هک مودم وای فای و اقدامات پیشگیرانه
آشنایی با نحوه جلوگیری از هک شدن وایفای در شرایطی که اپلیکیشنها و نرمافزارهایی منتشر شده که به مودمهای وایفای بدون نیاز به رمز عبور متصل میشود لازم و ضروری است.

اگر شما هم اهل گشتوگذار در دنیای وب و کانالهای تلگرامی هستید به احتمال زیاد پستهایی با عنوان هک مودم وای فای را مشاهده کردهاید. بر خلاف تبلیغات هک تلگرام که از ریشه دروغ و به نوعی کلاهبرداری محسوب میشوند. نفوذ و پیدا کردن رمز وایفای امکانپذیر است. تنها با چند ترفند ساده و حتی بدون نیاز به دسترسی به روت میتوان به اکثر مودمهای وایفای نفوذ کرد.
البته با توجه به اینکه هکرها نیز همواره در حال کشف و ابداع راههای جدیدی برای نفوذ به سیستمها هستند. اما خوشبختانه راه حلهایی برای مقابله با سوءاستفاده افراد وجود دارد. در این مقاله به چند موردی اشاره میکنیم که به شما در مقابل هک شدن وایفای کمک میکند.
تغییر نام کاربری و رمز پیش فرض مودم

به طور معمول IP ورود به صفحه تنظیمات اکثر مودمها یکی هست. هرکسی با وارد کردن IP پیش فرض میتواند صفحه ورود به پنل تنظیمات مودم را باز کند. نام کاربری و رمز عبور مودمها در اکثر مواقع به صورت پیش فرض یکی است. با این خاصیت ورود و تغییر اطلاعات مودم برای هکرها امکانپذیر خواهد بود.
چنانچه نسبت به هک مودم وای فای یا تغییر اطلاعات خود مطمئن هستید هرچه سریعتر نام کاربری و رمز عبور مودم را تغییر بدهید. برای امنیت بیشتر مودم خود نیز میتوانید در صورت لزوم IP خود را نیز تغییر دهید. تمامی مراحل تغییر رمز وایفای مودم خود را میتوانید با وارد کردن مدل و مشخصات مودم در گوگل پیدا کنید.
اختصاص رمز قوی به وایفای
در نظر داشته باشید که برای تغییر رمز عبور مودم خود باید نکاتی را رعایت کنید. حدس زدن رمز عبور شما برای هکرهایی که از نرمافزارهای تشخیص الگوریتم استفاده میکنند بسیار ساده است. همیشه سعی کنید برای تعیین رمز مودم خود از حداقل 8 کاراکتر و ترکیبی از حروف کوچک و بزرگ، اعداد و همچنین علائم (مثل علامت تعجب و سؤال) و نمادها استفاده کنید.
خاموش کردن WPS
WPS یا Wifi Protected Setup جزو استانداردهای تنظیمات امنیتی شبکههای وایفای است که برای راحتی کاربرانی که اطلاعات کاملی درباره امنیت ارتباطات ندارند طراحی شده تا بتوانند بی دردسر و بدون نیاز به وارد کردن رمز عبور و حتی دانستن نام وایفای، فقط با نزدیک شدن به مودم به وایفای وصل شوند.
شاید امروزه این قابلیت یک نقطه ضعف به حساب بیاید. اما چنانچه در مورد امنیت مودم خود شک دارید اقدام به غیر فعال کردن آن بکنید. اگر مودم شما از آن دسته مودمهایی است که کلید فیزیکی WPS روی آن وجود دارد آن را خاموش کنید و در غیر این صورت از طریق پنل تنظیمات در قسمت وایرلس اقدام به خاموش کردن آن بکنید.
پنهان کردن SSID
پنهان کردن نام وایفای شما امکان دیده شدن و دسترسی سایر افراد به مودم شما را نمیدهد.با پنهان کردنSSIDدیگر اسم وایفای شما در بین شبکههای پیدا شده نیست و برای متصل شدن باید در قسمت «شبکههای پنهان» یا «افزودن شبکه» اسم وایفای و رمز عبور را به صورت دستی وارد نمایید.
فعال کردن قابلیت MAC Filtering

بهترین و قابل اعتمادترین راهکار برای جلوگیری از هک مودم وای فای فعال کردن مک فیلترینگ مودم است. در این روش با معرفی لیست سفیدی به مودم، فقط دستگاههایی که در لیست موجود باشند اجازه اتصال به وایفای را دارند و دستگاههای دیگر حتی با داشتن اسم و رمز وایفای شما نمیتوانند متصل شوند. برای فعال کردن این قابلیت باید آدرس مک (MAC Address) دستگاهی که برای وصل شدن به وایفای مجاز هست را پیدا کرده و در قسمت Mac Filter مربوط به مودم اضافه کنید.
از جمله موارد دیگری که از مودم شما در برابر هک شدن محافظت میکند مواردی مثل بروز رسانی فریمور مودم و تغییر محل قرارگیری مودم است. حتماً به طور سالانه یا ماهانه به سایت سازنده مودم خود سر بزنید تا از جدیدترین آپدیتها و ویژگیهای امنیتی جدید روی مودم خود آگاه شوید. با آپدیت به نسخههای جدیدتر دیگر الگوریتمهای قدیمی تشخیص رمز مودم بهدرستی کار نمیکنند و شما کمتر در معرض هک شدن قرار میگیرید.
در مورد جابجایی مودم خود نیز دقت داشته باشیدکه هر مودمی یک بورد الکتریکی است و هکر اگر در آن فاصله قرار داشته باشد میتواند وایفای شما را هک کند. پس بهتر است که مودم را تقریبادر مرکز خانه نگه دارید و تا جایی که ممکن است از قرار دادن آن نزدیک پنجرهها خودداری کنید.
در آخر باید اشاره کرد که اگر از وایفای خانه و یا محل کارتان استفاده میکنید حتماً فراموش نکنید که هنگام خروج از محل یا در هنگام خواب، وایفای گوشی و یا دستگاه خود را قطع کنید. با این کار علاوه بر حفظ باتری گوشی و صرفه جویی در مصرف برق، حریم خصوصی شما نیز حفاظت خواهد شد.
[box type=”note” align=”aligncenter” class=”” width=””]مطالب مفید:نحوه شکایت از جرائم سایبری[/box]
امنیت وایفای اسباب بازیها

کارشناسان هشدار دادند که بسیاری از اسباببازیهای کودکان که به وایفای و بلوتوث متصل میشوند، دارای آسیبپذیریهایی هستند. هکرها میتوانند از طریق صحبتکردن با کودکان، جهت مقاصد خویش بهرهبرداری کنند.یک تیم تولیدکننده محصولات بازی، تعدادی از اسباببازیهای متصل را مورد آزمایش قرار داد و متوجه شد که احراز هویت لازم برای پیوند برخی اسباببازیها با دستگاهها از طریق بلوتوث وجود ندارد.
به گفته مدیر عامل یک شرکت تولیدی، محبوبیت اسباببازیهای ارتباطی به طور فزایندهای در حال گسترش میباشد، اما همانطور که تحقیقات نشان میدهد، هر کسی که این وسایل را خریداری میکند، باید با احتیاط عمل کند.این تیم تولیدکننده ادعا میکند که اسباببازیهایی نظیر Furby Connect، روبات i-Que،Cloudpets و Toy-fi Teddy میتوانند به راحتی هکشوند و تهدیدات جدی برای ایمنی کودکان ایجاد نمایند.
با بررسیهای انجامشده مشخص گردید که در هر یک از این اسباب بازیها، یک اتصال بلوتوث ناامن وجود دارد. به این معنی که در طول آزمایشات، هکرها جهت دسترسی به اطلاعات کاربران، به رمز عبور، PIN کد یا هر احراز هویت دیگری نیازی نخواهد داشت.

چگونه سارقان وایفای را به دام بیاندازیم؟
هنگامی که در داخل کنسول اداری روتر خود به دنبال بخش مربوط به دستگاه متصل یا وضعیتهای بیسیم بگردید. برای مثال در روتر قدیمی مدل DIR-655 برند دی ـ لینک از مسیر Status » wireless میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید اما شما آن را در روترهای نت گیر، تحت عنوان دستگاههای پیوست شده ( Attached Devices) تحت جدول DHCP مشتریان (کلاینت) و در روترهای لینک سیس میتوانید آن را در فهرست دستگاه (Device List) بیابید. این جدول باید با IP ، مک آدرس و دیگر جزئیات از هر دستگاهی که اکنون به روتر متصل است را فراهم کند.
مستند سازی ادله دیجیتال
در قانون برای ادله دیجیتال ارزش خاصی تعیین شده و وجود این ادله می تواند به تسریع در حل پرونده تان کمک کند. اما آیا شما می توانید به تنهایی از ادله ای که در دست دارید، استفاده کنید؟ قطعا خیر. بهتر است شما این کار را به وکلای کارآزموده در این زمینه محول کنید. چرا که این وکلا با تجربه و دانشی که دارند، در ابتدا تشخیص می دهند که ادله موجود به نفع پرونده شماست یا خیر. آیا این ادله قابلیت استناد نزد مقامات قضایی را دارند ؟