با شیوه های سرقت کارت بانکی آشنا شوید
شیوه های سرقت کارت بانکی کدامند؟
مدت هاست که استفاده از کارت های بانکی به جای پول نقد رایج شده و با گسترش استفاده از این کارت ها، شیوه های سرقت کارت بانکی افزایش یافته است. از اینرو لازم است با شیوه های جلوگیری از سرقت اطلاعات کارت بانکی نیز آشنا باشیم. روش های عجیب و غریبی برای این کار وجود دارد و سارقان به راحتی می توانند با استفاده از این روش ها کارت بانکی شما را خالی کنند.
اطلاع و آگاهی نسبت به ترفندهایی که سارقان از آن ها بهره می برند، می تواند برای پیشگیری از اینگونه جرایم بسیار کمک کننده باشد؛ بنابراین با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا با رایج ترین شیوه های سرقت کارت بانکی آشنا شوید.
رایج ترین شیوه های سرقت کارت بانکی
همانطور که متوجه شدید، روش های مختلفی برای سرقت کارت بانکی وجود دارد که لازم است شما با این روش ها آشنا باشید. دقت کنید که در زمان مواجه با اینگونه سرقت ها، مراجعه به پلیس فتا و اعلام سرقت کارت بانکی، اولین کاری است که باید انجام دهید. متداول ترین شیوه های سرقت کارت بانکی عبارتند از:
کلاهبرداری با اطلاعات کارت و حساب بانکی
ساده ترین راه کلاهبرداری از کارت شما، دسترسی به اطلاعات حسابتان است؛ در نتیجه به هیچ عنوان اطلاعات حساب، شماره و رمز کارت خود را در اختیار سایر افراد قرار ندهید. علاوه براین، به هیچ عنوان کارت خود را به افراد غریبه نسپارید.
از نگهداری رمز عبور به همراه کارت عابر بانک پرهیز کنید تا در صورت گم کردن کارت، حسابتان خالی نشود. همچنین در صورت سرقت کارت بانکی، در اسرع وقت با استفاده از نمونه متن شکایت سرقت کارت بانکی، یک شکایت تنظیم کرده و سپس با مراجعه به پلیس فتا شکایت خود را به جریان بیندازید.
تعویض کارت؛ ترفند قدیمی سارقان
یکی از قدیمی ترین شیوه های سرقت کارت بانکی، تعویض آن با کارت تقلبی است. سرقت با این ترفند، معمولا درباره اشخاصی که اشراف کاملی به کار با دستگاه های خود پرداز ندارند، رخ می دهد. در این نوع سرقت فرد سارق در صف می ایستد و پیشنهاد کمک به این افراد را می دهد؛ سپس به محض دریافت کارت آن ها، در یک لحظه آن را با کارت دیگری عوض کرده و چندین بار رمز را می زند و بعد آن کارت دیگر را به مشتری می دهد. ازدحام در صف عابر بانک ها و دیگر محیط های پر ازدحام رابطه مستقیم با افزایش روش های سرقت کارت بانکی
سو استفاده از شلوغی عابربانک
در برخی از روزهای سال مثل اول ماه، در زمان پرداخت یارانه ها و روزهای سال نو، صف های طولانی در پشت عابربانک ها تشکیل می شود که بهشت دزدهاست. آن ها از شلوغی و عجله افراد استفاده کرده تا به بهانه کمک و افزایش سرعت به کار، افراد را فریب دهند؛ در نتیجه در زمان شلوغی صبر داشته باشید و به غریبه ها اعتماد نکنید.
حقه برنده شدن شما
یکی دیگر از روش های سرقت کارت بانکی، سو استفاده از حساب بانکی با استفاده از پیامک ها و تماس هایی است که به شما نوید برنده شدن در قرعه کشی را می دهد. اگر کسی با این عنوان از شما درخواست مراجعه به عابربانک یا ارسال اطلاعات کارتتان را کرد، به هیچ وجه به او اعتماد نکنید و با مراجعه به پلیس فتا، آن ها را نسبت به این اتفاق آگاه نمایید.
استفاده از شگرد چسب قطره ای
در زمان استفاده از خودپردازهای بانکی، دقت کنید که قطعه ای مشکوک به آن نچسبیده باشد و اگر به هر دلیلی کارت شما در دستگاه باقی ماند، ابتدا اطمینان حاصل کنید که به داخل دستگاه رفته و جایی در بین مسیر در قسمت ورودی کارتخوان گیر نکرده باشد. یکی از شگردهای سرقت کارت بانکی، بهره بردن از چسب قطره ای و ضبط کارت افراد است.
عابربانک های مصنوعی
نصب کردن دستگاه های کارتخوان تقلبی از دیگر شیوه های سرقت کارت بانکی بوده که توسط پلیس گزارش شده است. در این روش، سارقین از روی دستگاه های خودپرداز شبیه سازی کرده و آن را در مکان های به خصوصی نصب می کنند. دارندگان کارت بانکی به دلیل شباهت بسیار زیاد این کارتخوان های تقلبی با اصلشان، به تقلبی بودن آن ها شک نمی کنند.
این افراد کارت بانکی خود را وارد کارتخوان کرده و با وارد کردن رمز عبور خود سعی می کنند تا وجوهی را از حساب خود برداشت کنند؛ اما با یک پیام خطای ساختگی مواجه شده و به تصور اختلال در شبکه، کارت خود را از دستگاه خارج می کنند. این افراد خبر ندارند که رایانه نصب شده در کارتخوان تقلبی، به صورت کامل مشخصات کارت و رمز عبور آن را ثبت کرده است.
مغشوش کردن عابربانک ها
یکی دیگر از شیوه های سرقت کارت بانکی، مغشوش کردن و دستکاری عابربانک هاست؛ دو مورد از رایج ترین این روش ها به صورت زیر است:
- قرار دادن قطعاتی کوچک در محل ورودی دستگاه خود پرداز به نام اسکیمر برای کپی برداری از کارت های بانکی
- قرار دادن قطعاتی سخت افزاری روی صفحه کلید دستگاه به نام کی لاگر یا نصب دوربین کوچک روی دستگاه برای سرقت رمز عبور
دستکاری کارتخوان ها
یکی دیگر از روش های سارقان، ایجاد اختلال در کارتخوان های مراکز خرید است؛ به عنوان مثال در یکی از کلاهبرداری ها، سارقان در یک فروشگاه دستگاهی کارتخوان نصب و با اعمال تغییرات و دستکاری در سیستم آن، کاری کرده بودند که اطلاعات روی کارت در دستگاه ذخیره شده و قابل انتقال باشند.
بعد از کپی کردن اطلاعات کارت، کارتی مشابه عابربانک مالباخته طراحی می کردند. این افراد برای به دست آوردن رمز کارت، به بهانه کوتاه بودن سیم دستگاه کارتخوان یا بهانه های دیگر از مشتری می خواستند که رمز کارت خود را اعلام کنند تا خودشان آن را بزنند.
جمع بندی
ما در این مطلب به بررسی رایج ترین شیوه های سرقت کارت بانکی پرداختیم. همانطور که متوجه شدید، روش های مختلفی برای سرقت کارت بانکی وجود دارد که شما به محض مشاهده هریک از آن ها باید به پلیس فتا اعلام سرقت کارت بانکی کرده و با استفاده از نمونه شکایت سرقت کارت بانکی، یک شکایت تنظیم کنید تا بتوانید مانع دزدیده شدن اموالتان شوید. همچنین همواره در زمان استفاده از کارت بانکی خود، جوانب احتیاط را رعایت کنید.
وکیل سایبری علیرضا طباطبایی می تواند در مورد انواع جرایم مربوط به کارت های بانکی و همچنین جرایم حوزه فضای مجازی و رمز ارزها مشاوره حقوقی و مورد اعتماد شما باشد.