام فرایندهای قانونی مشاوره های لازم را ارائه دهد.

پایان پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *