قانون مالی در متاورس وکیل سایبری - مشاوره تلفنی جرائم رایانه ای
آموزش سایبری

قانون مالی در متاورس بخش چهارم

مقدمه

در بخش سوم قانون متاورس که توسط تیم تخصصی وکیل سایبری ترجمه شده است، در مورد قوانین مربوط به NFT یا توکن‌ غیرقابل تعویض در متاورس صحبت کردیم. اکنون در بخش چهارم قانون متاورس، مقررات مالی، دارایی های رمزنگاری،  اوراق بهادار قابل معامله، روش های پرداختِ پیش پرداخت،معاملات مبادله ای، NFT و تنظیم قانون مالی در متاورس و قانون کیفری (جرم قماربازی) را  بررسی خواهیم کرد. در صورت نیاز به مشاوره گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری پاسخگوی تمام سوالات شما در زمینه قوانین حاکم بر پدیده جدید متاورس می باشد.

برای خواندن بخش های دیگر این قانون به لینک های زیر مراجعه کنید .

 مقررات مالی در متاورس

 برخی از متاورس ها به کاربران اجازه می دهند تا در فعالیت های اقتصادی مانند ایجاد، فروش و فروش مجدد محتوا شرکت کنند، فرآیندهایی که می توانند شناخت ارزش محتوای دیجیتال را در طول زمان افزایش دهند (ایجاد “دارایی های دیجیتال”).

این «آزادی» یک ویژگی مطلوب در میان کاربران متاورس محسوب می شود. در نتیجه، انتظار می‌رود که تعداد متاورس‌ها با چنین اکوسیستم‌هایی افزایش یابد. در کنار آن درک کامل مقررات دارایی‌های دیجیتال ضروری می باشد. تنها چیزی که در حال حاضر می‌توان گفت این است مادامی که دارایی‌های دیجیتال خاص به عنوان «محصولات و خدمات مالی» طبقه‌بندی ‌شوند، مقررات مالی موجود از قبل اعمال می‌شود.

  • مقررات مالی اصلی مربوط به تراکنش‌های دارایی دیجیتال، قانون تسویه وجوه (برای دارایی‌های رمزنگاری و روش های پرداخت پیش‌پرداخت)، قانون ابزارهای مبادله ای و  مالی  (برای اوراق بهادار) و قانون بانکداری (برای معاملات برواتی) می باشد.

قانون مالی دارایی های رمزنگاری در متاورس

در قانون متاورس برای تعیین اینکه آیا دارایی های دیجیتال به عنوان “دارایی های رمزنگاری” (مانند بیت کوین و اتریوم) واجد شرایط هستند یا خیر، و مشمول مقررات قانون تسویه وجوه می شوند، باید در یکی از این دو دسته قرار گیرند: “قانون 1” و “قانون 2” “. “دارایی های رمزنگاری قانون 1” به تمام دارایی هایی اطلاق می شود که (1) می توان از آنها استفاده، خرید یا به طرفین مقابل نامشخص جهت پرداخت کالا یا خدمات فروخت، (2) قابل ثبت در دستگاه الکترونیکی (یا هر شیء دیگری با وسایل الکترونیکی)  باشند. و (3) دارایی‌های با ارزش ارز خارجی یا ارزی نباشند.

“دارایی های رمزنگاری قانون 2” دارایی هایی هستند که می توانند با یک فرد نامشخص در مقابل دارایی های رمزگذاری شده قانون 1 مبادله شوند. در عین حال با بخش های (2) و (3) سازگار باشند. مواردی که نمی‌توانند در معاملات با شخص نامشخصی مورد استفاده، خرید یا فروش قرار گیرند، در دسته دارایی‌های رمزنگاری قانون 1 قرار نمی‌گیرند. اما با توجه به شرایط ممکن است در دسته دارایی‌های رمزنگاری قانون 2 قرار بگیرند.  دارایی های دیجیتال به طور کلی با بخش های (2) و (3) سازگار می باشند.  تمایز اصلی به این مسئله بستگی دارد که آیا دارایی دیجیتال با بخش (1) سازگار می باشد یا خیر.

قانون در متاورس

قانون مالی اوراق بهادار قابل معامله در متاورس

در اوراق بهادار معمولاً در مواد قانونی  (1)2 و (2) قانون ابزارهای مبادله ای و مالی تعریف می‌شود. عموماً هم دارای ماهیت تخصیص درآمد حاصل از کسب و کار می باشند. اگر دارایی‌های دیجیتال، اوراق بهادار باشند، مشمول مقررات ابزارهای مبادله ای و مالی می شوند.

 روش های پرداختِ پیش پرداخت 

روش های پرداخت «پیش‌پرداخت» (معمولاً یک کارت پیش‌پرداخت) به شرح یا سابقه یک مبلغ و … اشاره دارد که در قالب یک کوپن، شماره، نماد یا علامت دیگر صادر شده (توسط حساب اختصاصی) جهت رسیدگی، مطابق با مبلغی که در آن ذکر شده و هر چیزی که می تواند برای بازپرداخت به صادرکننده یا هر شخصی که توسط آن تعیین شده، استفاده گردد، نشان داده میشود.

  • هنگامی که دارایی های دیجیتال به عنوان وسیله پرداخت پیش پرداخت استفاده می شود، مشمول مقررات قانون تسویه وجوه هستند.

معاملات مبادله ای 

تراکنش های مبادله ای معاملاتی هستند که در آن وجوه می تواند مابین طریفین راه دور منتقل شود. اگر دارایی های دیجیتال را بتوان با پول بازپرداخت کرد، در نتیجه، از دارایی های دیجیتال می توان برای انتقال وجوه مابین طرفین راه دور استفاده کرد. ممکن است به عنوان یک تراکنش مبادله ای هم  در نظر گرفته شود.

  • در صورتی که تراکنش‌های دارایی‌های دیجیتال، تراکنش های مبادله‌ای باشند، مشمول مقررات قانون بانکداری می شوند.

NFT و قانون تنظیم مالی در متاورس 

نوع مقررات مالی اعمال شده بر روی NFT به طراحی آن بستگی دارد. در مورد یک NFT معمولی سؤال اینجاست که آیا (طبق توضیحات بالا) می‌توان آن را به عنوان یک دارایی رمزنگاری طبقه‌بندی کرد (و بنابراین مشمول قانون تسویه وجوه می‌شود).

در این رابطه، از آنجایی که NFT ها توسط یک شخص نامشخص قابل استفاده نیستند، در دسته دارایی های رمزنگاری کد 1 قرار نمی گیرند. حتی اگر بتوان آنها را با دارایی های رمزنگاری معاوضه کرد، به طور کلی فرض بر این است که آنها در دسته دارایی رمزنگاری کد 2 قرار نمی گیرند. مگر اینکه به عنوان یک ابزار پرداخت استفاده شوند. از دید کاربر، وقتی که NFT های غیرقابل تشخیص متعددی وجود دارد، آنها دارایی های رمزنگاری و ابزار پرداخت محسوب میشوند.

مقالات مرتبط با متاورس

اوتیسم در متاورس

امنیت در متاورس

متاورس و قوانین آن

قانون کیفری (جرم قماربازی)

در زمینه خدمات متاورس، بازی ها اغلب لذت رقابت را با سود و زیان مالی (بالقوه) همراه می کنند. آنها این کار با هدف جذب و افزایش تعامل با کاربران انجام می دهند. موضوع این است که آیا چنین اقداماتی طبق قوانین کیفری «بازی» یا «قمار» می باشد.

  • جرم «قمار» در صورتی محرز می‌شود که (1) احتمال برد یا باخت (ب) دارایی (3) بر اساس نتیجه یک مسابقه وجود داشته باشد و (4) مال (دارایی) برای تفریح موقت ارائه نشده باشد.

یکی از این نمونه‌ها در متاورس، NBA TOP SHOT می باشد. NBA TOP SHOT یک سرویس مرتبط با NFT است که NBA آن را ایجاد کرده است و شامل فروش بسته‌ی کارت‌های ورزشی «الکترونیکی» می‌شود. برخی از آنها ممکن است حاوی مواردی باشند (مثلاً صحنه خاصی از گل یک بسکتبالیست خاص ). معامله گران چنین کارت هایی دارای ارزش بالایی هستند. بسته ها دارای چندین کارت هستند و خریداران نمی دانند چه کارت هایی در بسته هایی که خریداری می کنند، وجود دارد.

از آنجایی که صاحبان کارت می توانند کارت های خود را در وب سایت های NBA TOP SHOT بفروشند و خریداران کارت ها هم پتانسیل کسب درآمد زیادی را دارند، در نتیجه NBA TOP SHOT به سرعت محبوبیت پیدا کرده است. امکان مطابقت چنین معیارهایی، و عدم قطعیت ارتباط آن با بازی، مانعی برای پیش‌بینی‌پذیری و توسعه کسب‌وکار در این حوزه است که می‌توان آن‌ها را به‌عنوان اثر بازدارنده توصیف کرد. انتظار می‌رود که معیارهای روشنی برای چنین موضوعاتی باید نهایی و عمومی شود تا ارائه‌دهندگان خدمات بتوانند بدون تردید کار کنند.

چرا گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری

گروه حقوقی تخصصی وکیل سایبری با بیش‌از هشت سال تجربه در زمینه رسیدگی تخصصی به دعاوی و شکایات رایانه‌ای و بکارگیری وکلای متخصص در حوزه جرایم رایانه‌ای و نیز همکاری با تیمی مجرب که در رابطه با دانش سایبر فارنزیک, شبکه ,برنامه‌نویسی, مستندسازی و جمع‌آوری ادله دیجیتال تخصص دارند می‌تواند در دفاع از شما در پرونده‌های جرایم رایانه‌ای چه در نقش شاکی و یا در مقام متهم اقدام نماید.

در بخش پنجم قانون متاورس به قانون حمایت از مصرف کننده (قانون حق بیمه و نمایندگی های گمراه کننده و …) و قانون پیشگیری از جوایز ناعادلانه خواهیم پرداخت. جهت آشنایی بیشتر با قوانین در متاورس با ما همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *