چگونه از اعتبار سایت مطمئن شویم؟ بررسی روش‌های اعتماد به سایت‌های اینترنتی
آموزش سایبری

چگونه از اعتبار سایت مطمئن شویم؟

استعلام سایت‌های اینترنتی و اطمینان از اعتبار سایت اینترنتی، مخصوصا سایت‌های فروشگاهی اهمیت زیادی دارد؛ چرا که امروزه گسترش تکنولوژی و فضای مجازی، بسیاری از امور را ساده کرده است. از طرفی شیوع بیماری کرونا نیز باعث استفاده بیشتر افراد، از فضای مجازی شده است.

بسیاری از شما برای یافتن اطلاعات مورد نیاز خود، خرید و دریافت خدمات در فضای مجازی، اولین کاری که می‌کنید این است که وارد جستجوگر گوگل می‌شوید. یا اینکه تبلیغی را در شبکه‌های اجتماعی یا پیامک‌ها مشاهده می‌کنید و وارد وب‌سایتی می‌شوید؛ اما سوالی که برای شما پیش می‌آید این است که من چگونه از اعتبار سایت مطمئن شوم؟

جهت ملاقات حضوری با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.

وکیل سایبری مشاور حقوقی فتا

قبل از هر اقدامی از وکیل متخصص مشاوره دریافت نمایید.

متاسفانه با گسترش تکنولوژی و استفاده بیشتر افراد از فضای مجازی، مجرمین وارد این فضا شده و از فرصت‌های موجود در آن سوءاستفاده می‌کنند. به همین دلیل جرایم رایانه‌ای نیز گسترش پیدا می‌کنند. ما در این مقاله از وکیل سایبری قصد داریم راه‌های سنجش اعتبار سایت‌ها را برای شما ارائه دهیم؛ پس در ادامه همراه ما باشید.

در صورت شکایت از سایت‌ها و یا فروشگاه های اینترنتی که از شما کلاهبرداری کرده‌اند و یا کسب و کار شما در اینترنت مورد اتهام کلاهبرداری اینترنتی قرار گرفته است می‌توانید با مشاوره از وکیل متخصص جرایم رایانه‌ای بهترین راه حل را دریافت نمایید.

چگونه به سایت های خرید اینترنتی اعتماد کنیم؟

اعتبار و اعتماد، رکن مهم همه شما برای خرید، دریافت خدمات و یا هر گونه بهره برداری از اینترنت است، اما چگونه می‌توان مطمئن شد که یک سایت معتبر می‌باشد؟ با توجه به وجود ماهیت دیجیتال، اگر قادر به تشخیص به موقع نباشید، ممکن است به صورت ناخواسته با یک مجرم سایبری مواجه شوید.

بنابراین اگر بخواهید قبل از بازدید از وب‌سایتی که در گوشه‌ای از صفحه چشمک می‌زند کلیک کنید، باید هنگام لمس لینک پیشنهاد شده تصمیم آگاهانه‌ای بگیرید. همچنین به دنبال نشانه‌هایی باشید که می‌تواند به شما در ارزیابی اعتبار سایت کمک کند. در ادامه به بررسی روش‌های اطمینان پیدا کردن از اعتبار سایت می‌پردازیم.

بررسی اعتبار سایت با نماد الکترونیکی

آشنایی بیشتر با: وکیل کلاهبرداری اینترنتی

بررسی نماد اعتماد الکترونیکی

در کشور ما به فروشگاه‌های اینترنتی نماد اعتماد الکترونیکی یا همان ای نماد اعطاء می‌شود. مركز توسعه تجارت الكترونیكی مسئولیت ایجاد زیر ساخت‌های امنیت و اعطای نماد اعتماد الكترونیكی به کسب و کارهای اینترنتی را برعهده دارد. در واقع شما می‌توانید با دیدن این نماد هنگام خرید از طریق اینترنت، از این‌ كه سایت‌ها به تعهدات خود در قبال شما عمل خواهند كرد، اطمینان پیدا کرده و سپس اقدام به خرید كنید.

نماد اعتماد الکترونیکی به شكل یک علامت در سایت‌هایی كه از نظر قانونی فعالیت آنان مورد تائید است، به نمایش در می‌آید. شما باید با جستجو در فهرست وب‌سایت‌های مورد تایید، از صحت ”نماد اعتماد الكترونیكی” به نمایش درآمده در سایت‌ها اطمینان حاصل کنید. البته برخی از وب‌سایت‌ها اقدام به بارگذاری تصویر جعلی ای نماد می‌کنند.

شاید برای شما سوال پیش بیاید که از کجا بفهمیم نماد اعتماد الکترونیکی واقعی است؟ شما باید برای استعلام معتبر بودن سایت، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • با کلیک کردن بر روی تصویر لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی، صفحه مجوز مربوطه را مشاهده کنید.
  • مطمئن شوید صفحه‌ای که مشاهده می‌کنید، صفحه اصلی مرورگر شماست و نه یک عکس و تصویر از یک مرورگر.
  • توجه کنید که صفحه مجوز حتما باید با آدرس ir آغاز شده باشد.
  • حتما آدرس اینترنتی (URL) سایت با آدرسی که در این صفحه معرفی می‌شود یکی باشد.
  • دامنه وب‌سایت فروشگاه مورد نظر خود را در فهرست کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الكترونیكی منتشر شده در سایت ای نماد به آدرس ir جستجو کنید.
مجوز اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی برای اعتبار سایت

مجوز اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی

اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی ، مرجع رسمی ارائه مجوز به سایت‌های ارائه دهنده کالا و خدمات صنفی در کشور است. سایت‌های دارای مجوز، نماد این اتحادیه را در خود جای داده‌اند. البته دقت داشته باشید که حتما بر روی نماد کلیک کرده و اطلاعات آن را در صفحه جدیدی که باز شده بررسی کنید. همچنین می‌توانید با مراجعه به سایت https://ecunion.ir/ از اعتبار مجوز موصوف و اعتبار سایت مطمئن شوید.

آشنایی بیشتر با وکیل متخصص جرایم رایانه‌ای و کلاهبرداری اینترنتی

مجوز شامد

یکی دیگر از مجوزها که می‌تواند معرف اعتبار سایت‌ها باشد، شامد است. شامد، شناسه الکترونیکی ثبت ملی محتوای دیجیتال است و از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به هرگونه محتوای دیجیتالی اعطا می‌شود. کد شامد نشان‌دهنده اعتبار ‌وب‌سایت است که با تخصیص آن، شکایات احتمالی کاربران نیز قابل رسیدگی خواهد بود. جهت بررسی سایت‌های دارای کد شامد می‌توانید به آدرس https://shamad.saramad.ir/ مراجعه نمایید.

HTTPS و گواهینامه سایت

HTTPS صرفاً به این معنی است که کانال ارتباطی بین شما و سرور رمزگذاری شده و ایمن است. اما این اعتماد را نمی‌دهد که خود سرور اطلاعات شما را سرقت نکند. در حال حاضر مجرمین با توجه به تاکید گذشته بر امن بودن رمز گذاری SSL ، برای سایت‌های فیشینگ از این نوع ارتباط استفاده می‌کنند. برای مشاهده گواهی دیجیتالی صادر شده به وب‌سایت، روی قفل در نوار آدرس وب کلیک کنید؛ تا جزئیات اتصال نشان داده شود. روی اطلاعات بیشتر کلیک کنید و سپس گواهی را مشاهده کنید. بنابراین نوع گواهی بسیار مهم است و اطلاعات خوبی را به شما ارائه می‌دهد. پس به صرف HTTPS به سایت‌های اینترنتی اعتماد نکنید.

بررسی ارتباط با ما

بررسی کنید آیا سایت دارای آدرس فیزیکی است یا خیر؟ آیا شماره تلفن و شناسه ایمیل دارد؟ سعی کنید یک ایمیل به شناسه ارائه شده در صفحه تماس ارسال کنید. سپس بررسی کنید که آیا تحویل داده می‌شود یا خیر. تأیید کنید که ایمیل یک ایمیل عمومی مانند سرویس جی میل نیست؛ بلکه با نام تجاری شرکت همراه است.

بررسی نام دامنه

نام دامنه

مورد دیگری که می‌توان برای اطمینان از اعتبار سایت، بررسی نمود دامنه یا همان آدرس سایت است. خیلی از سایت‌های جعلی از نام‌های دامنه‌ای شبیه به نام دامنه وب‌سایت اصلی استفاده می‌کنند. مانند صفحات فیشینگ که سعی می‌کنند از آدرس‌های مشابه انتخاب کنند. آدرس‌ها را می‌توان با استفاده از الفبایی که مشابه سایر زبان‌های خارجی و سمبولیک هست، دستکاری کرد. دامین را می‌توان به گونه ای طراحی کرد که با استفاده از زیر دامنه‌ها ظاهر شود، اما اگر دقیق بررسی شود، نام دامنه واقعی درست قبل از دامنه سطح بالا ظاهر می‌شود.

همچنین شما می‌توانید نام دامنه را در موتورهای جستجو، بررسی کنید با این کار نظرات دیگران و لینک‌های مختلف به آن نیز برای شما نمایان می‌شود.

حضور در شبکه های اجتماعی

اکثر شرکت‌های قانونی تا حدی در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند؛ این راه هم یکی از راه‌های بررسی اعتبار سایت است. البته سایت‌های جعلی گاهی دارای حساب‌های توییتر و اینستاگرام هستند، اما آن حساب‌ها، واقعی نیستند. حتما نظرات شرکت را در چنین بسترهایی بخوانید.

بهره گیری از افزونه ها و ابزار های امنیتی

ابزارها و افزونه‌هایی وجود دارند که می‌توانند به شما در خصوص شناسایی وب‌سایت‌های جعلی و مخرب کمک کنند. مانند افزونه‌های فیشینگ یاب و …

بررسی سایت با استفاده از WHOIS

بررسی سایت با استفاده از WHOIS

برای این که متوجه شوید نام دامنه متعلق به چه کسی است، از بستر ها و سرویس‌های WHOIS  استفاده کنید. نتیجه این جستجو شرکت ثبت کننده وب‌سایت (شرکتی که آن دامنه را خریداری کرده)، زمان ایجاد وب‌سایت، زمان انقضای وب‌سایت و اطلاعات تماس را به شما اعلام می‌کند.

شرکت‌های معتبر اطلاعاتی که در سایت ثبت می‌کنند با اطلاعاتی که در WHOIS  آن ها وجود دارد مشابه هستند. به طور مثال شرکتی ادعا می‌کند در کانادا فعالیت می‌کند اما اگر ثبت آن در کشور چین باشد، مشخص می‌شود که آن شرکت با شما صادق نیست.

بررسی تبلیغات و علائم آن

حملات مخدوش کننده وب، پنجره‌های پاپ اپ مشکوک و تبلیغاتی که سعی می‌کنند شما را ترغیب به کلیک بر روی آنها کنند، معمولاً نشان دهنده وب‌سایت‌های مخربی هستند که شما را برای بارگیری و اجرای برخی از بدافزارها در سیستم مجبور می‌کنند. مراقب سایت‌هایی باشید که شما را به سایت‌های دیگر با محتوای تبلیغاتی یا صفحه‌ای مشروح هدایت می‌کنند و از شما می‌خواهند اطلاعات حساس را وارد کنید.

بررسی در موتورهای جستجو

سعی کنید سایت را در موتورهای جستجو مانند گوگل بررسی کنید. گوگل، معتبرترین منبع برای شناخت اعتبار و اهمیت سایت‌های مختلف است. کافی است عنوان چند مطلب از سایت مدنظر خود را در گوگل سرچ کنید و ببینید آیا در صفحات اول گوگل نمایش داده می‌شود یا خیر؟ گوگل از صدها فاکتور برای نمایش نتایج استفاده می‌کند. اگر چند مطلب سایت را در گوگل جستجو کردید و نتیجه ای، نمایش داده نشد باید به اعتبار سایت شک کنید.

سخن پایانی

ما در این مقاله به بررسی راه‌هایی برای اطمینان از اعتبار سایت پرداختیم. اگر پس از مطالعه مطالب ذکر شده، هر گونه ابهام و سوال در خصوص وب‌سایتی داشتید، می‌توانید با اشتراک گذاری سوال خود در بخش دیدگاه‌ها، از خدمات مشاوره فنی و حقوقی وکیل سایبری بهره‌مند شوید.

وکیل سایبری علیرضا طباطبایی

مشاوره با وکیل سایبری

( علیرضا طباطبائی وکیل پایه یک دادگستری )

۱۰ دقیقه مشاوره تلفنی

۷۵,۰۰۰ تومان

۲۰ دقیقه مشاوره تلفنی

۱۵۰,۰۰۰ تومان

۳۰ دقیقه مشاوره تلفنی

۲۰۰,۰۰۰ تومان

۶۰ دقیقه مشاوره تلفنی

۳۵۰,۰۰۰ تومان

مشاوره ویدئویی

۵۰۰,۰۰۰ تومان

صرفه جویی در زمان
صرفه جویی در هزینه
مشاوره تخصصی
چند کاربره
امنیت بالا
امکان ارسال مستندات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *