روش های ردیابی تلفن سرقت شده چیست؟
اجرای طرح رجیستری موجب شده است که اگر فردی بخواهد گوشی خود را بفروشد یا به دیگری منتقل کند، باید حتما فرآیند انتقال مالکیت را انجام دهد. بنابراین این پروژه میتواند به ردیابی گوشیهای به سرقترفته کمک کند.
با توجه به افزایش قیمت تلفنهای همراه هوشمند در بازار کشور، سارقین نسبت به سرقت گوشی هوشمند روی آورده اند. همین مساله موجب شده است قربانیان سرقت دچار ضرر و زیان هنگفت گردند. و به دنبال روش های ردیابی تلفن سرقت شده باشند؛ چرا که خرید دوباره همان گوشی نیز هزینه زیادی خواهد داشت.
البته همانطور که میدانید فقط ضرر مادی مطرح نیست. بلکه اطلاعات موجود در تلفن همراه شما اکثر اوقات ارزشش بیشتر از قیمت گوشی است. به همین دلیل ردیابی و پیدا کردن موبایل بسیار مهم است و میتواند از این ضرر و زیان مادی و معنوی جلوگیری نماید. اگر گوشیتان گم شده یا به سرقت رفته، میتوانید با روش های ردیابی تلفن سرقت شده آن را پیدا کنید. البته این امکان در صورتی فراهم است که گوشی همراه روشن باشد.
در این مقاله ابتدا چند نکته در خصوص اینکه قبل از سرقت تلفن چه باید کنید به شما خواهیم گفت. در ادامه روش های ردیابی تلفن سرقت شده در سامانه های داخلی و اپراتورها توضیح خواهیم داد. شایان ذکر است راه های فنی از طریق نرم افزارهای تلفن همراه هوشمند نیز وجود دارد که در مقالات بعدی به آنها نیز خواهیم پرداخت.
سرقت اینترنتی چیست؟ مجازات آن چیست؟ کلیک کنید.
راه های ردیابی تلفن پس از گم شدن یا به سرقت رفتن گوشی
در این بخش به روش های ردیابی تلفن سرقت شده خواهیم پرداخت. جهت اطلاع از آنها روشهای زیر را دنبال کنید.
پیغام گذاشتن بر روی صفحه نمایش
در برخی تلفنهای همراه هوشمند امکانی وجود دارد که میتوانید یک پیغام را روی صفحه نمایش دستگاه بگذارید. سعی کنید یک پیغام با ارائه شماره تماس ضروری مانند خط دوم خودتان یا اقوام نزدیک در این بخش قرار دهید. تا اگر فردی گوشی شما را پیدا کرد بتواند با آن شماره تماس بگیرد و با شما ارتباط برقرار کند.
قفل کردن تلفن همراه هوشمند
برای اینکه سارق نتواند به محتوای تلفن همراه هوشمند شما دسترسی پیدا کند، باید یک قفل صفحه نمایش برای آن تنظیم کنید. این قفل میتواند به صورت الگو، عدد، اسکنر انگشت، اسکنر چهره و چشم باشد. این موضوع باعث میشود که سارق نتواند به اطلاعات موبایل شما دسترسی یابد.
تماس با تلفن خود
اولین کار هنگام مفقود شده تلفن همراه، تماس با تلفن است. ممکن است در برخی شرایط شما گوشی خود را در اثر سهل انگاری در مکانی جا گذاشته باشید و فرد خوب و سالمی موبایل شما را پیدا کرده باشد اما چون رمز آن را بلد نیست نمیتواند با شما ارتباط برقرار کند. در این شرایط با برقراری یک تماس ساده با گوشی خود قادر خواهید بود که با فرد مورد نظر ارتباط برقرار کرده و احتمالا تلفن همراه خود را بدون دردسر تحویل بگیرید. پس اولین کاری که باید انجام دهید این است که با خط خود تماس بگیرید.
ردیابی تلفن همراه از طریق اپراتور همراه اول
یکی از روش های ردیابی تلفن سرقت شده این است. در صورتی که سیم کارت شما متعلق به اپراتور همراه اول باشد، لازم است کد IMEI (کدی یکتا که به هر سیمکارت داده میشود) تلفن همراه خود را داشته باشید. برای دستیابی به کد IEMI موبایل میتوانید به جعبه آن مراجعه کنید. یا حتی وارد پنل کاربری خود در سامانه همتا شوید و کد IMEI گوشی مفقود شده خود را مشاهده نمایید.
فقط توجه داشته باشید که این سرویس تا 10 روز بعد از دریافت شماره سریال، تلفن همراه مفقود شده را جستجو میکند. اگر همراه اول در ردیابی موبایل موفق باشد شما را توسط پیامک از نتیجه جستجو آگاه میکند تا بتوانید مراحل قانونی را از طریق مراجع ذیربط پیگیری کنید و در صورت عدم موفقیت باید نسبت به فعال سازی مجدد اقدام نمایید.
برای استفاده از این سرویس باید کد #سریال گوشی*۲۱۴۱*۱۰* را با یکی از خطوط همراه اول شماره گیری کنید. همچنین میتوانید از کد های زیر نیز استفاده کنید.
فعالسازی سرویس: #سریال گوشی*۲۱۴۱*۱۰*
غیرفعال سازی سرویس: #2140*10*
دریافت راهنما: #2143*10*
ردیابی تلفن همراه از طریق اپراتور ایرانسل
یکی از روش های ردیابی تلفن سرقت شده این است که باید کد IMEI تلفن همراه مفقود یا سرقت شده را پیدا کنید. سپس با شماره ۷۰۰ و ۷۰۳۳ (از خط ایرانسل) یا ۰۹۳۷۷۰۰۰۰۰۰ و ۰۹۳۷۷۰۳۳۰۰۰ (از سایر خطوط) تماس بگیرید. در ادامه باید حتما سیم کارت خود را مسدود نمایید. برای این کار از طریق نسخه وب ایرانسل من درخواست مسدودی سیم کارت خود را نمایید.
در این مرحله شما باید کد #۶۱۰۱* را از یک خط ایرانسلی شمارهگیری کنید. ایرانسل در خصوص ضوابط استفاده از سرویس، هزینه ثبت درخواست از اعتبار موجود در سیمکارت ایرانسل را کسر میکند؛ سپس سیمکارت فعال در گوشی در زمان مفقود شدن آن و مراحل و مدت زمان مسدود شدن سیمکارت پیامی به شما ارسال میکند.
مراحل ثبت ردیابی تلفن همراه در اپراتور ایرانسل
- کد #6401* را شماره گیری کنید.
- عدد 1 را ارسال کنید تا هزینه ردیابی و پیگیری گوشی سرقت شده که معادل مبلغ 100 تومان است از حساب شما کسر شود.
- با ارسال عدد 1 یا دو عدد پیشنهادی دیگر اپراتور سیم کارتی که در گوشی گم شده شما فعال است را مشخص کنید.
- کد IEMI گوشی را ارسال نمایید.
باید بدانید که برای ثبت درخواست ردیابی، باید حداقل ۵ روز از تاریخ مسدود شدن سیمکارت گذشته باشد. هزینه استفاده از خدمات ردیابی ۱۰۰۰ تومان به ازای ثبت هر درخواست است. این سرویس صرفا مثبت یا منفی بودن نتیجه ردیابی را مشخص میکند و ارائه اطلاعات هویتی مربوط به فرد استفاده کننده از گوشی مستلزم دستور قضایی است.
با شمارهگیری کد، تایید میکنید که مدارک و مستندات مربوط به مالکیت سریال گوشی مفقود شده یا به سرقت رفته را در اختیار دارید. در صورت اثبات خلاف آن، لازم است در برابر هرگونه ادعای احتمالی در کلیه مراجع ذیصلاح پاسخگو باشید.
ردیابی تلفن همراه از طریق اپراتور رایتل
برای ردیابی موبایل مراحل زیر را دنبال نمایید:
- ابتدا سیم کارت فعال روی تلفن همراه خود را مسدود نمایید.
- شماره IMEI گوشی را را به سرشماره ۶۱۰۱ پیامک کنید.
- شماره سیم کارت را ارسال نمایید.
- حالا باید یکی از بازههای زمانی را جهت ردیابی گوشی خود انتخاب کنید
- بعد از کسر هزینه، درخواست شما جهت ردیابی گوشی در سیستم ثبت خواهد شد.
علائم هک تلفن همراه!!! کلیک کنید.
ردیابی تلفن همراه از طریق سامانه همیاب 24
همیاب ۲۴ یک راهکار برای ردیابی تلفن همراه، تبلت یا لپ تاپ است. شما میتوانید پیگیری کالای سرقتی یا مفقودی خود را به این سامانه محول کنید. سامانه کشوری همیاب ۲۴ تحت حمایت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، کلانتریها، اصناف موبایل و کامپیوتر سراسر کشور و بیش از ۸۵۰۰ دفتر پیشخوان خدمات دولت فعالیت میکند.
در صورتی که تلفن همراه شما سرقت یا مفقود شد، پیگیری و ردیابی آن را به همیاب ۲۴ محول کنید. به خاطر داشته باشید حتما شماره IMEI گوشی خود را در جایی یادداشت نمایید. برای این کار با گرفتن شماره #06#* کد IMEI خود را به دست آورید و ثبت کنید. این کار برای پیگیری سرقت و یا گم شدن موبایل مهم است.
مراحل پیگیری سرقت در همیاب 24
- تلفن همراه خود را در سامانه همیاب ثبت کنید.
- سپس با مراجعه به دفاتر پیشخوان یا نمایندگی اپراتورها سیم کارت خود را بسوزانید.
- همیاب ۲۴ کالای شما را در ۲۴ ساعت شبانه روز ردیابی میکند و نیاز به تمدید ندارد.
- در صورتی که سیم کارت جدید روی گوشی یا تبلت شما قرار بگیرد، سایت همیاب ۲۴ به شما اطلاع داده و کد ردیابی کالا را در اختیار شما قرار میدهد. سپس شما می توانید با مـراجعه به مراجع قضایی اسم و آدرس محل کالای خود را دریافت کنید.
از کاربردهای دیگر این سامانه اینست که شما میتوانید از طریق گزینه استعلام کالا با وارد کردن شماره IMEI تلفن همراه، تبلت و یا شماره سریال دیگر کالاهای دیجیتال به طور همزمان از رجیستر بودن و سرقتی نبودن کالا مطلع شوید. این موضوع به شما کمک میکند تا هنگام خرید کالای دست دوم از سرقتی نبودن و رجیستر بودن تلفن همراه اطمینان حاصل کنید.
ردیابی تلفن همراه از طریق سامانه همتا
یکی دیگر از روش های ردیابی تلفن سرقت شده سامانهی همتا (سامانهی هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی) است. این سامانه برای مدیریت تجهیزات ارتباطی ازطریق رجیستری است. در این سامانه، میتوانید دستگاههای خود را اضافه و مدیریت کنید و از اصالت دستگاه مطلع شوید و با انتقال قانونی رجیستری گوشی را خرید و فروش کنید. شما با ثبتنام در این سامانه علاوه بر قابلیتهای دیگر میتوانید، مانع فروش قانونی تلفن همراه سرقتی خود شوید.
مجازات جرم سرقت گوشی
جرم سرقت گوشی که طبق ماده 267 قانون مجازات اسلامی یعنی ربودن مال متعلق به غیر، دارای مجازاتهایی است. ماده 651 قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مقرر شده است:
هر گاه سرقت جامع شرایط حد نباشد؛ ولی مقرون به تمام پنج شرط ذیل باشد، مرتکب جرم از پنج تا بیست سال حبس و تا (74) ضربه شلاق محکوم میشود:
1- سرقت در شب انجام شود.
2 – سارقین دو نفر و یا حتی بیشتر باشند.
3 – یک یا چند نفر از سارقین سلاح ظاهر یا مخفی داشته باشند.
4 – سارقین از دیوار بالا رفته باشند یا کلید ساختگی استفاده کنند. و یا اینکه عنوان یا لباس مستخدم دولت را اختیار کرده یا خود را مأمور دولتی قلمداد کرده اند. یا در جایی که محل سکنی یا مهیا برای سکنی یا توابع آن است سرقت کرده باشند.
5 – هنگام سرقت، کسی را آزار داده یا تهدید کرده باشند.
تبصره- منظور از سلاح موارد زیر هستند:
انواع سلاح گرم مانند تفنگ و نارنجک
انواع سلاح سرد مانند قمه، شمشیر، کارد، چاقو و پنجه بوکس
انواع سلاح سرد جنگی
انواع اسلحه شکاری
سخن پایانی
شاید بخواهید به دلیل مشغله کاری پیگیری ردیابی موبایل را به فردی متخصص بسپارید و یا اینکه در برخی اوقات ممکن است دزد تلفن همراه را بشناسید اما هیچ مدرکی برای اثبات آن وجود نداشته باشید. در اینگونه موارد کمک یک وکیل یا مشاور، می تواند کمک بزرگی برای شما باشد.
وکیل به صورت کامل قوانین را میشناسد و همچنین به دلیل شرایط کاری در صورتی که به صورت تخصصی در حوزه سایبر فعالیت نماید به فنون این حوزه نیز مسلط است. این تسلط سایبری، فنی، تخصصی و حقوقی میتواند اسناد، راهها و مدارک زیادی را در اختیار او بگذارد.
بنابراین در صورتی که میخواهید به مشاور یا وکیل برای پیگیری سرقت مراجعه کنید باید از متخصصترین و باتجربهترین آن استفاده کنید. وکلا و مشاورین وکیل سایبری با گذراندن پروندههای موفق بهترین و تخصصیترین تیم در زمینههای مختلف سایبری مثل جرم سرقت گوشی و… هستند.